9 hónap bent, 9 hónap kint | Babanapló 8.


Ismét elérkezett az idő egy újabb babanaplóhoz, aminek gondolom van aki örül, van aki nem... Kaptam ugyanis egy olyan megjegyzést, hogy mit keres a beauty témák között babás téma... Erről egyrészt azt gondolom, hogy szerintem havonta-másfél havonta egyszer kibírható egy-egy babás bejegyzés. Másrészt akit nem érdekel ez a téma, az továbbgörget és nem olvassa el, van elég beauty témájú bejegyzés, ami közül lehet válogatni. Harmadrészt mondhatnám azt, hogy mindenki arról ír a blogján, amiről szeretne, számomra ez egy fontos téma és amíg csak egy ember is azt írja, hogy találta benne számára valami hasznosat, addig nem írom feleslegesen és van helye a blogon. És remélem ezúttal is lesz, aki el fogja olvasni és tetszeni fog neki :).
9 hónap bent, 9 hónap kint
(Mondjuk a mi esetünkben ez pont nem igaz, hiszen Lili nem töltött odabent 9 hónapot, de mindegy :D). Szerintem nagyjából minden babanaplóban leírom, hogy elképesztő, mennyire rohan az idő, de így a hónapfordulóknál ezt mindig hatványozottan érzem. Lili most volt 9 hónapos és néha annyira hihetetlen és megdöbbentő látni, hogy a kislányunk, aki szinte még csak most született és nemrég az evésen és alváson kívül mást nem nagyon csinált, mi mindent tud már. Hihetetlen élmény látni a fejlődését, hogy egyre több mindent tud és mutat nekünk, hogy szinte naponta újabb dolgokkal örvendeztet meg minket.
Ami a mozgásfejlődését illeti, nem mondanám, hogy mindenben első és korán csinálja a dolgokat, de minden időben és egyelőre szép sorrendben csinál. Amikor elkezdődött nála a mozgásfejlődés, eleinte aggódtam, amikor láttam az egyik babás csoportban, hogy vele egyidős babák miket csinálnak már... De egyrészt a fejlődésneurológán, ahova rendszeresen jártunk vele, megnyugtattak, hogy tökéletesen fejlődik és semmiféle lemaradása nincsen, szépen mozog, másrészt meg ez nem egy verseny és nem attól lesz ügyesebb/okosabb stb. ha 7 hónapos korában már feláll. A kúszás után most már mászik is, illetve térden állva kapaszkodik dolgokba, úgyhogy elképzelhetőnek tartom, hogy hamarosan megpróbálkozik majd a felállással is. Érdekes amúgy, hogy azt vettem észre, hogy mindig a hónapfordulója előtt, vagy után néhány nappal csinál valami újabb dolgot :).
Intenzíven gagyog is már: megfigyeltem, hogy ha panaszkodik, akkor általában ma-ma-ma-ma, ha mérges akkor de-de-de-de szótagokat ismételget, ezen kívül pedig ami jön :). Sokszor kiabál is - ezt általában akkor csinálja, amikor kint vagyunk, vagy vásárolok, vagyis amikor lehetőleg minél több ember hallja :D.


Babás programok
Mostanában voltunk egy-két babás programon, gondoltam írok erről is: az egyik baba-mama torna a MOM Wellness fitneszteremben. A megnevezés kissé megtévesztő amúgy, mert mint kiderült, ez tulajdonképpen egy klasszikus fitneszóra, ahova lehet vinni babákat, tehát bent vannak velünk az órán és néha csinálunk egy-két gyakorlatot is velük. De nem az a klasszikus baba-mama torna, amikor anyuka és gyerkőc végig együtt tornáznak. Talán három alkalommal voltunk Lilivel és bár nekem nagyon tetszett, mert nagyon jól megmozgatott, de most szüneteltetjük egy ideig, mert egyrészt rájöttem, hogy én nem igazán tudok úgy rendesen tornázni, hogy közben Lilire kell figyelnem, hogy ne másszon oda más lába alá, ne gurítsa magára a súlyzót stb. Másrészt az időpont sem volt a legjobb, mivel belelógott Lili délelőtti alvásába, és így nyűglődött az óra egy részén... de az is lehet, hogy a hangos zene nem tetszett neki... Pedig örültem amúgy, hogy babák között van, de nem fogom erőltetni, ha úgy látom, hogy annyira nem tetszett neki. Aztán az is lehet, hogy pár hét múlva újra megpróbáljuk :).
Voltunk ezen kívül babakoncerten is, amiből EBBEN a videóban láthattatok egy kis részletet. Ez egy kb. 50 perces koncert volt, ahol egy hárfás és egy klarinétos játszott különböző dalokat, bemutatták a hangszereket, meg is foghatták őket a gyerkőcök, illetve különböző csörgő-zörgő-zenélő eszközöket adtak a koncert idejére, amelyekkel a babák is "beszállhattak" a zenélésbe. Abszolút kötetlen volt az egész, és tulajdonképpen tetszett, bár picit másra számítottam, de mindenképpen jó volt egy babás programnak, úgyhogy szerintem a következő hónapban is el fogunk menni.
Most próbálom egyébként feltérképezni a környék babás programjait, szeretnék kipróbálni több mindent is, egyrészt, hogy Lili legyen babák között, másrészt megnézni mi tetszik neki, mi az, amire rendszeresen járhatnánk.

Kedvencek
Ezúttal is szeretnék néhány olyan dolgot megosztani Veletek, amikkel elégedett vagyok és szívesen használunk.
Egyrészt vettünk végre egy kisebb babakocsit, amit utazáshoz, BKV-záshoz fogunk használni, mert kisebb és könnyebb, mint a másik. Ez egy Circle by ABC Design Treviso 3s babakocsi szürke színben. Ez amolyan tipikus városi babakocsi, tehát nem terepre tervezték, sima talajon a legjobb tolni, bár én a villamossíneken is gond nélkül át tudtam tolni. Könnyű manőverezni vele, egy kézzel is simán lehet tolni és könnyen fel lehet tenni buszra stb. Majdnem teljesen vízszintesig dönthető a háttámlája és egészen nagy kosara van alul, ami szintén nem elhanyagolható szempont. Persze érzem a különbséget a másik babakocsihoz képest, az sokkal masszívabb és strapabíróbb ránézésre os, de a mindennapi sétákhoz továbbra is a régi kocsit fogjuk használni, ezt az újat pedig akkor, ha autóval/BKV-val kell menni valahova. Már utaztunk egyébként buszon ezzel az új kocsival és nagyon bejött - nekem is, meg Lilinek is, szóval örülök, hogy emellett döntöttünk. Akit esetleg érdekel ez a típus, ITT talál hasonlót.

A másik szuper dolog, amit akkor vettünk, amikor a fenti babakocsit, az ez a babakocsi tolókarra tépőzárazható kis tároló, ami szerintem nagyon hasznos és praktikus.
Ebbe beletehetjük a legfontosabb dolgokat, hogy ne kelljen a táskánkban, vagy éppen a babakocsi alján lévő kosárban turkálni és keresgélni - úgymint a gyerkőc kedvenc kisebb játékai, papírzsepi, kulcs, telefon, pénztárca, így ezek mindig könnyen elérhetők lesznek. Tovább a két szélén van kialakítva két cumisüveg/pohártartó is, amibe remekül belepasszol a gyerkőc itala és akár a mienk is (nyilván megfelelően zárt pohárban, amiből nem ömlik, vagy folyik ki. Két oldalán tépőzárral lehet rögzíteni szinte bármilyen babakocsira. A nagy kocsink tolókarján jobban megáll, mivel az vízszintes helyzetben van, az új babakocsinak viszont nem az, de azon is megáll, mert a kupola nem engedi, hogy lecsússzon, szóval mindkettővel tudom használni. Több helyen többfélét is lehet kapni, a miénket most pont nem találtam, de EHHEZ hasonló.
Még nyáron kaptunk egy essenital care babafürdetőt és egy regeneráló testápolót, számomra ez egy ismeretlen márka volt a termékeit a Mivel akkor éppen más fürdető volt használatban, így megvártam, hogy az elfogyjon, de most már jó ideje ezt használjuk, és nagyon szeretem, meg remélhetőleg Lili is, de a bőre biztosan :). A babafürdető nem tartalmaz szulfátokat, parabéneket, valamint mesterséges illatanyagokat és színezékeket, gondolom nem kell mondanom, hogy ezekre nincs is szükséges az érzékeny bababőrnek. Viszont tartalmaz organikus aloe verát, kamilla és körömvirág kivonatot, levendulát, valamint olívaolajat. Őszintén szólva picit aggódtam a kamilla és a levendulaolajat miatt, mert hallottam már, hogy ezekre érzékeny lehet a bőr, így először csak kipróbáltuk, de miután nem tapasztaltam semmiféle allergiás reakciót, így most már bátran használjuk. Illetve amiatt is aggódtam, hogy az van ráírva, hogy ne kerüljön szembe, amit elég nehéz kivédeni, hiszen Lili ezerrel pancsikol és pacsál, de nem tapasztaltam, hogy csípné vagy irritálná a szemét a víz, amióta ezt használjuk. Úgy néz ki elég sokáig kitart ez az egy flakon, mert már jó pár hete minden este ezzel fürdetünk, és még mindig nem fogyott el. Ja és külön pluszpont a pumpás kiszerelésért :). Az illata egyébként nagyon természetes, valahogy olyan "zöld" illata van, nehéz körülírni, de a vízben feloldódva kellemes és nyugtató.
A testápolót száraz, érzékeny, viszkető bőrre ajánlják, úgyhogy egyelőre ezt még nem vetettem be, mert Lili bőrével nincsenek ilyenek problémák, de ha valamikor netán szükség lesz rá, akkor ki fogjuk próbálni.
Az essential care termékeket a Naurel webshopban lehet beszerezni, ahol amúgy rengeteg egyéb babáknak való dolog is van, úgymint pelenka, ruha, bébiétel. Sőt nem csak babadolgok, hanem pl. sminkek és tisztítószerek, természetesen mind-mind organikus termékek.

Lelkizzünk!
Sokat gondolkodtam rajta, hogy mi legyen a mostani "lelkizős" rész témája, de aztán arra jutottam, hogy legyen szó a panaszkodásról. Merthogy azt vettem észre, sokan nem mernek/akarnak panaszkodni, ha a gyermekükről van szó, vagy vele kapcsolatos dolgokról, érzésekről van szó. Sokan mutatják azt kifelé, hogy minden rendben van, minden tökéletes és happy, de közben csendben, szó nélkül szenvednek az alváshiánytól, a hozzátáplálás/fogzás/mozgásfejlődésből stb. adódó nehézségektől és problémáktól, vagy éppen attól, hogy semmire nincsen idejük, legfőképpen magukra és/vagy a párjukra. Ha valaki megkérdezi, hogy érzik magukat, akkor nem biztos, hogy a legtermészetesebb mosollyal, de azt mondják: "Remekül, a gyerek egy tündér, minden, a legnagyobb rendben."
És ez, hogy sokan nem mernek/akarnak hangot adni panaszaiknak, talán azért is van, mert a társadalmi elvárások szerint ezt nem "illik", hiszen folyamatosan mindenhonnan azt halljuk, hogy az anyaság a legcsodálatosabb hivatás a világon. És ez így is van, de ettől még a legnehezebb is, sokszor embert próbáló feladat.
Éppen ezért én azt gondolom, hogy néha igenis szükség van arra, hogy kipanaszkodjuk magunkat... Nyilván nem az eladóra a sarki boltban, a postásra, vagy a nénire a harmadikról kell rázúdítani minden gondunkat-bajunkat, amikor kedvesen megkérdezik, hogy vagyunk. Viszont mondjuk el a férjünknek, a barátnőnknek, az édesanyáknak, vagy csak írjuk le egy papírlapra, hogy éppen miből van elegünk, vagy mi az, amit már nagyon ununk... Felszabadító érzés tud lenni, ahogy az ember kiadja magából, még akkor is, ha esetleg tenni nem nagyon tudunk/tudnak ellene és utána is minden marad a régiben. Ha beszélünk az érzéseikről, az már félsiker, legalább kimondtuk és könnyítettünk magunkon. Esetleg sírhatunk is egy kiadósat, ha éppen úgy érezzük, hogy attól megkönnyebbülünk.
Kell, hogy néha ne azt mondjuk, hogy "Minden renden van! Szuperül vagyok!", mert ezt akarják hallani, hanem merjük néha azt mondani, hogy "Pocsék éjszakám volt, 3 órát aludtam négy részletben", vagy éppen azt, hogy "Elegem van abból, hogy bárhova lépek, gyerekjáték van a lakásban és soha nincs rend!", vagy hogy "Elegem van abból, hogy nem tudunk elmenni kettesben a férjemmel moziba, de még otthon sem tudunk megnézni egy filmet nyugodtan." Ahogy írtam, lehet, hogy nem lesz rá megoldás... de legalább őszinték voltunk magunkhoz, meg a beszélgetőpartnerünkhöz. Legalább nem kellett úgy tenned - ha csak néhány perc erejéig is - , hogy minden tökéletes és kicsit megkönnyebbülhettél.
Viszont az is lehet, hogy lesz megoldás a problémára, még ha csak egyszeri alkalom, vagy átmeneti is. Mert lehet, hogy a barátnőd/anyukád/anyósod/nővéred, aki eddig azt hitte, hogy nem is akartok kettesben menni sehova a férjeddel, azt mondja, hogy "Vigyázok a gyerkőcre egyik este, menjetek el valahova kettesben". Vagy a férjed azt mondja, hogy "Egyik éjjel én kelek a gyerkőchöz, Te aludj egy jót". Vagy éppen átvállalja egy délutánra, hogy Te el tudj menni, fodrászhoz/kozmetikushoz/vásárolni/barátnőzni/bármit... Tudjátok, néma gyereknek anyja se... Nem fog összedőlni a világ, ha néha panaszkodsz egy kicsit, nem veszítesz semmit, viszont lehet, hogy lehet, hogy kitaláljátok együtt, hogyan lehet segíteni a dolgon.
Ugyanakkor azt is el kell mondanom, hogy az állandó panaszkodás sem vezet sehova és valahol visszatetsző is tud lenni, de persze ez általánosságban is elmondható, nem csak a babás témákat illetően. Minél többet és gyakrabban panaszkodsz, annál inkább belelovalod magad a negativitásba és ahelyett, hogy esetleg próbálnál megoldást találni a problémára, egyre inkább belesüllyedsz abba az állapotba, hogy nincs mit tenni, ez most már mindig így lesz. El kell fogadnunk, hogy egy gyermek érkezésével minden megváltozik és már semmi nem lesz a régi, vagy legalábbis egy jó darabig biztosan nem. Sok új és ismeretlen dologgal kerülünk majd szembe, folyamatosan újabb és újabb kihívások, ismeretlen szituációk bukkannak majd fel, amikben helyt kell állnunk és meg kell oldanunk és úgy nem fog menni, ha folyamatosan elégedetlenkedünk és panaszkodunk emiatt, attól ez még így lesz, akár tetszik, akár nem.
Próbáljunk pozitívak maradni és szemléljük a dolgokat kellő (ön)iróniával, tudjunk nevetni magunkon, vagy egy-egy szituáción és ha már nem bírjuk tovább, akkor panaszkodjuk ki magunkat.Várom a panaszokat kommentben - bármilyen témában ;)!


Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest


You Might Also Like

58 megjegyzés

 1. Írjál csak babás témákról, mindig örömmel olvasom őket. Nagyon jól látod a dolgokat! Akit nem érdekel, az lapozzon, bár javasolnám mindenkinek, aki babázás előtt áll, hogy csak olvasgasson téged, jó lesz ez a sok infó még később. Én nosztalgiázni járok ide :) és szép babát nézegetni, annyira remek család vagytok! Az utolsó szösszenethez: nekem egy pszichológus mondta, hogy az a lényeg, hogy az anyuka és apuka között legyen minden rendben a családban, akkor lesz a gyerek kiegyensúlyozott, szóval muszáj néha önzőnek lenni és elmenni kettesben programot csinálni emiatt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ezzel teljesen egyet értek, mármint, hogy az apuka és anyuka közötti kapcsolat nagyon fontos a gyermek szemponjából is. Bár mi nagyon-nagyon ritkán tudunk elmenni kettesben bárhova is, azért augusztusban, amikor anyukáméknál voltunk pár hétig, akkor többször is volt rá lehetőségünk és tényleg nagyon kellenek az ilyen alkalmak :).

   Törlés
 2. A bevezető elég lekezelőre sikeredett... na de hát a stílus maga az ember.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem ebben pont nincs semmi lekezelő, amúgy is, akinek nem inge... Én nagyon szeretem olvasni a babás bejegyzéseket, még annak ellenére is, hogy még nem vagyok érintett a témában. Lili egy tünemény *-*

   Törlés
  2. Egyet értek Barbival, akinek nem inge... Ha Te lekezelőnek érzed a bevezetőt, akkor rossz hangulatodban olvashattad, mert nem annak szántam... De ha valaki negatív kommentet akar írni, akkor úgy addig keres, amíg találni fog valamit, amibe beleköthet. A blogsale miatt le volt állítva a megjegyzésmoderálás, de most visszaállítottam, úgyhogy a továbbiakban a személyeskedő kommenteket nem fogom közzétenni.

   Törlés
  3. Micsoda érett gondolkodás! Ilyen a hiteles blogger! :D

   Törlés
  4. Ne haragudj, de ennek semmi köze a hitelességhez. A kulturáltan megfogalmazott kritikát mindig is közzé tettem és ezután is közzé fogom tenni. De ha valaki ilyeneket ír, hogy "kövér vagy", meg "nagy arcod van" meg hasonlók, tehát semmi köze a blogbejegyzéshez, csak puszta személyeskedés, azt nem fogom közzétenni. Ettől én még látom a megjegyzését, tehát "célba ért" a kommentje, hiszen nekem szánta, elolvastam, köszönöm, a többi olvasónak nem kell ezt nézegetnie és feleslegesen reagálni egy olyan kommentre, ami nem a bejegyzés témájához kapcsolódik.

   Törlés
 3. Egyetemista ként még távol áll tőlem a baba téma, de azért mindig elolvasom, mert szeretem ahogy írsz. :)

  VálaszTörlés
 4. Nem gondolnám, hogy a bevezető lekezelő lenne. A véleményed meg miért ne nyilváníthatnád ki!? :) Én személy szerint nagyon szeretem a babás bejegyzéseket és minek után elég fontos része életednek Lili, így természetes is, hogy írsz róla! Ne foglalkozz a negatív kommentekkel! Eszméletlen tündéri Lili, hihetetlen, hogy szalad az idő! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Aranyos vagy, nagyon szépen köszönöm :). Szerintem sem lett lekezelő, de már nem is agyalok ezen... :)

   Törlés
 5. Én is ugyanígy elcsodálkozom mindig, mennyire gyorsan repül az idő (a kisfiam szintén 9 hónapos) a babával :-) Panaszkodni egyáltalán nincs okom, nagyon nyugodt, jól alvó, jól evő, szépen fejlődő gyermekem van, talán az egyetlen bajom a rendetlenség és hogy nem érem utol magam, persze ez inkább főleg az én hibám, lusta is vagyok az ilyesmikhez :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nincs ezzel baj amúgy, szerintem az a lényeg, hogy az ember el tudja fogadni, hogy már nem tud mindig rendet rakni, meg ilyenek. Amíg folyton frusztrálja magát ilyenek miatt, úgysem lesz jobb, de ahogy megtanulja kicsit lazábban venni a dolgokat és elengedni, már nem fogja érdekelni, hogy nincs mindig rend :). Amúgy irigyellem a jól alvó, jól evő gyerkőcöd, nálunk mindkettővel vannak problémák, jó lenne, ha legalább az egyik működne :D!

   Törlés
 6. Szuper bejegyzés volt, igenis szükség van ilyenekre is a blogon, mert ettől még színesebbé válik az egész, én pl szeretem ezeket olvasgatni nagyon, pedig még nincs babánk, de már most úgy érzem, hogy rengeteg hasznos ötletet, gondolatot magamba szippantok ezek által, amik biztos vagyok benne, hogy jól jönnek kellő időben majd :) így tovább! :*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszett és ha egyszer majd hasznát tudod venni 1-2 dolognak, amit itt olvastál, annak nagyon örülök :)!

   Törlés
 7. Nagyon aranyos kislány, az asztal alá bújós kép haláli :D

  VálaszTörlés
 8. Én is nagyon szeretem a babás bejegyzéseidet, habár még nincs kisbabám, de így is szívesen olvasom és az írási stílusod is olyan jó, olvasmányos az egész..Szóval legyen ilyen bejegyzés is nyugodtan..
  (illetve a vlogjaid is nagy kedvenceim, legyen az bármi, nagyon szeretem nézni..minél hosszabbak, annál jobbak :-) )

  VálaszTörlés
 9. én nagyon szeretem ebben a témában is a bejegyzéseid, szerintem simán megfér egy termékteszt vagy egy haul videó között, egyáltalán nem zavaró! tök jó ezen a téren is a meglátásaid olvasni, szóval én várom a következő babanaplót is :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy szívesen olvasod ezeket a bejegyzéseket is :)!

   Törlés
 10. Kedves Szandra,

  régóta olvaslak és örömmel tapasztalom, hogy Lili születésével is Veled maradhattam. Sajnos van olyan blogger lány, aki mikor terhes lett teljesen átvette a blogot a babás-pocakos-sírós-babaruhás és stb. posztok. Félre ne érts, imádom a babákat és nincs is gondom az ilyen irányú posztokkal, de Ő nekem sok volt. Pont Rád gondoltam, hogy szerintem a lehető legjobban tartottad meg az egyensúlyt. Örülök Neked nagyon, Lili pedig csodaszép nagylány :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Teljesen megértem, amit írsz. Én semmiképpen nem akartam babás blogot csinálni a szépségblogomból, pont azért, mert a babás dolgok minden napomat és percemet kiteszik, és pont azt nem akartam, hogy még itt is folyton arról legyen szó, de úgy gondoltam, hogy azért néha-néha belefér ez a téma is, legalább kicsit változatosabb a felhozal :)! És örülök, hogy itt maradtál velem/velünk :)!

   Törlés
 11. Én is szeretem a babás bejegyzéseket! :) Nagyon sok hasznos dolgot lehet olvasni bennük. Az eleje pedig egyáltalán nem lekezelő, ez a te blogod, itt te vagy a főnök! :) Arról írsz, amiről jól esik! :)

  VálaszTörlés
 12. Szia Szandra! :)
  Rendszeresen olvasom a blogodat, és szeretnék néhány dolgot elmondani. Először is, nagyon tetszik a stílusod, mind az öltözködés terén, mind a bejegyzéseket illetően. Én nem vagyok érintett a baba-témában, ennek ellenére nagyon szeretem olvasni a babás posztokat. Idáig nem nagyon néztem Youtube-videókat, mégis a tieid nagyon megfogtak. És amiért főleg írni akartam: az egyik videóban hajvasalóval csavartad be a hajad. Nagyon megtetszett és le akartam utánozni. És sikerült is, szóval innen is köszi a tippet. :D
  Én nagyon szeretem a blogot, Lili pedig nagyon aranyos, szóval nyugodtan jöhetnek róla még posztok :)

  Réka

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jujj de örülök a kommentednek. Különösen annak, hogy bevált a hajegyenesítős göndörítés :)! Nagyon köszönöm és nagyon aranyos vagy :)!

   Törlés
 13. Nekem nem lesz gyermekem, de imádom a babás bejegyzéseidet, hogy hogy vagytok, mi van veletek...
  Annó úgy jártam, hogy egyszerre nagyon sok kudarc ért, és nagyon nehezen beszéltem róla bárkinek is, mert állandóan átvertek...borzasztó volt, csöbörből a vödörbe. Annak idején elmentem egy coach-hoz. aki valahogy egyáltalán ne hallgatott meg csak hajtott engem és arról papolt, hogy marha jót tenne most egy családállításra elmenni. Az lett volna akkor marha jó, ha meghallgat valaki, a panaszaimat elmondhattam volna. Soha az életbe többet ezoterikus könyvet onnantól fogva nem olvastam, hogy én mit és miért vonzok be... :D A coachot ott hagytam, és napról napra alakítottam az életem és a munkám, és nem érdekelt, hogy ő miket mond sok pénzért. Sokáig nehezteltem rá,.. Na jól kipanaszkodtam magam. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon jól tetted :)! Bizonyos szituációkban, helyzetekben jók tudnak lenni ezek a coachok, de sajnos nem mindig, vagy mindenkinek. De a lényeg, hogy Te magad megoldottad a helyzetet :)!

   Törlés
 14. Nekem egyik kedvencem a babás rovat, bár nincs gyerekem, és be kell valljam, nem is szeretem őket. Ha elmegyek egy babás házhoz, nem veszem fel őket, és nem is nagyon érdekelnek, persze a sajátom nyilván más lesz. :D

  de te valahogy olyan harmonikusan írsz az egészről és jó olvasni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jajj ez tökjó - mármint hogy olyasvalakinek is tetszenek ezek a babanaplók, akik amúgy annyira nem szeretik a gyerkőcöket :). Amúgy nincs ezzel baj, mindannyian mások vagyunk, valakinél nem is változik a gyerekhez való hozzáállás, valakinél igen, én tiszteletben tartom mindenkinek az álláspontját :). De a lényeg, hogy örülök, hogy tetszenek a babanaplók :).

   Törlés
 15. Szuper bejegyzes, nagyon elveztem minden sorat. Nagyon gyonnyoruseges a kislanyod es tolem akar minden nap irhatnal babas bejegyzest, en biztosan nem unnam meg sot! :)

  VálaszTörlés
 16. ezt most talaltam, talan idevag :) http://pottyoslabda.hu/hirek/641-az-igazi-ok-amiert-az-anyasag-nehez

  VálaszTörlés
 17. Szia Szandra! Ismét nagyon jó kis babanapló lett, mindig örülök, ha írsz Liliről és a babás témákról, a közös kép, amin mindhárman rajta vagytok nagyon édes :)

  VálaszTörlés
 18. Engem egyáltalán nem érint (még :)) a babatéma, mégis minden hónapban elolvasom :) És ezek a mostani képek, hipergyönyörű rajtuk a Kislányotok :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy számodra is érdekesek ezek a bejegyzések :)!

   Törlés
 19. Szia Szandra,

  Pont mult heten gondolkoztam, mikor lesz a kovetkezo bejegyzes. ☺ Szoval en nagyon szeretem a babas bejegyzeseid is, volt mar olyan, hogy a Te tippedre vasaroltam vmit es bevalt. ☺ A beszolasokkal, meg tenyleg nem szabad torodni, en is kaptam mar olyan megjegyzest, hogy tenyleg sok idom van a baba mellett, ha kormot lakkozni van idom...

  Az en picurom 7honapos lesz es babauszasra jarunk kb 2 honapja, illetve par hete ringatora. Mind2t nagyon szereti. A babuszas szerencsere nem a kotelezo merulos fajta, hanem mondokazas kozben "usztatom", hihetetlenul elvezi. A mom parkos fitness velemenyednek nagyon orulok, mert en is gondolkoztam, hogy megnezzuk (csak olyan lusta vagyok 😀) De amiket irtal nem nekunk valo. A KisMano ugyanis folyamatosan maszkal, ha rohangalni akarok utana, azt itthon is megtehetem. 😀

  Szoval nehogy abbahagyd a babas bejegyzeseket, sokan szeretjuk am. ☺

  Betti

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jajj de örülök, hogy találtál hasznos tippeket :)! Hát igen, annak a babatornának én sem láttam így sok értelmét, mert tényleg szinte folyamatosan Lilire kellett figyelnem és így azért picit kidobott pénznek éreztem, amit kifizettem az óráért. Szóval inkább most tornázom itthon, közben figyelve Lilire, és amikor rá tudom bízni valakire Lilit, akkor elmegyek nélküle mozogni.

   Törlés
 20. Teljesen egyetértek veled, mindenki maga dönti el, hogy mit olvas. Én szívesen olvasom az első babás bejegyzés óta és ezután is fogom és szerintem sokan így vannak vele, mint én. Főleg, hogy én még nem vagyok anya így sok érdekes és hasznos információt osztasz meg velünk. :) Lili egy tündér, nagyon aranyos és napról napra egyre nagyobb! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De aranyos vagy, köszönjük :)! És örülök, hogy annak ellenére is olvasod az ilyen bejegyzéseket, hogy még nem aktuális számodra a téma :).

   Törlés
 21. Szerintem nagyon is jó helye van az ilyen bejegyzéseknek a blogon. :) A nőiesség, szépség témakörbe bizony bizony az anyaság is bele tartozik, egyáltalán nem áll távol a témától. Sokan olvasunk téged 25 éven felül is és minél jobban közeleg valaki a 3. x-hez, netán túl van rajta azt bizony foglalkoztatja az anyaság kérdése. Én nagyon örülök az ilyen postoknak és szívesen olvasom, szóval ne foglalkozz azokkal a bizonyos "trollokkal" akik elégedetlenkednek, görgessen tovább, ha neki ez nem tetszik.

  Szilvi

  VálaszTörlés
 22. Nekem is a babás bejegyzéseid a kedvenceim! :)

  VálaszTörlés
 23. Én 21 éves fejjel és egyenlőre nem túl gyerek-centrikus emberként is szívesen olvasom a babázásról szóló bejegyzéseidet. Úgy vagyok vele, hogy ezek olyan infók, amik a később még jól jöhetnek, ha netalántán a későbbiekben babázásra adjuk majd a fejünket a vőlegényemmel. :-)
  A te blogod, a te várad, arról írj, amiről jól esik! ;)

  Alexandra

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tökre örülök, hogy így állsz hozzá és így fogod fel, hogy később még jól jöhetnek ezek az infók :).

   Törlés
 24. Még nincs kisbabám és még egyenlőre nem is tervezek, de mindig szívesen elolvasom a babás bejegyzéseket. Lili egy tündér és becsülöm, hogy ilyen őszintén írsz mindenről!! :) Így tovább!!! :)

  VálaszTörlés
 25. Szeretem ezeket a babás bejegyzéseket, bár még nagyon messze állok az ilyesmitől :) Imádom a babákat, és egyszerűen az ember csak feltöltődik pozitív energiákkal, ha őket nézi, olvas róluk. Persze az is igaz, hogy van egy nyűgös-zűrös felük is, de hát na, ők is emberek, nekünk is vannak dilijeink :) Jó egészséget Lilinek és Nektek :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez abszolút így van, nem mindig rózsaszín minden, vannak nehéz percek, napok, órák, de aztán persze kárpótolnak :)!

   Törlés
 26. Ez az alsó kép (e-card?) nagyon jó! én is teljesen így érzek!!
  Amúgy igazad van a panaszkodást illetően, mégis én sokszor belefutottam abba, h játszótéri másik kismamának panaszkodva végül azt éreztem, h a beszélgetőpartnerem elzárkózik, ahelyett, h bevallaná: ő is hasonlóan érez! :-( pedig ezeken a dolgokon minden anyuka átmegy, csak az emberek nem mernek őszinték lenni...
  Nekem a nagyobbik lányom 2 éves koráig sokszor eszembe jutott, mennyire hiányzik időnként a "régi" életem, melyben nem becsültem meg eléggé, h szinte bármikor bárhova elmehetek, és végig alhatom az éjszakákat... a jó hír, h bár most még messze van, de idővel a gyerekek elmennek akár két hétre is nyaralni vidékre a nagyikhoz, vagy csak egy-egy éjszakára a szomszédba a kis barátaikhoz, és akkor egy-egy estére újra lehet a férjünkkel "randizni", mint valaha régen, meg filmet nézni... :-) (én 4 évesen hagytam ott először a nagyinál egy hétre)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Teljesen egyet értek Veled, nekem is sokszor hiányzik az, hogy én határozom meg, hogy mikor mit csinálok, hogy oda és akkor megyek, amikor akarok, vagy az, hogy csak úgy bekuckózok a TV előtt a kanapén és megnézek egy jó filmet. De szerintem ezzel mindenki így van, csak sokan nem merik bevallani még maguknak sem, mert az olyan önzőnek hat, pedig ettől még imádom Lilit és ő a legcsodálatosabb dolog az életünkben. Én még így is szerencsés vagyok, mert azért néha el tudok menni barátnőzni, vagy egy-egy bloggerrendezvényre, de teljesen igazad van, hogy ahogy nő a gyerkőc, hosszabb ideig is rá lehet majd bízni pl. nagyszülőkre, ha esetleg az ember szeretne picit romantikázni, vagy ilyesmi :).

   Törlés
  2. Nézd majd meg ezt a kis képregényt, szerintem nagyon találó (sajnos a képet nem sikerült elküldenem):

   http://www.collegehumor.com/post/6774066/what-midnight-looks-like-at-every-age

   Törlés
 27. Szia Szandra! Először is szeretnék gratulálni a blogodhoz, nagyon szeretem a baba- és a beauty témával foglalkozó bejegyzéseidet is. Jelenleg ugyanebben a cipőben járok egy 11 hónapos örökmozgó kisfiú anyukájaként, és nagyon jó érzés, hogy másban is felmerülnek ugyanazok a gondolatok. Nagyon jól esik egy-egy fárasztó nap után elolvasni az aktuális bejegyzésedet. Gyönyörű a kislányotok és látszik rajta, hogy nagyon kiegyensúlyozott baba. Csak így tovább, sok ilyen szuper írást szeretnék még olvasni tőled.:)
  Ha nem nagy titok, elárulod, hogy mivel van festve a hajad? Nagyon szép fénye van.:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De aranyos vagy, nagyon szépen köszönöm :)! A Loreal Casting Sunkiss Jelly hajvilágosító zselét használtam a hajamon többször is, talán még nyár elején, de most már kezd lenőni, de nagyon szerettem :)!

   Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe