Palettamustra | Teszt



A mai bejegyzésben öt palettát szeretnék bemutatni Nektek: kisebbet, nagyobbat, olcsóbbat, drágábbat, natúr árnyalatokat tartalmazókat és "színesebbeket" is, kiemelve a jó és kevésbé jó tulajdonságaikat. Ezek akár tökéletes karácsonyi ajándékok is lehetnek sminkkedvelő családtagok, vagy barátnők számára. Már ha tudtok választani, mert nem egyszerű, de remélhetőleg mindenki talál majd köztük kedvére valót.






Max Factor Smokey Eye Drama 2in1 szett - 01 Opulent Nudes
Kezdjük a legkisebb és egyben legolcsóbb palettával. Nem nagyon volt még dolgom Max Factor szemfestékekkel, de amikor a dm bloggertalálkozóján kipróbáltam ezt a négyest, egészen megkedveltem.
Amit szeretek benne, az a színösszeállítás, természetes, egymással jól kombinálható színeket találunk benne: egy finoman csillámló csontszínt, egy szaténfényű, csillámos taupe-ot, egy félmatt középbarnát és egy matt, feketébe hajló sötétbarnát. A két utóbb színnel akár a szemöldökünket is formázhatjuk, innen a paletta 2in1 mivolta. A színek szépen pigmentáltak és jól satírozhatók.
Amit kevésbé szeretek benne, az a mérete, főleg a két középső színt nehéz kibányászni abból a két vékony kis csíkból. A másik pedig a festékek textúrája: eléggé porolnak, különösen a legvilágosabb színnel vannak problémáim. Ja és a csomagolása, olyan kis gagyi műanyag, de végülis nem ez a legfontosabb.
A paletta négy különböző színösszeállításban elérhető, én legutóbb a dm-ben 3699 Ft-ért láttam, amit én személy szerint sokallok egy ekkorka palettáért, de hasznos és jól kihasználható darab.

L'Oréal Paris Color Riche La Palette Nude - 02 Beige
Ár szerint haladva a L'Oréal palettája a következő a sorban. Maga a paletta külseje nagyon letisztult, semmi csicsa és ahhoz képest, hogy 10 árnyalat van benne, egyáltalán nem ormótlan, sőt kifejezetten táskabarát mérete van. Nyugodtan vihetjük magunkkal, hiszen jól záródik, tükör is van benne, illetve egy kétvégű applikátor, az egyik végén szivaccsal, a másikon egy laposabb satírozó ecsettel.
Ez egy klasszikus natúr paletta, egymással jól harmonizáló, természetes színekkel. Találunk benne többféle barnát, fényes kiemelőszíneket, illetve sötét árnyalatokat is, melyekkel remekül füstösíthetünk és nappali sminkünkből néhány mozdulattal alkalmi sminket varázsolhatunk. A finisek is vegyesek: találunk matt, szatén és csillámos színeket is. Az öt paletta közül talán ennek a színei mozgattak meg a legkevésbé, szép, szép, de annyi ilyen natúr palettát láttam már mire ez ideért hozzánk, hogy már nem igazán mozgat meg.
A pigmentáltság egészen jó, bár azért vannak gyengébben teljesítő színek, úgymint balról az első, ami egy fényes törtfehér (a lenti képen nem is nagyon látszódik), valamint az ötödik, ami egy halvány, csillámos arany. Viszont a négy matt árnyalat nagyon szépen pigmentált, ami mindenképpen jó hír, hiszen drogériás viszonylatban nehéz jó matt szemfestékeket találni.
Azoknak tudom ajánlani, akik natúr palettát keresnek és fontosak a matt színek is. Az ára emlékeim szerint 4599 Ft, ami az előző Max Factor palettához képest ár-érték arányban mindenképpen jobb, meg én őszintén szólva drágábbra számított, hiszen a L'Oréalnak van olyan spirálja, ami kb. ugyanennyibe kerül és az "csak" egy spirál, ez meg egy 10 színt tartalmazó paletta. Viszont azt nem értem, hogy a drogériákban miért nincs kirakva belőle teszter...

GOSH 9 shades shadow collection - 001 To enjoy in New York
Bár egy ideje már kaphatók Magyarországon a GOSH sminktermékek a Westendben egy kis standnál, illetve úgy láttam pár hete a bloggervilágba is "betört" a márka, én ezt a palettát a nővéremtől kaptam, aki külföldről hozta nekem. Ezúton is nagyon köszönöm neki, ugyanis nekem az öt paletta közül összességében ez tetszik a legjobban.
A csomagolást nem variálták túl: matt fekete, jól záródó paletta és van benne egy szép nagy tükör is. Az mondjuk picit zavar, hogy a színek nagyon-nagyon közel vannak egymáshoz, így előfordulhat, hogy egyik belepotyog a másikba, de azért egy kis odafigyeléssel ez elkerülhető, de nekem swatcholás közben sajnos nem sikerült ezt megúsznom...
A színeket imádom: találunk világos kiemelő színeket, lilákat, valamint natúr, barnás árnyalatokat is. Bár én az egyik kiemelő szín, vagy lila helyett el tudtam volna képzelni inkább egy igazán sötét, mélyebb árnyalatot, amivel egy kis "drámát" lehet vinni a sminkbe.
A szemfestékek textúrája elképesztően bársonyos, már-már krémesen puhák, isteni érzés ujjal belenyúlni. Szépen pigmentált, fényes színek, a felső sor kissé csillámos. Matt szín nincs a palettában, viszont én annyira nem is hiányolom, mert a két világosabb barna kevésbé fénylik, szerintem ezek inkább amolyan szatén mattok, így tökéletesek satírozáshoz. Némelyik szín kissé foltos, ezt leginkább a liláknál vettem észre, úgyhogy ezeknél picit jobban oda kell figyelni, hogy szépen eldolgozzuk.
A paletta 5900 Ft-ba kerül, ami szerintem ebben a mezőnyben egy ilyen minőségű palettáért egészen jó árnak mondható.


The Body Shop Grooving Gold paletta
Emlékszem még szeptemberben részt vettem a The Body Shop karácsonyi sajtóeseményen: kint még meleg volt és egyáltalán nem volt ünnepi hangulatom, ami nem is csoda három hónappal karácsony előtt, de amikor megláttam ezt a palettát, sikerült kicsit átszellemülnöm.
A fekete-arany csomagolás igazán ünnepi, szerintem nagyon jól néz ki. A paletta kemény kartonból van és mágnessel záródik, ami egészen erős, nem tapasztaltam, hogy csak úgy kinyílna magától. Van benne egy viszonylag nagy méretű, jól használható tükör is és egy kétvégű applikátor: ennek az egyik végén szivacs, a másik végén pedig egy ferde ecset található. A szemfestékek mérete egészen nagy: dupla akkorák, mint a L'Oréal palettában egy szín.
Gyönyörű fényes, csillámos árnyalatokat találunk benne, igazán impozáns és látványos ünnepi sminket készíthetünk vele, nekem nagyon tetszenek ezek a színek, szerelem volt első látásra ez a paletta. Nagyon szépen pigmentáltak a színek és gyönyörűen fénylenek, bár kissé potyognak is, főleg a legsötétebb, csillámos árnyalattal kell vigyázni sminkeléskor, mindenképpen érdemes a szemünk alá tenni valamit, ami felfogja a lehulló szemfestéket. De amúgy pont ez a legkülönlegesebb szín a palettában: egy nagyon sötét, feketébe hajló lila, amiben pinkes-pirosas csillámok sziporkáznak, isteni.
A palettában a színek távol vannak egymástól, így nem piszkítják be egymást, de talán már túl távol is vannak, egy picit szabhatták volna kisebbre, hiszen ez a négyes paletta kb. ugyanakkora méretre, mint a GOSH kilences palettája.
A The Body Shop karácsonyi palettája 6590 Ft és ezen kívül még egy másik színösszeállításban kapható, amit ITT megnézhettek.

MAC Burgundy Times Nine paletta
És végül, de nem utolsó sorban jöjjön egy high-end sminkpaletta is. Ez egy nagyon pici, nagyon kompakt, mágnessel záródó műanyag paletta, tükör és applikátor nélkül, mondjuk ez utóbbit nem is hiányolom. Viszont tetszik, hogy átlátszó a teteje, így pontosan látjuk, milyen színek is lapulnak a palettában. Nekem ez a paletta színösszeállítását tekintve egyértelműen az Urban Decay Naked3-at juttatja eszembe, amiről ITT írtam Nektek.
A színek nagyon jól harmonizálnak egymással: igazán őszies, narancsos, rózsaszínes, mályvás és bordós árnyalatokat találunk benne változó finissel (matt, szatén, fényes, csillámos). A pigmentáltság és a textúra is vegyes, vannak nagyon puha, bársonyos árnyalatok - pl. a felső sorban a középső Poppyseed és a jobb szélső Quarry -, de vannak darabosabb, potyogósabb színek is. Ebből a szempontból a középső sorban a jobb szélen található #Noir sajnos kissé csalódást okozott, mert eléggé haloványka, pedig annyira szépen szikráznak benne a csillámok, de szerintem sokkal jobban érvényesülnének, ha az alapszín intenzívebb és pigmentáltabb lenne. Illetve a legvilágosabb szín, a Honey Lust is eléggé potyog és száll mindenfele.
Ettől függetlenül nagyon tetszik a színek összeállítása, én nagyon kedvelem az ilyen meleg rózsaszínes, mályvás árnyalatokat (nem véletlenül vettem meg anno a Naked3-at). Sokoldalú paletta, mert készíthetünk vele visszafogott nappali és csillogó, sziporkázó alkalmi sminket is.
A paletta négy színösszeállításban elérhető, az ára 12.500 Ft, ami talán nem meglepő, hiszen MAC palettáról van szó. Azoknak tudom ajánlani, akik szeretnék kipróbálni a MAC szemfestékeket, hiszen ezekben a palettákban a MAC szemfestékek mini verziói kaptak helyet - hangsúlyozom, hogy mini, tehát ezek nem a standard, teljes méretű MAC szemfestékek, de még így is bőséges mennyiséget kapunk és ezzel a palettával jó kis ízelítőt kapunk a színekből és finisekből.



Ti melyik palettát látnátok szívesen a fa alatt?
Esetleg próbáltátok már valamelyiket?


Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest






A GOSH palettát kivéve a bejegyzésben található palettákat tesztelésre kaptam.
.



You Might Also Like

18 megjegyzés

  1. Én a L'Oreallal szemezek. A MAC is tetszik, bár nem tudom ennyit kiadnék e egy palettára. Maximum bekérem karácsonyra! ^.^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egészen jó amúgy a Loreal, ha kifejezetten ilyen natúr palettát keresel :).

      Törlés
  2. Én még egyiket sem próbáltam, de a L'Oreal engem sem mozgat meg. Viszont a MAC valami csodás. Szívesen látnám a fa alatt, főleg, hogy még sosem próbáltam tőlük szemfestéket.

    VálaszTörlés
  3. Ahh az a MAC paletta...Álom! :)

    VálaszTörlés
  4. huuu, nekem a TBS színei nagyon tetszenek :) köszi az infót, be is nézek valamelyik üzletbe :)

    VálaszTörlés
  5. Köszi ezt a bejegyzést is!! A Loreal-al szívesen tennék egy próbát! És a Gosh paletta is bejön nekem a színei nagyon tetszenek. A Mac-ről nem ejtenék szót,m egyszerűen CSODÁS!!!!!:-))

    VálaszTörlés
  6. Nekem a Gosh és a Mac paletták keltették fel az érdeklődésemet. :) Gyönyörűek és még eggyik márkától sem próbáltam semmit. :) Köszi ezt a szupi összefoglalót! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett. A GOSH számomra is teljesen új volt, de ez alapján egészen ígéretes :).

      Törlés
  7. Nekem a TBS és a Mac paletta a nagy kedvenc, annyira gyönyörűek *-*

    VálaszTörlés
  8. Imádom a natúr színeket, így a L'Oreal paletta nagyon tetszik, köszönöm a tippet! :) Biztos megnézem legközelebb "élőben". És a TBS paletta... hú, az is annyira szép!
    Szuper összefoglaló lett :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett :) Hát igen, jó kis paletta mindkettő, az tuti :).

      Törlés
  9. Ezek a paletták egyszerűen csodálatosak. A TBS paletta és a MAC paletta különösen tetszik.

    Régóta vágyom már azonban, a Naked paletták valamelyikére, de sajnos sosem jött ki úgy a lépés, hogy annyi félretett pénzem lett volna. :/ De remélem előbb vagy utóbb (bár inkább előbb :P ) sikerül nekem is beszereznem egyet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, azért a Naked paletták nagyobb kiadás, de én szeretem őket, bár azokban is vannak azért potyogósabb színek, de nagyon szépen pigmentáltak.

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe