Négy szuper termék száraz bőrre | Bőrápolás

Azt már megszoktam, hogy a hideg idő beköszöntével az amúgy kombinált bőröm valamivel szárazabb lesz, de általában ez olyan mértékű, hogy tudom használni a megszokott arcápolóimat. Néhány hete viszont olyan szinten lett száraz az arcbőröm - valószínűleg ezúttal nem csak az időjárásnak, hanem a gyógyszereimnek köszönhetően is - , hogy új termékeket kellett keresnem: le kellett cserélnem az arckrémeimet, nem használok púdert sem és egyelőre keresem még a tökéletes alapozót száraz bőrre (ha van valami tuti tippetek, ne tartsátok magatokba ;). Ma bemutatom Nektek néhány terméket, amik beváltak a száraz arbőrömre, a kezeimre és az ajkakra.






First Aid Beauty 5in1 arckrém
Ezt külföldön nagyon népszerű arckrémet néhány hónappal ezelőtt rendeltem a feelunique.com-ról, de a melegebb hónapokban nem igazán szerettem, valahogy sok volt a bőrömnek. Majdnem bele is tettem egy antikedvences videóba, de végül úgy döntöttem, hogy adok neki egy esélyt a hidegebb hónapokban is és milyen jól tettem. Ez most nekem a tökéletes nappali arckrém, megfelelően hidratálja még a száraz bőrömet, de nem túl nehéz, így nem sokkal felvitel után lehet rá sminkelni is. Táplál és hidratál,  csökkenti a finom ráncokat, korrigálja az egyenetlen arcbőrt és fényvédőt is tartalmaz, szóval nagyon komplex kis arckrém.

Alverde Vadrózsás éjszakai arckrém száraz bőrre
Sokáig keresgéltem a Krémmánián, hogy milyen arckrémet is vegyek éjszakára, és végül ez, meg egy Balea krém között vacilláltam, de mivel utóbbi nem volt a dm-ben, így ezt vettem meg. Picit izgultam, mert KM-en többen is panaszkodtak az illatára, meg hogy picit nehezen szívódik be. Én azt hittem, hogy valamilyen furcsa natúr illata van, de kellemes rózsa illata van, ami nekem tetszik és szerencsére a bőrömnek sincsen problémája vele. Többféle olajat is tartalmaz: vadrózsa, naparaforgó, avokádó és oliva, ezen kívül van benne bio-hialuronsav. Valóban sűrű és gazdag, így több idő kell neki, hogy beszívódjon, de mivel éjszakára használom, így nem zavar és cserébe reggelre finom puha és hidratált a bőröm.

The Body Shop Honeymania kézkrém
Sajnos nem csak az arcbőröm, hanem a kezeim is sokkal szárazabbak, mint egyébként, úgyhogy gyakorlatilag mindenhol van egy tubus kézkrém: az ágy mellett, a táskámban, a nappaliban a polcon és ezek általában The Body Shop kézkrémek. Azért szeretem őket, mert nem túl sűrűek, így hamar beszívódnak, mégis nagyon jól táplálják és ápolják a száraz bőrt. Ja és az illatuk is isteni, örök kedvencem a Honeymania, illetve most a karácsonyi illatok közül a Havas szilva. És ami miatt nagyon szeretem még ezeket a kézkrémeket, az a pici tubus: nem túl nagy, de nem is túl kicsit, pont tökéletes a mérete.

Nuxe Réve de miel ajakbalzsam
Természetesen az ajkak sem maradhatnak ki a sorból, oda is kellett valami, ami intenzívebben ápol és hidratál. Rengeteg jót hallottam már a Nuxe ajakbalzsamáról, úgyhogy itt volt a megfelelő alkalom, hogy beszerezzem. Nagyon sűrű és nagyon gazdag, nekem már-már olyan, mint egy ajakmaszk, úgyhogy én kizárólag lefekvéskor használom, mondjuk mivel tégelye, így nem is tudnám elképzelni, hogy a táskámban vigyem magammal és menet közben használjam, hiszen nem lenne túl higiénikus. Este alaposan bekenem vele az ajkaimat és reggelre pihe-puhák lesznek. Ha valakinek száraz, cserepes ajkai vannak, akkor mindenképpen próbálja ki.




Ti mit használtok száraz bőrre?


Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest






.



You Might Also Like

12 megjegyzés

  1. Szandra! Épp most olvastam a bőröd kálváriájáról szóló bejegyzést is, hát, mit ne mondjak, nagyon sajnálom a dolgot, remélem, mielőbb normalizálódik a helyzet, nem lehet kellemes egy ilyen kellemetlenségbe beleszaladni pont az ünnepek előtt.
    Amit pedig érdemes lehet kipróbálnod, az a LUSH krémárnyalója. Nem tudom, ismered-e ezt a termékcsoportot, bevallom, én addig egy egyszerű alapozónak gondoltam volna, amíg egy mintacsomagot nem kaptam belőlük, de az alapozónál lényegesen többek. A krémárnyalókat az arckrémeinkkel kell keverni, így elképesztően gyengédek, nagyon finoman hidratálnak, és még a fedésük is szuper! Több szín kapható belőlük, a márka pedig odafigyel az INCI-re is, úgyhogy szerintem tényleg érdemes egy próbát tenni velük. ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszi a tippet. Őszintén szólva a LUSH termékek nekem valahogy "kiesnek", régebben még használgattam ezt-azt, de némelyiknek too much az illata, úgyhogy egy ideje nem is voltam boltban sem, de lehet újra körbe kéne néznem :).

      Törlés
  2. Nekem is kombinált a bőröm, ami kicsivel több törődést igényel. Én nyáron/ ősszel a Yamuna szenzitív arckrémjét használom (sajnos már webshopban nem kapható), télre viszont még nem találtam meg a megfelelőt :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt én is használtam és nagyon jó kis krém, szerettem :).

      Törlés
  3. Nekem a koreai BB krémek jöttek be a száraz bőrömre, pl. a Missha Perfect cover vagy a Holika Petit BB (Moisture verzió), ez utóbbi ráadásul $5 körül van és szuper. :) A legtöbb alapozó nálam nagyon kiemeli a száraz részeket és csúnyán mutat, ami egész jól működik az a Pupa Like a doll, illetve még a Gosh Foundation Drops-ot imádom, argánolaj van benne és annyira egészségesen fénylő (nem zsíros) lesz tőle a bőröm, már többen is megkérdezték, hogy mitől ilyen szép a bőröm amikor az volt rajtam. :) Erről a First aid beauty márkáról jókat hallottam, de egy kicsit húzós áruk van a dolgoknak. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú köszi a tippeket, meg fogom nézni ezeket az alapozókat, már úgyis tervezem egy ideje, hogy kipróbálom valamelyik Pupa alapozót, bár ez a GOSH is jól hangzik :).

      Törlés
  4. She vaj- ebay-ről vettem egy tégellyel, este kenem fel- az illata kicsit fura, elégé karakteres, de nem zavar. Az fontos, hogy zuhanyzás után a nedves arcbőrbe masszírozom be, reggelre pihi-puhi a bőröm. Nagyon vízhiányos bőröm van, télen kegyetlenül ki tud száradni ha kicsit elhanyagolom, de ez csodát tesz. A nappali krémet még keresem, mert ez főleg éjszakára jó

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg sheavaj nekem is van itthon, na majd bevetem azt is :).

      Törlés
  5. Ysl le touche eclat alapozo nagyon jo szarazabb börre, igazi dewy finish kultutalt formaban. Chanel vitalumiere t is a szarazabb bör kedveli, benefit hello flawless az egyik kedvenvem a temaban. Akkor ha a joöreg legjobb drogerias, a loreal lumi magique vagy az a masik ami nem a true match, nem jut eszembe a neve de valami 24 orad es nem a matt verzio. Nekem fent emlitett alapozok mind megvoltak/megvannak es batran ajanlom öket leven, hasonlo börtipusunk lehet.
    Remelem tudtam kicsit segiteni :-) üdv evi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Loreal Lumi Magique nemrég fogyott el és az tényleg jó volt, illetve még a Bourjois Healthy balance és a Rimmel Match Perfection is :). De köszi a többi tippet is :).

      Törlés
  6. Jelenleg a Baba testápoló vált be a legjobban, bár arckrémből még keresem a megfelelőt, remélem, sikerül megtalálni :)

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe