Babakedvencek 2.2

Ennek a bejegyzésnek igazából valami olyasmi is lehetett volna, hogy babacuccok, amiket nem használtam Lilinél és milyen kár. Merthogy most olyasmikről lesz szó, amiket anno Lilinél még nem feltétlenül ismertem, de most Vincénél használom őket és nagyon örülök, hogy rájuk találtam, mert gyakorlatilag azonnal kedvencek lettek. Mindösszesen kettő dologról lesz szó ezúttal, de mindkettőt maximálisan tudom ajánlani.


Babahordozó
Szeretném előre leszögezni, hogy nem az autóba tehető hordozóra gondolok, hanem a babahordozó kendőkre. :D
Erre igazából nem teljesen igaz, hogy Lilinél nem ismertem, merthogy vele is kipróbáltam a hordozást, de nem szerette és ez valószínűleg amiatt is lehetett, mert nem feltétlenül a korának és a méretének megfelelő hordozót választottam és akkor még annyira nem ástam bele magam ebbe a témába, így feladtam a dolgot.
Viszont amikor kiderült, hogy ismét babát várok, tudtam, hogy kelleni fog valamilyen hordozó kendő, ha néha szeretnék két szabad kezet. Éppen ezért alaposan beleástam magam a témába, rendszeresen olvastam a babahordozós Facebook csoportokban felmerülő kérdéseket és a válaszokat, hogy el tudjam dönteni, milyen kendő lesz a legideálisabb számunkra. Ráadásul az én drága barátnőmtől, Lillától, babaváró ajándékként ajándékutalványokat kaptam az egyik budapesti hordozóházba (IDE), amit ezúton is nagyon köszönök neki, a legszuperebb ajándék volt. Szóval miután megszületett Vince, hosszas mérlegelés utána kitaláltam, hogy milyen hordozót is szeretnék első körben, úgyhogy egy szép szombati napon elmentünk és kikölcsönöztem egy Close Caboo rugalmas kendőt, valamint egy Pöti (Je porte mon bebe) karikás kendőt. Azért kölcsönöztem, mivel ezek olyan hordozók, amiket az első néhány hétben/hónapban ideális használni és ilyen rövid időre nem láttam értelmét, hogy megvegyem valamelyiket. Úgy gondolom, hogy venni majd olyat szeretnék, amit hosszabb távon lehet használni.


A kettő közül végül úgy tűnik, hogy a Close Caboo vált be inkább, nagyon könnyű felkötni és mindketten imádjuk Vincével: ő jókat alszik benne, én meg örülök, hogy eközben nem vagyok a kanapéhoz kötve, sőt még csinálni is tudok ezt-azt -  pl. Lilivel játszani, amíg ő békésen alszik rajtam. Így visszagondolva nem is tudom, hogyan tudom létezni enélkül, amikor Lili pici volt, annyira zseniális dolog, arról nem is beszélve, hogy mennyire jót tesz a babának is, hogy ilyen közel lehet az édesanyjához. És természetesen már gondolkodom azon, hogy melyik legyen majd a következő hordozó, mivel ez a mostani kb. 7 kilóig ideális.


Sleepy babafészek
Nekem úgy rémlik, hogy a babafészek mostanában kezdett nagyon népszerű lenni, valahogy nem is rémlik, hogy amikor Lili pici volt, láttam volna ilyet. Amikor néhány hónappal ezelőtt először láttam a Sleepy babafészket, már akkor elgondolkodtam, hogy venni fogok egyet, de végül megkaptam ajándékb, amiért ezúton is nagyon hálás vagyok, merthogy annyira sokoldalúan használható, amit én elsőre talán nem is gondoltam volna. Egyrészt a babák imádják, ha valami körülöleli őket és valamihez odadughatják a fejüket, ha éppen nincs ott az anyukájuk, úgyhogy nálunk a Sleepy alapjáraton a kiságyban van. Viszont napközben ugye Lilivel a nappaliban vagyunk, így akkor ki szoktam vinni a kanapéra és ott fekszik benne Vince. Így egyrészt valamelyest védve van Lilitől, másrészt meg előbb utóbb elkezd majd mocorogni, de ha ebben a fészekben van a kanapén, akkor biztosan nem fog leesni. Arról nem is beszélve, hogy gyakorlatilag tökéletes megoldás utazóágy helyett is, hiszen ha ezt magunkkal visszük, akkor gyakorlatilag bármilyen heverőre le tudjuk tenni és ott alhat a baba, nem fog leesni, meghát talán könnyebben alszik majd idegen helyen is, ha a megszokott ki "fészkében" van. Nomeg akkor is nagyon hasznos lesz majd, ha beindul a mozgásfejlődés és vándorolni majd ide-oda a kiságyban és ettől nem tudmajd aludni, de remélhetőleg a Sleepyvel nem lesz ilyen gondunk. Egyébként nem csak pici babáknak ideális, hiszen ha nagyobb lesz, akkor is belekucorodhat majd. (Amúgy a férjemmel már többször is megállapítottuk, hogy annyira szívesen belekuporodnánk mi is... :D)


De simán ki lehet vinni udvarra a fűbe, piknikezni, vagy akár strandra is. Már csak azért is, mert a huzata levehető és mosható, szóval a tisztítás miatt sem kell aggódni. Apropó huzat, annyira örülök, hogy van belőle szürke alapon fehér csillagos verzió is, mivel így tökéletesen illik a gyerekszobába. Biztosan van olyan, akit esetleg meghökken az ára láttán, de tényleg nagyon megéri, mivel ahogyan látjátok, tényleg sokoldalúan és sokáig használható. Szerintem egy babaváró bulin tökéletes ajándék lehet, ha többen összeadják az árát, mivel ez tényleg hasznos ajándék. Nektek vannak ilyen "must have" babaholmik?SzandraYou Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Amikor a kisfiamat vártam, leszögeztem, hogy márpedig én tuti nem fogom hordozni. Szörnyűlködtem, hogy szegény piciknek milyen sanyarú sorsuk van ott a hordozóban... Ehhez képest ma napi kétszer ebben altatom (ami persze nem feltétlenül jó :-) ) . De hát a kisfiam ezt szereti, és nekem is egyszerűbb. :-) Lassan ideje lenne leszoktatni, mert csak ringatva alszik el napközben. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A legtöbb baba imádja ezt, hiszen közel van az anyukájához, hallja a szívverését és ez hihetetlenül megnyugtató nekik, nem csoda, hogy a többség elalszik hordozás közben. :)

      Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe