Hajfrissítés indul 3...2...1... | Hajápolás


Az elmúlt hetekben láthattatok egy videót és blogbejegyzést is (katt IDE és IDE) az Aussie újdonságairól és nem lenne teljes a kép, ha nem mutatnám be Nektek az új Miracle szárazsamponokat is. Azt hiszem többek nevében beszélek, amikor azt mondom, hogy szerintem a szárazsampon zseniális kis találmány: nem csak a hajunkat, hanem akár a napunkat is megmentheti, viszont nehéz olyan igazán jót találni. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy az Aussie-é mit tud, akkor olvassatok tovább.





Eddig mindig kompromisszumokat kellett kötnöm a szárazsamponokat illetően: ugyanis eddig nagyrészt olyanokat használtam, amiknek vagy tetszett a hatása, de az illata már kevésbe. Pedig ez utóbb igenis fontos tényező, hiszen pont az az egyik fő funkciójuk, hogy a többnapos hajat felfrissítik - mind az állagát, mind az illatát tekintve. Viszont ha ezt egy fojtós, erős, citromos műillattal éri el, akkor köszönöm szépen, inkább kihagyom... Aztán volt olyan is, aminek bár az illata kellemes volt, de a hajammal nem csinált túl sok mindent és hát nyilván csak az illat miatt nem fogom a hajamra fújkálni, ha amúgy meg nem frissíti fel a tincseimet. 
Éppen ezért nagyon vártam már, hogy megérkezzenek az Aussie új szárazsamponjai, mivel abban szinte biztos voltam, hogy az illatukra nem lesz panaszom. A legjobbkor kaptam meg a tesztcsomagot, mivel már nem volt frissen mosott a hajam, így másnapra "tökéletes" állapotban volt ahhoz, hogy szárazsampont teszteljek rajta.
Kétfajtával találkozhattok az Aussie kínálatában: a zöld színű, az Aussome Volume finom szálú hajra való, ami amellett, hogy felfrissíti a hajat, a töveket is megemeli, így volument is ad és dúsabbá teszi. A narancssárga Colour Mate verziót pedig kifejezetten festett hajra ajánlják, ami számomra újdonság, mivel én még nem találkoztam ilyen szárazsamponnal (ettől persze még lehet, hogy van, de én még nem találkoztam ilyennel). Ez ugyebár azért jó, mert minden egyes hajmosással veszíthet a színéből a festett haj, viszont ha ezt a szárazsampont használod, akkor valamivel ritkábban kell hajat mosnod, tehát így a hajszíned is tovább tart majd. Mivel nekem tulajdonképpen nem festett a hajam, csak világosítottam a színét a Sunkiss Jellyvel, így én utóbbinak a hatását nem feltétlenül tudnám érdemben letesztelni, úgyhogy én a zöldet próbáltam ki.
Én így használom a szárazsamponokat: kb. 20 cm távolságról fújok a hajtövekre, majd hagyom hatni néhány percig, végül előredobom a hajamat és törölközővel átdörzsölöm. Ez a mozzanat több szempontból is jó: egyrészt ha esetleg valahova túl sok szárazsampont fújtál, akkor a törölköző felszívja a felesleget, meg az esetleges fehér foltokat is eltünteti. Illetve segít abban is, hogy még inkább megemelje a hajtöveket, így dúsabbnak hat a frizura, ami ugyebár egy "többnapos" haj esetében fontos, hiszen a nem frissen mosott haj rendszerint lelapul.
Teljesen komolyan és a lehető legőszintébben mondom, hogy ez a szárazsampon minden szempontból viszi nálam a prímet és a lehető legjobb, amit valaha próbáltam. Amikor elkezdtem a hajamra fújni és megéreztem a finom gyümölcsös, édeskés, de egyáltalán nem idegesítő illatát, akkor tudtam, hogy ez olyan illat, amit hosszú távon is el tudok viselni, sőt kifejezetten tetszett és kellemesnek találtam. Nem "fuldokoltam" tőle, amíg befújtam vele a tincseimet és aztán egész nap éreztem az illatát, de nem úgy, hogy "hú de befújtam szárazsamponnal a hajamat", hanem csak így néha lágyan odakúszott az illata az orromba. 
Nem lett tőle fehér a hajam - én úgy vettem észre, hogy nehéz "túladagolni", viszont szépen felszívta a felesleges zsírt, elvette a hajam nem éppen egészséges csillogását és ígéretéhez híven a hajtöveket is megemelte, úgyhogy elégedetten nyugtáztam az azonnali hatását. Viszont nem csak rövid, hanem hosszabb távon is jól teljesített: sajnos sok hasonló termék szárítja és irritálja a fejbőrömet, így az nap végére viszketni szokott, de ennél nemhogy aznap, de még másnap sem tapasztaltam ilyet. Egyébként a szárazsampon használatát követően még aznap este, de legkésőbb másnap meg szoktam mosni a hajam, de ezzel igazából még másnap sem éreztem feltétlenül szükségét, nem volt semmilyen kellemetlen, vagy furcsa érzés, és a hajam is vállalhatóan nézett ki. És hát ez nálam nagy-nagy pluszpont, ugyanis egy öt hónapos gyerkőc anyukájaként nem feltétlenül mindig pont akkor tudom megmosni a hajamat, amikor én azt eltervezem, úgyhogy nagyon is jól jön az az 1-2 nap plusz frissesség.
Szóval nálam az általam eddig próbált szárazsamponok képzeletbeli dobogóján az Aussie Aussome Volume állhat a legfelső fokra, toronymagasan vezet a többi előtt, úgyhogy nyugodt szívvel ajánlom Nektek is.
Megtaláljátok a dm üzleteiben 1999 Ft-os áron.



Nektek melyik a kedvenc szárazsamponotok?


Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest







You Might Also Like

13 megjegyzés

  1. Én is épp most fejeztem be a bejegyzést róla. :D

    VálaszTörlés
  2. Ez jól hangzik! :) Nemrég végre beszereztem tőlük egy hajhabot és a Beach Waves-t, még nem próbáltam egyiket se, de nagyon kíváncsi vagyok rájuk :) Ha beválnak, akkor szerintem egy szárazsampont is beszerzek majd, mert szívesen kipróbálnám azt is (eddig még egy márkáét sem próbáltam)!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú a Beach Waves is nagyon jó, kipróbáltad azóta? Hogy tetszik :)!

      Törlés
  3. na én pont most keresek normális szárazsampont, azt hiszem ezt ki fogom próbálni :)

    VálaszTörlés
  4. Az árát kicsit sokallom, de egy próbát megér. Még én is keresem az igazit :) Köszönöm a tesztet

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban nem a legolcsóbb, de legalább tényleg jó, minden szempontból :)!

      Törlés
  5. Régóta keresek már egy jó szárazsampont, ezt mindenképpen ki fogom próbálni.
    Volt alkalmam korábban kipróbálni az Oriflame Hairx Hajkiegyensúlyozó Szárazsamponját. Nekem mondjuk az is bevált,bár az inkább csak egy plusz napot adott és sajnos a katalógusba sincs benne mindig... :/
    Köszönöm a bejegyzést ezt mindenképpen kipróbálom! ;) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett, remélem be fog válni Neked is. Nekem az Oriflame termékek totál kiesnek... :/

      Törlés
  6. habár régóta kitartok a Balea trend it up szárazsamponnál tuti, hogy kipróbálom az Aussiet. A samponjait és a 3 perces pakolást nagyon megszerettem így az új termékek sem maradhatna ki. ;) na meg a Batiste is kívánság listán van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú én is nagyon ácsingózok a Batiste után, remélem hamarosan kipróbálhatom azt is, kíváncsi vagyok mennyivel tud többet, mint ez :).

      Törlés
  7. Aussie dusitó és a normál zsíros hajra való váktozata

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe