Hungary's Got Talent döntőn jártam

Őszintén szólva ritkán nézek TV-t mostanában, de a Hungary's Got Talentre szinte mindig odakapcsoltam. Nem mondom azt, hogy minden egyes adást és produkciót végignéztem, de azzal azért nagyjából képben voltam, hogy kik kerültek a döntőbe. Úgyhogy nagyon megörültem, amikor a Catrice jóvoltából lehetőséget kaptam arra, hogy élőben izgulhassam végig a döntőt. Soha nem voltam még nézőként ilyen műsorban és nagyon érdekelt, hogyan is áll össze egy ilyen megaprodukció, mi az, amit esetleg a TV-ben nem láthatunk. Úgyhogy ma egy rövid kis élménybeszámoló következik és azt is megmutatom, milyen sminket készítettem a show-ra, remélem tetszeni fog Nektek.






Azt előre leszögezem, hogy képeim sajnos nem igazán vannak a műsorról, mivel többször is fokozottan felhívták a figyelmünket arra, hogy tilos képet és videót készíteni, erre csak az adás után volt lehetőség, amikor meg már nem tudtam lefotózni azt, amit szerettem volna. Persze próbálkozhattam volna sutyiban fotózni, de tutira én lettem volna az, akit észrevesz közben egy biztonsági ember és elkobozza a telefonomat (#murphy) :D.

Nem akarok iskolai fogalmazásra hajazó beszámolót írni Nektek, hiszen aki látta a műsort, az úgyis tudja, hogy kik voltak a fellépők és mi történt. Inkább arról írnék, hogy mennyire érdekes volt olyan dolgokat, mozzanatokat, momentumokat látni, amire otthon, a TV képernyője előtt nézve a műsort nincsen lehetőség: hogy egy-egy reklámblokk, vagy éppen felvezető kisfilm alatt micsoda pörgés és megfeszített munka folyik a színpadon, hogy elpakolják az előző produkció kellékeit és mindent előkészítsenek a következő fellépőnek. Mindenki pontosan tudja, hogy mi a dolga és hol a helye, nincsen hibázási lehetőség.
Gondolom ezt sokan sejtitek/tudjátok, de a nézők nem csak úgy maguktól, kedvükre tapsikolnak, hanem van egy ember - nevezzük tapsoltatóembernek, aki instruálja a stúdióban ülő nézőközönséget: ő ad jelet, hogy mikor kell elkezdeni tapsolni és mikor kell befejezni, merthogy ez két nagyon fontos dolog. Hiszen például egy zenei, vagy akár táncos produkciónál is fontos, hogy a fellépők pontosan hallják, mikor kell belépniük, de ha azt elnyomja a nézők tapsa, akkor az az adott szám "bukásához" is vezethet. De olyan is lehet, hogy mondjuk egy produkció közepén hatásszünet van, amibe szintén nem szabad beletapsolni, ezekre is mind felhívja a figyelmet a tapsoltatóember az adott szám előtt. Őszintén szólva én biztosan nem lennék képes arra, amit ő csinál: végigpörögni- és kiabálni az egész műsort, több száz embert lelkesíteni folyamatosan, nagyon sok múlik rajta. De azt is hozzá kell tennem, hogy végigtapsolni három órát sem egyszerű, a végére rendesen fájt a tenyerem :D.
(Fotó: @festyinstle Instagram)
Több száz ember összehangolt, megfeszített és precíz munkája van abban, hogy a TV nézők igazán impozáns vizuális látványt és élményt kapjanak. Merthogy ami a TV-ben olyan hatalmasnak tűnik, az a valóságban azért korántsem olyan nagy. Maga a stúdió, a nézőtér és a színpad is kisebb, mint amilyennek a képernyőn keresztül tűnik, ez sokaknak csalódás is lehet, nekem inkább meglepő volt, hogy tényleg mennyivel másabb az egész, mint amikor a TV-ben néztem a műsort.
Több szempontból is teljesen más volt a stúdióban végignézni a műsort, mint otthon. Ez egy televíziós produkció, ami ugye elsősorban a TV nézők százezreinek/millióinak készül és nem annak a párszár embernek, aki a stúdióban szurkolja végig az adást. Persze ez így furcsán hangozhat, de a hangsúly valóban azon van, hogy a kamerákon keresztül, a különböző effektekkel és vizuális megoldásokkal a képernyő előtt ülőknek nyújtsanak maradandó élményt. Éppen ezért én is visszanéztem itthon néhány produkciót, ami ott a helyszínen kevésbé jött át. Ugyanis bár közel ültünk a színpadhoz, de annak a bal oldalon és lentebb, tehát nem szemben, meg ugye ültek előttünk, szóval azért kellett néha mocorognom, hogy mindent lássak. Otthon meg ugyebár az ember gyakorlatilag első sorból élvezheti a műsort, meg hát több kameraállásból is mutatják a produkciókat.
De ettől még nagyon nagy élmény volt ez az egész, már csak a jó társaság miatt is, ugyanis a döntőt Festyvel, Magdival, Nettivel és Linával (Catrice) izgulhattam végig.

A HGT döntőjére egy visszafogott, de finoman csillogó sminket készítettem a Catrice termékeivel. Nem akartam "macerás" sminket készíteni, olyat, amit folyamatosan csekkolgatni kell, hogy nem kenődött-e el és szerencsére szépen tartott is délután négytől egészen éjfélig, anélkül hogy hozzányúltam, vagy korrigáltam volna közben.
Az  Even Skin Tone alapozót használtam a 010 Even Vanilla árnyalatban; ez szépen egységesíti az arcbőröm színét, elfedi a kisebb bőrhibákat és összességében egy nagyon kellemes kis alapozó a - most éppen - száraz bőrömre. Púdert nem is tettem rá, mert nem éreztem szükségesnek, de így is tökéletesen tartott.
A Catrice Treasure Trove LE gyöngyörű pirosítójával egy kis színt varázsoltam az arcomra, ez a C01 Caviar and Champagne árnyalat. Emellé talán már nem is feltétlenül kellett volna highlighter, de én most annyira rájuk vagyok kattanva, hogy ezúttal sem maradhatott ki - a 020 Champagne Campaign árnyalatú highlighterrel csodás fényt varázsoltam az arccsontomra.
A szemsminkhez a Treasure Trove LE nyolcas szemhéjpúder-palettáját használtam. Az alsó sorból balról a második színnel árnyékoltam a mélyítővonalat, majd ennek a szélét elsatíroztam a felső sor bal szélén található matt, bőrszínű szemfestékkel. Hogy csillogóbb és fényesebb legyen az összhatás, a mozgó szemhéjra a Catrice Liquid Metal szemfestékek közül a 120 Satin Van Der Woodsen árnyalatot vittem fel, illetve kiemeltem vele a  belső szemzugot is. Végül pedig a paletta legsötétebb árnyalatával mélyítettem a szemhéj külső részét, illetve picit satíroztam belőle a mélyítővonalra is. A szemsminket a Glamour Doll Curl&Volume szempillaspirállal koronáztam meg, amivel igazán fekete, dús és ívelt pillákat tudtam varázsolni, nagyon tetszett a végeredmény.
Az ajkakat sem akartam túlzottan feltűnőre sminkelni, így az Ultimate Stay rúzsok közül az örök kedvenc 050 Mauve Your Lips árnyalatra esett a választásom. De hogy kicsit fényesebb és "vizesebb" legyen az összhatás, felkentem rá a Shine Appeal Fluid Lipstick 080 Rose, Would You...? árnyalatát.
És íme a végeredmény:



Remélem tetszett Nektek ez a kis beszámoló és a smink is. :)
Ti néztétek a műsort? Ha igen, mit szóltok a nyerteshez?


Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest





*A bejegyzésben bemutatott termékeket tesztelésre kaptam.

You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. jó kis reklám volt, köszi! nem érdekelnek a tehetségkutatók és valószínű másokat sem különben már rég több hozzászólásod lenne itt. úgy veszem észre nem sikerült azonosulnod a hirdetéssel, de azért kiraktad mert kötelező, a többiekkel együtt. kicsit szomorú hogy ennyire eladtad magad hogy egy műsort élőben is láthass és hogy pár sminktermék nálad landoljon. de ez már az én személyes véleményem nem kell vele egyetértened ahogy nekem se veled. ha már smink szívesebben olvastam volna arról hogy melyik termék hogyan teljesít és hogy pl. melyik volt a kedvenced. de úgy tűnik erről írni már nem túl releváns egy szépség blogon. :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem érdekelnek a tehetségkutatók és különösen érdekelt az, hogy mi is zajlik a kulisszák mögött, mi az, amit a TV előtt ülve nem láthatok és pont ezért mondtam igent a meghívásra. Nyilván ha nem érdekelne, akkor nemet mondtam volna, nem vagyok mazochista, hogy végig üljek 4 órát, úgy, hogy közben egyáltalán nem érdekel a dolog, és ebben még egy tonna sminktermék sem tudna motiválni.
      Akit meg Hozzád hasonlóan nem érdekelnek a tehetségkutatók, az gondolom továbbpörgette ezt a bejegyzést és nem olvasta el, legalábbis én ezt szoktam tenni, ha egy téma nem áll közel hozzám. Folyamatosan írok termékteszteket ide a blogra, de ez most elsősorban egy élménybeszámoló volt, gondoltam érdekességként/változatosságként belefér és akit érdekel a téma, az remélhetőleg szívesen olvasta.

      Törlés
  2. Ezek a dolgok, amiket leírtál, hogy mi hogy zajlik és amit mi a tv-n keresztül nem látunk érdekesek lehetnek, furcsa lehet úgy odakerülni élőben, hogy előtte tv-n keresztül nézted és érezni a különbségeket :D

    Egyébként én nem nagyon néztem a műsort, még a válogatókat úgy ahogy néha, mert viccesek, de amúgy "bosszantott", hogy egy ilyet raknak be az X faktor helyett, ami sokkal színvonalasabb. Nem szeretem az ilyen összesűrített, mindent egybedobáló tehetségkutatókat, mint ez vagy a Csillag születik és társai. Nem lehet összehasonlítani egy énekest egy táncossal, egy bűvészt egy versmondóval, egy kislányt egy felnőttel és a többi. Nem jött át a dolog, hogy akik válogatóból tovább jutottak azok nagy része élő műsorban aztán mégsem szerepelt, de miért nem és hogy tűntek el.. mindenki összesen 2-3 produkciót adott elő az egész műsor alatt és ez alapján nyert valaki, szerintem ez is összecsapott és édes kevés. Mikor a vérprofi hajlékony kislánynak benyögte a szőke hajú zsűri, hogy hát ő azért küldi haza őt, mert még kicsit és otthon a helye.. akkor mondtam, hogy oké ebből a két percből elég is volt. Mi az hogy valaki ilyet odanyög egy kislánynak, valami normális indok helyett.. mi van akkor ha kislány, ha nem tetszik húzzák magasabbra a korhatárt. Szóval úgy egyáltalán szerintem fölösleges volt képernyőre tenni, az egész műsorban egyedül a kisgyerek és a műsorvezetők viccei voltak érdekesek (szerintem).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen egyetértek Veled abban, hogy nem lehet összehasonlítani mondjuk egy táncos, meg egy bűvész produkciót, olyan fura nekem ez az egész, úgyhogy annyira én sem kedvelem ezt a "formátumot". A gyerek dolog meg mindig érdekes, hogy van-e helyük ilyen műsorban, de most láttam, hogy az RTL-en lesz külön egy tehetségkutató gyerkőcöknek.

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe