Ollé ombre!

Őszintén megvallom Nektek, hogy nem vagyok egy nagy "fodrászkodós" típus: viszonylag ritkán járok fodrászhoz, és akkor sem szoktam extrém fazonokat kérni magamnak. Sőt ha hajfestésről van szó, azt magamnak megcsinálom itthon, de ezt sem túl sűrűn.
Viszont kb. két hete valahogy belém bújt a "kisördög", hogy kéne valami izgalmasabbat kezdeni a hajammal, mert ez így most elég uncsi.
És így jött az ombre haj



Egy ideje már a csapból is egy ez folyik: ombre haj, ombre körmök, ombre ajkak, minden ombre... talán már lassan ki is megy a divatból, de engem ez nem kifejezetten zavar, tudtam, hogy ilyen hajat szeretnék. Ez mégiscsak valami újdonság, hiszen a hajam egy része világosabb lesz, de mégsem lesz az egész hajam egyből szőke.
Láttam a neten a videókat, meg posztokat arról, hogy hogyan lehet otthon "színátmenetes" hajat készíteni, de úgy voltam vele, hogy ezzel inkább nem kísérleteznék házilag, jobb szakemberre bízni, hiszen ha nem szakavatott kezek csinálják, akkor nagyon csúnya és ízléstelen tud lenni.
Mivel ahogyan írtam, viszonylag ritkán járok fodrászhoz, és akkor is kb. random módra megyek be valamelyik fodrászatba, így nincs "fix" fodrászom, éppen ezért az is kérdéses volt, hogy hova menjek.
Hosszas gondolkodás és keresgélés után férjem egyik ismerőse mellett döntöttem: ő Vadon Zoltán, és Budapesten a 6. kerületben a Csin-Csin Szalonban dolgozik. Azért írom le a szalon és a fodrász nevét, mert tényleg nagyon-nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel, úgyhogy bátran és jó szívvel ajánlom őt.
Zoli megkért, hogy mielőtt megyek hozzá, küldjek át pár képet, hogy mégis milyenre gondoltam, merthogy ombréból sokféle létezik. Úgyhogy össze is válogattam néhány nekem tetsző képet.

Nagyjából másfél óra alatt készült el a hajam vágással és szárítással együtt, és egyszerűen lenyűgözött a végeredmény. Percekig csak álltam a tükör előtt és a hajamat nézegettem.

Kb. ilyen volt előtte:

És ilyen lett (ez itt már két nappal a fodrász után):

Az átmenet szerintem nagyon szép lett, nagyon természetes, egyszerűen imádom, nagyon feldobja a hajam, és teljesen más "keretet" ad az arcomnak a világosabb szín. A hosszából csak kb.1 cm lett levágva- épp csak felfrissítés céljából, hiszen azért mégiscsak hosszú hajon mutat jól az ombre.

Picit féltem egyébként, hogy milyen lesz a végeredmény, de 110%-ig elégedett vagyok, nagyon örülök, hogy megcsináltattam, kicsit olyan érzés, mintha új ember lennék ezzel az új hajszínnel.


Ti milyen gyakran jártok fodrászhoz? És szeretitek az extrémebb színeket/fazonokat?



You Might Also Like

20 megjegyzés

  1. Nagyon jó lett! :D

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól áll neked ez a haj :)
    Egyébként én is csak akkor megyek fodrászhoz ,ha már feltétlenül szükséges :)

    (www.beautybyjuctus.blogspot.com)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm :)! Amúgy ez megnyugtató, hogy rajtam kívül van még más is lány is, aki nem jár havonta fodrászhoz :)! Amúgy ez nálam nem tudatos, így alakult, nem vagyok az a nagy kísérletezgető típus :)!

      Törlés
  3. nagyon tetszik nekem is.így látva a képeket,nekem is kellene ilyet készíttetnem... :)
    kb 4-5 havonta szoktam amúgy melíroztatni és vágatni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :)!
      Szerintem amúgy a 4-5 havonta az teljesen normális.

      Törlés
  4. Nagyon ombre ellenes vagyok, de a tied kifejezetten tetszik :)

    Amúgy én sem vagyok nagy fodrászhoz járós, pár havonta egyszer, akkor is azért, mert nagyon lenő a fru-frum.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is vacilláltam, mert sajnos láttam olyan ombrékat, amik eléggé elijesztettek, szóval kicsit féltem, hogy milyen lesz a végeredmény.

      Törlés
  5. Attól is függ, milyen gyorsan nő a hajad. Egy hónapja festettem, de már csak max. 2 hetet bír ki, annyit nőtt. Hosszú hajjal meg vágatni tényleg nem túl gyakran kell.

    VálaszTörlés
  6. Jó lett!
    Nyáron én is gondolkodtam rajta, de mivel amúgy is nagyon szárazak a hajvégeim, nem mertem belevágni a hajvégek szőkítésébe
    Fodrászhoz kéthavonta járok, már alig várom a februárit, kicsit nagyobb átalakítás lesz a szokásoson túl :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amúgy nekem is picit szárazabbak a hajvégeim, de egy ideje a L'oreal selymes olaját használom és nagyon-nagyon jó, a fodrász is azt mondta, hogy mindenképpen használjak olajat, remélem nem lesznek szárazabbak a hajvégek mint eddig.

      Törlés
  7. jajjj. nekem a rövid hajam, és az iszonyat sűrűsödése miatt max. 1 hónapba 1x el kell mennem fodrászhoz :/

    A hajad iszonyat jóóóó lett *.* :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kösziii :)!
      Hát igen, azért az nagyban függ a hajtípustól, meg szerkezettől, fazontól stb. hogy milyen gyakran jár az ember fodrászhoz, egy rövidebb fazon azért gyakoribb igazítást, vágást igényel.

      Törlés
  8. Én kéthavonta jutok el festetni, egyszerűen vagy idő miatt nem jön össze korábban, vagy lebetegedem, Murphy-módra. A hajad nagyon tetszik, én is szeretnék ilyet, de mivel nagyon lelapulós és kevés a hajam, nem igazán tudom megnöveszteni, na meg nem is érdemes. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem van, hogy azért nem akaródzik elmenni fodrászhoz, mert örülök, hogy végre nőtt pár centit és levágja... pedig tudom, hogyha levágja a szárazabb és töredezett hajvégeket, akkor sokkal egészségesebb lesz és gyorsabban nőt tovább, csak egy olyan ördögi kör :D:D:D!

      Törlés
  9. Nagyon jól áll:)! Egy ilyen kb. mennyibe kerül?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :)! Hát az ár az nagyon sok mindentől függ, de ha jó fodrásznál csináltatja az ember (márpedig ha szép végeredményt akarunk, akkor érdemes), akkor 10 és 15 ezer Ft között mozog.

      Törlés
  10. Nagyon jó lett a hajad jól áll az ombre. :)
    Szolid de mégis látványos. :)
    Láttam már több ombre frizurát tettszenek is,de biztos nem csináltatnám meg illetve gesztenyebarna a hajam színe amihez nagyon sokat kellene szőkíteni.
    Régebben festettem a hajam és kicsit tönkretette ezért itt is ettől félnék.
    3-4 havonta szoktam a fodrászomhoz járni általában ugyanazt kérem,de néha változtatok.
    Az extrém frizurákkal úgy vagyok,hogy sok embernek jól áll,de én nem tartozom közéjük és nem is tettszene.


    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe