Ragyogó bőr télen is

A hidegebb időben sokan küzdünk azzal a problémával, hogy az arcbőrünk fakó, élettelen, fénytelen, szóval úgy összességében nem mutat túlzottan egészséges képet. Szerencsére van néhány olyan trükk és praktika, amivel télen is ragyogó lehet a bőrünk, úgyhogy ma megosztom Veletek ezeket a tippeket, illetve a kedvenc termékeimet is.


Hidratálás
Alapvető lépés, amit semmiképpen nem szabad kihagyni. Válassz a bőrtípusodnak megfelelő arckrémet és használd minden reggel és este, hogy a bőröd megfelelően táplált legyen. Az én két kedvencem most a Mixnature arckrém, amiről ITT meséltem Nektek részletesen, ezt használom reggel, este pedig a L'occitane Peóniás bőrtökéletesítő arckrémet, ami nem olcsó mulatság, de minden grammja aranyat ér. Mindkettő megfelelően hidratálja és táplálj a télen szárazabb bőrömet is, de nem hagynak maguk után zsíros érzést. Kaphatóak olyan kifejezetten ragyogásfokozó, ragyogást adó arckrémek is, de ilyet akár mi magunk is készíthetünk a megszokott hidratálókrémünkből, erről lentebb írok.
Viszont nem csak a külső hidratálás fontos, hanem a belső is, hiszen ha nem iszunk elegendő mennyiségű folyadékot, az a bőrünk állapotára is kihat. Próbáljatok minél több vizet fogyasztani, de ha esetleg nehezen megy a megfelelő mennyiségű (legalább 1,5-2 liter) folyadék bevitele, akkor a hideg időben jó alternatíva a tea (lehetőleg cukor nélkül) és különböző forró levesek is.


Arcápoló olajak
Ha úgy érzed, hogy a kedvenc hidratáló krémed kevés a hidegebb időben, akkor használj pluszban arcápoló olajat is - különösen ha száraz a bőröd. Használhatod külön lépésként, de akár bele is keverheted a hidratáló krémedbe is, sőt, továbbmegyek: akár az alapozódhoz is hozzákeverheted, így természetesen ragyogó bőrt érhetsz el. Szerencsére ma már egyre több márkánál találunk ilyen termékeket, a többségük nagyon gyorsan és könnyen beszívódik, egyáltalán nem nehezítik el a bőrt és amellett, hogy táplálnak, hidratálnak, puhává és gyönyörűen ragyogóvá is varázsolják a bőr. Az én kedvenceim az argánolajat tartalmazó termékek, nekem ezek váltak be leginkább.


Ragyogó alap
A smink elkészítésénél használj ragyogást adó primert az alapozó előtt. Ha nincsen ilyened, esetleg nem akarsz plusz réteget használni, akkor nyugodtan keverj az alapozódhoz, vagy a hidratáló krémedhez egy kevés krémes/folyékony highlightert - ettől egységes, enyhe fényt kap a bőröd. Természetesen nem kell túlzásba vinni, pláne nappali sminknél, de ha egységesen ragyogó bőrt szeretnénk, akkor érdemes bevetni ezt a trükköt. Az én kedvenceim most a MAC Strobe cream és a Catrice Beautifying primer. Utóbbit sminkalapként használom, előbbit viszont szívesen keverem az alapozómhoz és/vagy a hidratáló krémemhez.


Fényes pirosítók
Ha igazán ragyogó sminket szeretnél, akkor a matt pirosítókat cseréld le fényes finisűekre, hiszen ezek a szín mellett enyhe fényt is adnak a bőrnek. Ezt a tippet különösen ajánlom azoknak, akik a highlightert soknak érzik, de szeretnének egy kis ragyogást vinni a sminkjükbe. Arra figyelj, hogy ha nem tökéletes a bőröd, akkor olyan pirosítót válassz, amiben nincsenek nagy csillámok, hiszen ezek kiemelhetik a pórusokat és a bőrproblémákat, helyette keresd inkább a szatén, vagy selyemfényű termékeket. Nekem elég sok pirosítóm van, mivel totál rájuk kattantam pár hónapja, de ezt a hármat nagyon szeretem a színe és a fényes finise miatt (balról jobbra): Clinique Cheek Pop - Ginger pop, Milani Baked Blush - Luminoso, essence Satin touch blush - 10 satin coral.


Highlighterek
Ha nem elégszel meg a fényes pirosítóval, akkor jöhet a highlighter, amik igazán népszerűek lettek az elmúlt hónapokban és hát nekem is kedvenc sminktermékeimmé nőtték ki magukat az elmúlt hónapokban. Azért is szeretem őket, mert a matt pirosítókból is fényeset varázsolhatunk velük, így szuperül variálhatom velük a meglévő sminkjeimet is. A szárazabb bőrűeknek érdemes inkább krémes/folyékony terméket használni, illetve highlightereknél is érdemes kerülni a csillámos verziókat és inkább olyat keresni, ami szép, egyenletes fényt ad a bőrnek. A highlightert az arc legkiemelkedőbb pontjaira visszük fel: az arccsontra és a szemöldökcsontra, illetve esetleg egy keveset az állra, az orrnyeregre, valamint az ajkak fölé a Cupido ívre. Íme az én örök kedvenceim: MAC Mineralize Skin Finish - Soft & Gentle, Clinique Chubby Stick Sculpting Highlight - 01 hefty highlight, Catrice High Glow Mineral Highlighting powder - 010 Light Infusion.



Ti milyen termékekkel varázsoltok ragyogó bőrt magatoknak?



Szandra





A bejegyzésben bemutatott termékek egy részét tesztelésre kaptam.


You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. A MAC Strobe cream-ét nemrég fedeztem fel magamnak - sokan drágállják, de ár-érték arányban szerintem nagyon jó vétel, ha így használjuk ahogy te is leírtad sokáig elég. :) Abszolút nem bántam meg h egyből a teljes kiszerelést vettem meg.

    VálaszTörlés
  2. Nekem igazából a természet varázsolja a "ragyogó" sminket, hála a zsíros bőrömnek. :( Teljesen kikészít, az orrom és a szemöldökömnél száraz a bőröm. Néha teljesen átfényesedik nap végére az alapozóm, van amikor pedig nem is kell egyszer sem púdereznem a nap folyamán. Na és ugye a pattanások.. Ja és természetesen kb átlátszó az arcom és általában mindegyik alapozó legvilágosabb árnyalata is sötét.

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe