brutálisan finom CUKORMENTES NEW YORK SAJTTORTA eperszósszal

Ebben a videóban egy klasszikusnak mondható desszertet fogok elkészíteni, mégpedig New York sajttortát eperszósszal - természetesen cukormentes változatban. Többféle sajttortát készítettem már az elmúlt években, de ilyet még nem és bizony nem túlzok, ha azt mondom, hogy brutálisan finom lett, úgyhogy remélem ti is ki fogjátok próbálni ezt a receptet. :)

A videót megnézheted IDE kattintva.


Cukormentes New York sajttorta eperszósszal

Hozzávalók egy 24cm átmérőjű tortaformához:

A torta alapjához:

- 200 g cukormentes, teljes kiőrlésű keksz (én Gullónt használtam)

- 100 g vaj


A sajttortához:

- 750g mascarpone/natúr krémsajt (Philadelphia)

- 56g négyszeres erejű édesítő (ezzel a mennyiséggel nem lesz annyira nagyon édes a torta, ha szeretnétek, hogy édesebb legyen, akkor mehet bele 60-62g), én ezt használom: én ezt használom: https://bit.ly/3a3kEJ6

- 350 g tejföl

- 250 ml habtejszín

- 3 tojás

- 4 teáskanál étkezési keményítő

- 1 vaníliarúd kikapart magja VAGY vaníliaőrlemény/vaníliaaroma/vaníliakivonat

- 1 egész citrom lereszelt héja

-  fél citrom leve


Eperszósz:

- 700g fagyasztott eper

- 2 kiskanál négyszeres erejű édesítő


Az eredeti receptet itt találod: https://youtu.be/tspdJ6hxqnc




You Might Also Like

0 megjegyzés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe