Babanapló 2. - Jóslatok és a valóság, kedvenc babaholmikMivel eltelt egy hónap az előző babanapló óta - vagyis Lili már két hónapos - és úgy éreztem, hogy van is miről beszámolnom, így ma újabb babás bejegyzéssel készültem Nektek.
A szokásos helyzetjelentés után megosztom Veletek, hogy még a baba születése előtt miket "jósoltak" nekem, hogy mi lesz, mire számíthatok és hogy a mi esetünkben mi a valóság, illetve mutatok néhány babaholmit, vagy babázáshoz kapcsolódó dolgot, amiket nagyon szeretek.
Liliről
Nos azt kell, hogy mondjam, hogy ez a kis csöppség bizony egyre nagyobb, már majdnem megduplázta a születési súlyát, ami mondjuk az ő esetében annyira nem volt nehéz, hiszen nagyon kicsi súllyal született, viszont nagyon jó étvággyal, úgyhogy szépen gyarapodik. Napközben továbbra is három óránként eszik, éjjel viszont 4-5 óra is eltelik két etetés között.
Hasfájás... hát igen, ez továbbra is megvan, viszont nála nem úgy néz ki a dolog, hogy pl. este három órán keresztül megállás nélkül sír, hanem általában napközben evések után kb. 1,5 órával sírdogál 10-15 percet, illetve este fürdés előtt jobban és hosszabb ideig szokott fájni neki, de szerencsére az este 9 órás etetés után már teljes nyugalomban alszik, legközelebb általában a következő nap délelőtt jelentkezik újra a pocifájás. Így az éjszakáink szerencsére teljesen nyugodtak és bízom benne, hogy 3 hónapos kora teljesen kinövi a hasfájást, mivel szinte már mindent gyógymódot próbáltunk.
Mivel már elérte, sőt bőven meg is haladta a 3 kg-ot, így végre kivihettem sétálni, aminek nagyon-nagyon örültem, már alig vártam, hogy kimehessünk levegőzni. Viszont sajnos a hasfájás miatt általában túl hosszú ideig nem tudunk kint lenni: volt, hogy csak 3/4 órát sikerült sétálni, de volt olyan szerencsés nap, amikor 1,5 órát.
Sajnos a szopizás továbbra sem megy neki, így üvegből kapja az anyatejet, de ezen már nem túráztatom  magam. Persze sokkal könnyebb lenne, ha szopizna és nem adtam még fel a dolgot, de már annak is nagyon örülök, hogy anyatejet adhatok neki, így ha mégsem sikerül, nem fogok ebben tönkremenni.
Egyébként pedig egyre inkább kezdi érdekelni a körülötte lévő világ, és egyre többet mosolyog, a mi legnagyobb örömünkre :).

Rólam
Nálam igazából túl sok újdonság nincsen az előző bejegyzéshez képest, egészen jól bírom a kevés alvást, éjjel általában kb. 6 órát sikerül aludnom 3 részletben. Persze szoktak lenni holtpontok, amikor alig tudok kimászni az ágyból egy-egy éjjeli etetésre, meg vannak napok, amikor semmilyen szinten nem érzem magamban az erőt, de többnyire azért jól bírom az állandó készenlétet :).
És nagyon sokat segít az is, hogy a férjemnek hála azért szinte minden héten el tudok szabadulni otthonról 2-3 órára, így tudtam elmenni pl. a L'Oréal Blogger Day-re is. Az ilyen "kimenők" nagyon jól feltöltenek, újult erővel térek haza és állok vissza anyuka "üzemmódba" :).
A műtéti hegem szinte már nem is fáj, max. csak akkor, ha hozzányomódik valamihez, úgyhogy mondhatni teljesen felépültem a császármetszésből, mind testileg, és hála a jó égnek, lelkileg is, azt hiszem mostanra már elmondhatom, hogy semmilyen "rossz" érzés nincs bennem ezzel kapcsolatban.
A testsúlyomról már írtam korábban, hogy lement minden, amit felszedtem a várandósság alatt, vagyis most pontosan ugyanannyi kiló vagyok, mint amennyivel teherbe estem. Az viszont biztos, hogy most nagyon könnyű lenne hízni, ugyanis a "tejtermelés" igénybe veszi a szervezetemet, értsd: állandóan éhes vagyok és ennék :D, de azért igyekszem odafigyelni arra, hogy mit eszem. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy fogyókúrázom, hiszen a tej miatt meg sem fordul a fejemben, viszont nem édességgel és péksütivel tömöm magam non stop, persze azért ezeket sem vonom meg teljesen magamtól, néha-néha azért belefér. Igyekszem ésszerűen táplálkozni, hogy az jó legyen a babának és nekem is.

Jóslatok és a valóság
Még a várandósság ideje alatt rengeteg tippet, tanácsot, intelmet kaptam, illetve jósolgattak előre, hogy mi hogy lesz, készüljek fel rá, úgyhogy őszintén szólva kissé bestresszelve vártam, hogy mi lesz majd, ha meglesz a baba, annyi "elrettentő" dolgot mondtak nekem.
Nézzünk egy párat, hogy mik voltak a legnépszerűbbek, amiket a legtöbbször hallottam és hogy a mi esetünkben mi valósult meg belőle. Hangsúlyozom, hogy a mi esetünkben, vagyis ha valakinél nem így van, az kérem, hogy ne vegye magára. Minden baba más, nálunk így mennek a dolgok, másnál meg máshogy, én a mi tapasztalatainkról tudok beszámolni.

Jóslat: "Semmire nem lesz időd, sokszor még zuhanyozni, vagy WC-re menni sem."
Valóság: Mikor ezt meghallottam, akkor kicsit megrémültem, de szerencsére olyan még nem volt, hogy az alapvető szükségleteimet ne tudtam volna elvégezni, sőt még annál több mindent is. Szerencsére Lili nem sír állandóan, nem az van, hogy folyamatosan kézben kellene tartani. De amúgy az a taktikám, hogy pl. amikor Lili elkezd sírni, akkor még mielőtt felvenném, elszaladok mosdóba, hogy ne az legyen, hogy esetleg hosszabb ideig kell fogni, és már toporgok, hogy visszatartsam... bocs ha TMI volt... :D
Aztán az is lehet, hogy ahogyan egyre cseperedik és egyre kevesebbet alszik napközben, egyre kevésbé lesz időm bármire is, de ez még a jövő zenéje.

Tanács: "Aludj, amikor a baba alszik."
Valóság: Na ez az, ami nálam teljes mértékben felejtős. Egyrészt mert baromi rossz alvó vagyok és egyszerűen képtelen vagyok napközben aludni, hiába vagyok nagyon fáradt. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor tudtam délután elaludni, amióta Lili megszületett. Egyszerűen érzi a szervezetem, hogy nappal van és nem tud kikapcsolni. Mondjuk annyira nem is bánom, hogy így alakult, mert így legalább amíg Lili alszik, addig szinte mindent meg tudok csinálni, amit szeretnék, legyen az házimunka, vagy éppen blogolás :).
Meghát szerintem ezt leginkább az tudja megtenni, akinél pl. az első időszakban ott van valaki 0-24-ben, aki ellátja a házimunkát és egyéb teendőket.

Jóslat: "Szülés után csomókban fog hullani a hajad."
Valóság: Rengetegen mesélték nekem, hogy a várandósság alatt milyen szép dús volt a hajuk, aztán szülés után meg csomókban hullott nekik. Namost nekem a babavárás alatt sem lett dúsabb a hajam, és most sem hullik jobban, mint amennyire egyébként is szokott. Merthogy én amúgy is otthagyok a kádban hajmosáskor jónéhány hajszálat, és egyelőre még nem látom, hogy ez a mennyiség több lenne a szokásosnál.

Jóslat: "Szülés után úgyis többes számban fogsz beszélni." (reagálva arra, hogy a várandósság alatt nem beszéltem többes számban)
Valóság: Ebből annyi igaz, hogy amikor Lilihez beszélek, akkor neki néha szoktam többes számban beszélni, pl. hogy "eszünk", vagy "elmegyünk sétálni", de akkor sem minden esetben (bekakiltunk???!!!...no way...). De ha pl. másnak beszélek Liliről, akkor egyáltalán nem beszélek többes számban, hanem E/3 beszélek róla... nekem egyszerűen nem áll a számra, hogy azt mondjam, hogy "három óránként eszünk", vagy "hasfájósak vagyunk", vagy ilyesmi. Ja és nem beszélek neki pöszén, vagy gagyogok furcsa hangon, de ettől még kedveskedve szólok hozzá.
De ettől még nem ítélek el senki, aki többes számban, vagy pöszén, gagyogva beszél. Peace.

Jóslat: "Felejtsd el, hogy egyszerre ültök le a férjeddel megvacsorázni, meg egyáltalán, hogy nyugalomban ehetsz."
Valóság: Természetesen volt már olyan, hogy Lilire pont akkor jött rá a hasfájás, amikor leültünk volna vacsizni, de ez eddig még nagyon kevésszer fordul elő. Általában Lili 6 körül eszik, és utána, amikor letettem, mi is meg tudunk vacsorázni a férjemmel, együtt, nyugiban. És napközben is általában úgy időzítem az étkezéseimet, amikor tudom, hogy nyugalomban van,

Kedvenc babaholmik
Időről időre szeretnék néhány kedvenc babacuccot is megmutatni Nektek, úgyhogy jöjjenek az aktuális kedvencek.

Babaruhák a Tescoból
Bár mióta Lili megszületett, én még nem voltam a Tescoban, de még a várandósság alatt vettem ott neki néhány babaruhát, ám azok sajnos egyelőre még nagyok rá. Így amikor a férjem intézi a nagybevásárlást, szinte mindig hoz neki onnan 1-2 újabb ruhácskát, ami a mostani méretének megfelelő. Hihetetlen mennyire cukik babaruhák vannak: nagyon jó kis színekben és helyes mintákkal lehet kapni rugdalózókat és bodykat, általában több van összecsomagolva és az áruk nagyon kedvező, pláne úgy, hogy szinte mindig van valami jó kis akció, amivel még olcsóbban lehet hozzájuk jutni.
A férjem többek között eddig ezeket vette Lilinek, mivel Lili most még nagyrészt csak bodykat és kezeslábasokat hord, ezért ilyeneket vett neki :). De nagyon cukik a csajosabb holmik is, a kis szoknyák, felsőrészek, kardigánok.

Babakocsi
Az úgy volt, hogy eredetileg az unokaöcsém babakocsiját használtuk volna, de aztán kiderült, hogy bizonyos funkciói nem teljesen olyanok, mint amilyenre emlékeztünk, illetve 1-2 dolog már nem működött rajta, így végül vettünk egyet újonnan. A választásunk egy többfunkciós babakocsira, a MamaKiddies VIP Baby 4az1-ben kocsira esett bézs színben, és most hogy már élesben is be tudtuk vetni, egyértelműen elmondhatom, hogy imádom. Jár hozzá egy mózeskosár, egy hordozó, egy sportülés és a 4. "elem", ami a képen nem látszódik, az egy hintáztató váz, ami egy remek tartozék. Rá lehet tenni a mózeskosarat és a babahordozót is, én eddig még csak a mózeskosárral próbáltam, de Lili imád benne lenni, ugyanis gyakorlatilag hozzá sem kell érnem, mert a saját finom mozgásával hintáztatja magát. Nem egyszer aludt már el benne :).
Nagyon szeretem magát a kocsit, mert könnyű tolni, masszív anyagból van, jók a kerekei, meg úgy egyáltalán, összességében is tetszik nekem.

Avent elektromos mellszívó
Sorry, akiknek ez túl sok információ, de szerintem egy babanaplóban igenis van helye, és ez a készülék mondhatni megmentette az életemet.
Mert ugye ha egy anyuka három hétig távol van a babájától, de azt akarja, hogy legyen teje, akkor bizony fejni kell három óránként... És ha a baba már otthon van, de valamilyen okból nem akar, vagy nem megy neki a szopizás, de az anyuka továbbra is tejet szeretne neki adni és nem szeretné, hogy elapadjon, akkor is fejni kell. 
Eleinte az Avent kézi mellszívóját használtam, ami egyébként nagyon jó abban esetben, ha csak alkalmanként kell tejet fejni. De három óránként egy kézi mellszívóval csinálni bizony baromi megerőltető. Amikor már közel álltam az ínhüvelygyulladáshoz és éjjelente arra ébredtem, hogy zsibbadnak a kezeim, meg úgy láttam, hogy Lili egy ideig még biztosan nem fog szopizni, akkor döntöttem úgy, hogy ide bizony  elektromos mellszívó kell.
Először úgy gondoltam, hogy kölcsönözni fogok, de mivel a kölcsönzött készülékekhez is általában meg kell venni bizonyos tartozékokat, és aztán erre még rájön a kölcsönzési díj hónapokon keresztül, így hosszú távon mindenképpen azzal jöttem ki jobban, hogy vettem egy sajátot. Szerencsére éppen amikor elkezdtem keresgélni, rábukkantam akciósan az Avent elektromos mellszívójára, úgyhogy le is csaptam rá gyorsan. Könnyű használni, kb. 20-30 perc alatt megvagyok vele és könnyű tisztán tartani. Picit talán hangosan búg, úgyhogy általában rá szoktam dobni egy párnát, vagy egy összehajtott plédet, és úgy már nem zavar.


MAM tejtároló pohár
Én a dm-ben vettem, de természetesen bababoltokban is lehet kapni ezt az 5db-os műanyag pohárka szettet (nekem zöld kupakos van). Egyelőre most még a fel nem használt tejet tárolom benne a hűtőben, de később remekül lehet majd babaételt is tárolni benne. Természetesen van rajta ml beosztás, így tudom, hogy mennyi tej van benne. Mivel jól zár a fedele, így nyugodtan bele lehet tenni táskába is, nem ömlik ki belőle semmi - de persze azért érdemes állítva tárolni a biztonság kedvéért :).
Remélem tetszett nektek ez a mai bejegyzés,
és akiknek aktuálisak ezek a dolgok, 
azok hasznosnak találták :)!Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterestYou Might Also Like

47 megjegyzés

 1. Annyira nevettem a "bekakiltunk" és a "hasfájósak vagyunk" résznél :DDDDD Örülök, hogy minden rendben van, megcáfolod, hogy minden újdonsült anyuka idegesítő és a baba születése után megőrülnek :D

  VálaszTörlés
 2. Téged olvasva még inkább kedvem volna babázni! Nem baj, eljön az is, amikor itt lesz az ideje!
  Nagyon jó volt elolvasni a bejegyzést! Olyan kiegyensúlyozottságot árasztasz, ami példakép lehet minden nőnek - babával vagy anélkül :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ennek örülök, hogy meghoztam a kedved hozzá ;). És nagyon szépen köszönöm :)!

   Törlés
 3. Annyira szeretem ezeket a babás bejegyzéseket :) Nekem a keresztfiam fog hamarosan megszületni, és mindig mondom a barátnőmnek, hogy olvasgasson téged, hátha kap valami inspirációt :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De jó, hát remélem tudok azért 1-2 hasznos tippel is szolgálni azoknak, akiknek aktuális ez a téma :).

   Törlés
 4. Szuper és nagyon hasznos bejegyzést volt és Lili gyönyörű!!!

  VálaszTörlés
 5. Szoptatási tanácsadó sem tudott segíteni a szoptatásban?

  VálaszTörlés
 6. Lili annyira édes! :) Te pedig szuperül nézel ki, nagyon csinos anyuka vagy.
  Én is hasfájós voltam kicsiként, aztán egy német ismerőstől kapott anyukám egy baba-melegítőpalackot, amibe meleg vizet kellett tenni és azt tették a hasamra, attól mindig elmúlt a hasfájásom és jókat aludtam alatta. :D Utána a palack végigjárta az egész rokonságot. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Most is kapni hasonlót a patikákban, csak annyi a különbség, hogy nem kell bele vizet tenni, hanem van benne gyárilag valami víz szerű anyag, amit mikróban egyszerűen csak fel kell melegíteni :)

   Törlés
  2. Lilinek ilyen melegíthető "zsákja" van, vagyhát tudjátok ami meg van töltve valamivel, és mikróban fel lehet melegíteni. Néha jó volt neki, de nem minden esetben. Viszont jó lesz még későbbre is, ha más miatt kell :).

   Törlés
 7. Én is ki tudnék szaladni a világból, amikor többes számban beszélnek az anyukák meg teljesen visszamennek gyerek üzemmódba, szerintem ezek tök indokolatlanok...Meg engem a "szopizik" szó is kicsit kiakaszt, de mivel a te blogod az egyik kedvencem és Lili tündéri, így megbocsájtom :-D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha tudsz a "szopizik" helyett más szót/alternatívát/szinonimát, akkor szívesen fogadom :)!

   Törlés
  2. Azért az "evés" nem minden esetben szinonimája a "szopizásnak", de abban a mondatban, amit én írtam, biztosan nem helyettesíthető be vele. Én ugye azt írtam, hogy nem szopizik, hanem üvegből kapja az anyatejet. Namost ha ehelyett azt írom, hogy "nem eszik", azt teljesen mást jelent...

   Törlés
  3. Engem is kiborít ez a "szopizik" szó. Nem lehetne egyszerűen csak "szopik"-ot használni? Mivel ez a "rendes, hivatalos " elnevezése egyébként is. Akinek meg más jut róla eszébe, az eléggé beteges szerintem.

   Törlés
  4. ha meg üvegből kapja az anyatejet a kicsi, azt meg cumizásnak hívják

   Törlés
  5. Szerintem ezen ne vesszünk össze, legyen akkor szopik :). Egyetlen szóról beszélünk egy nagyon hosszú bejegyzésben, szerintem ezen nem kell ennyire fennakadni :). Peace!

   Törlés
  6. Nem-nem, egy pillanatig sem akartam sem összeveszni, sem kioktatni :):) Nagyon cuki a kislányod, legyen sok örömöd vele!!!

   Törlés
 8. Megint nagy örömmel olvastam a bejegyést! Nagyon nagyon sokat nőtt és szép nagyon Lili!!! Olyan aranyos, ahogy nevet a képen! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük szépen :). Hát nem is nagyon tudunk betelni a mosolyával, pedig most már elég gyakran villantja meg :).

   Törlés
 9. Nagyos aranyos, és mennyit nőtt már :)
  Ez a babakocsis alvásos dolog nagyon érdekes, az elmondások szerint én is imádtam benne aludni, illetve nagyon élveztem, amikor macskaköves úton úgy zötyögtem benne, hogy majd ki zuhantam :D Mások valószínűleg kicsit féltve néztek rám, természetesen akkor már nagyobb voltam mint Lili, de hátha neki is lesz később hasonló furcsasága :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Vicces, hogy mindig amikor sétálunk valamelyik parkban, azon aggódom, hogy felébred, ahogyan rázkódik a kocsi az apró kavicsos úton, de nem igazán zavarja, szerintem kifejezetten szereti :D.

   Törlés
 10. :) Nagyon cuki Lili és jó olvasni, hogy minden rendben! :) (A többesszám egyébként engem kifejezetten tud zavarni :D)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Engem is, de ha valakinek jól esik így beszélni, tegyen így, nekem nem igazán áll a számra.

   Törlés
 11. Úgy örülök, hogy minden rendben van veletek! És annak is, hogy nem "bekakiltatok" vagy "fáj a hasatok", külön piros pont. :D

  Manka

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát igen, a "bekakiltunk" meg aztán pláne viccesen hangzik :D.

   Törlés
 12. Nagyon szeretem ezeket a bejegyzéseket olvasni :) és örülök hogy minden rendben veletek !

  VálaszTörlés
 13. Szia Szandra!
  Nagyon jó lett a babanaplód :D Gyönyörű a családi fotótok,szépek vagytok így hárman együtt :D A kislányod meg valami tüneményesen szép :D Gratulálok,jó egészséget kívánok :D Puszika.

  VálaszTörlés
 14. Jo olvasni ezeket, bar meg nem tartok ennel a pontnal :) De koszonom! A helyzet az, h en is rosszul vagyok a T/1-tol es en biztosan nem fogom hasznalni.... :)
  A baba nsgyon cuki es nagyon gyorsan visszaalakultal, de gondolom, ennek te is orulsz. Tudom, ilyenkor nem az a fontos, de nekem biztosan fontos lesz, mert mindig is az volt :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valóban nem a súlyom most a legfontosabb, de azért örülök, hogy lement minden, amit feljött rám, őszintén szólva meg is lepődtem :). Persze van még mit ledolgozni, hogy újra elégedett legyek a testemmel, mivel egy gyógyszer miatt némi plusz súllyal lettem várandós, de ennek a lefaragása még várat magára.

   Törlés
 15. Nagyon édes a kicsi Lili :)
  És számomra hasznos volt ez a blogbejegyzés :) Félek hogy nem tudok majd szoptatni és mindenki azzal riogat hogy az elektromos mellszívótól (bocsánat a kifejezésért) be fogok sza*ni annyira fáj :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem is voltak ilyen félelmeim, és amúgy lehet, hogy ezek a bérelhető mellszívók erősebben szívnak, de ez az Avent nekem tökéletesen bevált, három fokozata van és én a legnagyobbon használom és semmi gondot nem okoz. Mondjuk lehet amiatt, hogy előtte pár hétig kézit használtam, és azzal kicsit megedződtek a cicik, lehet ha egyből elektromossal kezdem, akkor problémásabb lett volna.

   Törlés
 16. Jaj de édes ez a kislány ^^ Örülök, hogy rendben vagytok, és meg kell jegyezzem, hogy remekül nézel ki, nagyon jó formában vagy :)

  VálaszTörlés
 17. Nagyon aranyos baba! Nálunk a 2. gyerek volt sírós, de nem láttam nagyon okát, úgyhogy felvettük, babusgattuk. Gondoltam, most szokja a kinti létet :) Jól be kellett csavarni takarókba, azt szerette.
  Ezt a zuhanyzásos dolgot én sem értem, akkor szoktam tusolni, ha az apja is otthon volt, vagy mikor nagyobb volt, akkor bekapcsoltam addig a forgó-zenélőt a kiságyban, azzal elvolt.
  Nappal én sem tudtam aludni, bár a gyerekek nálunk jól aludtak éjjel is, mármint babához képest :)
  A hajhullás jellemzően a 3. hónap környékén kezdődik, de ha csomókban hullik, az kóros. Pár szállal több fog majd kihullani, állítólag a terhesség alatt a hormonok miatt mérséklődik a hajhullás, na ez most hullik ki, ami addig nem, nem kell megijedni.
  Nekem Aventes poharaim vannak, jó az később is bármire :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na akkor lehet, hogy még hátravan van a hajhullás, ajjajj :D.
   Nálunk is ez van, hogy vagy akkor zuhanyozom, amikor itthon van a férjem, vagy délelőtt, amikor alszik, de ha ébren is lesz majd, szerintem akkor is megoldom valahogy ;).
   Ez azért megnyugtató, hogy nem én vagyok az egyedüli, aki nem tud nappal aludni :D.

   Törlés
 18. Lehet csak én vagyok így vele, de én sosem mondanék ilyeneket egy várandós nőnek, szerintem helytelen dolog így bestresszelni valakit, nyilván csak segíteni akartak meg felkészíteni, de én ebből csak a kárörvendést hallanám ki:D
  Nekem anyukám kisbabakoromban leragasztotta a fülemet celluxszal, hogy ne legyen kiálló ha elalszom, és tényleg szépen áll:D
  Nagyon szép baba Lili(: Hogy állsz ahhoz, amikor jön a "kire hasonlít" szöveg?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Amúgy szerintem ezek a tanácsok néha nekem is kicsit ilyen "kárörvendésnek" hangzanak... ja és az kimaradt, hogy "na majd ha meglesz a gyerek, nem lesz időd a blogra", mindezt olyan hangsúllyal... :/
   A kire hasonlít dolog vicces, mert aki látta már a férjemet, meg sem kérdezi, hogy kire hasonlít Lili, hanem azzal nyit, hogy "Tiszta apja ez a gyerek", kb. csak ezt hallom, mióta megszületett :D.

   Törlés
 19. Szandra! Nagyon jókat írtál :) Én szívesen olvasnék még több baba-mama posztot. És az is érdekelne, hogy arról a bizonyos kelengye listáról szerinted miket érdemes megvenni, legalábbis előzetesen, és mi az, amit majd ráér, vagy nem kell... Gyönyörű a kislányod :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen :)! Na majd megpróbálok összeszedni egy ilyen listát, bár az nem lesz egyszerű :D.

   Törlés
 20. Szia!
  Hajhullásról..Nekem se lett se dúsabb se szebb a hajam a terhesség alatt, sőt sajnos vállig érőre kellett vágatnom, mert úgy feltört. Viszont nekem sem kezdett hullani...a 3. hónapig, most 4 hónapos a babám és nekem is tényleg nagyon durván hullik, el se akartam hinni. Jóslatokból nekem a fogak romlását is mondták, úgyhogy úgy vagyok vele, hogy inkább a hajam hulljon,mint a fogaim :D

  VálaszTörlés
 21. Szia! Engem az érdekelne, hogy még mindig elégedett vagy-e a Mamakiddies babakocsival?:) Köszönöm, Kata

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Teljes mértékben, továbbra is ezt használjuk sétákhoz. Vettünk egy kisebb babakocsit, amit utazáshoz, BKV-záshoz használunk, mivel az kisebb és könnyebb, de nem is annyira strapabíró, de arra, hogy a városban közlekedjek vele, megfelelő. A Mamma Kiddiest nagyon jól és könnyen lehet tolni kevésbé egyenletes talajon, sőt egy kézzel is, jó tágas és nagy, Lili is szeret benne lenni, és tökjó, hogy még pohár/üvegtartója is van. Szóval tényleg nem bántam meg, hogy ezt vettük meg anno.

   Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe