Babakedvencek 2.

Ma ismét baba-mama "vizekre" evezünk és bemutatok Nektek néhány olyan dolgot, amiket Lilivel nagyon megszerettünk az elmúlt időszakban és a mindennapjaink részét képezik. Volt már két hasonló bejegyzésem ITT és ITT, mivel azokat is nagyon szerettétek, így bízom benne, hogy ennek is hasznát veszitek majd.
Uriage Bariésun Créme Minerale fényvédő
Az első és legfontosabb így nyáron, az a fényvédő. Tudom, hogy vannak naptejellenesek, de tekintve, hogy Lili örökmozgó, így nem tudom mindig az árnyékban tartani, amikor kimegyünk. Nyilván az alap, hogy kb. 11 és 15 óra között nem megyünk ki, illetve van rajta kis sapka és hasonló, de szerintem nagyon fontos, hogy megfelelő fényvédőt is használjunk. Én az Uriage Bariésun Créme Minerale-t választottam, ami 50-es faktorú fizikai fényvédő és illatmentes, így megfelelő az érzékeny bőrű gyermekek számára is. Kissé fehéres réteget hagy a bőrön, de nem feltűnő és inkább ez, minthogy Lili leégjen, vagy bármilyen károsodást szenvedjen a bőre az erős napsugárzás miatt. Ja és én is ezt szoktam használni az arcomra. ;)
Libero Hand & Face wipes nedves törlőkendő
Enélkül már ki sem megyünk Lilivel. Mivel mindent megfogdos - kutyát, bogarat, növényeket és néha ennél még meredekebb dolgokat is - így ezzel szoktam megtörölni a kezét, amíg haza nem érünk, hogy megmoshassam. Picike csomag, de 20 kendő van benne, ami annyira nem kevés, jól tisztít és Lili szereti nézegetni rajta a babát. :)
KidWild hálózsák
Bár lassan véget ér a hálózsákos időszak, hiszen egyre melegebbek az éjszakák, azért mindenképpen szerettem volna beszélni Nektek egy kicsit erről a praktikus "ruhadarabról", ami nyilván ennél sokkal több. Lili nagyon régóta hálózsákban alszik éjjel, hiszen össze-vissza vándorol, tekereg az ágyban, úgyhogy a takaró pont 2 percig marad rajta. Szóval én mindenkinek tudom ajánlani a hálózsákot, akinek kitakarózik a babája, ami - úgy vettem észre - elég gyakori probléma, főleg a mozgásfejlődés időszakában.
Most éppen ezt a KidWild hálózsákot használjuk, ami se nem túl meleg, se nem túl vékony, pont jó. A belseje nagyon puha, organikus pamutból készült és tök praktikus, hogy dupla cipzárja van, így mindkét irányból fel-és lehúzható, így könnyebb a pelenkázás is, ilyet még nem is láttam az általunk eddig használt hálózsákoknál.
A KidWild termékeket a Babyberry webáruházban vásárolhatjátok meg IDE kattintva, egyúttal köszönöm a lehetőséget Eszternek, a Babyberry alapítójának, hogy kipróbálhattuk ezt a szuper hálózsákot. <3
Gyümölcspüré
Bár szerencsére most már egyre több finom gyümölcsöt szerezhetünk be, de amíg ez nem volt így, addig szívesen adtam Lilinek tasakos gyümölcspüréket. Meg hát valljuk be, van az a szituáció, amikor az ember nem tud/akar friss gyümölcsöt adni a gyerkőcnek (úton, boltban stb), akkor is nagyon praktikus ez megoldás. 
Legutóbb a Mogli gyümölcspüréket próbáltuk ki, ami bio és 100% gyümölcsöt tartalmaz hozzáadott cukor nélkül, ami számomra nagyon fontos. Soha nem értettem, hogy mi a fenének kell édesíteni az ilyen dolgokat, mikor a gyümölcs már eleve édes?! Egyébként a márkának más szuper finomságai is vannak, amiket nagyobb gyerkőcöknek lehet adni (keksz, különböző szeletek stb.). 
A Mogli termékeket a Tescoban és a Rossmannban találjátok meg, mi pedig köszönjük a kóstolót a Mogli Magyarországnak.
Gyümölcsrúd
A másik nagy kedvenc a gyümölcsrúd, vagy gyümölcsszelet, amit több üzletben és több márkánál is láttam már különböző "kivitelezésben". Ismét hangsúlyozom, hogy a friss gyümölcs az elsődleges és a legjobb, de van az a szitu, amikor az nem megoldható.
Ez sem tartalmaz hozzáadott cukrot, egy puha masszát képzeljetek el, így nagyon nem is kell rágni. Egy zacskóban több szelet van, de külön vannak csomagolva, így mindig viszek magunkkal egyet-egyet "vészheyzet esetére. A képen látható gyümölcsrudat a Brendonban vettem, de valamennyi drogériában lehet találni hasonló termékeket.
Buborékfújó
Kissé talán random, de ez most a sláger Lilinél. Legalább négy buborékfújónk van, de én ezt szeretem a legjobban - meg azt hiszem Lili is - , mivel ebből egy fújással sokkal több buborék lesz, mint az egyszerűbb verziókból. Ja és ennek a flakonja is sokkal nagyobb, így tovább tart az élmény. Imádom, ahogy Lili a szálló buborékokat, hihetetlenül cuki!!!
És végül még két játék, amikre most eléggé rá van kattanva Lili. Az egyik egy pici babakocsi, amit imád tologatni. Általában bele is ültet valamit és úgy rója vele a köröket (leginkább a lakásban). Amúgy ez egy Simba babakocsi, amit a Brendonban vettünk, össze is lehet csukni, és szerencsére nem annyira könnyű, mint több más játék babakocsi, amiket néztünk, így nem annyira borulékony.
A másik nagy kedvenc a Duplo, amiből szerintem tutira az ágy alatt van már pár darab, ebből is látszik, hogy nagyon szeret vele játszani Lili. Elsőre direkt nem nagy csomagot vettünk, hogy megnézzük, egyáltalán mihez kezd vele Lili. Illetve olyat választottunk, amiben van egy-két állatka is, mert azokat nagyon szereti. De lassan lehet, hogy jöhet a nagyobb doboz.:)


Nálatok mik az aktuális babakedvencek? :)


Szandra

You Might Also Like

4 megjegyzés

 1. Az a hálózsák atomcukker a maga kis egyszerűségével. :) Mi is hálózsákozunk, mert bár Danika még csak 5 hetes, simán elvándorol valami trükkös úton a kiságy sarkába a közepéről. :D

  VálaszTörlés
 2. Nekem a kiskutyám van oda a buborékokért - próbálja röptében elkapni őket és nagyon meglepődik amikor kipukkan a levegőben vagy rajta... :) :D

  VálaszTörlés
 3. Mi az első naptól hálózsákot használunk és nyáron is azt fogunk. Már vettem szupervékonyat

  VálaszTörlés
 4. Szandra, ne mentegetőzz semmi miatt, ez a te blogod, a te életed, akinek nem tetszik valami, az majd nem olvassa a blogodat! :)

  VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe