Ami egyszer bevált, azt nyomatni kell!

Ez az egyik kedvenc "idézetem" a Csajok háborúja című filmből (aki még nem látta, nézze meg, jót fog nevetni :), de hogy is jön ez most ide? Itt-ott megkaptam azt kritikát, hogy ugyanazokat a termékeket használom, és hogy ez uncsi, bla-bla-bla...
Akkor hadd reagáljak erre: 1. ez egyrészt nem így van   2. ha van is olyan termék, amihez gyakran nyúlok, és több videóban, posztban is feltűnik, az nem véletlen, megvan az oka, hogy miért használom annyit.
Ebben a bejegyzésben kicsit bővebben kifejtem az álláspontomat ezzel kapcsolatban.


Namost egyrészt mért lennék én attól kevesebb, vagy rosszabb beauty blogger, hogy nem költöm el kötelező jelleggel a fizetésem x százalékát havonta újabb és újabb smink-és szépségápolási termékekre? Egyrészt sajnos nem vagyok egy aranytojást tojó tyúk, sőt kifogyhatatlan széfem sincsen otthon, tehát nyilván  költséghatékonysági okai is vannak annak, hogy mit, mikor és mennyiért veszek... még ha néha kerül is némi homok a gépezetbe ;).

Másrészt meg szerintem annak semmi értelme, hogy folyamatosan újabb és újabb dolgokat vegyek, amik aztán egy használat után a fiókban landolnak... Így is van jónéhány sminktermékem, amiket alig használtam és a fiók mélyén hevernek arra várva, hogy egyszer újra felfedezzem őket. És szerintem ha nem veszek folyamatosan új dolgokat, akkor sokkal inkább rá vagyok "kényszerítve" (na jó, azért a kényszer szót elég erősnek érzem :D), hogy a meglévő sminktermékeimet használjam. És ebben az egészben az a jó, hogy ha valamit már régóta nem használtam, de egyszer csak megint a kezembe kerül, akkor szinte újdonság ereje van, és kicsit olyan, mintha vettem volna magamnak valami újat :). És ahogy elkezdem használni megint, rájövök, hogy miért is vettem meg, és miért szeretem.

Ennek ellenére azt erős költői túlzásnak tartom, hogy mindig ugyanazokat a termékeket használom, és hogy nem szeretek új dolgokat kipróbálni. Ha van egy-egy új termék, ami felkelti az érdeklődésemet, és jó véleményeket olvasok róla, akkor igenis szeretek saját magam is meggyőződni arról, hogy valóban olyan jó-e, mint amilyennek írják. Ha szerencsém van, akkor beválik, és lett egy új kedvencem, ha meg nem, akkor kifogtam egy indokolatlanul agyonhypeolt terméket és visszatérhetek a jól bevált kedvenceimhez.

Mert hogy van több olyan termék is, amihez ragaszkodom, és ha esetleg időről-időre ki is kacsintgatok, egy kis kitérő után szeretek visszatérni hozzájuk. Meg hát megnyugtat a tudat, hogy ha valami újdonság nem vált be, akkor ott van a jól bevált kedvenc, amihez nyugodt szívvel visszatérhetek, mert abban biztosan nem csalódok. Azért használom, mert szeretem, és ha valami jó nekem, akkor miért cserélném le másra? Ez teljesen logikus. És ezzel nem csak én vagyok így, sok olyan külföldi Youtube beauty guru van, akiket rengeteg ajándékkal halmoznak el a kozmetikai cégek, és megteheti, hogy minden héten degeszre vásárolja magát sminkcuccokkal az ULTA-ban, mégis ugyanazt az egy pl. alapozót használja a legtöbb sminkvideójában. Mi ezzel a baj? Szerintem semmi. Ami egyszer bevált, azt nyomatni kell :)!

De hogy akkor néhány konkrétumot is mondjak, az egyik ilyen all time favourite sminktermékem a L'ORÉAL True Match alapozó. Hogy én mennyire szeretem ezt az alapozót... egyszerűen tökéletes. Nagyon könnyű a textúrája, szinte nem is érzem, mikor rajtam van. Csodásan siklik a bőrön, szépen fed, és egységesíti a bőrszínt, nem az a szupermatt hatás, de nem is lesz tőle fénylő gombóc a fejem, van benne fényvédő, igényes pumpás adagolója van, love, love, love!

A másik ilyen termék, amit ha kivonnának a forgalomból, akkor képes lennék zarándokútra kelni a gyártó céghez, és térden csúszva könyörögni, hogy ne tegyék (:D), az a Bioderma Sensibio H2O micellás lemosó. Hát szerintetek miért voltam úgy oda meg vissza, hogy a legutóbbi PIXIBOXba is belekerült egy 100ml-es verzió?! Mert imádom mindenek felett, de nekem egy 500ml-es van, és azt nem vagyok hajlandó utazáskor cipelni magammal, de ezt a kis 100ml-eset már mindenhova hurcibálhatom magammal. Én főleg szemfesték eltávolítására használom, és olyan szinten távolítja el dörzsölés nélkül, maradéktalanul még a vízálló sminket is mindenféle irritáció nélkül, hogy az egy álom.

És mivel három a magyar igazság, az essence Stay with me szájfényt is idesorolnám. A szájfény alapvetően tipikus fogyóeszköz, a legtöbb leányzó szerintem többet is hord belőle a táskájában (én is :D), és ha az egyik nem válik be, akkor azért nem omlik össze az ember, hiszen nem egy óriási beruházás másikat venni. Az essence-nek ez a szájfénye is párszáz forintba kerül, de remek színekben lehet kapni, mindemellett nekem az egyik valaha használt legtartósabb szájfényem, pedig a legtöbb szájfény nagyjából egy óra alatt elszublimál a számról. Nem ragacsos, nem csillámos, nem idegesítő, egyszerűen szép fény és kellemes színt ad, és nem tűnik el két korty innivaló és fél óra beszélgetés után a számról.


Na most már tudjátok, hogy miért nem láttok folyamatosan a blogon "ezt vettem, azt vettem" posztokat, és hogy egy-egy termék miért tűnik fel többször is- ha még eddig nem sejtettétek volna... ;)!


Nektek is vannak ilyen termékeitek?


Szandra



Follow on Bloglovin

You Might Also Like

33 megjegyzés

  1. Igen, én is erősen próbálom magam visszaállítani a vásárlásról, mert inkább azokat a termékeket kéne elhasználnom, amik vannak. Most is kb. 3 alapozót használok párhuzamosan, de addig biztos nem veszek újat, míg el nem fogynak (pedig a MaxFactor CC krémjét nagyon szerettem volna, mégis ellenálltam a kísértésnek).
    Amúgy meg tökéletesen egyet értek a mottóddal. :) Én is rájöttem, hogy nem érdemes kisebb vagyonokat költeni olyan dolgokra, amiket nem is használok, csak egyszer-egyszer, vagy csak kipróbálás szinten, utána meg feleslegessé válva porosodnak a fiókban vagy a polcon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. *
      Én sem vagyok milliomos. Az meg már teljesen más dolog, ha egy bloggerina tesztelésre kap termékeket cégektől, és ezért van olyan sok cucca... De sajnos ez nem mindenkinek adatik meg.
      Nekem is vannak olyan termékeim, amelyekről nem vagyok hajlandó lemondani, mert annyira bevált, hogy más nem is kellene, ilyen pl. a Catrice Camouflage korrektor, a NYC turbo dry fedőlakk, az Isana körömlakklemosó, az Avonos SuperShock szempillaspirál, és nekem is az Essence stay with me szájfények. :)

      Törlés
    2. Tényleg a Catrice Camouflage krém korrektor!!! Bár nem olyan túl régóta használom, de azt hiszem ez a tökéletes korrektor bőrhibákra :)! Szerencsések azok a bloggerek, akik kapnak cégektől termékeket tesztelésre, nálam ez még kevésszer fordult elő, de nem is ezért csinálom a blogot, de ha kapom valamit, örülök neki, hiszen valami ujat, vagy mast próbálhat ki az ember :)!

      Törlés
  2. Hihetetlen, hogy ezt el kellett magyarázni. Szerintem is jó dolog, ha vannak jól bevált termékek is, mint pl. nekem az örök színforrás, a 88-as palettám, meg a Sleek Contour Kit, meg a Sleek pirosítók... Mások meg pont azt kapják meg, hogy miért vásárolnak annyit (én még nem, szerencsére), szóval szerintem csak kőevés helyett így trollkodott Neked valaki. Ne is törődj vele :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira azért nem húztam fel magam a dolgon, és legalább témát adott egy új bejegyzéshez :)!!!

      Törlés
  3. Én pont ezért szüntettem be a havi kedvences posztokat. Van jó pár termék, amit napi szinten használok, és nem vagyok hajlandó leváltani csak azért, mert "elvárás", hogy a blogger vásároljon, teszteljen, és havonta új kedvencekkel álljon elő. A Hot Pink bb krém, a MUA paletták, Dodo púder, SuperShock szempillaspirál nálam pl. olyan dolgok, amiket nagyon nagy valószínűséggel még sokáig használni fogok, kövezzen meg érte bárki, de nem vagyok hajlandó jól bevált termékek helyett látatlanban megvenni másokat, csak hogy "legyen", és be tudjam mutatni a blogon. Sok kísérletezés, próbálgatás van a hátam mögött,mire megtaláltam a nekem megfelelő termékeket, és járt utat meg a járatlanért nem hagyunk el ugyebár :) Persze, így is előfordulnak impulzusvásárlások, főleg sminkek és körömlakkok terén, ilyenkor is inkább márkához ragaszkodok, nem pedig kimondott színhez. Szóval, csak így tovább,nyomasd a bevált termékeket, a trollokkal meg nem törődünk :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óóó igen, az impulzusvásárlások... ezen azért még nekem is dolgoznom kell :D!!! Amúgy én meg pont azért is csinálom a havi kedvenceket, mert amiatt is előveszek olyasmiket, amiket már nem használtam egy ideje, hogy ne megint ugyanaz a pirosító legyen a kedvenc mint előző hónapban, hanem kicsit váltogassam őket :)

      Törlés
  4. Teljesen igazad van, nem értem, miért kéne orrba-szájba vásárolni, pláne, ha vannak bevált dolgaid.
    Sajnos elég kevés kategória van, amiből megtaláltam a tökéletest/ideálist, de azokhoz nyilván ragaszkodom.
    Nem is értem egyébként, hogy ennek miért kell témának lennie. Mármint nem úgy értem, hogy miért írtál róla, hanem hogy miért nem természetes, hogy az ember azokat a dolgokat veszi újra, amik beváltak neki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondjuk vannak egyébként örök kísérletezők, akik nem tudnak vagy nem akarnak leragadni egy termék mellett, bár ez szerintem nem valami költséghatékony dolog, de aki megteheti, hát hajrá :)! Amúgy én sem találtam meg mindenben a tökéletes terméket: pl. arckrémekkel mindig bajban vagyok...

      Törlés
  5. Ez akkora hülyeség, hogy nem szereted kipróbálni az új dolgokat! Aki ilyet írt, az nem is szokott rendszeresen olvasni Téged! Olyan sokszor látok számomra új dolgokat, amiket rendelni szoktál. Nekem is vannak bevált termékeim, szerencsére, elvégre azért vásárolunk, hogy megtaláljuk egy adott témában (alapozó, szempillaspirál, rúzs, stb.) az igazit! A L'Oreal True Match alapozó nekem is örök kedvenc és az is lesz, ez már biztos. Már nagyon sok alapozót kipróbáltam, de mindig visszatérek hozzá :)
    Egyébként meg teljesen mindegy, hogy új vagy régi cuccal készítesz el egy sminket, a lényeg, hogy elégedett legyél vele, és jól mutasson :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez tényleg így van, nem azért írom ezt a blogot, hogy másoknak megfeleljek, akkor az már nem én lennék, illetve nem az én blogom lenne...
      De jó, hogy Neked is a True match a kedvenced :)!!!!

      Törlés
  6. Egyetértek! Jót mosolyogtam a cikk elején, nagyon jó volt a bevezetés a témába. Én sem költöm halomra a pénzem sem ruhákra, sem sminkre, sem testápolóra, még akkor se tenném, ha megtehetném. És ott a pont, hogy a külföldi bloggerek kb ebből élnek, úgyhogy nyilván itthon nem fog mutogatni az ember minden nap új terméket, főleg ha a régi be vált. Én se szeretném lecserélni a Nivea deomat másra, ha nem akarom és tudom, hogy más termék nem lesz olyan jó, persze, ha kapnék tesztelésre máshogy állnék hozzá, de jelenleg nem ez a helyzet! Egyáltalán nem unalmasak a posztjaid, olvaslak egy ideje. Jó kis poszt volt, bár szerintem a "trolloknak" ezt hiába írtad le, úgyis belekötnek ha akarnak, józan felfogású ember, meg úgyis veled ért egyet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja igazából nem is nekik írtam, ők úgyse olvassák :D:D!!!
      Amúgy meg külföldön teljesen más a cégek hozzáállása, bár azért már kezdenek észbe kapni a magyar cégek, mondjuk én még kevés dolgot kaptam. Bár azt sem értem, hogy sokan megszólják azokat a bloggereket, akik ajándékokat fogadnak el a cégektől... nem is értem, ki be örülne annak, hogy ingyen kap egy terméket tesztelésre?! Még szép hogx élnek a lehetőséggel és szerintem ebben semmi rossz nincsen.

      Törlés
  7. Nem értem ezt egyáltalán miért kell magyarázni. Teljesen egyetértek azzal, amit írtál.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Auok úgysem olvassák vagy fogadják el ezeket az érveket, akiktől kaptam ezeket a "kritikákat", de nem is érdekel, legalább témát adtak egy új poszthoz :)!

      Törlés
  8. Nekem az essence tekerős fekete szemceruzéja az all time fav., én ezért mennék térden csúszva a gyártóhoz ha beszüntetnék. Élni nem bírok nélküle. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt még nem is próbáltam, legközelebb meglesem a boltban :)!

      Törlés
  9. Jó ez az idézet.:) Nekem is van 1-2 jl bevált termékem amit nem cserélnék el semmi másikra. Bár imádok kísérletezni és ezért nagy a kísértés, de az olyan dolgokból, amikből "egy színűt" használunk pl. korrektor, alapozó... igyekszem mindig csak egyet tartani itthon, mert számomra teljesen felesleges sokkal több, azzal meg nem kockáztatok, hogy valamelyik szav. ideje lejárjon.

    VálaszTörlés
  10. Hömmhömm. Biztos formabontó vagyok és gonosz, meg túl öntörvényű, de én csak annyit kérdek:
    Kinek és mi köze van ahhoz, mit használsz, és mit nem, miért nem...? Szerintem semmi ;)Ez Te vagy, ez itt a Te blogod, és ettől olyan, amilyen. Termékismertetőt lehet bárhol olvasni, ez a blog szerintem jóval többet ad ennél... mindannyiunk örömére. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kösziiii :)!!!! Ja nem is azért írtam ezt a bejegyzést, mert felhúztam volna magam, vagy vérig lennék sértve :D!!! Azok úgyse olvassák, akik ezt mondták, de nem is azért írtam, de gondoltam megosztom a gondolataimat és az álláspontomat ezzel kapcsolatban, ha már egyszer dobtak egy témát nekem :)!

      Törlés
  11. Az a legnagyobb baj, hogy az emberek imádnak másokat ócsárolni, kritizálni. Szörnyű. Igaz, most kezdtem csak blogolni és nézegetni ilyen fajta blogokat, de nálad láttam eddig a legtöbb új dolgot és olyan márkát, amiről életemben nem hallottam. Szerintem mindenki úgy van vele, ha megnyerné a lottót a világ összes ruháját,sminktermékét felvásárolná, ami tetszik neki. Aki ezt megteheti annak meg nagy irigylője vagyok.(:D) Ha valaki ezután a bejegyzés után is folytatja a beszólogatást, annak tényleg nincs jobb dolga az éltben. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amúgy igen, ha valaki szeret kísérletezgetni, és megteheti, hogy havonta új alapozót, púdert, arckrémet stb vegyen, hajrá, engem nem zavar :)! Én nem tehetem meg, de valószínűleg ha megtehetném, akkor sem cserélném le a jól bevált dolgokat :)!

      Törlés
  12. Én személy szerint szeretem a blogodat, ahogyan a többi olvasód is, szerintem ez a lényeg :) Egyébként ha orrba szájba vásárolnál, akkor meg az lenne mindenki baja, hogy te hogyan engedheted ezt magadnak stb. Ez a másik véglet, a két véglet között meg kb. mindenbe belekötnek :D :D :D Add továbbra is önmagad, az olvasóid ezért szeretnek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja igen az a másik véglet, akkor meg mindenki azt kérdezgetné, hogy honnan van ennyi pénzem, mit dolgozok, jogy megtehetem, hogy állandóan vásárolok :D!!! Nincs arany középút :D!!!!

      Törlés
  13. Nagyon örülök az őszinteségednek :) Rossz lehet így a negatívumokkal találkozni. Esetleg az jutott eszembe, hogy nem gondolkoztál blog sale -en? Ez is lehetne egy alternatíva a felesleges kütyüjeidnek a hasznossá tevésére!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amúgy szerencsére ritkán kapok negatív kommenteket, és azt hiszem tudom kezelni őket :)! Amúgy volt már többször is blogsale, de amúgy érik megint egy következő :)!!!!

      Törlés
  14. Szerintem nagyon jo a blogod!S semmi koze nincs az embereknek,h mennyit koltesz sminkre.Szerintem mas masra kolt.Csak irigykednek szerintem. Az udezet nagyon jo,de ez a film is!! :) Az essens termekek szerintem nagyon jok,orok kedvencek!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik a blog :)! Az essence pedig tényleg nyerő, több termékét is nagyon szeretem :)!!!

      Törlés
  15. Én i annak a híve vagyok, hogyha valamivel elégedett vagy, azt használd bátran!:) Saját magamból kiindulva: azért próbáltam ki, vettem kb.15 alapozót, mert kerestem az igazit.. Bizonyára Veletek is előfordult már, hogy az az alapozó, ami színben tökéletes volt, az szárította a bőrödet..vagy hamar átfénylett...netán megült a szemed körüli ráncocskákban..vagy nem hidratálta a bőrödet, vagy nem volt benne kellő fényvédelem..és amikor már úgy érzed, megtaláltad az igazit, kb.1-hét tesztelés után rájössz, hogy bizony kipattog tőle a bőröd..:( Ezek után naná, hogy azt használja az ember lánya, ami a legtöbb kritériumnak megfelel és a legjobban bejött..:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen így van. Nekem is van több alapozó is a fiókomban, mert kerestem a megfelelőt, és nem mondom azt, hogy azok rosszak, de a L'ORÉAL True Match alapozója számomra a legjobb az általam kipróbáltak közül :)!

      Törlés
  16. Haham, hat ezen jot röhögtem, hogy vannak olyan nyomingerek akiknek meg ez is kinjuk. A blogod ugy jo, ahogy van, es meg soha nem jutott eszembe egy percre sem, hogy nem volna eleg a felhozatalod. Akik mindig uj dolgokkal illegnek, egyikük-masikuk helyeben mar en erzem sz*rul magam, hogy dobalja a penzt kifele az ablakon... :-) Evi voltam.

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe