Diétás sonkás-cukkinis tócsni tejfölös mártogatóssal

Az utóbbi hetekben teljesen rákattantam az olyan receptek felkutatására, amik finomak, laktatóak és természetesen beilleszthetők a 160g szénhidrát diétámba. Szerencsére egyre több ilyet találok - ha tudnátok, hány recept van elmentve a telefonomban azzal a címszóval, hogy "ezt meg kell csinálnom"... De azért haladok szép lassan és időről-időre kipróbálok egyet-egy. Mivel ez a sonkás-cukkinis lepény - vagy nevezhetjük tócsninak is - eléggé jól sikerült, így arra gondoltam, megosztom Veletek a receptet.
Az a szuper benne, hogy gyorsan elkészül, laktató, ráadásul lightosan fűszerezve gyerkőcnek is adható - Lili is szerette. :)
A recept nem sajátom, hanem INNEN származik, de ott nem mindennél voltak pontos mennyiségek írva, illetve én egy ici-picit változtattam rajta (kihagytam a tejet), szóval íme az én verzióm.

Hozzávalók (2 főre, mérettől függően kb. 10 tócsni jön ki belőle)
A tócsnihoz:
- 1 kisebb cukkini lereszelve
- fél fej vöröshagyma lereszelve
- 1 gerezd fokhagyma lereszelve
- 2 tojás
- 50 g zabpehelyliszt
- 2 ek. zabpehely
- 100 g csirkemellsonka vékony csíkokra vágva
- ízlés szerint só, bors, kakukkfű

A mártogatóshoz:
- 1 pohár tejföl (persze lehet kevesebb is, de én nagyon szeretek mártogatni :)
- 1 gerezd fokhagyma lereszelve
- só, bors

Elkészítés
A hozzávalókat egy nagyon tálba öntjük, alaposan összekeverjük, majd egy kevés kókuszzsíron/olívaolajon kisütjük és a mártogatóssal tálaljuk. Köretként ehetünk hozzá salátát, vagy savanyúságot.
Készíthetjük más zöldséggel is, illetve akár hús nélkül is. Ebben az esetben szuper köret sült húsok mellé, vagy grillerekhez.





Remélem kipróbáljátok! :)

Szandra

You Might Also Like

9 megjegyzés

  1. Én rozsliszttel szoktam készíteni mostanában. :) Plusz van egy csomó friss kapor a kertben, azt is teszek a mártogatósba. Isteni finom! Krumplival, édesburgonyával is meg lehet csinálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a kaprot annyira nem szeretem, krumplit meg nem igazán ehetek, de az édesburgonya nagyon jó ötlet, úgyis megint rákattantam. :D

      Törlés
  2. szuperül néz ki, az íze pedig isteni lehet. ki fogom próbálni! :)

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon guszta, mindenképpen kipróbálom majd. :)

    VálaszTörlés
  4. Nálunk a Dunántúlon cicegének hívják, a városunkban külön fesztivált is kapott ez a csemege. Bár mi zsírban, vagy legjobb esetben is olajban sütjük, és persze fehér liszttel készítjük...:) Az alapja a reszelt burgonya, a cukkini inkább csak adalék, ahogy akár a répa, a petrezselyem, vagy a többféle hagyma, a tetejét megkenjük tejföllel és sajtot szórunk rá. A kedvenc ételem egyébként, így, ebben a formában, ahogy leírtam, de kíváncsi lennék a te diétás verziódra is :D

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe