Nyárvégi parfümszemle

Lassan itt az ősz, de azért bízom benne, hogy a kellemes, enyhén meleg időt és a napsütést sokáig élvezhetjük még, úgyhogy a mai parfümszemle picit ennek szellemében készült. Ez a mostani poszt azért izgalmas - legalábbis számomra - , mert van benne egy olyan parfümmárka, amiről még nem is hallottam; egy olyan, amiről csak egy nagyon-nagyon régi emlékem van, valamint egy klasszikusnak mondható illat is. Remélem szeretni fogjátok.



4711 Acqua Colonia White Peach & Coriander EDC
A 4711 parfümárkáról egyetlen, nagyon éles emlékem van: az a klasszikus, türkiz színű címkével rendelkező parfüm, aminek az illatát szinte azonnal érzem az orromban, amikor meglátom a 4711-et. Éppen ezért kíváncsian vártam, hogy ez az illat milyen, ugyanis a neve alapján tökéletes passzol a mostani bejegyzésem "nyárvégi" koncepciójához, illetve a vénasszonyok nyarához.
Szinte pont olyan ez az illat, mint amilyennek a neve alapján elképzeltem: kissé barackos (bár ezt sajnos nem érezni sokáig), citrusos és fanyar, de mindenképpen friss és ropogós, "zöld" illat. Nem az a tucat parfüm, azt hiszem illik rá az "érdekes" jelző", nekem valahogy mégis bejön és ezen meg is lepődtem, mert általában nem feltétlenül az ilyen típusú illatokért vagyok oda. Alapvetően nem szoktam évszakhoz kötni a parfümöket, sokkal inkább hangulathoz, de ezt az illatot valahogy kifejezetten csak melegebb időben tudom elképzelni magamon. A tartóssága hagy némi kívánni valót maga után, úgyhogy napközben nem árt újrafújni, de én egy nyári illat esetében ezt annyira nem bánom.
Illatjegyek: koriander, citrusos és gyógynövényes jegyek, fehér barack, zöld jegyek



Otto Kern Never Hide For Her
Ez a parfümmárka teljesen új és ismeretlen volt számomra, de ettől még nem zárkóztam el előle. Az üveg nagyon modern - az igazat megvallva én jobban a szeretem a picit klasszikusabb, "nőiesebb" vonalvezetésű parfümösüvegeket, de végülis nem (csak) a külcsín számít, hanem a belbecs a lényeg, nemde? :)
Ez egy amolyan "mindennapos" illat munkába, suliba: a citrusos-virágos jegyek dominálnak benne, kissé édeskés, ugyanakkor enyhén fanyar és fűszeres is, egyáltalán nem sok, amolyan arany középút mindenben. Kellemes kis parfüm, de nekem nem lett szerelem sem első szaglásra, sem másodikra.
Fejjegy: só, kalabriai bergamot, körte
Szívjegy: pünkösdi rózsa, jázmin, frézia
Alapjegy: pézsma, cédrus, ambroxán



Estée Lauder Modern Muse
A végére egy olyan illatot hagytam, amit el sem tudtam volna képzelni magamon mondjuk 10 évvel ezelőtt, most viszont annál szívesebben hordom. Talán ehhez az illathoz meg kell "érni" és fel kell nőni, ugyanis szerintem ez egy igazán stílusos és szofisztikált parfüm - ez már az üvegén is látszódik. Nekem egyértelműen virágos illat, de azért valamennyire  narancsos is, de mindenképpen friss, nagyon nőies és elegáns. Eléggé intenzív, így sokáig tart a bőrömön, de mégsem tolakodó, tényleg a nőies és a szofisztikált a legjobb jelzők rá, nagyon szeretem.
Fejjegy: narancs
Szívjegy: tubarózsa, liliom, kínai jázmin, sambac jázmin, lonc, virágszirom
Alapjegy: pacsuli, borostyán, pézsma, madagaszkári vanília, fás jegyek





Ti milyen parfümöt használtok mostanában?


Szandra





*A bejegyzésben bemutotatt termékeket tesztelésre kaptam.



You Might Also Like

0 megjegyzés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe