Ilyen lett a gyerekszoba

Ebben a bejegyzésben megmutatom nektek, hogy milyen lett a gyerekek közös szobája az új otthonunkban. Igen, közös szobában vannak, mert négy illetve kettő évesen még nem láttam értelmét annak, hogy külön szobába tegyen őket és ez akkor is így lett volna, ha eggyel több hálószobánk lenne. De természetesen amint igényelni fogják a saját szobát, meg fogjuk oldani, hogy külön legyenek, addig meg kitaláljuk, hogy ennek pontosan hogyan történjen a kivitelezése.
Egyébként ez a mostani szoba majdnem dupla akkora, mint az előző volt, így kényelmesen elfér minden holmijuk és játékuk a szobában, sőt még olyan extra dolgok is befértek, amik eddig nem voltak, vagy az előző lakásban csak a nappaliban jutott neki hely.
Az előző szobájuk sem volt túlzottan színes és "csicsás" és szerettem volna megtartani ezt az egyszerű, letisztult vonalat már csak azért is, mert egy kisfiú és egy kislány közös szobája ez. Meg én amúgy sem szeretem a túlzottan díszes és zsúfolt szobákat, amikor játszanak a gyerekek és előpakolják a játékaikat, akkor úgyis bőven van káosz... :D


A bútoraik ugyanazok, amik az előző lakásban is voltak: Lili ágya egy IKEA-s ágy (már nem kapható), amit használtan, de tökéletesen állapotban vettünk Vince születése előtt. Vince egyelőre még rácsos ágyban alszik (Sundvik az IKEA-ból), mivel nem szerettem volna a költözéskor azt is lecserélni, mert szerintem túl sok változás lett volna egyszerre neki, de előbb-utóbb le fogjuk cserélni, vagy legalábbis levesszük az oldalát.
A többi bútor is nagyrészt az IKEA-ból van: a kis gardróbszekrény szintén Sundvik, ebben tároljuk Lili ruháit, a fiókos komód pedig Hemnes (ezt már nem találtam az IKEA oldalán), ebben főként Vince ruhái vannak. Az ágy alatti tárolók szintén az IKEA-ból vannak, Gimse a neve, ezek egyszerű, műanyag, fedeles tárolók, de elég sokminden elfér bennük, ilyenek vannak a mi ágyunk alatt is.


Vettünk a szobába egy négyes Kallaxot, ebben mesekönyveket és játékokat tárolunk, a két alsó polcon két Branäs kosár rejti el a játékokat, a mellette lévő fa könyvtartó pedig szintén IKEA-s. 
Ha már a tárolásnál tartunk, akkor hadd említsem meg a Cucc papírzsákokat, amiből három is van a szobában és ebből kettőt én magam készítettem még tavaly nyáron egy Cucc workshopon és direkt megőriztem őket arra az esetre, ha végre saját otthonba költözünk. Az egyik zsákban a szennyes ruhák vannak, a másikban Duplo, a harmadikban pedig játékok. Imádom ezeket a zsákokat, mert elnyűhetetlenek, a gyerekek szennyesét, meg a Duplokat eddig is így tároltuk és hihetetlen, hogy mennyire strapabíróak és mennyi mindent elnyelnek ezek a Cucc zsákok, én egyszerűen imádom őket, a mi szobánkba is fog majd kerülni ilyen zsák, ha végre rend lesz egyszer. :) 
És még mindig egy picit a tároláshoz tartozik, de egyben dekorelem és játék is a gyerekeknek az a hihetetlenül cuki manócekker, amit a MyMiniversumtól kaptunk. Ez a kis gurulós gyékénykosár egyrészt játéktárolásra is szolgál nálunk, másrészt meg a gyerekek is szállítják benne a dolgaikat ide-oda és hát olyan cuki, hogy esküszöm szeretnék egy felnőtt méretűt belőle. :D A felhő alakú tükör is a MyMiniversumtól van, ennek még nem dőlt el a végleges helye, de szerintem fel fogjuk akasztani valahova a falra. Ez a tükör egyébként akrilból van, ami abszolút gyerekbarát, ugyanis nehezebben törik és ha törik, akkor sem törik szilánkokra és tényleg strapabíró, mert Vince egyszer már leverte és semmi baja nem történt.
Illetve szintén a MyMiniversumtól van az asztalka a két felhő alakú székkel, ez már az előző lakásban is megvolt, de ott a nappaliban volt, mert a gyerekszobában sajnos már nem fért el. Szeretem, hogy ilyen kis letisztult és egyszerű ez a szett, de mégis cuki és egyben masszív is és nagyon örülök, hogy most végre méltó helyén, a gyerekszobában van. (Egyébként a MyMiniversum termékeket nem csak neten rendelhetitek meg, hanem megnézhetitek a Babyberry showroomban is. ;) 



A szoba egyik legfeltűnőbb - ha nem A legfeltűnőbb - az indián sátor (Siller Baby), amit már nagyon régóta szerettem volna a gyerekeknek, de az előző lakásban nem nagyon tudtam volna hova tenni, itt viszont tökéletes helye van a kis játszósarkukban. Olyan hivogató, igazi kis gyerekkuckó és ezt nem csak én gondolom így, hanem a gyerekek is. Ezúton is nagyon köszönöm Eszternek a Babyberrytől, hogy valóra váltotta ezt az álmomat, biztos vagyok benne, hogy évekig fognak benne/vele játszani a gyerekek. :)
A gömblámpafüzér (Cotton Ball Lights), a fehér nyuszis párna (Siller Baby) és a szürke párna szintén a Babyberrytől vannak, ahogyan az asztalon látható LEDR betűtábla is. Na jó, ezt kicsit magamnak is rendeltem, mivel én is tudok vele kreatívkodni, de alapvetően a gyerekszobában van a helye. :)



A szőnyegek, a Lili ágyán lévő csillagos pléd és a nyuszifüles párna a H&M-ből vannak, de már régebbi szerzemények, a felhős falilámpa IKEA, a plafonról lelógó, Lili szerint virág alakú lámpa pedig a Rábaluxtól van, ahogyan a lámpák többsége is a lakásban.


Nagyjából itt tartunk most, természetesen még korántsincs készen a gyerekszoba, de azért a legfontosabb dolgok már megvannak, viszont kellenek még apróságok, amiktől még hangulatosabb és igazi kis gyerekbirodalom lesz ez a szoba. Egyrészt természetesen szeretnék függönyt az ablakra, illetve nem szeretném a falakat teljesen üresen hagyni, gondolkodom falmatricán, esetleg polcokon, illetve a komódnak is eléggé üres a teteje, úgyhogy oda is szeretnék kitalálni valamit. De az biztos, hogy túlzsúfolni semmiképpen nem szeretném a szobát, mert meg akarom tartani ezt a szellős teret amennyire csak lehet, hogy legyen hely a játékra.



Ha pedig kíváncsiak vagytok a folyamatra is, ahogyan berendeztem a gyerekszobát, illetve a gyerekek első reakciójára a gyerekszobára, akkor nézzétek meg EZT a videót is. :)






You Might Also Like

1 megjegyzés

  1. Szia! Először is nagyon örülök, hogy hosszú idő után ismét olvashattam Tőled szöveges blogposztot. Persze nincs olyan videód, amit ne láttam volna, azért néha a "régimódi" bejegyzéses formátumokat szuper olvasgatni. :) A jövőben tervezel több írásos bejegyzést?
    Mesés lett a gyerekszoba, s szívből gratulálok a költözéshez!

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe