Segíteni jó!

Azt hiszem nem vagyok egyedül azzal, hogy néha hajlamos vagyok azon agyalni és rágódni, hogy milyen dolgok hiányoznak az életemből; mi az, amim nincs, ahelyett, hogy örülnék annak, amim van: egy csodálatos férjem és kislányom, szerető családom, barátok, fedél a fejem fölött, meleg a lakásban, étel az asztalon és még folytathatnám, hogy mi mindenért lehetek hálás az égnek. De sokszor ezek annyira maguktól értetődő, "természetes" dolgoknak tűnnek, pedig sokaknak sajnos egyáltalán nem az... Rengetegen vannak, akiknek a legalapvetőbb dolgok is hiányoznak az életükből. Elég csak bekapcsolnom a tévét, vagy a rádiót és máris annyi szerencsétlen sorsú embert és nehéz élethelyzetet látni, hogy szinte összeszorul a szívem és már-már elszégyellem magam azon, hogy a saját helyzetemen méltatlankodom. Különösen szomorú és mióta anya vagyok, még inkább érzékenyen érint, ha nélkülöző gyermekekről van szó.
Szerencsére így az ünnepek sok olyan kezdeményezés van, melyek segítségével bárki könnyen segíthet a rászorulókon. Bár kicsit azért szomorú, hogy ezek az akciók leginkább így a karácsonyhoz közeledve szaporodnak meg (bár az is lehet, hogy csak ilyenkor hallunk többet róluk), hiszen rengetegen vannak, akiknek egész évben szükségük van segítségre, de talán ilyenkor az emberek is nyitottabbak, hogy segítsenek a rászorulókon és szívesebben adakoznak.


Időről időre én is próbálok segíteni a magam módján és ezúttal a blog olvasottságát kihasználva teszem ezt, mert szeretném minél több ember figyelmét felhívni a Magyar Vöröskereszt, a Procter&Gamble és SPAR Magyarország Országos jótékonysági programjára, amelyet a rászoruló gyermekek támogatására szerveztek. Az “Apró segítség, hatalmas öröm” program célja, hogy a leginkább rászorulókat segítse. 
És hogy mit kell tenni ahhoz, hogy mi is segíthessünk az akció keretén belül? Október 27-e és december 7-e között minden SPAR és INTERSPAR üzletben vásárolt Always betét, Pampers pelenka, Head & Shoulders és Pantene hajápolási termék, Ariel, Bonux, Lenor, Jar mosó- és tisztítószer, valamint Old Spice és Gillette férfi szépségápolási termék segíti a program sikerességét. A felsorolt márkák árának 1%-a az adomány teljes összegéhez adódik, ami a  Magyar Vöröskereszten keresztül jut el a rászoruló gyerekekhez és családjaikhoz. 


Tehát  bárki részt vehet az akcióban és ehhez semmi extrát nem kell csinálnunk, csak a megszokott Procter&Gamble termékeket megvásárolni és ezzel máris segítünk. Én több mindent is használok a P&G-től, így nagy örömmel és jó érzéssel tölt el a tudat, hogy a szokásos termékek megvásárlásával most segíthetek másokon.
A Magyar Vöröskereszt minden megyei szervezete bevonásra kerül a program sikeressége érdekében. A szervezet önkéntesei és alkalmazottjai hozzáértésével biztosan azok a családok és közösségek részesülnek majd az adományokban, melyek a leginkább segítségre szorulnak. A Magyar Vöröskereszt által üzemeltetett szervezetek fogják biztosítani, hogy a kezdeményezés keretében összegyűjtött adomány a legszükségesebb, egészséget megóvó és boldog növekedést biztosító termékek beszerzésére legyen fordítva, így például lepedők, ágyneműk, pizsamák adományozására.
A kampány nagyköveteként Molnár Ferenc Caramel énekes, a két éves Sophie büszke apukája is csatlakozik a programhoz. 





Bízom benne, hogy Ti is kihaszáljátok ezt a lehetőséget!


Szandra



You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Igen, ezek valóban szép dolgok, de ilyen módon nem kerülnek Nekünk különösebb erőfeszítésbe...Én inkább segítek a saját munkámmal, időmmel, pénzzel vagy általam vásárolt adománnyal. De örülök, hogy felhívod a figyelmet erre is a fórumon. Üdv, Nóra

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Természetesen én is segítek másként is, ez csak egy lehetőség, amire szerettem volna felhívni a figyelmet. :) Meg jó tudni, hogy az ember úgy is segíthet, hogy nem is kerül különösebb "erőfeszítésbe". Meg lehet, hogy hátha valaki esetleg emiatt választ inkább ettől a cégtől terméket egy másik helyett ebben az időszakban. :)

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe