Átalussza már az éjszakát...?

Ha van kérdés, amit utáltam, amíg kisebbek voltak a gyerekek, na az a fenti kérdés volt a "Van elég tejed?" mellett... Bárki jött babanézőbe, bárkivel találkoztam az utcán babakocsit tologatva, ez a kérdés szinte mindig elhangzott. És esküszöm nekem semmi gondom nem volt azzal, hogy a pár hetes, vagy pár hónapos gyerekem még nem alussza át az éjszakát, mi több: én ezt teljesen normálisnak és természetesnek gondoltam - egy darabig... Mivel mindig mindenki ezt kérdezgette, egy idő után elkezdett frusztrálni a dolog és úgy döntöttem, hogy egy kicsit "körbeszaglászok", hogy kinél hogy működik ez az alvás dolog, ki mit tesz (vagy éppen nem tesz) annak érdekében, hogy a baba átaludja az éjszakát. Mondhatni ahány család, annyi szokás, elég sokféle megoldást láttam és olvastam, hogy kinek hogyan sikerült elérnie a nyugodt éjszakákat.


Először is vannak azok a kivételesen szerencsés szülők, akiknek a gyermeke valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag már pár hetesen "csak úgy", magától átalussza az éjszakát anélkül, hogy ezért ők bármit is tettek volna. Na őket nagyon, de nagyon irigylem (és egyben utálom is :D) és azt kérem tőlük, hogy ha nem akarnak rövid idő alatt nagyon sok ellenséget szerezni a kisgyermekes ismerőseik körében, akkor ne nagyon hangoztassák a gyermekük eme szuper képességet. :D
A másik véglet pedig az, amikor a szülők különböző könyvek és szakirodalmak alapján tudatosan "tréningezik" a gyermeküket arra, hogy az megtanuljon egyedül elaludni és átaludni az éjszakát. Ha szerencséjük van, akkor a baba is olvasta azt a könyvet és hamar elsajátítja ez a tudományt. :D Ha meg nem, akkor csak a szülő idegzetén múlik, hogy kitart-e az "alvástréningezés" mellett, vagy más megoldást keres. Ez az egész tőlem távol áll, de nem ítélkezem, mert gondolom van az az a pont, vagy az az élethelyzet, amikor valaki nem lát más megoldást.
És akkor a kettő között vannak a mindenféle egyéb variációk, eszközök és megoldások az átaludt, nyugodt éjszaka érdekében, úgymint: fehérzajra való alvás, babakocsiban vagy hintában altatás, együttalvás, különalvás, babafészek, álometetés, az anyaméhben hallható hangokat imitáló plüssállatok - és még folytathatnám, de igazából felsorolni is nehéz, hogy mi mindent hajlandóak bevetni a szülők az átaludt éjszakák érdekében. És közben talán el is felejtik azt, hogy a babák alvását mennyi minden befolyásolhatja, így ha egyik héten sikerül is elérni, hogy ébredés nélkül, hosszabban aludjon, lehet, hogy a következő héten ismét többször kel majd éjszakénként, mert pl. éppen jön a foga, vagy a mozgásfejlődés, esetleg a hozzátáplálás miatt.
Viszont ne feledkezzünk el arról sem, hogy az alvás hosszát nagyban befolyásolhatja az is, hogy milyen pelenka van a babán. Ugyanis a hosszabb alvás azt is jelenti, hogy a pelenkának is többet kell "bírnia", hiszen ha nem tudja magában tartani a nedvességet és átázik, akkor arra valószínűleg fel fog kelni a baba - mint ahogyan az nálunk is megtörtént az elmúlt időszakban. Ugyanis Vince mostanában kezdte elhagyni az éjszakai ébredéseket és végigaludni az éjszakát, de sajnos ezzel a megnövekedett alvásidővel a korábbi pelenkája nem mindig tudott lépést tartani és bizony volt, hogy reggelre átázott, ami miatt sokkal hamarabb felébredt, és vele együtt természetesen én is...


Emiatt is örültem nagyon, hogy kipróbálhattuk az új Pampers Active Baby pelenkát, ami attól spéci, hogy egy extra "sleep" réteg van benne. Ennek a rétegnek köszönhetően a pelenka egyrészt gyorsabban felszívja a nedvességet, másrészt tovább szárazon tartja a baba popóját, így máris eggyel nagyobb az esély arra, hogy végigaludja az éjszakát ő is, meg mi is, mert a pelenkával már nem lesz gond, legalábbis nekünk eddig még nem volt. :) Ami nekem még különösen tetszett benne az az, hogy nagyon kellemes, puha anyaga van és az oldala is tök jó rugalmas, így abszolút kényelmes viselet Vincének, ami megintcsak nem elhanyagolható szempont, mert mostanában belefutottam olyan pelenkákba, amiknek valahogy olyan vastag és kissé merev anyaga volt.Ha ti is szívesen kipróbálnátok az új Pampers Active Baby pelenkát, akkor kövessétek a Facebook oldalamat ITT, ugyanis hamarosan ti is megnyerhetitek. 

Ti bevetettetek valamilyen praktikát annak érdekében,
hogy a baba átaludja az éjszakát?

Szandra*Szponzorált tartalom.
You Might Also Like

0 megjegyzés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe