5+1 szuper ajakápoló

A hidegebb hónapokban már-már nagyüzemi mennyiségben fogyasztom az ajakápolókat és szerintem ilyenkor még azok is odafigyelnek az ajkak ápolására, akik amúgy nem nagyon szoktak, hiszen a mínuszok szinte mindenkinek kikezdik az ajkait. Ezért arra gondoltam, hogy a mai bejegyzésben összeszedek néhány olyan ajakápolót, amiket én próbáltam és szeretek. Lesz itt mindenféle kiszerelés, textúra és árkategória, úgyhogy bízom benne, hogy mindenki talál majd közöttük kedvére valót.


A "táskába dobós" ajakápolók kategóriájában három kedvencem is van. Bár több márkától is próbáltam már ajakolajat (Pupa, Essence, Milani), de a Clarins Instant Light Lip Comfort Oil ajakápoló olaj lett a legnagyobb kedvencem. Amikor ezt felkenem, olyan mintha valami édes, tápláló nektárral vonnám be az ajkaimat. Bár ici-picit ragacsos, de remekül ápol és táplál, gyönyörű fényt ad és az illata/íze is isteni. Ja és ne ijedjetek meg, de óriási applikátora van! :D
Ha egyszerű, de nagyszerű ajakápoló stiftet kerestek, akkor a L'occitane sheavajas ajakápoló mindenképpen jó választás. Nincsen semmilyen extra illata, vagy íze, cserébe viszont remekül teszi a dolgát, remekül ápol anélkül, hogy elnehezítené az ajkakat.
A The body shop kendermagolajos ajakstift szuper választás nagyon száraz ajkakra, picit keményebb is a textúrája, mint az előző ajakápolónak, de talán pont emiatt szuperül táplálja és hidratálja még a cserepes ajkakat is. Bátran merem ajánlani férfiaknak is, abszolút uniszex termék, sőt!


Tégelyes ajakápolókat én gyakorlatilag csak és kizárólag itthon használnok, gondolom nem nagyon kell ecsetelnem, hogy miért. Szerintem senki nem akar a villamoson, metrón, meg úgy egyáltalán útközben ujjal nyúlkálni egy ajakápolós tégelybe és a száját kenegetni... Itthon viszont csak ezeket használom, a lakás különböző pontjain egy-egy tégely - egy az ágyam mellett, egy a fürdőszobában, egy a sminkes neszesszeremben -, úgyhogy nem kell össze-vissza keresgélnem őket, ha szükségem van rájuk. Nézzük mik a kedvenceim.
Emlékszem, hogy kb. 3-4 éve Bécsben csaptam le először a Labello Lip Butter-re, akkor még nem lehetett kapni nálunk és teljesen extázisba estem, amikor megláttam a málnás verziót. Szerencsére egy ideje már nálunk is elérhetők és amennyire nem rajongok már a Labello stiftes ajakápolóiért, olyannira szeretem ezeket a tégelyes verziókat. Bár szerintem a nagyon száraz, cserepes ajkakra nem biztos, hogy elég, általános ajakápolásra tökéletesek és többféle verzióban kaphatók.
A Nuxe Réve De Miel ajakápoló nagyon-nagyon sűrű, talán pont emiatt sokan nem is szeretik és őszintén szólva én is csak éjszakára használom, mivel kell neki idő, hogy beszívódjon, cserébe viszont reggel igazán puha ajkakkal ébredek. Ha valakinek nagyon száraz, repedezett a szája, akkor érdemes tenni vele egy próbát, akinél viszont ennyire nem durva a helyzet, azoknak "sok" lehet.


+1
Nem hagyhatom ki ebből a bejegyzésből a legújabb "szerelmemet", a Best Damn Beauty Lip Mask ajakápolót, ugyanakkor kissé félve említem meg, egyrészt mert csak Amerikából rendelhető INNEN, másrészt meg nem egy olcsó darab (7500Ft + a szállítás kb. 2500Ft), valószínűleg én sem rendeltem volna meg, ha nem bukkanok rá Black Friday-kor a félár+ingyen szállítás akcióra. De annyira nagyon jó, hogy ha csak egyetlenegy ajakápolót használhatnék hátralévő életem során, akkor ez lenne az. Az egy dolog, hogy isteni finom rózsás illata van, de remekül ápolja és hidratálja még a nagyon száraz ajkakat is, anélkül, hogy elnehezítené őket, nagyon szeretem sminkelés előtt (is) használni. Bár szívem szerint mindig csak ezt használnám, de próbálok takarékoskodni vele, hogy minél tovább elég legyen.





Nektek melyik a kedvenc ajakápolótok?


Szandra





You Might Also Like

11 megjegyzés

  1. Szia Szandra.
    Épp még mindig küzdök az ajak ápolással. Nyáron ősszel és tavasszal nekem a Labello Lip Butter nagyon bevált. :) Natúr változatra esküszöm.. de most látom felfrissítették és kapott is illatot.. El vagyok vele de most télen szörnyű.. Kevésnek bizonyul.. és komolyan nem tudom mit csináljak.. Lehet körbe nézek az ajánlataid közül :) Mert még messze van a tavasz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, a tél az nálam sem egyszerű ajakápolás szempontjából, nagyon kikezdi a számat a hideg...

      Törlés
  2. Mindent felülmúl egy meglepő dolog..... mellbimbó ápoló. Igen, amit szoptatás esetén használunk ha kireped és fáj. Tiszta lanolin. Minden száraz és repedezett bőrre csodálatos :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vajon a szóban forgó mellbimbó ápoló a nagyon száraz és durva férfikéz-bütykökre is jó megoldás lehet? :D

      Törlés
  3. Ez a Best Damn Beauty Lip Mask nagyon jónak hangzik, de úgy nagyjából 10x annyiba kerül szállítással, mint amennyit én kb. egy ajakápolóra kiadnék.
    Amúgy az elmúlt években nekem általában az volt, hogy használtam ilyen-olyan ajakápolókat, amik egy ideig tök jók voltak, aztán valahogy hozzászokott a bőröm, és úgy éreztem, mintha már az ajakápoló is csak szárítaná a számat.
    Az én abszolút kedvencem a Carmex, egyszerűen nem tudok róla negatívat mondani, tökéletes szerintem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, valószínűleg én sem vettem volna meg a Best Damn ajakápolót, ha nincs Black Friday. Egy ideig én is használtam a Carmexet, de pár hónap után elkezdte nagyon nem szeretni a szám, nem tudom mi történhetett, mert addig semmi gondom nem volt vele és nagyon szerettem, de egy idő után egyszerűen nem tudtam tovább használni. :(

      Törlés
  4. A BDB lip mask-ra én is lecsaptam a Cyber Monday keretén belül. Nicole mindig mondja a videóiban, hogy ha csak egy Best Damn Beauty terméket próbál ki valaki, akkor ez legyen az, annyira jól sikerült. Féltem, hogy túl nagy a hype és mi lesz, ha nem is lesz akkora show az egész, de ez valami eszméletlen... nem tudom, hogy tényleg hogy sikerült egy ilyen csodás ajakápolót megalkotniuk, de le a kalappal, mert tényleg fantasztikus és rengeteg van benne! Minden eddig kedvelt ajakápolót leköröz. (:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye mennyire jó? Egyszerűen imádom én is, örülök, hogy Neked is bevált. :)

      Törlés
  5. Megerkezett hozzam is a Best Damn Beauty ajakapolo..mindig gondban vagyok mert nem szeretem "a van valami az ajkaimon" erzest de ez...nem tudok mast mondani ra, minthogy eszmeletlen jo! Finom az illata, nem ragacsos es valami csoda amit az ajkaimmal muvel- megerte az arat! Ugyhogy koszonom a tippet!!

    @annalamine

    VálaszTörlés
  6. Nálam még mindig a nagy klasszikus tégelyes Carmex, és újabban a Rituals Magic Balm a nyerő. Az utóbbi is tégelyes, úgyhogy ezeket én is csak itthon használom.

    VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe