Napi dilemma

Szóval a minap jártam az Asia Centerben. Elég ritkán jutok el oda, de akkor mindig jól körbenézek, hogy milyen smink-és kozmetikai termékeket lehet kapni, mivel több olyan termék is fellelhető ott, ami egyébként drogériákban nem kapható. Viszont van egy kis dilemmám ezekkel a termékekkel kapcsolatban.
Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy mi az, akkor olvassatok tovább!





Az egy dolog, hogy találtam ott 1-2 MAC pirosítót is, ami nyilvánvalóan nem eredeti, hiszen 2000 Ft-ért kb. egy fél szemhéjpúdert lehet kapni egy hivatalos MAC boltban.

De voltak ott különböző kis tégelyes Estée Lauder és hasonló exkluzív márkájú szemránckrémek, és esküszöm elgondolkodtam azon, hogy veszek egyet... De aztán elkezdett a fejemben motoszkálni, hogy mi van akkor, ha azon túl, hogy nem eredeti, van benne esetleg valamilyen nem éppen "kímélő" anyag, és mondjuk szétmarja a szemem környékét...

És kb. ugyanez a bajom az ott kapható szempillaspirálokkal is: vannak jó kis Maybelline, meg L'oréal spirálok, olyanok is, amiket boltban nem lehet kapni, de ahogyan túrkáltam a kis "ömlesztett" rekeszekben, egyértelműen látható volt a csomagolásukon, hogy már fel voltak bontva, mellettem is nyitogatták ki, hogy megnézegessék a keféjét... Szóval ki tudja mióta áll ott felbontva, és milyen bacik kerültek bele, amiket nem biztos, hogy szeretnék a szemem környékére felvinni... jó mondjuk ugyanez fennállhat a drogériában kapható spiráloknál is, de ott talán eggyel kisebb az esély.

Úgyhogy emiatt megmondom őszintén, hogy elment tőlük a kedvem, és inkább nem vettem semmi ilyesmit...


Ha Ti vettetek már az Asia Centerben, vagy hasonló helyen a fentebb említett termékek valamelyikét, akkor írjátok már meg, hogy rendben volt?
Illetve vettetek már olyan terméket, ami valószínűleg nem eredeti volt? Bevált? Ugyanazt tudja mint az eredeti?


Szandra



Follow on Bloglovin

You Might Also Like

43 megjegyzés

  1. Jó hogy feldobtad ezt a témát, én ilyen helyeken általában meg sem nézem a smink-és kozmetikai termékeket, mert betegesen rettegek attól h valami nem eredeti, urambocsá' ha az is, már kibontották előttem és akár ki is próbálták...

    Kíváncsian várom a többiek véleményét. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megnyugtató, hogy akkor nem csak nekem van ez a "félelmem", akkor talán nem csak egy szimpla paranoia...

      Törlés
  2. Szia!
    Egyetértek. Én sem vennék ilyen helyen sem smink sem kozmetika terméket.
    Van pár dolog amiből inkább megveszem a drágábbat de tuti jó legyen. Ilyen pl.: egy két havi ügyes női dolog is.
    Erika

    VálaszTörlés
  3. Szia Szandra! A kínain valószínűleg én sem vennék semmit, mert ki tudja hány kézen futott már át. De hasonló dolgokat, amiket láttál én vásároltam már úgy, hogy egy csajszi hozta őket Thaiföldről. Tudom így könnyű, hogy ismerős és megbíztam benne, de minden tökéletes amit hozott. Vettem tőle MAC Chanel és Estée Lauder termékeket is. Húgom pedig a vateráról lepett meg egy Hello Kitty - MAC szemhéjpúderrel, gyönyörű, imádom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen az úgy azért valóban más, ha ismerős hozza és megbízol benne.

      Törlés
  4. Én még nem vettem ilyesmit az Asiában, de barátném mindig ott veszi a Vichy alapozóját, kérdeztem tőle, hogy nem fél attól, hogy fake, erre azt mondta, hogy ha nem lenne jó a krém már első használat után kiderülne az ő bőrén. Már többször újravásárolta és neki bevált, ráadásul 8000 ft helyett 3500ba kerül a krém...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez tökjó, hogy van pozitív tapasztalat is, pont ezért írtam ezt a bejegyzést, mert érdekelt, hogy van-e olyan, aki nem fürdött be vele.

      Törlés
  5. Asia Centerben ugyan még nem vásároltam ilyesmit, de régebben rendeltem Vateráról egy nyilvánvalóan hamisított MAC sminkcsomagot potom pénzért. Tisztában voltam vele, hogy nem lesz eredeti a termék, de akkor még nem érdekelt, kíváncsi voltam, hogy mennyivel másabb a minősége, mert olykor hallani egészen jó replikákról is. Hát ez nem volt az. Egy szempillaspirál, egy pigment és egy rúzs volt a csomagban, a csomagolás gagyi, a szag förtelem és a minőség természetesen csapnivaló, úgyhogy egyszeri kipróbálás után mentek a süllyesztőbe. Ugyanígy jártam később egy "Lancome Juicy Tubesszal"...maximum tanulópénznek voltak jók ezek a sminkek, másnak nem, de többet biztosan nem veszek kétes eredetű kozmetikumot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos én is pontosan ilyesmiket hallottam róluk, hogy a minőségük ég és föld az eredetihez képest, és ahhoz képest meg hogy veszel egy gagyit, ahhoz képest meg sok az ára...

      Törlés
  6. Egyetemista koromban, azaz 6-7 eve rendszeresen jartunk a baratnöimmel itt es meg piacon fellelhetö mqdkas kozmetikumokat beszerezni. Ma mar nem tennem, egyreszt mert megtehetem, hogy ne egy kozmetikai "lebujba" menjek ilyen cuccokert, masreszt meg mert biztos ami biztos, plusz külföldön elve ez nagyjabol egyenlö a lehetetlen küldetessel... nade egyet megis bizton allithatok, lett legyen szo spiralrol, alapozorol, pirositorol, parfümröl (!!!), mindig eredetit es erintetlent sikerült vennen, joval bolti ar alatt persze, hisz azert mentünk oda :-)
    Nem allitom, hogy egy nönek erdemes az Azsia Centerre vagy a Jozsefvarosi Piacra alapozni a sminkgyüjtemenyet, viszont ha eppen ugy alakul, erdmes par dolgot kiprobalni!

    Evi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen igazad van, lehetnek azért ott is "megbízható" források, vagy ha látod, hogy le van ragasztva, vagy valami, akkor azért talán nagyobb bizodalommal veszi meg az ember.

      Törlés
  7. én sosem értettem, h miért éri meg x forintot kiadni egy egyértelműen hamisítvány cuccért, amibe 1: nem tudod, h mi mindent kevertek bele, 2: szintén nem 2 fillérbe kerül.

    sosem kennék magamra kínais cuccot, szerintem aki nem teheti meg, h csupa high end cuccot vásároljon, keressen olcsóbb, de megbízható alternatívát (amivel simán jobban is járhat, mert biztos nem allergizál be, bármelyik drogériába hozzájuthat stb.), jobban jár vele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek, ha nem engedhetem meg magamnak egy high end-et, akkor nem fogom megvenni a gagyi, de ismeretlen eredetű verzióját, hanem akkor inkább abból a pénzből veszek a drogériában valami olcsóbb, de jó minőségű terméket.

      Törlés
  8. Szerencsére nem járok ilyen helyekre, mert lehet elcsábítana az áruk és eszembe sem jutna az ilyen, pedig eléggé fontos tényező. Egyetlen alkalommal akartam megvenni egy szájfényt egy ömlesztett dobozból, de aztán meggondoltam magam, mert bár nagyon tetszett a színe, valami kis nevetlen valami volt, azt sem tudtam, miből van (mert semmi nem volt rajta feltüntetve) így nem voltam benne biztos, hogy azt a számra akarnám kenni.
    Most, hogy így belegondolok, jól döntöttem, pedig ahhoz hasonló színnel még nem is találkoztam (na, meg azóta sem)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amúgy én sem ezért mentem az Asiaba, de ha már ott voltam, akkor megnéztem ezeket is, de valahogy elment a kedvem tőlük...

      Törlés
  9. Nem jártam még az Asia Centerben, de E-bayről rendeltem már hamis palettákat: az elsővel szerencsém volt, jó minőségűt kaptam, a második már nem annyira tetszett...
    Spirált vagy arckrémet nem mernék kínai piacon venni, szerintem a hamisított dekorkozmetikumok is lutrik: lehet, hogy jót kapunk, de lehet hogy nem - és hát valljuk be, egy nőnek általában nincs szüksége túl sok nagyobb palettára. Így azt vallom én is, hogy inkább átgondoltan, kevesebbet vásároljunk, de olyat, aminek a minőségében megbízunk.
    Nincs high end termékem, nekem megfelel a drogériák kínálata, de ilyen kis kínai boltok fel-felbontogatott termékeiben semmiképp nem bíznék meg és nem kenném magamra.
    Az embernek többet ér a bőre egészsége annál, hogy olcsón, pár száz forintért legyen még egy spirálja, szemfestéke a többi meglévő mellé (mert azért jellemzően az ebben a témában olvasgatóknak, kommentelőknek nem csak egy szempillaspirálja és néhány szemfestéke van...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen igaz, amit írsz, tökre lutri, hogy mit fogsz ki egy ilyen helyen, lehet, hogy teljesen rendben van, de lehet, hogy begyullad tőle a szemed és viszketni fog, vagy még rosszabb... és nálam az utóbbitól való félelem erősebb...

      Törlés
  10. Szia!
    Én viszonylag gyakran járok az Asia Centerbe és én már több sminkcuccot is vettem ott. L'oréal púdert, alapozót, Maybelline púdert, szempillaspirált és Bioderma H2O lemosót is. :)

    Egyedül az egyik szempillaspirál nem tetszett annyira, de már kitapasztaltam, hogy olyat kell venni ami csomagolt (ilyen papírra van ráragasztva műanyag borítás és benne a spirál, bocsi jobban nem tudom elmagyarázni remélem érted :) ) és azon úgyis látod ha ki van bontva, úgy meg nem veszed meg. Nekem eddig ez mindig bevált.

    Az alapozó, púder, Bioderma szerintem eredeti, nekem semmilyen bőrproblémám nem lett tőle, a L'oréal True Match alapozót többször is újravettem.

    Összességében nekem jó tapasztalataim vannak, Neked kell eldöntened vállalod-e a rizikót. Én is gondolkodtam rajta, hogy esetleg egy Estée Lauder vagy YSL palettára beruházok, szerintem egyszer ennek is eljön majd az ideje. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja és parfümöt mindig ott veszek, ilyen parfümös helyekről, szerintem az 99% eredeti vagy olyan iszonyat jó hamisítvány, hogy nem éri megvenni 40.000-ért az eredetit 10.000 helyett. Ez az én véleményem, én sajnos nem engedhetem meg magamnak a 40.000.- parfümöt.

      Törlés
    2. A parfümön már én is elgondolkodtam, több ismerősöm is szokott ott venni parfümöket, és teljesen elégedettek velük. Bár én eleve nem szoktam 40.000-es parfümöket használni, de volt már 1-2 drágább, amit tetszett volna, de pont az ára miatt nem vettem meg.
      Amúgy sajna én ilyen papírba csomagolt sminkcuccot nem találtam, szintem minden csak így önmagában, "meztelenül" volt ott, ha találtam volna ilyen becsomagoltat, azt szerintem már más tészta lett volna.

      Törlés
  11. Szia!

    Nekem errol az a velemenyem, hogy borunk egy van, azt nem lehet ujravasarolni vagy lecserelni:D Szoval inkabb kiadok tobb penzt egy biztosan jo minosegu termekre es inkabb legyen kevesebb kremem es sminkcuccom, de a borunkre vigyazni kell, ezert en tuti nem kiserletezgetnek semmilyen ketes eredetu termekkel. Lehet van ami eredeti, de szerintem nem eri meg a rizikot, mert ha elrontja a boromet, akkor utana azt a megsporolt 2-3000 Ft-bol nem biztos, hogy helyre lehet majd hozni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is emiatt a rizikó miatt tartok az ilyen helyeken kapható termékekről...

      Törlés
  12. Szerintem itt a lényeg ugyanaz mint az eredeti vs. fake LV táska esetében. Ha valaki nem teheti meg, hogy YSL rúzst vegyen, akkor hamisítvány helyett vásároljon kedvezőbb árfekvésű terméket.

    Most őszintén, mi értelme megvenni az ilyen ömlesztett dobozokból ismeretlen/bizonytalan eredetű terméket? Ha bármi gond adódik, kétszer annyit költhetsz kozmetikusra vagy bármire másra ami helyrehozza a hibát.

    Én inkább megveszem a parfümöm 30e-ért évente egyszer, de akkor biztosan azt kapom, amire számítok. Ha nem tehetem meg, akkor veszek helyette mást.

    Az is igaz, hogy nem minden hamis, számtalanszor fordult már elő, hogy kínai diszkontban a pénztáros az orrom előtt fizette ki a lopott árut a "szállítónak". Így már pláne nem kéne.

    Dynával értek egyet, nem éri meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen igazad van ezzel a táskás hasonlattal... nem is lenne ugyanaz az érzés egy hamis YSL rúzzsal, mint az igazival...

      Törlés
  13. Nehéz döntés. Én már vasaroltam tobbszor is Maybelline spiralt, semmi gond nem volt vele, és tényleg sok helyen van rendes csomagban. Parfumot mindig ott veszek, az is hibátlan. És el tudnék mesélni jópár alkalmat, amikor biztonságos helyről vásárolt eredeti termektol olyan allergiás reakciom volt, hogy őrület. Szerintem néha a dogeriakban is elég sok undi dolgot látni a sminkcuccok között, és sokszor alig találni egy bontatlan darabot megvételre.
    Szóval először is gondoljátok át, h mennyi a bérleti díj egy menő plazaban, és mekkora arressel árulnak a kínaiak... Persze nem mondom, h minden eredeti, de sokszor igenis talalni ott eredeti termékeket, főleg kozmetikumokra gondolván. Persze mindenki eldöntheti maga. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Abban teljesen igazad van, hogy a drogériákban is ugyanúgy felnyitogathatják a spirálokat, meg belenyúlkálhatnak, telebacizhatják a termékeket... ezért kampányolok mindig az olyan termékcsomagolás mellett, ami külföldön már régóta működik.

      Törlés
  14. szia

    en sokat jarok az azsiaban vettem mar smink cuccokat is! soha nem is csalodttam!
    Biztos forrasbol tudom h a smink cuccok nagyresze lopot avagy a nagykerben beszerzik potom osszegekert! ami csomagolt az mind eredeti! egy egy markabol szinte csak egy darabok vannak pont ezert!
    a markaboltokban meg kell fizetni azt a kornyezetet ahol megvasarlod oket ezert ketszer olyan draga! az azsiaban pedig olcsobban eladjak...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak az a bibi, hogy én csomagoltat nem láttam... akkor lehet, hogy jobban átgondoltam volna...

      Törlés
  15. Én azok táborát erősítem akik azon a véleményen vannak,hogy egy bőröd van egy arcod....nem éri meg a kockázatot. Ráadásul még ha eredeti is az a paletta vagy akármi bennem mindig olcsó érzetet keltene ha ilyen helyről venném. Pont mint az LV táska....akármilyen jó utánzat is és csak nagyítóval jönne rá más,hogy hamis, én akkor is tudnám és rossz érzés lenne. Legalábbis nekem. Soha nem vettem kozmetikai terméket ilyen helyekről,max a serical latte pakolást hajra :) Illetve vagy 10 évvel ezelőtt az akkor használt borotvámhoz pót fejet. Teljesen tökéletes volt a csomagolás és ha nem fújod kívülről az eredeti Gillette dobozka feliratait akkor nem jössz rá,hogy hamis egészen addig amíg ki nem próbálod. Nekem az volt a tanulópénz :D

    VálaszTörlés
  16. Na azert nem mindegy, hogy arrol szol a beszed, hogy azsiaban IS fellelhetö, de EREDETI cuccok, avagy hamisitvanyok, es ennek tudataban veszi meg az ember. Egy hamisitvanyra nem faj az ember foga, mert pont az erdetisege miatt faj a fogunk valamire, nem pedig azert mert valamit lekoppintanak. Maximum belefutsz egy ilyen meggondolatlan vasarlasba. En szemely szerint minden hamisitvanyt felismerek. De ez aztan nem nagy kunszt. Kilometereket lehetne irni arrol, hogy ha a kezedbe veszel egy ilyen arut, hol bukik be a dolog...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen azért ezeket fel lehet ismerni, csak mondjuk aki még soha nem fogott valamiből eredetit, az nem feltétlenül fogja tudni, hogy mik azok a jegyek, amik megkülönböztetik egy hamisítványtól...

      Törlés
  17. Végülis jogos a gondolatmenet ..de én már vettem parfümöt sminkterméket és krémet ,tusfürdöt is ... Én egyszer megkérdeztem az egyik eladot h ha nem hamis akkor miért ilyen olcsó a kérdés meglepte de az volt a válasza hogy nagyrészt sérült termék és éppen a csomagolásuk sérült vagy lejött vagy megkopott a felirat .ezért vettem megy ugy voltam vele negyed árért a kukába is mehet ,de a kedvencem lett (szempillaspirál.szemceruza)persze én is probáltam a legjobbat választani... A parfüm szintén nagyon jol bevált azota is sovárgok érte ugyanis a dmben 4x annyi ... egy kézkrémet vettem poton 100 ft ért ami drogériába 1500 forint körül van és ugyanugyteljesitett mint a drogériás (elötte drogériában vettem ) tusfürdövel üeg mindig betankolunk akárhányszor megyünk sose csalodtam még benne jah és körömlakk amit ott vettem tulteljesittett akár egy o.p.i nál is ugyhogy nekem csak jo véleményem van persze mellé lehet fogni az nem mondom de velem eddig nem történt

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez tökjó, hogy Neked pozitívak a tapasztalataid, amúgy szerintem parfümöt rengetegen vesznek ilyen helyen, ott azért elég komoly tényező az ár, de mondjuk egy szempillaspirál esetén nem annyira nagy a különbség a drogériás árhoz képest, legalábbis amiket én láttam.

      Törlés
  18. Szia!
    Én parfümöt szoktam ott venni, van egy fix hely, ott mindig eredetit kapok, persze ott is jól megvizsgálom előtte. Eddig nem csalódtam. De bevallom kozmetikumot inkább nem az A.C-ben vennék...ki tudja
    Anett

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem sokan vannak így, hogy parfümöt simán, de egyéb kozmetikumot, amit mondjuk az arcodra/szemedre kensz, azt nem...

      Törlés
  19. Ez nekem is dilemma volt, aztán rátaláltam a hellomonday oldalra, azóta onnan rendelem a jobbnál jobb highend sminkeket, a barátomnak parfümöt harmad áron.

    VálaszTörlés
  20. Szia!
    Én is kétségekkel indultam el, de találtam egy üzletet ahol origi, dobozos Lancome spirált tudtam vadászni. S mindegyik ilyen high end-es sminkjük be van dobozolva, ki sem teszik, hogy ne nyissák ki. De találkoztam olyannal is, aki a poros, már megbontott spirált akarta eladni nekem. Amikor kérdeztem, hogy ez a teszter???Mondta, hogy nem...szóval van ott megbízható és gagyi árus is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen mindkettőből van ott az tuti, csak az utóbbiak miatt akiket Te is írtál, azok miatt a többiben sincs igazán bizodalmam egyelőre, még nem találtam olyan árust, mondjuk nem mintha annyira eszeveszettül kerestem volna...

      Törlés
  21. Sziasztok!:) En ugy tudom hogy ezek lopott termékek azért ilyen olcsók szoval simán lehet eredeti is. Egyik osztálytársam is itt vásárolja a sminkjeit(alapozo stb) mert 1-2 ezressel olcsóbb. A másik meg hogy külföldről hozzák be ÁFA meg minden nélkül tudtommal.

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe