Beachbody projekt - előtte-utána képekkel

Akik figyelik az Instastorymat is (@forherszandra ;), azok láthatják folyamatosan, hogy nyomom itthon lelkesen a Gyerünk Anyukám tornákat. De még mielőtt jobban belemerülnék a dolgokba, szeretném leszögezni, hogy ez nem szponzorált bejegyzés, én magam fizettem elő most már a sokadik Gyerünk Anyukám edzésprogramra és senki nem kért meg arra, hogy írjak erről az egészről bejegyzést. Vagyis de! Ti! :)  De ha nem kértétek volna, akkor is írnék róla, mert szerintem annyira szuper dolog ez az egész "mozgalom" és annyi mindent köszönhetek neki, hogy mindenképpen terjeszteni akarom a hírét. Aki esetleg most hall erről először és nem tudja mi is ez, az kattintson IDE.
Na szóval lenyomtam: egy újabb 8 hetes programot, mégpedig a Szuperhas elnevezésűt. Ez volt a 2. Gyerünk Anyukám programom idén, összeségében pedig az 5., nagyjából éppen egy éve kezdtem a legelső programomat. Nos az a helyzet, hogy szuperhasam nem lett (még :D), de végre történt valami és végre megmozdult a mérleg, meg a centik számomra is látható és érezhető módon. Ha kíváncsiak vagytok az eredményekre, meg az előtte-utána képekre, meg úgy egyáltalán, hogy hogy érzem magam most a bőrömben, akkor mindenképpen olvassatok tovább.



Aki a Szuperhas programról így első hallásra azt gondolná, hogy 8 héten keresztül felüléseket, meg haspréseket csináltunk, az téved. Persze csináltunk ilyesmiket is, nem is keveset, dehát tudjuk, hogy helyi zsírégetés nincs, csak hasról nem lehet fogyni (vagy legalábbis nagyon nehéz), így ez a program a has- és törzsiizmokon kívül szépen megdolgozta többek között a combokat, a feneket és a karokat is, valamint remekül fejlesztette az állóképességemet.
Ugyanakkor azt is hozzá kell tennem, hogy ez a program teljesen más volt, mint amiket eddig csináltam a Gyerünk Anyukámmal... az első héten rendesen lesokkolódtam és picit nehezen is tértem magamhoz, de aztán sikerült felvennem a fonalat, úgyhogy átlagosan megvolt a heti 5 torna. Ebben a programban sokkal keményebbek voltak az órák és feszesebb a tempó, gyorsabbak voltak a zenék (és néha picit talán idegesítőek is) és volt az első programom, amiben férfi edző is volt - kapásból kettő is, akik bizony nem kíméltek minket. Ez volt az eddigi legkeményebb GYA programom, néha nagyon feszegette a határaimat, néha percekig szédelegtem, miután befejeztem a tornát és néha bizony nem  túl szép dolgokat mondtam edzés közben (persze ha a gyerekek ott voltak, akkor csak magamban :D), de ettől még nagyon szerettem - olyannyira, hogy újra előfizettem erre a programra.
Ehhez a programhoz rendeltem étrendet is, ez egy 160g szénhidrát 1500kcal étrend, amiben szerintem nagyon finom és nagyon változatos ételek vannak, hiszen vannak levesek, főzelékek, húsos és halas ételek is, sőt még édességek is. Bár megmondom őszintén, hogy nem tudtam szigorúan tartani magam hozzá, sokat cserélgettem és variáltam az ételeket, de azért próbáltam mindig nagyjából tartani a szénhidrát és kalória mennyiséget.
De hogy ne csak szépet és jót írjak, azért azt is el kell mondanom, hogy néha rohadt nehéz volt... akár nekiállni a tornának, akár nem megenni valami olyasmit, amit nem kéne (ezt nem is mindig sikerült tartani)... Néha, amikor végre nyugi van, sokkal egyszerűbb lenne leülni a kanapéra, valami nasival és megnézni egy filmet, vagy pár Youtube videót (azért néha ilyen is van :). Pláne, amikor hetekig, sőt akár hónapokig nem mozdul a mérleg, vagy a centik még a legnagyobb erőfeszítések ellenére sem. De engem a cél nagyon motivál, pláne most, hogy végre látom és érzem a változást. És hogy mi is a cél? Nyilván az, hogy hogy fogyjak és hogy ezáltal végre újra jól érezzem magam a bőrömben, hogy legyen újra önbizalmam, hogy végre legyen kedvem újra ruhákat vásárolni magamnak és ne kerülgessen a sírás, amikor belenézek a próbafülkében a tükörbe, vagy meglátom magam egy nem túl jól sikerült fényképen. És a másik fontos cél, hogy egészséges életmódot folytassak rendszeres mozgással és egészséges étkezéssel és ez természetes legyen számomra, ne érezzem megerőltetőnek, hanem egyszerűen az életem része legyen. Mert ezt az egészet nem csak az alakomért teszem, hanem az egészségemért is. Említettem már, hogy inzulinrezisztenciám és pajzsmirigy alulműködésem van, illetve korábban endometriózisom is volt és ahhoz, hogy ezek mind rendben legyenek, nagyon fontos a rendszeres mozgás és az egészséges étkezés.

Node térjünk a lényegre és nézzük a 4 hónap eredményeit, ami alatt két GYA programot nyomtam le (Formaszerviz Plusz, majd Szuperhas).
Fogytam 5 kilót, 8 centit a csípőmből, 10-et a derekamból és 3-at a combomból. De a legjobb, hogy ez a fogyás teljes mértékben kihat a közérzetemre és a hangulatomra is, sokkal jobban érzem magam a bőrömben, mert látom magamon a változást és ez elképesztő boldogsággal és büszkeséggel tölt el. Borzasztó jó érzés, hogy így is működik ez: itthonról, két gyerek, meg a fogyást nehezítő betegségek mellet, mindenféle csodabogyók és hókusz-pókusz nélkül. És tényleg csak én kellek hozzá, meg a kitartásom és az akaraterőm. Szuper érzés, hogy olyan ruhák jönnek rám, amiket igazából már rég tovább kellett volna adnom, mert nem jöttek rám, vagy borzasztóan álltak rajtam. Még egy fürdőruhát is vettem (ami amúgy F&F-es :), amiben emberek közé mertem menni - higgyétek el, hogy ez nekem nagyon nagy szó.
És persze nagyon jól esik az is, ha valaki észreveszi ezt a változást, nagyon fontosak ezek a visszajelzések és szép lassan építik vissza az önbizalmamat, amit már nem is tudom, hogy hol és mikor hagytam el és talán már nem is lényeges.




Nagyon nagy dolog ez számomra és bízom benne, hogy ezzel a bejegyzéssel másokat is motiválni tudok arra, hogy belevágjanak, vagy hogy ne adják fel, ha már belekezdtek. Ugyanitt szeretném megköszönni azt a sok csodálatos üzenetet, amiket kapok tőletek akár azzal kapcsolatban, hogy a hatásomra ti is belevágtatok az életmódváltásba, vagy épp csak annyi, hogy szurkoltok nekem. Higgyétek el, hogy nekem ezek elképesztően sokat jelentenek és simogatják a lelkemet, úgyhogy nagyon köszönök minden ilyet. Úgyhogy búcsúzásként hadd szúrjak be egy ilyet, szerintem ez elég jó kis végszó. :)







You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Tényleg nagyon látványos a változás. Büszke lehetsz magadra, ehhez hatalmas kitartás kell. Gratulálok Szandra!

    Köszi a posztot, ezzel sokaknak erőt adsz, hogy ha nem is egyik napra a másikra, de érdemes tovább "küzdeni", mert jönni fognak az eredmények.

    További sok-sok mozgást kívánok és sok sikert a jövőben is!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon csinos vagy, és eddig is jól néztél ki! :)
    A Jillian tornát végeztem én el, amit régebb megosztottál és az is hatásos volt nekem.

    VálaszTörlés
  3. Tényleg nagyon nagyon látványos a változás, és tényleg nagyon jól nézel ki!!!! :) Hajrá!!! <3

    VálaszTörlés
  4. Wow, nagyon meggyőző eredmény, gratulálok! A fürdőruha pedig szuperül áll rajtad.

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe