Tippek leárazásokon való vásárláshoz

Sok boltban már karácsony előtt megkezdődtek a leárazások, az ünnepek után pedig gőzerővel beindultak a nagy akciók, szinte nincs olyan üzlet, ahol ne virítanának csábító kedvezmények a kirakatban. Tőlem is olvashattatok már egy F&F sale-es posztot.
Azért mielőtt eszeveszett vásárlásba kezdenél, és elvernéd az összespórolt, vagy karácsonyra kapott pénzedet, érdemes néhány dolgot megfontolni, és figyelembe venni, ha leárazáson vásárolnál.



1. Mielőtt bevásárló körútra indulsz, tervezd meg, hogy miket szeretnél vásárolni, így nehezebben fogsz elcsábulni a kedvezmények láttán. Teljesen felesleges venni egy 9. farmert is, csak azért, hogy vegyél valamit, ha amúgy semmi szükséged rá. Másrészt így kisebb annak az esélye is, hogy olyan holmikat veszel, amiket aztán soha nem fogsz hordani.


2. Nemcsak azt érdemes megtervezni, hogy miket szeretnél venni, hanem hogy összesen mekkora összeget szánsz vásárlásra, és lehetőleg csak annyi pénzt vigyél magaddal, ami vásárlásra szánsz. Így biztosan nem léped túl a keretet.


3. A legfontosabb, hogy ne vegyél meg valamit csak azért, mert nagyon olcsó. Ne hagyd, hogy az első impulzus magával ragadjon! Mérlegeld, hogy valóban szükséged van-e arra ruhadarabra.

4.Gondold át, hogy az adott ruhadarab beilleszthető-e a ruhatáradba, illik-e a szekrényben lévő cuccaidhoz, tudod-e mivel kombinálni? Hiába van féláron a rózsaszín, rojtos bőrdzseki, ha nem fogod tudni mivel felvenni, akkor jó eséllyel a szekrény mélyén fog landolni.

5. Érdemes leárazáskor is univerzális, klasszikus darabokat keresni, amik nem mennek ki fél év múlva a divatból.

6. Ha valaminek nem jó a mérete, de már nincs belőle kisebb/nagyobb méret, akkor inkább ne vedd meg. Sokan azzal áltatják magukat, hogy majd belefogynak/elviszik varrónőhöz stb., de ez általában az esetek igen kis részében történik meg (tisztelet a kivételnek).
Inkább kérdezd meg az eladókat, hogy fel tudják-e hívni másik boltjukat, hogy ott van-e még abban a méretben, ami Neked kell. Lehet, hogy szerencséd lesz :).

7. Ne keseredj el, ha az első boltban nem találtál semmit. Sokan vásárolnak leárazáskor, és általában az  "átlagos" méretű ruhákat viszik el a leghamarabb, így a végére általában már csak XS-es, meg XL-es holmik maradnak. Érdemes több üzletben is körülnézni- akár olyanokban is, ahol amúgy nem szoktál vásárolni, lehet, hogy szuper holmikra bukkansz.

8. ... és persze türelem is kell bőven, ha leárazáson vásárolsz. Sokan nem a helyére teszik vissza a felpróbált holmikat, így előfordulhat, hogy a fél boltot át kell kutatnod egy másik méretért.
De az is lehet, hogy hosszú sor fogad a próbafülkéknél, bent pedig az előtted próbáló szanaszét hagyott ruhadarabjai... de tudod, keep calm :)!


Ti vásároltatok mostanában leárazáson?



You Might Also Like

2 megjegyzés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe