Mi lesz Lili adventi naptárában?

Nagyon vártam már az idei adventi időszakot is, hiszen mióta gyerekeink vannak, valahogy teljesen más az egész ünnepi készülődés és annyira izgalmas a várakozás. :) Tavaly írtam Nektek egy bejegyzést ITT Lilinek csokimentes adventi naptáráról, ami röviden annyit jelent, hogy csoki helyett apró ajándékokat és egészséges nassolnivalókat rejtettem a naptárába. És most lehet, hogy van, aki azt gondolja, hogy egy "szívtelen" anya vagyok, aki nem ad csokit a gyerekének, de az a helyzet, hogy ha a gyereked csoki nélkül is úgy pörög folyamatosan, mint a búgócsiga, akkor nem fogsz kiszúrni magaddal azzal, hogy adsz neki még csokit is, amitől aztán duplán pörög...



Úgyhogy idén sem lesz csoki az adventi naptárban, sőt egy picit továbbgondoltam a dolgot és úgy döntöttem, hogy ezúttal megpróbálok kizárólag nem ehető meglepetéseket tenni a naptárba. Illetve lehetőleg olyan apróságokat, amiknek valóban van "értelme". Hogy mire gondolok? Tavaly pl. tettem a naptárba lufikat, meg apró hűtőmágneseket, amik jópofa dolgok, de Lili ezekkel annyira nem játszott, szóval ha úgy vesszük, felesleges "kacatok" voltak. Úgyhogy idén megpróbálom ezeket is kiiktatni és helyette olyan dolgokat tenni a naptárba, amikkel valóban fog játszani.
De hogy akkor miket is pontosan?

Gyurma és hozzá tartozó kiegészítők
Lili imád gyurmázni, rendszeres esti program a közös gyurmázás a férjemmel, úgyhogy néhány doboz gyurmának és új kiszúrónak/formának biztosan örülni fog.



Pecsétszett
Az IKEA-ban találtam egy nagyon jópofa, kétfunkciós, hatdarabos pecsétszettet (ITT): a toll egyik felén pecsét van, a másik végén a kupakon pedig ugyanolyan dombornyomás, amivel mondjuk tud gyurmába is mintát nyomni. Hat különböző szín és minta, hat napot ki is pipálhatok, zseniális.

Hajcsatok és hajgumik
Egyrészt Lili imádja őket, másrészt fogyóeszköz, úgyhogy ő is, meg én is örülni fogunk néhány új darabnak.

Matricák
Ez még mindig nagy sláger Liliél, úgyhogy lehet, hogy az lesz, hogy Mikulásra kap valamilyen matricásfüzetet/könyvet és az adventi naptárba pedig belerejtem a belevaló matricákat.

(Zsír)kréta
Ennek is nagyon fog örülni Lili, hiszen imád színezni és rajzolni a maga módján, úgyhogynveszek neki 1-1 szett zsírkrétát és porkrétát is, hiszen van egy összetekerhető rajztáblája is, amit még Judittoo-tól kaptunk.



És végül a nagy kérdés, hogy mibe teszem az ajándékokat? Merthogy azt az adventi naptárat, ami tavaly volt, idén már nem fogom tudni használni, mivel túl kicsik a fiókjai, így sem a gyurma, sem a nyomdázótollak nem férnének bele. Úgyhogy most vadul keresgélek adventi naptárat, vagy valami nagyon gyorsan és egyszerűen megvalósítható DIY ötletet, de hajlok az előző felé, mert azt hiszem most nem lesz időm ezzel pepecselni. Úgyhogy ha esetleg Ti is kerestek "kész" adventi naptárat, amibe csak bele kell rakni az ajándékokat, akkor íme néhány ötlet.



1. ezt nem sikerült megtalálnom, hogy honnan is mentettem le :/, de többek között a Butlersben is láttam ilyen stílusú naptárakat 2-3. IKEA Vinter 2017 adventi kalendárium 4. Tchibo LED-es adventi naptár 5. Thibo fiókos adventi naptár 6. H&M felakasztható, zsebes adventi naptár




Ti csináltok valakinek idén adventi naptárat?



Szandra






You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Jó ötletek, biztosan örülni fog! Nekem már nagyobbak a fiaim, úgyhogy pár éve már a Lego adventi kalendárium a sláger. Igazság szerint nem bánom. A Lego szerintem az egyik leghasznosabb játék, fejleszti a kézügyességet, ha saját "kútfőből" építenek valamit, akkor kell hozzá képzelet és tervezés, ha meg a rajzos útmutatót használják, akkor a feladatkövetést gyakorolják vele.
    Volt több évig, hogy én csináltam, pl. a Fakopáncsban vettem bele apróságokat. Csoki nálunk sem volt soha az adventiben, úgyis esznek, minek még pluszban?

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Én is évekig csináltam ezt a módszert, aztán egyszerűsítettem a dolgon. Vettem egy közepes méretű, natúr fadobozt, azt szépen lefestettem, majd süthető gyurmából csináltam rá egy advent feliratot, és kineveztük advent-doboznak. Minden este beletettem a másnapi ajándékot, amit reggel izgatottan nyitott ki. Ha esetleg nagyobb volt az ajándék, mint a doboz, akkor egy cetlire lerajzoltam a helyet, ahova eldugtam, ő meg megkereste. Most, hogy tud olvasni, egyszerűsödött a dolog, nem kell rajzolgatni, tök élvezi, hogy olvasni kell :)

    Nagyon jó és hasznos ajándékokat kap Lili, biztos élvezetes adventje lesz.
    Kívánok nektek kellemes és meghitt készülődést és áldott karácsonyt!
    Nagyon szeretem a blogodat és a videóidat, csak így tovább!
    Üdv: Adél, egy -eddig- csendes olvasód :)

    VálaszTörlés
  3. Én úgy döntöttem, új családi hagyományt indítok, és édesség és játékok helyett élményeket fogok elrejteni a naptárunkban. Olyasmiket, amiket a kisfiam szeret csinálni, az egészen egyszerű dolgoktól, mint pl. az extra fogmosás, toronyépítés, a kiemelkedőbb programokig mint játszóház és állatkerti séta. :) Aztán ahogy nő majd, évről évre lehet komolyabb programokat belecsempészni, amiket együtt élhetünk át, így bízva benne, hogy jó sok boldog emléket is gyártunk ebben az időszakban. :)

    VálaszTörlés
  4. Nálunk 1-2 csoki befigyel a csajaimnak, de hasonló dolgok kerülnek bel. kikbe vettem 24 dobozt. abba belefér gyurma!

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe