Nyárindító parfümszemle

Régen volt már parfümös bejegyzés és mivel az utóbbi hónapokban rengeteg illat érkezett hozzám tesztelésre, így épp itt volt az ideje, hogy végre ismét legyen egy ilyen poszt. Ezúttal hét parfümöt hoztam nektek mindenféle árkategóriából, úgyhogy bátran mazsolázgassatok és írjátok meg, ha ti is próbáltátok már valamelyiket, vagy esetleg a kívánságlistátokon szerepel.



Avon Little Black Dress Weekend EDP

Ezt az parfümöt nem igazán tudom hova tenni... Én a weekend, azaz hétvége szó hallatán valami könnyed, játékos illatra gondolok, de nekem ez a parfüm nem igazán ezt "sugározza"... Valahogy túl komoly és egy icipicit nehéz is az én ízlésemnek, én a frissebb illatokat kedvelem, pláne így tavasszal és nyáron. Pedig alapvetően ez is egy citrusos illat, de nekem túl domináns a pacsuli és az ámbra. Számomra ez tipikusan egy olyan illat, amit anyukámon tudok elképzelni és neki jól is állna, úgyhogy neki fogom odaajándékozni, biztos vagyok benne, hogy ő szeretni fogja.

fejillat: korzikai citrom, olasz mandarin, brazil narancs
szívillat: rózsabors, narancsvirág, osmanthus virág
alapillat: ámbra, indonéz pacsuli, pézsma

Ár: 50 ml 3.099 Ft akciósan (eredeti ár: 5.299 Ft)



Yves Rocher Oui A l'Amour EDP


Imádom a rózsaillatot, de ebben valahogy nem annyira egyértelmű ez az illatjegy, ami nem feltétlenül baj. Eléggé púderes, édes és "meleg" illat, amik nekem alapvetően nem a kedvenceim, de ez nem rossz. Nem túl bonyolult, vagy összetett illat, hanem olyan kis kellemes, romantikus, kedves és nőies, igazi randizós parfüm. És nem utolsó sorban nagyon szép az üvege.

fejillat: angyalgyökér
szívillat: damaszkuszi rózsa
alapillat: tonkabab, cédrus

Ár: 50 ml 8.790 Ft akciósan (eredeti ár 12.290 Ft)



Betty Barclay Pure Pastel Peach EDT

Tavaly már írtam nektek ITT két másik Betty Barclay Pure Pastel parfümről és most itt van egy újabb verzió (pontosabban kettő, merthogy kaptam egy másik illatot is, de az kisorsoltam egy nyereményjátékon :). Annyira meglepett ez az illat, amikor először kipróbáltam, sőt igazából minden alkalommal, amikor magamra fújom, meglep, hogy mennyire nagyon gyümölcsös, citrusos, friss és üde. Olyan, mint egy gyümölcsös csobbanás, mintha fejest ugranék egy extragyümölcsös smoothieba. Igazi nyári illat, ezt csakis a melegebb hónapokban tudom elképzelni magamon. Kár, hogy rajtam nem igazán tartós.

fejillat: passiógyümölcs, grapefruit
szívillat: barack, ibolya, jázmin, frangipáni
alapillat: vanília, kasmír, tonkabab

Ár: sajnos ezt a parfümöt még nem láttam a dm webshopban, de a korábbi két betty barclay pure pastel illatot igen, úgyhogy gyanítom, 20 ml 5.999Ft, gyanítom, hogy előbb-utóbb ez is lesz ott.



MEXX Forever Classic Never Boring EDP


Erről az illatról első szaglásra a WU2 sampon jutott eszembe :D, bár nekem nem gond, mert én szerettem annak az illatát. De aztán magamra fújtam még egyszer és utána már éreztem a gyümölcsös jegyeket, leginkább a körtét és a mandarint. Miután ez lecseng, jön egy frissebb illat, a végén pedig egy édeskés alapillat marad. Ez is tipikus tavaszi-nyári illat, de ha a parfüm nevére akarnék reflektálni, akkor semmiképpen nem klasszikus - vagy legalábbis nekem nem ilyen egy klasszikus parfüm  -,  viszont valóban nem unalmas, hanem olyan kis vidám illat.

fejillat: körte, mandarin, barack, fekete ribizli
szívillat: lótusz, ibolya levél
alapillat: praliné, szantálfa, pézsma

Ár: 15 ml 6.499 Ft (dm webshop)



Issey Miyake L'Eau d'Issey Pure EDP

De jó, hogy ennek most nem kell hangosan kimondanom a nevét, mert tuti rosszul mondanám... :D Pedig előbb-utóbb meg kell tanulnom, hogyan kell kiejteni, mert nagyon tetszik ez az illat. Imádom a liliomot és a fehér virágos illatokat és ez a parfüm annyira egyszerű (a szó pozitív értelmében),  tiszta, kifinomult, friss, lágy és nőies, egyszerűen tökéletes, 0-24-ben fújnám magamra. Az üvege viszont nem tetszik, nagy és hosszú, többször is majdnem levertem már a polcról... szóval pontlevonás az üvegért, viszont pluszpont azért, mert extra hosszan tart rajtam.

fejillat: tengeri illatjegyek
szívillat: narancsvirág, jázmin, liliom, damaszkuszi rózsa
alapillat: ámbra, kasmír

Ár: 30 ml 15.300 (Douglas webshop)



Dolce & Gabbana The One EDT


Röviden: csodálatos illat egy egyszerű, letisztult üvegben. :) Bőveben: az Issey Miyake parfümhöz hasonlóan ez is egy lilimos, fehér virágos illat, de valahogy mégis más, de ezt is imádom. Míg az Issey Miyake-ban egyértelműen a liliom dominál számomra, addig ebben a liliom keveredik a gyöngyvirággal és a vaníliával és így egy picit édeskésebb és játékosabb az összhatás,  de még így is egy nagyon üde és könnyed illat, tökéletes munkába, hétköznapokra. 

fejillat: licsi, mandarin, barack, bergamot virág
szívillat: liliom, narancsvirág, ylang-ylang, jázmin, gyöngyvirág
alapillat: vetiver, vaníla, pézsma, borostyán, moha

Ár: 30 ml 12.900 Ft (parfümcenter webshop)



Guerlain Aqua Allegoria Pera Granita EDT


Először is nem mehetek el szó nélkül az üveg mellett, ami egyszerűen gyönyörű, nagyon tetszenek az arany részletek: a kis hatszögletű sejtek és a méhecske a kupak tetején. És nemcsak az üvegért, hanem az illatért is odavagyok, pedig ezt "látatlanban", leírás alapján választottam, de szerencsére nagyon jó döntés volt. Engem valahogy egy frissítő, citrusos sorbet-ra emlékeztet ez a parfüm: eleinte nagyon citrusos, nagyon grapefruitos, aztán ahogy ez lecseng, marad egy friss, fiatalos, enyhén édeskés, de mégis picit fanyar, könnyű nyári illat. A körte nem túl domináns benne, finoman megbújik a háttérben és édességével nem nyomja el az illatot. Szerintem ez egy nagyon jól eltalált illatkompozíció, viszont lehetne tartósabb.

fejillat: grapefruit, bergamot, citrom
szívillat: narancsvirág, körte, osmanthus, hedione
alapillat: moha, cédrus, fehér pézsma

Ár: 75 ml 23.990 Ft (Douglas websop)





Remélem kedvet kaptatok hozzá, hogy kipróbáljatok egy-két új illatot.



Szandra





*A bejegyzésben bemutatott parfümöket cégek küldték nekem.


You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. A Mexx parfümöt mindenképpen meg fogom nézni.

    VálaszTörlés
  2. A D&G parfüm nekem is nagy kedvencem, egész évben viselhető illat szerintem. :-) nekem most nagy kedvencem Mugler aura parfümje, ami egy megosztó illat, bár nem ez az első eset Mugler kapcsán. Nem utolsósorban az üvege is csodaszép!

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe