Újfajta karácsony

Néha eszembe jut, hogy milyen volt a karácsonyra készülődés, illetve maga az ünnep még Lili előtt. Az ajándékok nagy része megvolt legkésőbb novemberben, amik aztán gondosan becsomagolva várták, hogy megörvendeztessék az ajándékozottat. Az ünnepi menüt már hetekkel előre megterveztem és időben be is szereztem minden hozzávalót. A lakás minden szeglete csillogot-villogot és ünnepi díszben ragyogott már jóval karácsony előtt. És persze még arra is jutott időm, hogy csináljak valami szép kis manikűrt magamnak és kitaláljam, hogy milyen legyen az ünnepi outfitem vagy sminkem.

Fotó: Fényzugoly

És hogy mi van azóta, hogy megszületett Lili? Igazából majdnem ugyanaz, mint amit fentebb is írtam, de minden "last minute" az utolsó pillanatban történik... illetve van ami, egyáltalán nem úgy történik, ahogyan én azt elképzeltem... sőt van, ami meg sem történik, hiába terveztem el... :D Eleinte elég nehéz volt feldolgoznom, hogy nem minden úgy és akkor történik, ahogyan én azt elterveztem, mivel mindig is egy jól szervezett, előre tervező ember voltam. Időbe tellett elfogadnom, hogy itt van ez a gyerkőc, aki akár egyetlen pillanat alatt felülírhatja a terveimet. Elég ha csak arra gondolok, hogy már akkor sztornózta az egész karácsonyt, amikor még a hasamban volt, hiszen két éve, december 24-én várandósan kórházba kerültem és bent is töltöttem az ünnepeket.

Idő kellett hozzá, de megtanultam "elengedni" bizonyos dolgokat, úgyhogy most már kezdem megszokni és elfogadni ezt az újfajta ünnepi készülődést és karácsonyozást. Most már nem görcsölök azon, ha 1-2 ajándék még az utolsó pillanatra marad, vagy ha karácsony előtt három nappal sikerül csak kitalálnom, hogy mi is legyen majd az ünnepi asztalon és csak ezután kezdem el beszerezni a hozzávalókat. És nem feszülök azon, hogy öt részletben sikerül kitakarítanom a lakást és mire befejezem gyakorlatilag kezdhetném is előlről, mert Lili tornádóként végigsöpört a lakáson... :D És általában még egy piros lakkot is sikerül mindig felkennem karácsonyi előtti este, amikor Lili már elaludt. :)

Viszont az is biztos, hogy sokkal emlékezetesebbek és boldogabbak az ünnepek, amióta gyermekünk van, teljesen más hangulata van az egésznek. Olyan varázsa és hangulata van, amit korábban még nem tapasztaltam és ezért a felejthetetlen érzésért és élményért simán bevállalom azt a néhány napos káoszt, ami megelőzi a karácsonyt.

Úgyhogy valami hasonlót kívánok Nektek is így az ünnepekre. Hogy ne feszüljetek rá, hanem engedjétek el, ha esetleg kirepedt a bejgli, vagy netán odakapott egy adag mézeskalács, vagy ferde a fa, esetleg eltörött néhány dísz, mert nem ezektől lesz igazán boldog az ünnep.




Nyugodt és boldog karácsonyt kívánok Nektek!


Szandra


Fotó: Fényzugoly




Köszönjük a csodás fotókat a Fényzugoly fotóstúdiónak.




You Might Also Like

9 megjegyzés

  1. Jajj de gyönyörü Lili, bár volt kitől örökölnie. :)
    Kellemes Ünnepeket Nektek is! :)

    VálaszTörlés
  2. Igazán jó gondolatok, sokaknál sajnos az ellenkezőjét látom de örülök, hogy egy pici gyerkőc is mellett is eltudod engedni magadtól ezt a sürgetést.
    Nektek is nagyon meghitt és békés Karácsonyt kívánok! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon aranyos fotó, szépek vagytok Szandra. Lili már igazi kis hölgy :) <3
    Békés, boldog ünnepeket kívánok Nektek :)

    VálaszTörlés
  4. Szép karácsonyt nektek is, gyönyörűek vagytok! :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szépek a fotók. A mi kislányunk most 4,5 hónapos, tavaly ilyenkor már pocakban volt, nagyon különleges ez a karácsony nekünk :) Boldog, békés ünnepeket kívánok Nektek!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szépek a fotók. A mi kislányunk most 4,5 hónapos, tavaly ilyenkor már pocakban volt, nagyon különleges ez a karácsony nekünk :) Boldog, békés ünnepeket kívánok Nektek!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon tetszik a Vlogmas videó, bár még csak a felénél járok, de ezt az 1 órát most engedélyeztem magamnak a nagy karácsonyi őrület előtt.
    Boldog karácsonyt Nektek is! :)

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe