Füstbe ment terv... | Életmód



Talán még emlékeztek rá, hogy szeptemberben úgy döntöttem, életmódot váltok, egyrészt az egészségem miatt, másrészt pedig mert szerettem volna megszabadulni év végéig legalább 7-8 kilótól. Mivel megígértem Nektek, hogy beszámolok róla folyamatosan, hogy hogyan haladok, így most úgy érzem korrektnek, ha azt is megosztom Veletek, miért hiúsult meg ez a tervem (legalábbis ideiglenesen), nem akarom, hogy azt gondoljátok, hogy elsunnyogom a dolgot.





De előtte szeretném elmondani, hogy nagyjából november közepéig tényleg keményen dolgoztam azon, hogy elérjem a kitűzött cél: hét napból 5-6 napon mozogtam, volt hogy egy nap kétszer, ami egy 10 hónapos gyerek mellett nem egyszerű, de megcsináltam és hihetetlenül büszke voltam magamra, soha életemben nem mozogtam még ennyit, de nagyon motivált voltam. Heti 3x csináltam egy kemény, 30 perces tornát, illetve heti 2-3x 40 perc kardiót és a diétámat is tartottam. Ennek ellenére csak nem akart beindulni a fogyás, sem kilóban, sem centiben, ami egy ponton baromira elkeserített...

El is mentem a háziorvosomhoz, hogy kérjek beutalót vérvételre, így lassan egy évvel a szülés után amúgy esedékes volt már. Kiderült, hogy van egy kis gond a pajzsmirigyemmel. Gondolhatjátok, mennyire örültem neki, nincs elég bajom, még ez is... Viszont ez választ adott arra, hogy miért is nem akart beindulni a fogyás. Kértem időpontot endokrinológushoz, de úgy voltam vele, hogy nem hagyom abba a mozgást, ha már egyszer elkezdtem, a lelkiismeretem valahogy nem engedte, annak ellenére, hogy tudtam, hogy amíg nem rendeződik a pajzsmirigy probléma, nem nagyon fogok fogyni...

De ezt az elhatározást végül egy másik betegség törte félbe: ugyanis kb. egy hete kiütések jöttek ki rajtam. Mint kiderült, úgynevezett rózsahámlásom van, ami nem fertőző, csakhát nem túl szép, de ha egyszer kijött az emberen, akkor többször nem fog, ami mindenképpen jó hír. Az viszont kevésbé, hogy 4-6 hét kell neki mire elmúlik, és nem csak hogy edzeni nem szabad vele, mert az izzadtság nagyon nem tesz jót neki, hanem még fürdeni se nagyon, mert a vizet sem "szereti".
Na és itt ezen a ponton egy kicsit megzuhantam... Nem elég, hogy abba kell hagynom az edzést, de még az ünnepekre is tiszta pötty leszek... néhány napig a diétámmal se nagyon foglalkoztam, bánatomban tömtem magamba a csokikat, eléggé magam alatt voltam, hogy hogy lehetek ilyen szerencsétlen, amikor végre ilyen komolyan elhatároztam magam a mozgással és életmódváltást.

A másik részről viszont a szervezetem jelzett nekem ezekkel a kiütésekkel, ugyanis ez általában akkor jön ki, amikor a szervezet ki van merülve, elfogytak a tartalékok, és azt hiszem erre oda kell figyelnem. Tényleg nagyon túlpörögtem az elmúlt időszakban, egy percre nem ültem le egész nap, mindent tökéletesen és maximálisan akartam csinálni, közben viszont hónapok óta alig aludtam éjjel, mert Lili többször is ébresztett, egyszerűen nem tudtam kipihenni magam, úgyhogy a szervezetem jelzett, hogy "állj le" és kényszerpihenőre küldött.
Közben éppen tegnap voltam endokrinológusnál is, aki azt mondta annyira nem nagy a baj (alulműködik a pajzsmirigyem, de csak az egyik értékem volt rossz), de gyógyszert kell szednem és akkor remélhetőleg helyre fog állni a dolog és valószínűleg a fogyás is be fog indulni, úgyhogy most bizakodó vagyok. Ja és kb. 1 hete Lili is csak 1-2x kel már éjjel, úgyhogy többet tudok pihenni. Úgyhogy a decembert meghagyom magamnak, próbálok pihenni és élvezni a karácsonyi időszakot, és nagyon bízom benne, hogy januárra elmúlnak a kiütések és újra belevághatok az edzésekbe. Nagyon köszönöm a kedves, biztató kommentjeiteket a korábbi életmódváltós bejegyzéseknél. Természetesen beszámolok róla a blogon, ha újrakezdem, jövőre folyt köv :).



Ti terveztek életmódváltást az újévben?

Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest


.



You Might Also Like

47 megjegyzés

  1. Hajrá Szandra! Pihenj sokat, töltődj, januárra minden a helyén lesz :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem is bajok vannak a pajzsmirigyemmel, de kb. már 7 éve.. Ez segített elfogadni magam, és alacsonyabbra rakni a lécet a magammal szembeni elvárások tekintetében.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen egy betegség sok dologra megtaníthatja az embert.

      Törlés
  3. Szia Szandra,

    táplálkozási tanácsadóként sok hasonló esettel találkoztam már. Tényleg ki van merülve a szervezeted, a himlő is a legyengült immunrendszer jele. Viszont erre sajnos nem a gyógyszer a megoldás. Vitaminpótlással ez is és a pajzsmirigyed is gyönyörűen kezelhető, keményebb diéta sem szükséges a fogyáshoz, pusztán életmódváltás. De ahogy eddig olvastalak, az egészséges táplálkozással Nálad nincs probléma, csak meg kell támogatni a szervezeted. Keress kérlek, ha további információra van szükséged, szívesen segítek! :)

    VálaszTörlés
  4. A pajzsmirigy nem vicc :( Remélem, megoldódik a helyzet. Pihenj, pihenj, baba mellett nem kell mindig mindennek 100%-osnak lenni, legyél kicsit önző is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, most már tudom, hogy muszáj időt szakítani a pihenésre is, csak sokszor olyan nehéz egy kicsit leülni és semmit nem csinálni...

      Törlés
  5. 2 éve kezelik az autoimmun pajzsmirigy alulműködésemet gyógyszerrel, azóta 40kg-ot fogytam. :D
    Most a legfontosabb, hogy meggyógyulj és újult energiával kezdhess újra neki a fogyásnak. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban az egészség az első, és minden más jöhet utána :).

      Törlés
  6. Sajnálom, hogy bejött a tippem a pm-mel kapcsolatban. :( De nyugi, hozzáértő dokival minden rendben lesz. :) Szorítok! :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen én is sejtettem, hogy ez lesz, de szerencsére nincs nagy baj, csak az egyik értékem rossz, úgyhogy remélhetőleg rendbe jön a dolog :).

      Törlés
  7. Szia Szandra!
    Pajzsmirigy alulműködésed/túlműködésed van? Nekem alulműködik, több, mint 2 éve derült ki, és sajnos még mindig nem állt be a rendes értékre, folyamatosan emeljük a gyógyszert, 3 havonta vérvétel, szóval nem egy kellemes procedúra. De ezzel együtt választ is kaptam egy csomó tünetemre, mert az ember sokszor minden okra gondol, csak erre nem! Remélem, sikerül szinten tartanod a pajzsmirigy-szintedet! Én is voltam endokrinológusnál, de nagyon negatív élményeim voltak, nem hazudok, kb 1,5 percet voltam bent és majdnem úgy tették ki a szűrömet, hogy menjek már.. pedig nem kis mértékű az elváltozás a normál értékhez képest. Nyilván magánorvoshoz lenne ildomos elmennem vele... Majd írj, hogy viseled a dolgot! Gyógyulást és kitartást! puszi, Lea

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj ez nem hangzik túl jól... :(
      Alulműködik, de szerencsére csak az egyik értékem rossz, úgyhogy a doki is azt mondta, hogy remélhetőleg hamar helyre fog állni, ez azért megnyugtatott, remélem igaza lesz. Amúgy én eleve magánba mentem, szomorú sajnos, de októberben, amikor időpontot akartam kérni a kórházba, januárra tudtak volna csak adni, én meg addig nem akartam várni... Az ultrahangot viszont kórházban csináltattam, és ott hasonló kellemetlen élményben volt részem: minek kell nekem pajzsmirigy uh?, meg egyáltalán minek néztek nekem vérvételen pajzsmirigy értékeket?, meg tök fölösleges endokrinológushoz mennem, úgyhogy akkor örültem is, hogy endokrinológushoz már magánba mentem...

      Törlés
  8. Sajnálattal hallom :( Pihengess, kényeztesd magad addig is, kívül-belül! :)

    VálaszTörlés
  9. Nekem is kb. 2 hónapja derült ki, hogy pajzsmirigy alulműködésem van....mostanában egyre több embernek, vagy csak amiatt tűnik, hogy nekem is ez van.....remélem nem valami összeesküvéselmélet :D. Én a másik véglet vagyok sajnos. Soha nem tudtam hízni, még a hypothyreosis miatt sem (valószínűleg nálam időben vették észre és csak minimális az elváltozás).....viszont amióta szedem a hormonokat, lefogytam, ami nálam nagyon nagyon nem jó, ugyanis nem érzem így jól magam (50 kg vagyok, 170 cm-hez). Mindig is hízni akartam, sportoltam/sportolok súlyokkal és magamra erőszakoltam végre kb. 3 kilót, így sokkal jobban éreztem magam. Erre ezt most le is fogytam :(. Én a gyógyszertől elég rosszul is voltam az elején, ezért akkor mondjuk étvágyam sem volt. Viszont 6 hét után sokkal jobban érzem magam, mint előtte. Nem éreztem magam betegnek egyáltalán, viszont ha most összehasonlítom a 6 héttel ezelőtti énem egészségi állapotát a mostanival, tényleg jobban vagyok. Sokkal több energiám van, nem vagyok annyira álmos, nincs is szükségem annyi alvásra. Remélem lassan a hízás is beindul újra, kicsit próbálok odafigyelni a kajára is, több kalóriát bevinni és visszamenni annyit edzeni, amennyit előtte. Kívánom neked, hogy megtapasztald te is a gyógyszer pozitív hatását és mihamarabbi gyógyulást a másik betegségből!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm és a legjobbakat kívánom Neked is. Amúgy sajnos én is egyre több embertől hallom, hogy baj van a pajzsmirigyével, olyan mintha népbetegség lenne... :(

      Törlés
  10. Sajnálom, hogy most ilyen nehéz időszakod van :( De kitartás, pihenj sokat, töltődj fel, és észre sem veszed, és már itt is lesz a január! :)

    VálaszTörlés
  11. Szia Szandra! Én mindkét betegségben, -endometriózisban és pajzsmirigyalulműködésben is- sorstársad vagyok! :( Próbálj meg többet lazítani, engedni a gyeplőn egy kicsit! Kitartás!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ajjajj, akkor Neked sem egyszerű... az egyik is elég lenne, nemhogy mindkettő... Kitartás Neked is :)!

      Törlés
  12. Szia Szandra!

    Nekem is volt rózsahámlásom, kb fél éven keresztül tartott, először csak egy pötty, aztán már az egész testem tele volt vele. A bőrgyógyász és a háziorvos is kenőcsöket írtak fel, ami semmit nem használt. Meg persze jöttek az instrukciók: fürdés mosakodókenőccsel, se öblítő, se parfüm, sőt még hajat is úgy kellett mosnom hogy a samponos víz ne érje a bőrömet. Már teljesen elkeseredtem, hogy soha nem lesz vége. Idő közben voltam nőgyógyásznál is, mert volt egy enyhe gyulladásom. Ő felírt egy antibiotikumot, erre a problémámra. A rózsahámlás a gyógyszer szedését követő harmadik napon elmúlt. Csak azért írom, mert nekem a bőrgyógyász hónapokig mondogatta, hogy nem kell erre gyógyszer, elég a kenőcs, meg fürödjek ritkábban... Ha neked is makacskodna... Kitartás! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hasonlóakat mondtak, hogy magától is elmúlik, és mivel nem is viszket, így gyakorlatilag se gyógyszer, se kenőcs nem kell, de ugyanezek az instrukciók. Meglátjuk, ha nagyon nem akar elmúlni, akkor utánajárok.

      Törlés
  13. Gyógyulj meg minél hamarabb, pihend ki magadat és kitartást! :* Nem kell maximumon pörögni mindig, anélkül is superwoman vagy, élvezd a lazulást! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom, hogy néha le kéne állnom, csak sokszor olyan nehéz leülni és semmit nem csinálni... de azért igyekszem pihenni, pláne a karácsonyi időszakban :)

      Törlés
  14. Vigyazz magadra, pihenj es toltodj amennyit csak tudsz, draga Szandra!
    Biztos hogy meg lesz az eredenye a kitartasodnak!!!
    Sok erot es minden jot! :) <3

    VálaszTörlés
  15. Szerintem tök jól nézel ki, minden videóban szép és csinos vagy, én nem is látok rajtad egyáltalán túlsúlyt. Jó ha próbálsz egészségesen enni, meg mozogni, de aki úgy néz ki mint te, annak kár sanyargatnia magát. Más persze, ha egészségügyi okokból kell diétát tartani. Bár én úgy néznék ki, mint te.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aranyos vagy, nagyon köszönöm. Amúgy nyilván nem gondolom azt, hogy tragikusan nézek ki, csak a korábbi önmagamhoz képest érzem és látom a változást, és annyira nem érzem most jól magam a bőrömben, pláne hogy nem, vagy alig jönnek rám a régi kedvenc nacik... Persze a diétát muszáj tartanom eü. okok miatt, és hát a mozgást sem ártana beiktatni az életembe.

      Törlés
  16. A glutént mindenféle formában kerüld, mert tönkreteszi a pajzsmirigyet! Ajánlom az okos étrend csoportot fb-n :)

    VálaszTörlés
  17. Kedves Szandra! Rajtam tavaly télen jöttek ki a "rózsás hámlás". A bőrgyógyász akkor azt mondta, hogy a hideg idő beálltával, valamint a téli időszakban nagyon sok ilyen esettel találkozik.Először terjedtek rajtam a foltok, majd folyamatosan húzódtak össze, és halványultak el. Nekem gyógyszert nem akart rá felírni, azt javasolta, hogy kenegessem Bepanthennel és igyak kálciumot. Ha nem is napok alatt, de észrevétlenül el fognak múlni, remélem az esetedben még az enyémnél is hamarabb! :) Kívánom, hogy mielőbb kikecmeregj a mostani problémákból és legyen örömteli a következő időszak a szép kis családoddal együtt! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ezt megnyugtató olvasni :). Amúgy mivel nem viszket, én sem kaptam rá semmit, szedjek C-vitamint, 1 perces zuhi, mellőzzem a kozmetikumokat, izzadást, úgyhogy remélem szép lassan el fognak múlni :).

      Törlés
  18. Pihenj sokat és jobbulást kívánok neked! Januárra már minden rendben lesz és újult erővel folytathatod amit elkezdtél! Én csodálom az eddigi kitartásod! Számomra példaértékű, sajnos én nagyon hamar feladom és elcsábulok egy egy csoki és süti láttán. :/ DE próbálkozom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát az elmúlt napokban én is így voltam, sokszor olyan nehéz tényleg elhatározni magunkat, és ellenállni a nasiknak, de ha az ember talál egy igazán jó motivációt, akkor sikerülhet :).

      Törlés
  19. Szia Szandra! Nem a tárgyhoz tartozik. Az előbb láttalak a starbucks-ban, nagy pocakkal voltam. Nem akartalak zavarni. Csini vagy! Puszi! 😘

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Komolyan???!!! Húha, várj csak, emlékszem egy kismamára, nem szőke vagy és szemüveges esetleg? És talán csíkos felső volt rajtad. Hm :)?

      Törlés
    2. Szia! Igen igen az voltam én. Örülök hogy láttalak! Azóta megszületett az én Lilim is 😉 Áldott Karácsonyt kívánok nektek. 🎄😘

      Törlés
  20. Kicsit döbbenten olvasom, hogy ennyi párhuzam van az életünkben. Endometriózis műtét után csináltak egy teljes vérképet nálam , mikor is az egyik szemem sírt a másik nevetett. CA 125 normális, viszont a pajzsmirigy értékek ha nem is katasztrofálisak, de semmiképp nem jók. Pajzsmirigy alulműködés, irány a belgyógyászat. Kaptam hormont, egy hónap múlva újabb vérvétel és ultrahang. Nem gondoltam, hogy a fázékonyságom, vérszegénységem, hajhullásom mind-mind a pajzsmirigynek volt köszönhető =/. Majd egy hónap hormonszedés után ismét beindult lassan a fogyás, viszont folyamatosan fáááázooook :( .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj de utálom, hogy ilyen párhuzamok vannak az életünkben, bárcsak valami jó dolog lenne közös :). De azért örülök, hogy van itt sorstárs :). Hát remélem nekem is segít a gyógyszer, nekem két hónap múlva kell megint vv-re mennem, az ultrahangon csak apró eltérés volt, de azt mondta a doki annak nincs igazából jelentősége.

      Törlés
  21. Szia Szandra! Jobbulást! Sajnálom, hogy a betegség miatt nem érted (még) el, amit szerettél volna. De majd ha helyreáll a pajzsmirigy biztos menni fog! Én a helyedben kevesebb kardiót csinálnék és több súlyzós edzést, hosszabb távon nagyobb hatásfokú a zsírégetés és az izmoktól lesz szép az alak. :)
    Egyébként nagyon tisztellek a kitartásodért, hogy az anyaság mellett is csinálod, meg a blogra is szakítasz időt, és emellett nem nagyon lehet olvasni, hogy panaszkodnál (sokakkal ellentétben).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez jól esett köszönöm szépen :) Bízom benne, hogy januárban tudom folytatni :).

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe