Shopping-stop!

Arról majdnem el is felejtettem beszámolni Nektek, hogy újévkor úgy döntöttem-talán ez is egyfajta újévi fogadalom-, hogy "no-buy january"-t tartok, vagyis januárban igyekszem "nem venni" semmilyen kozmetikai és szépségápolási terméket, valamint ruhákat, kiegészítőket stb. sem. Sőt, ha lehet áttolom  a projektet februárra is, meglátjuk...
De hogy ez mit is jelent pontosan?





Decemberben egészen jól sikerült feltölteni a hiányzó készleteimet -talán túl jól is :D, meghát karácsonyra is kaptam pár dolgot. Úgyhogy ez már két jó ok volt arra, hogy kicsit visszafogjam magam.
Nomeg amikor a blogsale-hez néztem át a sminkcuccaimat, rájöttem, hogy vannak olyan dolgaim, amiből több is van: szempillaspirál, szem alatti korrektor stb. Szóval ezeket is szeretném használni, és elhasználni.
És hát az sem mellékes, hogy a karácsonyi időszak, meg utána a leárazások időszaka kissé megviseli az ember pénztárcáját, szóval anyagi szempontból is hasznos egy ilyen "vásárlási-böjttel" kezdeni az évet.

Szóval a lényeg, hogy shopping-stop van, amit csakis és kizárólag abban az esetben szeghetek meg (és lelkem rá, hogy tényleg így lesz), ha valami elfogy, és nincs belőle másik.
Például: ha most elfogy az essence szem alatti korrektorom, ami elég valószínű, hogy napokon belül meg fog történni, akkor nem fogok rohanni, hogy másikat vegyek, ugyanis van még egy félig-meddig használt elf, egy Sleek és egy Catrice is, úgyhogy azokat fogom használni.
De mondjuk ha elfogy a Bourjois szemfestéklemosóm, ami megincsak eléggé esélyes, akkor vehetek másikat, mert abból nincs "raktáron" másik

A lényeg, hogy ebben a hónapban nem nagyon fogtok haul bejegyzéseket látni, egyet kivéve, de az igazából egy utókarácsonyi ajándék, ami miatt nagyon-nagyon izgatott vagyok, alig várom, hogy megérkezzen.
Arról biztosan fogtok itt beszámolót olvasni, de amíg nem jön meg, addig nem árulom el, hogy mi az.


Nektek milyen újévi fogadalmaitok vannak? Csináltok hasonló projektet?


You Might Also Like

11 megjegyzés

  1. Hát, kitartást hozzá, nekem most nincs ilyen folyamatban, de nem ártana...

    VálaszTörlés
  2. Végülis 7 napja tart, és eddig egészen jól megy, addig nincs baj, amíg nem kell drogéria közelébe mennem :D.

    VálaszTörlés
  3. ez egy igencsak jó ötlet, de nem egy olyan akaratgyenge embernek, mint én :D kitartást hozzá, és majd számolj be! :)

    VálaszTörlés
  4. Én ma költöttem el kb 8000 forintot Müllerben..de ezzel a bejegyzéseddel meggyőztél, hogy visszafogjam magam :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na hát ennek örülök :)! Remélem tényleg be fogom tudni tartani ezt a fogadalmamat :)!

      Törlés
  5. Huhuhuu, üdv a klubban:D az eleje könnyű lesz, aztán meg NEM :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a baj, hogy én is ezt érzem már most... de abban reménykedem, hogy a kis utókarácsonyi ajándékocskám, ami pár napon belül érkezik, megkönnyíti majd ezt az időszakot :D!

      Törlés
  6. Én így külön fogadalmakat nem szoktam tenni, január közepe felé (most épp ma tettem :D) szoktam összegezni a dolgokat, hogy mik a terveim az évre, stb :]

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe