A nagy folyékony ajakrúzs teszt

Ma már szinte nincs is olyan kozmetikai márka, amelyik ne rukkolt volna elő folyékony ajakrúzzsal, de nyilván ez nem véletlen. Nagy népszerűségnek örvendenek ezek a termékek, hiszen egy húzással csodás színt varázsolhatunk az ajkainkra, ami ráadásul tartós is. Az én kollekciómban is összegyűlt pár ilyen darab különböző márkáktól vegyesen mindenféle árkategóriában, és a legtöbbről olvashattatok már önmagában tesztet, de arra gondoltam, hogy mi lenne, ha csinálnék egy összehasonlító bejegyzést róluk. Remélem hasznosnak találjátok majd.




ADEN Liquid lipstick - 20 American Beauty
Sok "leg"-et kiérdemel az első induló: ez a mezőny legolcsóbb, legmattabb és egyben legtartósabb versenyzője. Pigmentáltsága kiemelkedő, viszont vigyázni kell, hogy rendesen aláhidratáljunk, hogy ne szárítsa az ajkakat, cserébe viszont egyáltalán nem ragacsos és hosszú-hosszú órákon keresztül tartja magát az ajkakon. Kissé vízfesték illata van.
Megrendelhető INNEN 22 különböző árnyalatban 1118 Ft-ért.
Catrice Made to stay Smoothing Lip Polish - 050 Megan Fuchsia
Az előzővel ellentétben a Catrice folyékony ajakrúzsa nem csak színt, hanem amolyan vizes fényt is ad az ajkaknak, az öt közül talán ez hajaz leginkább szájfényre. Talán ennek a legkevésbé intenzív a színe ebben a mezőnyben, de még így sem panaszkodhatok rá. Fokozatosan kopik, először a fényéből veszít, viszont megszínezi az ajkakat, ami sokáig látszódik. Sajnos nem tudom megmondani, mire emlékeztet az illata, de nekem nem zavaró.
Árban kb. 200 Ft-tal haladja meg az ADEN-t, de még ez is bőven 1500Ft alatt van, és hat árnyalatban kapható. ITT olvashattatok róla tesztet.
Rimmel Apocalips Lip Lacquers - 101 Celestial
Ez volt az első folyékony ajakrúzsom, úgyhogy ebből két árnyalat is van, ITT már olvashattatok róluk bővebben. Nagyon kellemes, krémes állaga van, nem olyan szuperfényes finise van, mint a Catrice-nek, ez nem vizes, inkább krémes finisű. Tartósságát tekintve viszont elmarad a többitől. Kissé műanyag illata van.
Árát tekintve 1500-2000 Ft között mozog.
Artdeco Lip Lacquer - 20
Árban ugrottunk egy nagyot, mivel az Artdeco folyékony ajakrúzsa kb. duplájába kerül az eddig említetteknek, sajnos azonban ez nem jelenti azt, hogy többet tudna az eddigieknél. Az öt közül leginkább a Rimmel Apocalips-re hasonlít mind finisét, mint tartósságát tekintve. Elég erős és kissé fura illata van, amit sokan nem kedvelnek. Teszt ITT olvasható róla.
Kb. 3000-3500 Ft-ért kapható többek között a Douglasben és a Müllerben.
Bourjois Rouge Edition Velvet - 02 Frambourjoise
Még szerencse, hogy ez nem egy videó, mert biztos, hogy nem tudnám kiejteni megfelelően ennek az árnyalatnak a nevét. Ez a legújabb és egyben legdrágább versenyző 4000 Ft körül árával, cserébe viszont sok szempontból is kiemelkedően teljesít. Matt finise van, de nem annyira mint az ADEN-nek. Nagyon kellemes textúrája van, ráadásul meg is színezi az ajkakat valamennyire, így az alapszín sokáig látszódik. És a plusz bónusz, hogy málna illata van.
Kapható 8 árnyalatban 4000 Ft körüli áron.
És akkor a színminták: itt is láthatjátok, hogy az ADEN a legmattabb, majd ezt követi a Bourjois, és a skála másik végén a Catrice áll, mivel ennek van a leginkább vizes-fényes finise. Egyúttal ennek van a legkevesebb fedése is az öt közül, látszódik, ahogy átsejlik a bőröm alatta.
És íme a tartóssági teszt: számomra megdöbbentő, hogy az ADEN szinte lerobbanthatatlan az ajkakról. A Bourjois és a Catrice nagyjából egy szinten mozog, mindkettő megszínezi az ajkakat és szép egyenletesen kopnak. A Rimmel és az Artdeco sajnos a sor végén kullog, már ami a tartósságot illet, pár óra után szinte úgy eltűnnek az ajkakról, mintha ott sem lett volna.
Szándékosan nem mondok végítéletet, hogy melyik a legjobb, hiszen mindenkinek mások a preferenciái, és a pénztárcája is mást enged meg. Aki a mattabbakat szereti, annak remek választás lehet az ADEN, vagy éppen a Bourjois, aki viszont inkább a fényesebb folyékony ajakrúzsokat szereti, az választhat a másik három közül.



Ti használtok folyékony ajakrúzst?
Ha igen, milyen márkát?




Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest


You Might Also Like

8 megjegyzés

  1. Én csak a Rimmelt használom, általában nagyon vékony rétegben kenem szét ecsettel, mert rettentő pigmentált, van többek között egy nagyon piros színem belőle, azt imádom. A szaga olyan, mintha valami zöld növényből vonták volna ki, nem igazán jön be, nem úgy, mint az Artdecóé, isteni vaníliás, csak abból meg a szín nem az én világom (Pixiboxban volt).
    A Rimmelből lehetne nagyobb színválaszték, mert szerintem elég jó vétel, nekem a tartósságával sem szokott gond lenni, legalább is nem több, mint más rúzsok esetében.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen a Rimmel tényleg jó, bár itt a többihez képest kevésbé tartós, de ettől még önmagában jól teljesít, de a szaga tényleg elég fura :D.

      Törlés
    2. Nekem egy folyékony rúzsom van, a Rimmelé. Nagyon tetszik, szeretem, jól fed és órákig tart. Viszont az illata nekem nagyon nem jön be, időnként kifejezetten taszít. Ezért ritkán használom.

      Törlés
    3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  2. "framburzsoáz" ;) ötletes egyébként, a framboise (málna) meg a Bourjois keveréke

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól összeszedted a legfontosabbakat! :)
    Nekem ugyanez az árnyalatú Aden van eddig, szeretem a tartóssága miatt, de mindenképp szeretnék kipróbálni többfajtát. A Bourjois-ra fáj a fogam, mostanában úgyis tele van vele a bloggervilág, kíváncsi lettem. :) Mellette még a Rimmel Apocalips is megfordult a fejemben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy hasznos volt :). Szerintem a Rimmel érdemes kipróbálni, ha van valami jó kis akció, akkor olyan 1500 körül hozzá lehet jutni. A Bourjois is jó, de az inkább azoknak, akik a matt finist szeretik.

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe