A nagy fogyás?! - előtte-utána képekkel

Nagyjából hat héttel ezelőtt belevágtam a Gyerünk Anyukám! hat hetes Formabontó programjába és megígértem Nektek, hogy be fogok számolni az eredményekről.

Bár már többször is írtam arról, hogy mi is az a Gyerünk Anyukám!, de röviden annyit kell tudni róla, hogy ez egy weboldal, tulajdonképpen egy virtuális edzőterem, ami valós idejű tornákat kínál leginkább anyukák számára, hiszen az órákat és az edzésprogramokat kifejezetten az ő - azaz a mi igényeinkre szabják. Vannak rövidebb fél órás, vagy akár hosszabb, egy órás tornák is, de mind egytől egyig szuperül megmozgatnak és a legfontosabb, hogy akkor tornázok, amikor nekem a legmegfelelőbb az időpont. Illetve ami nekem különösen szimpatikus, hogy az órákat tartó edzők - legalábbis akiknek eddig az óráira tornáztam - hús-vér nők, akik nem ultraszexi edzőcuccban és fullsminkben tartják az órát és nem tolják folyamatosan az arcomba az extralapos/kockahasukat. Talán furán hangzik, de engem a "szuperhas" most nagyon nem motivál, mivel szinte folyamatosan azt érzem, hogy akármit is csinálok, egyszerűen nem akarnak moccanni a kilók és ha beledöglök se lesz olyan hasam, mint egy-egy szuperszexi-szupercsini edzőnek... Félreértés ne essék, a Gyerünk Anyukám! edzői mind egytől egyig nagyon-nagyon csinosak, de nem műnők, hanem valahogy olyan "igaziak" és jobban tudok azonosulni velük és valahogy elérhetőbbnek tűnik az, amit ők képviselnek.



Node a hosszú bevezető után térjünk a tárgyra. A Formabontó program hat hete alatt minden egyes héten hatszor tornáztam, sőt az első héten kilencszer (!). Erre nagyon-nagyon büszke vagyok, még akkor is, ha ezek "csak" fél órás tornák voltak. Higgyétek el, hogy ezek a 30 perces kis "szösszenetek" is sokszor úgy megdolgoztattak, hogy patakokban folyt rólam a izzadság. Hatalmas lendületet és motivációt adott ez a program és most úgy érzem, hogy ha hat héten keresztül heti hatszor neki tudtam állni tornázni, akkor a későbbiekben gond nélkül menni fog a heti három torna hosszú távon is.
Amire viszont kevésbé vagyok büszke, az az, hogy az étkezési kihívásokat kb. 50%-ban sikerült csak tartanom. Merthogy a program részeként minden egyes héten volt valamilyen evéshez kapcsolódó kihívás is. Nem akarok mentegetőzni, meg kifogásokat keresni, de elég stresszes napjaim vannak mostanság több szempontból is... Többek között ez is az oka annak, hogy az étkezésre sajnos nem mindig sikerült odafigyelnem és őszintén szólva emiatt eléggé csalódott vagyok, de csakis magamat hibáztathatom.
Ennek ellenére a program sikeres volt, mert bár kilóban nem igazán fogytam (1-2 kiló liftezett fel-le a hat hét folyamán), de centiben azért sikerült valamennyit és azt hiszem ez az előtt-utána képeken is látható, a derekamról kb. 2, a csípőmről pedig kb. 5cm ment le.



A program végefele jártam már, amikor a Nokiatól kaptam két "okoseszközt" tesztelésre, amik egyértelműen az egészséges életmódhoz kapcsolódnak, így izgatottan próbáltam ki őket. 
Az egyik a Nokia Steel, ami tulajdonképpen egy olyan okosóra, ami a Health Mate telefonos applikációval szinkronizálva méri és rögzíti a napi aktivitásainkat.



Célokat tűzhetünk ki magunknak, pl. mennyit szeretnénk mozogni egy nap és az óra mutatja folyamatosan, hogy hogyan állunk. Lentebb láthatjátok, hogy az appban be lehet állítani pl. azt is, hogy hány lépést szeretnénk megtenni egy nap. Én első körben ötezer lépést tűztem ki célul, mivel fogalmam sem volt, hogy hányat lépek egy nap, de egyik nap sikerült túlteljesíteni és ez nagyon jó érzéssel töltött el. Vezettem benne a tornáimat is, illetve megmértem a pulzusomat is a telefon és az alkalmazás segítségével - számomra ez egyébként annyira izgalmas, hogy már itt tart a technika, hogy egy okostelefonnal is megmérhetjük a pulzusunkat. Az alvásunkat is figyelhetjük vele, sőt ha szeretnénk, akkor ébresztést is beállíthatunk - az óra az alvási ciklusunk alapján a legoptimálisabb időpontban fog ébreszteni. Mondjuk nekem picit fura volt és meg kellett szoknom, hogy egyfolytában rajtam van az óra, de szerencsére kényelmes, puha a szíja. Nagyon szép darab, egyszerű és letisztult, így szinte minden stílushoz passzol.




Kipróbálhattam ezen kívül a Nokia Body Cardio mérleget, ami nem csak egy egyszerű mérleg, mivel a súlyunkon kívül méri a testzsír - és vízszázalékot, az izmok és a csontok tömegét is, valamint kiszámolja a BMI indexünket is, így sokkal árnyaltabb képet kaphatunk a súlyunkról, mivel önmagában az, hogy hány kiló valaki, nagyon kevés információ. Sőt a mérleg pulzust is mér a talpunkon keresztül és érrendszerünk egészségi állapotáról is képet kaphatunk. Én eddig nem is tudtam, hogy a kondíciónk ettől is függ: minél rugalmasabb az érfalunk, annál jobb. Az adatokat természetesen folyamatosan rögzítit a Health Mate app, visszanézhetjük a mért adatok statisztikáit és részt vehetünk különböző programokban is a mérleg és az alkalmazás segítségével. Az applikáció egyébként tippeket is ad arra vonatkozóan, hogy hogyan és mikor érdemes mérni a súlyunkat. Sőt emlékeztetőt is beállíthatunk mérlegelésre, de akár vízivásra is - ami nekem mondjuk különösen hasznos, mert sajnos hajlamos vagyok elfeledkezni a megfelelő folyadékpótlásról.
Ez a néhány napos teszt nagyon hasznos volt, tökjó, hogy már ilyen készülékek is segítik azokat, akik az életmódváltás, illetve az egészséges mellett döntenek.



Összességében sikeresnek mondhatom ezt a hat hetes programot, úgyhogy januárban belevágok egy újabb programba. Illetve most már tudom, hogy a mozgásra viszonylag könnyen ráveszem magam, de az étkezésre sokkal nagyobb figyelmet kell fordítanom, már csak azért is, mert a fogyás szempontjából a megfelelő étkezés sokkal fontosabb. 



Szandra





*A bejegyzés fizetett termékmegjelenítést tartalmaz.


You Might Also Like

3 megjegyzés

  1. Szerintem határozottan van változás, legyél büszke magadra!:) Az első képen nagyon jól látszik, hogy mennyivel tónusosabbak lettek a hasizmaid, szóval csak így tovább!:)

    VálaszTörlés
  2. Szia Szandra! Szerintem is látható a változás, büszke lehetsz magadra! :) Ezek az okos eszközök nagyon jók, bár én még nem próbáltam őket, de több munkatársamnak is van okosórája, ami nézi az alvásciklust, méri a pulzust stb. Tényleg hihetetlen mennyit fejlődött a világ ilyen téren.
    Csak így tovább, sok sikert és kitartást! Puszi, Niki :)

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe