2-in-1 szépítőszer a konyhából

A múltkori ajakradíros posztban már bevallottam Nektek, hogy nem vagyok az a típus, aki a hűtőben található élelmiszerekből hipp-hopp összedob egy arcmaszkot. Viszont van 1-2 nagyon egyszerű és hasznos szépítőszer, amit a konyhában található alapanyagokból lehet összeállítani.
A mostani posztban mutatok egy újabbat "konyhai" szépítőszert, ami még az ajakradírnál is egyszerűbb lesz, és egyetlen dolog kell hozzá: étkezési szódabikarbóna.
Ha kíváncsiak vagytok rá, miket lehet kihozni belőle, és mire jó, akkor katt tovább!



A szódabikarbóna gyakorlatilag bármelyik háztartásban megtalálható, de ha éppen nincs otthon, akkor fillérekért beszerezhető.
Én kétféleképpen szoktam használni: arcradírként, vagy arcmaszkként.

Arcradír
Nekem eléggé érzékeny a bőröm, így a durva, nagyszemcsés arcradírok eléggé irritálják, kipirosodik tőle, úgyhogy ezeket egy ideje már nem is igazán használom. Viszont a szódabikarbóna nagyon finom, apró szemcsés por, úgyhogy tökéletesen használható gyengéd arcradírozásra.
Úgy szoktam használni, hogy a krémes arctisztítómból a szokásos mennyiséget (nagy mogyorónyi) kinyomom a kezembe, majd szórok bele kb. fél teáskanálnyi szódabikarbónát és összekeverem őket. Ezután szépen átdörzsölöm vele az egész arcomat.
Miközben a krémes arctisztító megtisztítja az arcot a szennyeződésektől és sminktől, a szódabikarbóna finom szemcséi fokozzák a tisztító hatást, valamint gyengéden átradírozzák a bőrt, és segítenek eltávolítani az elhalt hámsejteket.
Ezután langyos vízzel leöblítem az arcomat. Az eredmény tiszta és bársonyos bőr.
Én általában 2-3 naponta szoktam ezzel a módszerrel átradírozni az arcbőrömet.


Arcmaszk mitesszerek ellen
Szerintem nem tévedek nagyot, ha azt mondom: a mitesszerek sokunk életét megkeserítik. Sajnos ezek a csúnya kis pöttyöcskék nekem is ott éktelenkednek leginkább az orromon, és őszintén szólva eléggé bosszantanak.
Viszont a szódabikarbóna erre a problémára is megoldást nyújthat, mégpedig maszk formájában.
Kb. két teáskanálnyi szódabikarbónát keverjetek el annyi vízzel, hogy sűrű masszát kapjatok. Ezután a masszát vigyétek a fel az arcotok mitesszeres részeire: orr, homlok, áll- kinek hol van, és hagyjátok rajta legalább 5 percig. Ezután langyos vízzel mossátok le.
Ha lemostátok, látni fogjátok, hogy milyen szépen kitisztítja a pórusokat, sokkal kevésbé fognak látszódni a mitesszerek. Igény szerint hetente 1-2x érdemes feltenni egy ilyen maszkot.


Remélem, hogy ezúttal is tudtam Nektek hasznos tippeket adni! 

Ti szoktatok élelmiszereket kozmetikumként használni? Ha igen, mit és mire?

Follow on Bloglovin

You Might Also Like

6 megjegyzés

  1. Juj ez a mitesszeres dolog nagyon jól hangzik! A blogomon úgy is nekikezdtem egy mitesszer eltávolító háborúnak, szerintem megkísérlem majd kipróbálni a kúra közben. :D
    Én mitesszer elleni csodaszerként étkezési zselatint és tejet szoktam használni :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdemes kipróbálni, kíváncsi vagyok, Neked beválik-e.

      Törlés
  2. na ezt én is ki fogom próbálni :)

    VálaszTörlés
  3. Ezt én is alkalmazom, a Púderfelhő Andis verziót (most nem találom a cikket, lehet h a régi Cosmo-blogon volt): 1 kanál sütőpor, 1 kanál só. Általában arctisztítóba keverve maszkként, vagy mint te, arcradírként.

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe