Nem Glamour-napos szerzemények

De igen, vásároltam a Glamour-napokon is :D (erről láthattatok egy kis szösszenetet EBBEN a vlogban), de ezek most nem azok a dolgok, amiket akkor vettem. Ugyanis a mostani bejegyzésben bemutatott termékeket nagyjából az elmúlt három hónap során vásároltam és mivel természetesen már használtam is őket, így a mai bejegyzésben szeretném megosztani veletek a rövid véleményemet ezekről a szerzeményekről. Remélem szeretni fogjátok és hasznos lesz. :)



Testápolás


A Barnängen All Over Rescue Body Balm-ot Beauty Junkie Magdi egyik kedvences videójában láttam és úgy döntöttem, hogy én is kipróbálom és nekem is nagyon bejött. Viszonylag sűrű, testvajszerű állaga van, ehhez képest mégis hamar beszívódik és nagyon jól táplálja, hidratálja a száraz bőrt. Igazán kényeztetető érzés ezzel bekenni magamat, már csak azért is, mert isteni finom illata van, amit nem tudok mihez hasonlítani, de nagyon kellemes.

A Dove tusfürdőhabra nagyon kíváncsi voltam, hogy mi tud az általam korábban próbált tusfürdőhabokhoz képest és azt kell mondanom, hogy nagyon tetszik. Sűrű, masszív habja van, nem olyan levegős, szérfolyós hab, így kis mennyiség is elég belőle és komolyan mondom, élmény vele a tisztálkodás. Nem szárítja a bőrt, sőt nagyon puha lesz tőle, illetve ennek a rózsafaolajosnak nagyon tetszik az illata is (mondtam már, hogy imádom a rózsa illatú kozmetikumokat?! :D), bár sajnos zuhanyozás után nem érzem olyan sokáig, de ettől még fincsi. Ja és lehet használni borotváláshoz is, de megmondom őszintén, hogy én erre még nem próbáltam, valahogy "sajnáltam" erre elhasználni.

Az EOS Intenzív kézápolót a Rossmannban vettem, de annyira nem vagyok elájulva tőle. :/ Így utólag már nem is tudom miért vettem meg... ja de: akciós volt és gondoltam megnézem, mit tud.  Ja meg azért, mert vanília-orchidea illatú és ez egy eléggé nyerő illatkombó számomra. Kellemes, könnyed állaga van, gyorsan beszívódik, de én nem éreztem olyan nagyon intenzív ápolást és hidratálást. Számomra ez nem több, mint egy könnyű kis kézkrém, de nem egy intenzív kézápoló. Viszont a csomagolását nagyon szeretem: olyan kis cuki és praktikus is, igazi táskába való kézkrém.


Arcápolás

Összegyűltek a beváltható pontjaim a TBS kártyámon és szerettem volna egy olyan arcápolót venni, amit még nem próbáltam, úgyhogy a The Body Shop Chinese Ginseng & Rice tisztító tonikra esett a választásom és eléggé úgy tűnik, hogy jól döndöttem. Bár krémes állagúnak írják a honlapon, de szerintem nem az, egyértelműen folyékony - na jó, a szokásosnál talán egy picit sűrűbb állagú tonik, ami nagyon jól tisztítja a bőrt és összekapja pórusokat, úgyhogy én nagyon szeretem reggel, különösen sminkelés előtt használni. Tiszta érzetet és ragyogó bőrt hagy maga után és a ginzeng miatt úgy érzem, hogy frissítő és élénkítő hatású is, szóval nagyon szeretem.

A Garnier Essentials rózsás kímélő tonikot most próbáltam ki először, de már többen is írták, hogy állítólag ez a verzió kifutó termék, mert megújították a formulát, viszont sajnos az új verzióban már van denat. alcohol, amit nem bír a bőröm... Pedig ez a tonik így ebben a formában szerintem szuper: nagyon kíméletes, nem irritál, nem szárítja a bőrt, szépen tisztít és finom rózsa illata van. És ez az egész csak azért szomorú számomra, mert ezt a tonikot azért vettem meg, mert a megszűnt Garnier Essentials Sensitive nyugtató tonik helyett kerestem valami alternatívát, de ha valóban ez is egy megszűnő termék, akkor jól ráfáztam és keresgélhetek megint másikat...

Van még itt egy utazó méretű termék is, az Estée Lauder Advenced Night Micro Cleansing Foam, ami elvileg egy arctisztító "hab". De én nem igazán mondanám habnak, sokkal inkább egy levegős textúrájú arctisztító tej/krém, nem volt még ilyen állagú arctisztítóm, de nagyon tetszik, valahogy érezni rajta, hogy ez egy drágább arcápoló termék. Jól tisztít, egyáltalán nem húzódik utána a bőröm és nem is szárít, szóval egy jó kis arctisztító, ráadásul az illata is kellemes. Nem azt mondom, hogy kihagyhatatlan, de nekem bejött.


Sminkek


A Smashbox Photo Finish Primerizeren sokáig agyaltam, hogy megvegyem-e és kb. ugyanennyi ideig spóroltam rá, miután úgy döntöttem, hogy kipróbálom. Merthogy ez bizony egy drága primer, eléggé drága... de annyira birizgálta a fantáziámat, pláne hogy több külföldi beauty vlogger is dicsérte. Ez tulajdonképpen egy 2in1 hidratáló és primer és azért vettem meg, mert az utóbbi időben szinte csak ilyen nagyon szilikonos primereket próbáltam és most valami mást kerestem, valami sokkal könnyedebbet. Hát ez az. Eléggé híg, szinte folyós állaga van, így szinte azonnal beszívja a bőröm, nem hagy ragacsos érzést maga után, úgyhogy egyből lehet is rá sminkelni. Hidegebb használtam előtte hidratálót, de mostanság már önmagában is elég az én kombinált bőrömre. Nagyon jól lehet rá sminkelni, de én nem érzem azt, hogy sokkal tartósabb lenne tőle a sminkem. Nem mondom azt, hogy bánom, hogy megvettem, mert szerintem egy jó kis primer, szeretem, de többet vártam tőle az ára miatt...

És akkor egy éles fordulattal ugorjunk egy jóval olcsóbb sminkre, mégpedig az essence Brighten up! banánpúderre, amit részben "baking" technikához ajánlanak, vagyis amikor egy vastagabb púderréteget teszel a szemed alatti korrektorra, úgy hagyod néhány percig, majd lesöpröd a felesleges púdert, ez a trükk elvileg nagyon tartóssá teszi a sminket. Namost nekem ez a technika ezzel a púderrel több szemponból sem működött. Egyrészt én ritkán "bakingelek", de ha igen, akkor porpúderrel csinálom, mert abból tudok rendesen odapakolni a szemem alá. Másrészt ez a púder nekem csúnyán kiemelte a szem alatti ráncocskáimat, ha vastagab rétegben vittem fel a korrektorra; nekem csakis egy nagyon finom, leheletnyi rétegben működik. Úgyhogy akinek szárazabb a bőr a szeme alatt, annak nem ajánlom, vagy max. csak nagyon óvatosan használva.

A Maybelline Master Conceal korrektor viszont zseniális és nem is értem, hogy miért nem hallok róla szinte sehol... Ez a 10 Fair árnyalat, ami pont tökéletes a szemem alá. Nagyon pigmentált, úgyhogy nagyon-nagyon kevés kell belőle és baromi jól fed. Krémes textúrája van, úgyhogy szépen el lehet dolgozni. Mit mondjak még?! Imádom és nagyon sokáig elég lesz. A Rossmannban keressétek. ;) (Lentebb láthattok róla színmintát.)


Az essence Metal Shock krémes szemfestékkel kapcsolatban vegyes érzéseim vannak. Ez a 02 stars & stories árnyalat, ami gyönyörű szín és káprázatosan csillog, de engem pont ez zavar, az én ízlésemnek már-már túlzottan csillogó... Most nem akarok az "én már öreg vagyok ehhez" dumával jönni, de mégis, merthogy annyira nem érzem már magaménak ezeket a nagyon csillámos szemfestékeket. Amúgy viszont maga a termék szuper: nagyon pigmentált, ujjal egyszerűen el lehet dolgozni és nagyon tartós. Úgyhogy fogok még próbálkozni vele, hogy hogyan is lehetne egy picit visszafogottabban alkalmazni.

A MAC Retro Matte Liquid Lipcolour Metallics 132 Gemz & Roses árnyalata viszont hatalmas szerelem. Gyönyörű ez a kicsit rezes, kicsit rose gold beütésű szín és nagyon tetszik, hogy bár mattra szárad, mégis van egy nagyon kellemes metálfényű finise, nem olyan "durva", mint annak a Kiko ajakkencének, amiről ITT írtam. Annyira tetszik a számon ez a szín, hogy még azt is megbocsátom neki, hogy több órás viselet után azért picit szárítja az ajkaimat. Nem ultratartós, mert azért kopik valamennyire evés után, de nekem szép egyenletesen kopik. És egyébként nem csak nekem tetszik ez az árnyalat, mert eddig akárhányszor rajtam volt, mindig megkérdezte valaki, hogy milyen rúzs van a számom, szóval valamit tud ez a szín. ;)

Az Estée Lauder Pure Color Envy Lash Multi Effects utazó méretű spirált a Douglas kasszánál láttam meg és nagyon megörültem neki, mert izgin hangzik ez a koncepció, de mondjuk a normál méretűt nem venném meg teljes áron úgy, hogy semmit nem tudok róla. Ez egy osztott kefés spirál: az egyik fele egy tömör, gumis kefe, ami hosszabb, szeparáltabb pillákat ígér, a sörtés fele pedig dús, ívelt pillákat. Én úgy szoktam használni, hogy használat közben forgatom a kefét, így mindkét felét egyszerre használom és tetszik a végeredmény. Szépen szétválasztja a pillákat, nem tapasztja össze őket, szépen dúsít és hosszabbít, viszont egy piciti jobban ívelhetne - nálam ez egy sarkalatos pont, mert eléggé egyenesek a pilláim, így az ívelés eléggé fontos számomra. De amúgy jó kis spirál, szerencsére nem maszatolódik és extrafekete pillákat varázsol, viszont annyira azért nem brutáljó, hogy a teljes méretűt is megvegyem belőle.



És a végére még itt van ez az essence fast cuticle remover körömágybőreltávolító, ami szerintem teljesen jól működik. Őszinte leszek: én még soha nem használtam semmilyen körömágybőreltávolító terméket, szóval nincsen viszonyítási alapon, de ezt csak felkenem, várok kb. 15 másodpercet, majd szép óvatosan visszatolom a körömágybőrt egy rózsafa pálcikával. Ennyi, nekem ez így teljesen jó.




Ti miket vettetek mostanában?
Próbáltatok már valami ezek közül?


Szandra







You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. Én most a Balea száraz és érzékeny bőrre való tonikját használom, és tökéletesen megfelelő, alkohol nincs benne, az illata visszafogott. Ugyanennek a termékcsaládnak a pumpás arctisztító habját már egy ideje használom, és azt is nagyon szeretem, ezért gondoltam, hogy kipróbálom a tonikot is. Ezek a sminkkel is elég jól elbánnak, kíméletesek is, és olcsók. Igen, sajnos a jelenleg kapható Garnier tonikokban mindben van alkohol, nem is értem, amikor a jó tonik ismérve, hogy nem tartalmaz alkoholt. Ma már azért nem az alkoholos, szárító hatású tonikok korát éljük. És épp a Garnier, egy ilyen jelentős márka ne tudná ezt, vagy csak nem veszi figyelembe...

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe