Új haj, ÚJjászületés

Szégyen vagy nem, de utoljára majdnem egy éve voltam fodrásznál, még a várandósságom elején... De már hetek, sőt hónapok óta morfondíroztam azon, hogy el kellene már mennem levágatni a hajamat, de ezt egy 5 hónapos bébi mellett nem is annyira egyszerű megszervezni ezt: úgy értem lett volna többször is alkalmam elmenni, de aztán valahogy "sajnáltam" erre az időt és inkább helyette Lilivel, meg a férjemmel voltam. Aztán amikor néhány hete engem is elért a szülés utáni hajhullás, tudtam, hogy ez így nem mehet tovább. És ekkor, vagyis a lehető legjobbkor írt rám Tímea az Oscar Hair and Beauty szalonból, hogy lenne-e kedvem elmenni hozzájuk és kipróbálni az egyedi "olaszos" filozófia szerint működő fodrászatukat. Én ezt jelnek vettem, hogy most már nem húzhatom tovább a hajvágást, és örömmel mondtam igent. Ebben a bejegyzésben szeretném megosztani Veletek a tapasztalataimat, valamint hogy milyen tippeket és hasznos infókat kaptam, meg természetesen előtte-utána képekkel az új hajamat is.




A szalon a belvárosban, az Andrássy útról nyíló Paulay Ede utcában található. Megérkezésemkor egy igen minimalista stílusú, letisztult designnal rendelkező, tágas szalon fogadott és Tímea, akitől a meghívást is kaptam.
Először készségesen körbevezetett és elmondta, hogy a szalonban a hajvágás mellett számos egyéb szolgáltatást is kínálnak a szépülni vágyóknak: pl. masszázs, pedikűr, körömápolás, különféle arc- és tesztkezelések. Elmondta, hogy igazából a tulajdonos ezt tulajdonképpen egy olyan spa-szerűségnek álmodta meg, ahova egész napra beköltözik az ember, és a különböző kezeléseknek köszönhetően a teste és a lelke is megújul. És ehhez a környezet, az igényesen berendezett kis helyiségek is hozzájárulnak, minden annyira letisztult, igényes, elegáns és nyugalmat áraszt, itt aztán nem nehéz ellazulni.
(Én magam is készítettem képeket, de a fényviszonyok miatt ezek nem igazán lettek jók, úgyhogy a honlapon készülteket teszem inkább fel.)
Miután kicsit átszellemültem, az egyik kedves fodrász srác (akinek nagyon szégyellem, de nem emlékszem a nevére:() a hajmosó részhez kísért, ahol a világ legkényelmesebb hajmosó "székébe" ülhettem bele. Nem véletlen az idézőjel, mert ez nem is szék, hanem konkrétan egy masszázsfotel, ami a hajmosás teljes ideje alatt kellemesen masszírozott - majdnem elaludtam, annyira relaxáló jó volt, szívesen ücsörögtem volna még benne :D. Ráadásul a hajmosó tál a nyakrésznél ki van párnázva, így nem fájdult meg, vagy gémberedett el a nyakam, mint általában szokott.
A hajamat a Magyarországon kizárólag ebben a szalonban forgalmazott Faipa márka egy szöszösödés elleni samponjával mosta meg a fodrász. Mosás közben megkérdezte, hogy én hogyan szoktam balzsamozni a hajamat, ugyanis sokan rosszul csinálják, és ezzel csak pazarolják a balzsamot. Mint kiderült, nem állok messze a helyes technikától: a lényeg az, hogy miután leöblítettük a sampont, a lehető legtöbb vizet ki kell csavarni a hajunkból, sőt még törölközővel is picit megtörölgetni, hogy szinte törölközőszáraz legyen a haj. A nedves haj ugyanis nem igazán tudja magába fogadni a balzsam hatóanyagait, tehát minél nedvesebb hajra viszed fel, annál kevesebbet érsz vele. Kb. 5 percig kell hagyni hatni és ezután lehet leöblíteni. 
Beszélgettünk a hajhullásról is: említettem neki, hogy a szülés után kb. 3 hónappal nekem is elkezdett hullani a hajam. Elmondta, hogy ez normális, sőt nem csak emiatt hullhat most, hanem a meleg beköszönte miatt is, hiszen a hajunk ilyenkor alkalmazkodik a megváltozott időjárási körülményekhez. Emiatt van az, hogy télen kevésbé hullik a hajunk. Ha csak néhány hétig hullik, akkor az normális, de természetesen vitaminokkal lehet ezen segíteni, de ha huzamosabb ideig hullik, akkor érdemes utánajárni a dolgoknak, hiszen betegséget is jelezhet.
Kérdezte tőlem azt is, hogy sokan van-e összefogva a hajam, és hát nagyban bólogattam, sőt elmondtam azt is, hogy megvan az a rossz szokásom is, hogy baromira rászorítom a hajgumit... Hát ezt ő is látta, ugyanis mondta, hogy ahol a copfom szokott lenni, ott egy picit korpásodik a hajam, ugyanis ott nem tud rendesen lélegezni a hajam, úgyhogy erre érdemes odafigyelnem a jövőben.
A hajamat az egyik senior stylist, Leo vágta le, miután megbeszéltük, hogy mit is szeretnék. Elmondtam neki, hogy olyan hosszúságú hajat szeretnék, amit még össze lehet fogni, ez Lili miatt fontos, hiszen ha ki van engedve, akkor "belekapaszkodik" a hajamban, de ezen túl viszont minél többet vágjon belőle. Így végül közösen egy nagyjából a nyak aljáig hossz mellett döntöttünk. Így utólag azt mondom, hogy egy kicsit lehetne picit rövidebb is, de így is lement belőle legalább 10 centi.
Leo egyébként "olaszosan", mondhatni szenvedélyesen dolgozott, de mégis könnyedén és nagyon gyorsan vágta le a hajamat, néhány perc alatt készen is volt. 
Ezután visszakerültem az előző fodrász kezei közé, ő csinálta a stylingot. Rábíztam magam, azt mondta, hogy ő mindig figyelembe veszi az illető arcformáját, meg amit a személyiségéből tapasztalt, és ennek megfelelően alakítja a frizurát. Nem tudom, ti hogy tapasztaltátok, de szerintem rengeteg múlik a hajszárításon, meg a stylingon. Volt már olyan, hogy ránézésre egészen jól levágták a hajamat, de valahogy nem sikerült jól beszárítani, és emiatt olyan "meeeehh" érzésem volt, nem igazán tetszett a végeredmény...
Itt viszont remekül ráéreztek a stílusomra, szerintem több, mint tökéletes lett a végeredmény. A kész frizura annyira könnyű volt, rugalmas, lágy és nőies, órákig tudtam volna nézegetni és persze simogatni a hajam. Azt hiszem az előtte-utána képek magukért beszélnek :).
Ahogyan azt az Instagramon is írtam, teljesen újjászületett a hajam és én is, az utóbbi időben igencsak megromlott a "kapcsolatom" a hajammal, de ennek az egész "élménynek" köszönhetően teljesen helyreállt, nagyon elégedett vagyok.
Nyilván a képekből Ti is észrevettétek, hogy ez egy elegáns, luxusszalon, így nyilvánvalóan az árak is ezt tükrözik, így nem mondom, hogy egy "egészségügyi" hajvágásra is mindenképpen ide menjetek. Viszont ha drasztikusabb frizuraváltásra szántátok rá magatokat (nekem már ez is az volt), akkor érdemes profira bízni magatokat, minthogy egy sikertelen próbálkozást követően hetekig járkáljatok fodrászhoz, hogy helyrehozzák a "balesetet".



Ti milyen gyakran jártok fodrászhoz?


Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest







You Might Also Like

14 megjegyzés

  1. Nagyon szép ez a szalon, és sok újdonságot is írtál a hajápolásról, pl a balzsamozás is. Én nem használok, csak hajpakolást (minden hajmosásnál), és mindig jól kinyomkodom a vizet a hajamból, de eztán törölközővel is átmegyek rajta. :)
    Nem mellesleg gyönyörű a hajad! Múltkor én is kb. ugyanilyen hosszról vágattam kb. ilyen nyak alá érőre, mivel már teljesen elvesztette a tartását, és hullott is. Nagyon jót tett neki. Szép, egészséges, most így az időváltozással is minimálisan hullik, és hála ennek a nagy frissítésnek sokkal gyorsabban is nő. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is úgy vettem észre, hogy mióta levágattam, mintha kevésbé hullana. Bár az is lehet, hogy csak azért tűnik úgy, mert már rövidebbek a hajszálak. De mindegy is, a lényeg, hogy a hajamnak és a lelkemnek is nagyon jót tett ez a hajvágás :).

      Törlés
  2. Én kb egy hete voltam fodrásznál,de nekem az eremény nagyon nem tetszett... Igazság szerint a fodrász se. :/ Mivel egy kis faluban lakom, nem nagyon van a környékünkön jó fodrász szalon.... :( Amikor beléptem boldog voltam, hogy végre több mint egy év után megújul a hajam, de azon kívül, hogy egészségügyi hajvágás volt, a végerdmény siralmas lett számomra, és most még kezelhetetlenebb mint előtte. A fodrásznak elmondtam mennyit szeretnék belőle vágatni. Meg is értette tette is a dolgát,de annyit beszélt hogy úgy levágta a hajam, hogy ha leengedem úgy nézek ki mint egy puli.... :D Az igaz, hogy nincs eltöredezve a vége,de olyan szinten "kunkorodik", ráadásul össze vissza, hogy mióta levágattam csak összefogva hordom... Tudom, hogy ez nem tesz neki jót és igyekszem a hajam e mellett ápolni,de hosszú távon ez nem egy jó megoldás....

    Nagyon tetszik ez a bejegyzésed is és remélem a közel jövőben én is eljutok majd egy ilyen szalonba! :) Nagyon tetszik a végeredmény és látszik, hogy a hajad sokkal fényesebb és puhább lett. :) Viseld egészséggel! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett :). Abszolút átérzem, amiről beszélsz, sajnos én is jártam már így, jöttem már el így fodrásztól, de nyilván egy kisfaluban azért korlátozottabbak a lehetőségek. Azért remélem sikerül majd helyrehozni a hajad :).

      Törlés
  3. Hú, én elég ritkán szoktam fodrászhoz menni, fél-egy évente. Szép lett a hajad, néha kell egy kis stílusváltás. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen, Hát igen, én sem járok túl gyakran, úgyhogy ez most már nagyon rám fért :).

      Törlés
  4. Nagyon csinos lettél! Biztos nehéz elmenni Lili mellől és biztos sajnálod is az időt, de neki is jobb, ha egy feltöltődött anyukát kap vissza, ebből csak profitáltok mindketten, ha néha kimozdulsz egyedül!

    A hajad szuper lett és köszi a tippeket a balzsamozásról és a hajgumizásról, nem is értettem, hogy egyáltalán nem korpás a hajam a tarkón meg igen, az hogy lehet??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is pontosan így gondolom, hogy ha megteheti az ember, akkor néha el kell szakadni néhány órára a gyerkőctől, hogy igazán fel tudjunk töltődni, nekünk is és neki is sokkal jobb lesz utána :).

      Törlés
  5. Szép lett! Mutatsz majd olyan képet is, amin te szárítottad be a hajad? Mert a szalonban mindig tök profin belövik, de szerintem azon lehet lemérni, hogy hogyan sikerült a vágás, hogy otthon tud-e kezdeni vele valamit az ember lánya. :)

    L.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, fogok majd feltenni olyat is, bár én magamnak nem fogom így beszárítani, mert az sok idő lenne, meg béna vagyok az ilyesmivel, de szerencsére kivasalva és besütve is jól áll :).

      Törlés
  6. Én 2-3 havonta szoktam legalább fodrászhoz járni, "sajnos" muszáj, mert festetem a hajam és gyorsan lenő. Szerencsére nekem is normális fodrászom van, ért a szóból és ha azt mondom kicsit, akkor kicsit is vág, viszont azért nem túl pénztárcabarát ilyen gyakran járni :/

    VálaszTörlés
  7. Általában 3-4 havonta járok fodrászhoz, hogy egy kis frissítő vágást kapjon a hajam :) Mondjuk én növesztem, és nagy mákom, hogy találtam egy olyan fodrászt, aki mellett ez meg is valósul :) Nem mindegy, hogy olyan helyre megy el az ember, ahol tudják is mit csinálnak és a saját tapasztalatukat megosztják veled, vagy olyan helyre, ahol csak elrontják az egészet. :) Szuper lehet ez a szalon, egy kész kényeztetés! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nekem még nincsen állandó fodrászom, pedig az annyira jó, amikor úgy megy valakihez az ember, hogy érti mit akar, és megbízik benne, és tudja, hogy elégedetten fog eljönni tőle.

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe