Tökéletlenül tökéletes karácsony

Hogy milyen a tökéletes karácsony? Szerintem mindenkinek más - vagy inkább azt mondanám, hogy mindekinek mástól lesz tökéletes. Van akinek a finom ételektől; van, akinek az ajándékoktól; van, akinek attól, hogy végre együtt lehet a család; van, akinek attól, hogy napokig készülhet az ünnepre és van, akinek attól, hogy napokig semmit nem kell csinálnia.
És hogy nekem milyen a tökéletes karácsony? Igazából még most se nagyon tudom megfogalmazni, csak azt tudom, hogy az idei karácsonyunk a maga nemében tökéletes volt. És nem azért mert húszfélét főztem és sütöttem volna és nem is az ajándékok miatt, hanem mert nem gondoltam volna, hogy az első karácsonyunk két kisgyerekkel négyesben ennyire meghitt és nyugodt (már amennyire két kisgyerek melett az lehet :D). Úgyhogy arra gondoltam, elmesélem nektek, hogyan is telt a mi karácsonyunk és  mutatok néhány saját, otthoni képet, illetve néhányat a karácsonyi fotózásunkról, amiket Farkas Patrícia (aki egyébként a Lini & Mommy blogot is írja) és édesapja készítettek rólunk.



Ahogyan EBBEN a vlogban is láthattátok, a fánkat 23-án este díszítettük fel miután a gyerekek elaludtak. Én úgy nőttem fel, hogy a fát is a Jézuska hozza, úgyhogy a férjemmel úgy döntöttünk, hogy amíg a gyerekek kicsik, addig mi is így fogjuk csinálni, mert szeretnénk, ha ők is átélnék azt a csodát és meglepetést, amit mi átéltünk gyerekkorunkban karácsonykor. És azt hiszem nagyon jól döntöttünk, mert hihetetlen melegséggel telt a szívünk látva Lili arcát, amikor megpillantotta reggel a fát.




Miután magunkhoz tértünk a nagy meglepődésből, mondtam a férjemnek, hogy készítsünk néhány családi fotót, mert bár voltunk karácsonyi fotózáson, de szerettem volna pár saját képet is. Mondjuk nem fűztem sok reményt ahhoz, hogy sikerül legalább egy olyan képet csinálni, amin mindenkinek nyitva van a szeme. :D De csodák csodájára sikerült lőnünk egy nagyon jó képet, mégpedig ezt itt. Számomra még mindig hihetetlen, hogy ezt a képet mi magunk csináltuk magunkról. :D



Ezután nekiálltam főzni. Amikor néhány hete elkezdtem gondolkodni azon, hogy mi legyen a karácsonyi menü, annyit tudtam biztosan, hogy nem akarok órákat a konyhában állni, hogy összehozzak valami bonyolult, többfogásos menüt, hiszen ez két kisgyerek mellett nem is igazán kivitelezhető. Illetve nem is feltétlenül a tipikus karácsonyi ételekben gondolkodtam, mivel tudtam, hogy a családjainknál úgyis ehetünk majd a szokásos ünnepi menüből. Úgyhogy ebédre egészben sült csirkét csináltam, amit citrommal, zöldfűszeres vajjal és baconnal tettem igazán finommmá, vacsira pedig lazacot készítettem Wellington módra. És hogy azért mégis legyen valami tipikus karácsonyi étel is, köretnek majonézes krumplisalátát csináltam, ami remekül passzolt mindkét főételhez. A sütéssel is úgy voltam, hogy nem fogok össze-vissza sütni mindent, mert anyukám sütött bejglit és más finomságokat, úgyhogy a jól bevált csokis pöfeteg mellet döntöttem (recept ITT), ami egy nagyon egyszerű, ugyanakkor nagyon finom sütemény.




Úgy terveztük, hogy Lili délutáni alvása alatt hozza majd a Jézuska az ajándékokat, de Lili annyira izgatott volt, hogy nem volt hajlandó aludni, így a férjemmel elmentek sétálni egyet. Ezalatt Vince is elaludt, így nyugiban elő tudtam készíteni a terepet: elhelyeztem az ajándékokat a fa alatt, meggyújtottam a gyertyákat az adventi asztaldíszünkön, bekapcsoltam a fényeket mindenhol, úgyhogy mire Lili és a férjem hazaértek, mindennel elkészültem. Volt is nagyon meglepődés, Lili eutfórikus türelmetlenséggel bontogatta az ajándékát. Vince annyira még nem értette, mi is történik, de a színes, csörgő-zörgő csomagolópapír és a villódzó fények neki is nagyon tetszettek. Én meg csak ültem és néztem őket és csendben hálát adtam Istennek, hogy ilyen csodálatos családom van és hogy együtt ünnepelhetünk szeretetben, boldogságban, egészségben. Lehet, hogy ez így giccsesen hangzik, de én borzasztó hálás vagyok mindezért, pláne hogy annyi szörnyű és megrázó dologról hallottam az elmúlt hetekben, hogy tényleg hihetetlenül szerencsésnek érzem magamat a csodás kis családom miatt.

Az este további része is nagy nyugalomban telt: a gyerekek játszottak, aztán vacsiztunk egy jót, majd jött a szokásos esti fürdős rutin és mivel Lili délután nem aludt, így viszonylag hamar elnyomta az álom és nem sokkal utána Vincét is. Igy a férjemmel nyugiban megittunk egy finom rosét, beszélgettünk és karácsonyi főzőműsorokat néztünk (ez az egyik kedvenc elfoglaltságunk ilyenkor).



Másnap reggel összepakoltuk a fél lakást :D és elindultunk vidékre a nagyszülőkhöz, hogy velük töltsük az ünnep további részét.

Dióhéjban így telt az ünnepünk, ilyen volt a mi tökéletlenül tökéletes karácsonyunk. Most pedig jöjjön néhány kép a karácsonyi fotózásunkról, amihez csak annyit fűznék hozzá, hogy két kisgyerekkel finoman szólva nem egyszerű "abszolválni" egy ilyen fotózást és bőven elég volt az az egy óra, amit erre szántunk. Szerencsére született néhány nagyon szuper kép, amit ezúton is  nagyon köszönünk Patinak és az apukájának.










Nektek hogyan telt a karácsony?


Szandra










You Might Also Like

3 megjegyzés

  1. Ahogy így leírtad, tényleg bájos és boldog karácsonyotok volt! :) Nagyon cuki család vagytok!!

    Mi a párommal 2esben (illetve a kuytyával 3asban) töltjük a Szentestét, vacsizunk aztán meglepjük egymást és sokáig beszélgetünk. Szerencsések vagyunk, mert a rokonaink még Budapesten belül is szinte egy kerületben laknak, így nem kell sokat utaznunk az ünnepek alatt. A karácsonyi időszakban én (talán) azt szeretem a legjobban, hogy minden nap van süti reggelire, van miből válogatni. :)
    Sajnos a két ünnep között nekem már dolgoznom kell, de idén legalább csak 3 napot.

    VálaszTörlés
  2. Szia! Ez így volt tökéletes, ahogy volt. :) Amikor a párommal mi is eljutunk odáig az életünkben, hogy gyereket vállalunk, szeretnénk mi is ezt a hagyományt beépíteni az életünkbe, hogy a Jézuska hozza a karácsonyfát, és ugyanígy, ahogy ti, már előző este feldíszíteni, hogy reggel meglepetés várja. :) A képek szuperek lettek, de nekem mégis az tetszik a legjobban, amit ti készítettetek otthon. :) Nagyon boldog új évet kívánok Nektek! Puszi

    VálaszTörlés
  3. Nagyon édesek vagytok, Lili micsoda gyönyörű nagylány már, és Vince egyszerűen ennivaló abban a menő szemüvegben. :) Boldog és egészséges új évet kívánok nektek!

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe