Barátságos babaápolás a Babyzoo-val

Hadd kezdjem a mai bejegyzést egy kis "történelmi" visszatekintéssel, vagy inkább nosztalgiázással. :)
Lili születése után három hétig kórházban volt, ebből az utolsó hetet már én is vele töltöttem. Emlékszem az első alkalomra, amikor bent a kórházban fürdettem, mennyire izgultam, hiszen annyira picike volt, még a két kilót sem érte el a súlya és én meg még soha nem fürdettem ekkorka babát - mondjuk nagyobbat se nagyon :D. Bár előző este az egyik nővérke megmutatta nekem, hogy hogyan is kell ezt csinálni, meg úgy elméletben megvolt minden, mégis féltem, hogy mi fog ebből kisülni. De próbáltam felülkerekedni ezen, hiszen mindenhonnan azt hallottam, hogy a babának nem szabad éreznie, hogy bizonytalan vagy. Nos, az első fürdetésem álomszerű volt: Lili csendben nézelődve, egy hang nélkül "tűrte" az én kissé talán esetlen mozdulataimat. Én meg boldog és büszke voltam, hogy "nem is akkora ördöngösség ez".
Kár, hogy ennek az álomszerű fürdetésnek az utána következő három hónapban nyoma sem volt... Merthogy az első fürdetést követően három hónapon keresztül minden egyes fürdetésnél sírt... nem kicsit, nagyon... Teljesen mindegy, hogy ki, mikor, mivel, hogyan fürdette, hangosan és keservesen sírt... Tényleg nagyon sok mindennel próbálkoztunk - különböző eszközökkel és módszerekkel egyaránt, de igazából semmi sem segített. Az én fejemben meg szép lassan szétfoszlott az az idilli kép a fürdetésről, amikor a szülők állnak a kád mellett és mosolyogva nézik, ahogyan a baba boldogan lubickol és pancsol... el sem tudtam képzelni, hogy valaha nálunk is lesz ilyen...
Aztán emlékszem, hogy éppen a szülinapom utáni napon Lili úgy döntött, hogy elég a sírásból és hirtelen, egyik napról a másikra nem volt semmi problémája a fürdéssel. Nem nagyon értettük mi történt, de el sem tudom mondani mennyire örültünk, hogy végre nyugisak lesznek az esti fürdetések.
Egyébként általában a férjem szokta fürdetni Lili, olyankor nagyon szeretem hallgatni a fürdőszobából kiszűrődő zajokat és hangokat, valahogy annyira szívmelengető hallgatni, ahogyan apja és lánya mókáznak. :)
No de a nem éppen rövid bevezetőm után rá is térek a mai bejegyzés főszereplőire, a Babyzoo termékekre.
Amikor néhány héttel ezelőtt megkeresett Edit a Babyzoo termékekkel kapcsolatban, nagyon megörültem, mert nagyon szimpatikus az egész márka úgy, ahogy van, hiszen én az előtte lévő hetekben Facebookon és Instagramon láttam már, hogy készülődik valami. 
A Babyzoot két magyar baráti házaspár álmodta meg 2014-ben. Natúr termékeiket speciálisan babáknak kifejlesztett, egyedi recept alapján keverik ki, nem tartalmaznak mesterséges színezékeket, kőolajszármazékokat és allergénmentes illatanyagokat használnak. A termékeken szereplő barátságos és vidám kisállatok révén pedig a gyermekek számára is élmény a bőrápolás. A termékcsalád öt termékből áll és mindegyikhez tartozik egy állatka, akinek neve is van: a fürdető/samponon Klug, a víziló látható; a popsikrémen Lulu, a panda; a babatestápolón Bambo, a zebra;  a babahintőporon Pimpi, a zsiráf, a babaolajon pedig Zibo, a tigris.
Mi Luluval és Kluggal ismerkedhettünk meg :).

Babyzoo Babapopsikrém érzékeny bőrre cinkoxiddal
Az a helyzet, hogy ezzel a krémmel kissé "nehezen" indult a kapcsolatunk. Amikor megérkezett, épp' elfogyott a kedvenc Weleda popsikrémünk, úgyhogy gondoltam nem veszek újat, hanem bevetem ezt. De pont azzal egy időben, hogy elkezdtem használni ezt a krémet, Lili popsija csúnyán kipirosodott és mivel nem tudhattam, hogy ez a krém okozza-e, vagy sem, így azonnal abbahagytam a használatát. Legalább egy hét kellett, mire rendbe jött Lili bőre, de csak nem hagyott nyugodni a dolog, hogy pont ez a krém okozta volna pirosságot...?! A lényeg, hogy tudni akartam, hogy tényleg a így van-e, vagy csak szerencsétlen, véletlen egybeesés volt és pont akkor pirosodott ki valami mástól Lili bőre, amikor elkezdtük használni a krémet. Szóval nagyon odafigyelve és nagyon kis mennyiséget alkalmazva újra elkezdtem használni és szerencsére ezúttal már semmi probléma nem volt, azóta is gond nélkül használjuk.
Maga a krém nem annyira sűrű, mint sok más popsikrém, így könnyen kenhető, de mégis megfelelően védi és táplálja a baba bőrét. Enyhe púderillata van, amihez én annyira nem ragaszkodnék, de végülis nem okozott gondot, remélem a továbbiakban sem fog.
Az egyetlen dolog, amit annyira nem kedvelek ebben a krémben, az maga a tubus, illetve a kiszerelés. Szerintem nem feltétlenül praktikus ez a 200 ml-es méret, főleg ha megy valahova az ember, akkor egy ekkora tubus igenis nagy helyet foglal. Illetve nekem valahogy túl "puha" a tubus, így ahogyan fogy belőle a krém, egyre nehezebb kinyomni belőle újabb adagot és mivel ez puha tubus, így feltekerni sem lehet sajnos.
De ettől eltekintve szerintem jó kis popsikrém és szívesen használjuk továbbra is. Ja és Lili imádja a tubuson lévő pandát, Lulut, minden egyes használatánál meg kell mutatnom neki és mindig nagyon tetszik neki. :) (Egyébként Lilit is szoktunk néha Lulunak hívni. :D)

Babyzoo Fürdető és sampon érzékeny bőrre
Ezt a fürdetőt az első használattól kezdve nagyon szeretjük. Majdnem teljesen átlátszó, enyhén opálos fürdető, amiből nem kell sokat használni, így sokáig elég ez a 200 ml-es flakon. Nagyon visszafogott, púderes illata van és a legfontosabb, hogy semmilyen irritációt nem okoz, nem szárítja Lili bőrét.
És Klug nagyon cuki rajta, bár Lili őt még valamiért nem igazán fedezte fel magának, de én igen, nekem ő a kedvcenem. :D

Összességében nekem nagyon szimpatikus a márka és a termékeik is - legalábbis ez a kettő mindenképpen, amit jelenleg használunk. Nagy öröm számomra, hogy egy 100%-ban magyar hátterű ilyen szuper babaápoló termékeket gyárt.
Ha kedvet kaptatok a Babyzoo termékek kipróbálásához, akkor ITT tudtok rendelni és informálódni a termékeikről, valamint érdemes követni a Facebook oldalukat is ITT, sőt Instagramon is fent vannak @babyzoo_hu néven.Hallottatok már a Babyzoo termékekről?

Szandra

*A bejegyzésben szereplő termékeket tesztelésre kaptam.You Might Also Like

0 megjegyzés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe