Sminkelés kezdőknek 3.- Sminktippek nem csak kezdőknek

Folytatom megkezdett sorozatomat, amiben kezdőknek próbálok tanácsokkal és ötletekkel szolgálni a sminkeléssel kapcsolatban.

Ezúttal azonban egy olyan poszttal készültem, amiben remélhetőleg olyanoknak is tudok hasznos tippeket adni, akik nem most kezdik a sminkelést.






1. Hogyan lehet tovább matt a bőröd?
Bár ez a kérdés lehet, hogy relevánsabb a nyári hónapokban, de szerintem elég sokan vannak, akiknek amúgy is zsíros, vagy éppen kombinált a bőrük, így a téli hónapokban is szükség lehet erre a tippre. Ezt a tippet egyébként már mutattam egyik korábbi videómban is.
Tehát, miután felvitted az alapozót és a korrektort, fogj egy papírzsebkendőt. Mivel ezek általában többrétegűek, így nagyon óvatosan válassz le róla egy réteget. Ezután ezt a hártyavékony papírréteget óvatosan nyomkodd rá az arcodra. Ne dörzsöld vele a bőröd, csak finoman nyomkodd rá, ezzel felitatod a felesleges nedvességet, zsírt az arcodról.
Ha ezzel megvagy, jöhet a mattító púder- nekem remekül bevált a Mahhattan Soft Mat Loose Powder, vagy az elf Translucent Mattyfying powder.

2. Hogyan lehet tovább tartós a rúzsod?
Szerintem ahogyan hidegszik az idő, egyre többen váltanak szájfényről rúzsra, és sokan ilyenkor veszik elő a sötétebb rúzsaikat is. Sokan viszont azért nem szeretik a rúzsokat, mert nem akarják percenként igazgatni, ezzel a trükkel viszont tartósabbá teheted.
 Nagyon fontos, hogy legyen tiszta és hidratált az ajkad. Fogj egy a rúzsoddal megegyező színű, vagy ahhoz nagyon hasonló szájkontúrceruzát, és kontúrozd vele a szád. Ha ezzel megvagy, akkor az ajkaidat is "színezd ki" vele.
Ezután fogd a rúzsod meg egy rúzsecsetet, és azzal vidd fel a rúzst a szádra.
Majd fogj egy papírzsebkendőt, és finoman nyomkodd a szádra, hogy leitasd a felesleget. Ne úgy csináld, hogy a szád közé teszed és rányomod az ajkaidat, mert így nem lesz egyenletes. Egyszerűen csak óvatosan nyomkodd a szádra.
Ezután jöhet a következő réteg rúzs és már készen is vagy :).

3. Hogyan varázsolhatsz magadnak igazán ívelt pillákat?
Ha jól rémlik, ezt a trükköt is mutattam már az egyik videómban.
Kezdd azzal, hogy egy szempillagöndörítővel göndöríted a pilláidat. Ne siesd el, hagyj rá időt, ez egy nagyon fontos lépés. Nyomd a szempillagöndörítőt közvetlenül a pilláid tövéhez, majd szép lassan haladj a pillák vége felé.
Ha ezzel megvagy, fogj egy szempillaspirált, és egy papírzsebkendővel húzd le a festéket a keféről úgy, hogy épp csak egy minimális festék maradjon rajta, majd fesd ki vele a szempilládat.
Ezután jöhet újra a szempillagöndörítő, ismételd meg az első lépést.
Végül pedig jöhet egy jó adag a kedvenc szempillaspirálodból, érdemes ebből is göndörítő-ívelő hatásút választani, ami nekem bevált az a Lovely Pump Up Curling Mascara, illetve a Maybelline The Colossal Volum' Express Cat Eyes.

4. Hogyan varázsolhatsz magadnak élénkebb, nyitottabb tekintet?
Misem egyszerűbb ennél: az alsó vízvonaladon használj fehér, vagy nagyon világos szemceruzát.
Ezzel tulajdonképpen megnagyobbítod a szemed fehérjét, így nyitottabbnak, frissebbnek hat majd a tekinteted.

5. Mit tehetsz, ha túl sok pirosítót tettél fel?
A bohócpír egyáltalán nem esztétikus. Először is elkerülheted azzal, ha az ecsetről leütögeted a felesleges festéket, mielőtt elkezdesz pirosítani. Inkább kevesebbet vigyél fel, aztán ha úgy látod nem elég, még mindig építheted.
Ha azonban mégis megtörtént a baj, akkor én azt szoktam csinálni, hogy fogom az alapozóecsetemet, amivel felvittem az arcomra az alapozót, és átmegyek vele azon a területen, ahol a pirosítót használtam. Mivel az alapozóecseten mindig marad valamennyi festék, így ez pont elég lesz arra, hogy picit finomítson, halványítson a pirosítón.
Vagy a másik lehetőség a probléma orvoslására, hogy felviszel egy egy újabb adag púdert, de ehhez semmiképpen ne színtelen (translucent) púdert használj, hanem olyat, aminek van színe.

6. Hogyan kerülheted el, hogy a fogadra kenődjön az élénk rúzsod?
Bizony-bizony, ez nem egy esztétikus látvány, pedig annyira egyszerűen el lehet kerülni.
Miután a 2-es pontban leírtak szerint felvitted a rúzsodat, fogd a mutatóujjad és dugd be a szádba, csücsöríts, majd óvatosan húzd ki az ujjad. Ezzel leszed az ajkaid belső részéről a felesleges rúzst.
Amit az ujjadon látsz, az valószínűleg a fogadon landolt volna.


Remélem, hogy tudtam hasznos tippekkel szolgálni! Ha Nektek is van valami jó kis trükkötök, osszátok meg velem kommentben!

You Might Also Like

0 megjegyzés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe