L'Oréal Lumi Magique alapozó teszt

Amikor meghallottam, hogy a L'Oréal kijött ezzel az alapozóval, már akkor tudtam, hogy mindenképpen ki akarom próbálni. A Glamour-napos 50%-os dm kupon ehhez remekül kapóra is jött, így kedvező áron juthattam hozzá.
A True Match alapozót is nagyon szeretem, és szerintem ez egy ahhoz nagyon hasonló alapozó, de így pár nap használat után már elmondhatom, hogy ezt még annál is jobban szeretem.
Ebben a tesztben megtudhatjátok, hogy miért is.


Nézzük először is a csomagolást, ami egyébként nagyon hasonló a True Match csomagolásához. Lekerekített, masszív üvegcsében kapott van az alapozó, pumpás kiszerelésű, ez így abszolút higiénikus, én szeretem ezt a fajta megoldást.
Tetszik, hogy a kupak, illetve a csomagoláson a felirat egy része is a mostanság oly' divatos rose gold színt kapta, nagyon kellemes és igényes így az összhatás.

No de nézzük, hogy mit ígér az alapozó a csomagolás szerint (igyekszem értelmesen lefordítani az angol szöveget:
Innováció: folyékony fény technológia. Ragyogó arcbőrt eredményez, tökéletes fedés, maszkhatás nélkül. Az eredmény makulátlan, ragyogó, élettel teli arcbőr. SPF18-at tartalmaz.
Ennyit ígér, és akkor nézzük, mit tud ténylegesen.
Én a C2-es Rose Porcelain árnyalatot vettem meg, úgy láttam, hogy ez a legvilágosabb, és bár nekem nem hófehér az arcbőröm, de mégis úgy tűnt, hogy ez igazodik hozzá a legjobban, és így is lett, tökéletes az árnyalat.
Használat előtt jól fel kell rázni, ezután egy pumpányit nyomok a kézfejemre, ez elég szokott lenni. Állagra folyékony, de nekem picit sűrűbbnek tűnt a True Match-nél. Sigma lekerekített végű kabuki ecsettel viszem fel. Ez az alapozó annyira szépen simul a bőrre, gyönyörűen el lehet dolgozni, egyszerűen imádom, valóban nincs maszkhatás.
Namost, ahogyan a fenti leírásból is lejön: ez az alapozó enyhe fényt ad a bőrnek. Nem csillámos, vagy ilyesmi, hanem egészséges ragyogást kölcsönöz az arcnak. Emiatt én azt mondanám, hogy aki nem szereti ezt a fajta ragyogást, vagy eleve zsíros a bőre, azoknak nem hiszem, hogy ez lesz a megfelelő választás. Én szeretem ezt a fajta egészséges ragyogást, és mivel ősztől tavaszig általában inkább szárazabb a bőröm, a T-vonalon is kevésbé zsírosodik, így én ilyenkor szívesen használok ilyen alapozókat. Főleg mert az olykor szürke őszi/téli időben amúgy kicsit beszürkül az ember bőre is, szerintem jól jön ilyenkor ez a fajta egészséges fény. Talán az alábbi képeken látszódik is valamennyire ez a ragyogás:
Alapozó szétkenés előtt
 Alapozóval- talán a kézfejem bal felén látható az a bizonyos "ragyogás"

A fedése a tökéletestől azért igencsak messze áll: enyhe- közepes fedésű. Vagyis szépen egységesíti a bőrt, elfedi a bőrpírt, és a kisebb bőrhibákat, de a komolyabb bőrproblémákat ez az alapozó nem fogja elfedni, így akinek erősebb fedésre van szüksége, az ne ezt az alapozót válassza.
Tartósságát tekintve én elégedett vagyok vele. Ahogyan mondtam, ilyenkor ősszel már nem zsírosodik annyira a bőröm, így az alapozók is tartósabbak rajta. Természetesen mindig fixálom púderrel, és így nekem simán kibír 8 órát, utána pedig szép egyenletesen kezd kopni. Egyébként pedig nekem kellemes, könnyű viselet a bőrön, nagyon szeretem.
Az külön jó dolog, hogy van benne 18-as fényvédő, bár így az őszi/téli időszakban ez már nem biztos, hogy annyira indokolt. De mivel mostanság is vannak és remélhetőleg lesznek is még verőfényes napok, így én örülök a fényvédőnek.
Amióta használom, azóta még nem tapasztaltam semmilyen bőrirritációt, és bízom benne, hogy ez így is marad.
Árát tekintve drogériás viszonylatban nem a legolcsóbb, mivel a dm-ben teljes áron 4000 Ft, így kuponnal viszont nagyon megérte. Aki tervezi a beszerzését, annak most az tudom javasolni, hogy vegye meg a novemberi JOY-t, abban van egy 20%-os Müller kupon, plusz egy 30%-os L'Oréal Müller kupon, tehát így a JOY vásárlási láz ideje alatt a Müllerben 50% kedvezménnyel vehetitek meg ezt az alapozót is.

Összegzés: mit is mondhatnék így a végén, elég egyértelmű: imádom ezt az alapozót, nagyon elégedett vagyok vele. Könnyű, mégis viszonylag tartós viselet, ragyogó, egységes arcbőrt kölcsönöz. Zsírosabb, problémás bőrűeknek, illetve akik nem kedvelik ezt a fajta ragyogó finisht, azoknak viszont nem ez lesz a tökéletes alapozó.

Ha kíváncsiak vagytok, hogy mutat az arcomon ez az alapozó, akkor nézzétek meg EZT a sminkvideót.

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Szia!
    Tökéletesen egyetértünk!:-)))
    A kedvencem annak ellenére, hogy vegyes, zsírosodàsra hajlamos:( a búrám!:)
    Érdekelne viszont, hogy létezik olyan alapozò amelyik erôsen fed de nem ül az aprò ràncokba? Alkalmi hasznàlatra!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na akkor Neked is bevált, ez szupi :)!
      Hát őszintén szólva nem nagyon használtam még erősen fedő alapozókat, szerencsére nincs szükségem rájuk. Ha néhanaján vannak is egy 1-2 csúnyaság az arcomon, akkor inkább korrektorral fedem el.
      De a MAC-nek tutira vannak erősen fedő alapozói, bár azok biztosan nem olcsók, dehát valamit valamiért.

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe