Babanapló 1. - Minden kezdet nehézA babaváró napló után úgy gondoltam, hogy Lili megszületése után is folytatom ezt a sorozatot, és néha-néha bejelentkezem egy-egy "babás" poszttal, persze majd meglátom mennyire lesz érdeklődés iránta, de gondoltam Lili egy hónapos "szülinapja" jó alkalom az első ilyen bejegyzésre.
Mióta megszületett, rengeteg emailt és üzenetet kaptam Tőletek, amiben érdeklődtök, hogy vagyunk. Igyekeztem mindenkinek válaszolni, de gondoltam megosztom Veletek itt is az első hetek történéseit, tapasztalatait és néhány lelki dilemmát is, remélem érdekesnek találjátok majd.

Ez történt eddig
Pontosan ma (február 4.) egy hónapos Lili, január 23. óta vagyunk együtt itthon, vagyis majdnem 3 hetes volt, amikor hazahozhattuk végre. A koraszülés és a kis súlya miatt először a SOTE csecsemő intenzív osztályán volt pár napig, majd átszállították a János kórház koraszülött osztályára, ahova a hazahozatal előtt néhány nappal beköltöztem, hogy kicsit összeszokjunk és úgy hozhassuk haza, tehát nagyjából másfél hete vagyunk itthon együtt.
Azért azt hozzá kell tennem, hogy amíg bent voltunk együtt a kórházban, minden olyan egyszerűnek tűnt, hiszen nem volt más dolgom, csak a babával foglalkozni, és ha valami nem ment, akkor jöttek a nővérek segíteni.
De aztán amikor hazajöttünk, akkor azért már láttam, hogy itthon más lesz, hiszen a baba mellett vannak még itthoni teendők is, illetve mivel a nap nagy részében egyedül vagyunk itthon, tehát egyedül kell megoldanom mindent. De azért pár nap alatt egészen belejöttem, már amennyire bele lehet ennyi idő alatt, de az biztos, hogy már kezdem kiismerni a kislányomat, egyre kevésbé vagyok bizonytalan és bátortalan. Nomeg amikor a férjem itthon van, ő is segít, ő épp a héten vette ki a baba születése után járó "apa" napokat, úgyhogy most nagyon élvezzük a hármasban eltöltött időt :).

Gyakori kérdések
Amiket szinte mindenkitől megkapok, és amelyek előtt néha kissé értetlenül állok, hogy mit lehet rá válaszolni... Ettől függetlenül természetesen nagyon jól esik minden kérdés és érdeklődés, ez egyáltalán nem szemre hányás, csakhát néha nem tudom, hogy ezekre a kérdésekre mit "illik" mondani, mi a jó válasz :).
- Jó baba? - Ez szerintem a "Sokat sír?" kérdés bújtatott verziója. Mitől lesz egy egy hónapos csecsemő jó baba? Hogy nem sír egyáltalán? Van olyan baba egyáltalán, aki nem soha nem sír? Mert ha van, akkor Lili nem jó baba, de ez akkora hülyeség... Egy csecsemő csak úgy tudja jelezni, ha valami nem jó neki, hogy sír, de ettől ő nem rossz... nem azért sír mert "rosszalkodik", hanem mert valamit jelezni szeretne vele. Lili alapvetően nem egy sírós baba, éjszaka is csendben kel fel enni, de ha fáj a pocija, akkor viszont nagyon keservesen tud sírni. Szóval döntsétek el, hogy ez alapján most akkor jó baba-e :D.
- Hagy aludni Titeket? - Ezt megint csak nem értem, hiszen ez most nem rólunk szól, nem az a lényeg, hogy mi kialudjuk magunkat, hanem hogy neki kialakuljon egy napirendje, amiben jól érzi magát. Nem voltak olyan illúzióim, hogy egyből végig fogja aludni az éjszakát, miért is kéne neki, hiszen még picike, 3 óránként eszik. Viszont ahogyan írtam fentebb, csendben kel éjjel, úgyhogy az apukája gond nélkül tud aludni. Én nyilván keveset alszom, de erre fel voltam készülve, és egyelőre még jól bírom, bár az éjszakai etetések közben azért néha "bebólintok"... :).
- Van tejed? Tudsz szoptatni? - Na ez már-már intimpista és túl sok információ, de ha már babás poszt, akkor szerintem van itt helye. Szerencsére a tejjel nincs gond, több is van, mint kéne, viszont Lili sajnos egyelőre nem szopizik, így üvegből kapja meg az anyatejet. Próbálkozom még vele és nem adom fel, hátha sikerül, de mivel koraszülött volt és császármetszéssel született, így nehezített pálya, hogy szopizzon... Meg fogok tenni mindent, hogy sikerüljön, de ha netán úgy alakul, hogy mégsem sikerül, akkor nem leszek idegroncs és nem fogok ebben tönkremenni, meg ezen stresszelni magam, mert az egyrészt senkinek sem jó, másrészt meg a tejtermelés láthatja kárát. Nem hiszem, hogy ettől rossz anya lennék.

Lelki terhek és dilemmák az első hetekben
Nem, most nem a szülés utáni depresszióról fogok írni Nektek, de sajnos az első hetekben így is akadt több olyan dolog is, ami elképesztően nyomasztott és megviselt lelkileg, de azt hiszem mostanára nagyjából sikerült túltennem magam rajtuk. De arra gondoltam, hogy mintegy terápiás jelleggel megosztom Veletek is.

1. Természetes szülés helyett császármetszés
Egyértelműen ez volt az első legnagyobb sokk, ami ért. Végig természetes szülésre készültem, és amikor bekerültem karácsonykor a kórházba, még akkor is azt mondta az orvosom, hogy továbbra sincs akadálya annak, hogy természetesen szüljek. De aztán azon a vasárnapon sajnos úgy alakult, hogy sürgősségi császármetszéssel kellett világra jönnie Lilinek az ő és a saját egészségem érdekében. Amikor ezt közölte velem az orvosom, teljesen lesokkolt, de azt nem is gondoltam, hogy utána még napokig ennek az egésznek a hatása alatt fogok állni...
Egyszerűen hiányzott a szülés élménye, hogy világra hozom a gyermekemet, akit hónapokig a pocakomban hordoztam, hiszen gyakorlatilag "kivették" a hasamból. Nyilván az sem segített, hogy sok helyről hallani olyasmiket, hogy aki nem természetesen szül, az nem is igazi nő és hasonlók... Nyilván aki ilyeneket mond, az nincs tisztában azzal, hogy a császármetszést általában nem a kismama választja, hanem valamilyen egészségügyi okból van szükség rá, vagy mert veszélyhelyzet állt elő. (Persze tudom, hogy hallani olyanokat, hogy sztárok időzített császárral szülnek, mert nekik úgy "kényelmes", de én most nem róluk beszélek, az más tészta...)
Nagyon furcsa érzés volt utána napokig, hogy megszültem, de mivel hiányzott ennek az élménye, és többször is azon kaptam magam, hogy simogatom a hasamat.
Azt viszont el kell hogy mondjam, hogy a császármetszésnél minden a lehető legnagyobb rendben ment, és bár én elképesztően ideges voltam és féltem, meghát nagyon igényeltem volna a férjemet, de mindenki nagyon rendes volt és próbált nyugtatni, kiemelném itt a saját orvosomat és az aneszteziológust, aki gyakorlatilag férjem helyett férjem volt, végig fogta a kezem és nyugtatott, sőt még képet is készített nekem Liliről, mivel nem tudtuk, hogy addigra odaér-e a férjem. Elképesztően hálás vagyok nekik, és örülök, hogy végül minden jól alakult :). Az biztos, hogy a legjobb kezekben voltam.

2. Elmaradt az apás szülés
Nagyon készültünk rá, szerintem ez egy olyan közös élmény lett volna, ami még inkább összekovácsol minket... És még a császármetszésnél is bent lehetett volna a férjem fejemnél, de mivel annyira gyorsan történt minden, így kb. 10 perce lett volna, hogy beérjen a kórházba a műtét kezdetére, de ez nyilvánvalóan nem sikerült, mivel sajnos nem helikopterrel közlekedik :D, így amikor odaért, már nem jöhetett be sajnos, de pont akkor ért oda, amikor Lili megszületett és ellátták, úgyhogy meg is nézhette.

3. A koraszülöttség miatt különlét
Az előző kettő igazából eltörpül emellett. Borzalmas érzés volt, hogy megszületett a kislányunk, de nem volt ott mellettem, nem láthattam, amikor csak akarom... Elképesztő ürességet éreztem napokig, hogy már nincs a pocakomban, de nincs is körülöttem, nem láthatom folyamatosan, nem tudom mikor mi történik vele, csak egy-egy órára mehettem be hozzá, de mindig nagyon örültem, amikor vele lehettem.
Nagyon nehéz volt az is, hogy napokat kellett várnom arra, hogy a karomban tarthassam és magamhoz ölelhessem, életem legnehezebb napjai voltak ezek, elképesztően megviselt és éppen ezért volt határtalan az örömöm, amikor majdnem 3 hét után január 23-án végre hazajöhettünk együtt a mi kis otthonunkba.

Liliről
Az az egy azonban biztos, hogy az összes fent említett lelki és rossz érzés eltűnt, amint hazahozhattuk Lilit és végre igazi kis családként együtt lehettünk itthon. Izgalmas út ez nekünk sok szempontból, rengeteg új dologgal és tanulnivalóval, de Lili csodás baba, boldogok vagyunk, hogy minket választott szüleinek és hogy van nekünk. Természetesen nekünk ő a legszebb és legcukibb :D, és szerencsére annak ellenére, hogy 35. hétre született és kis súlya volt, nagyon jók a "paraméterei" és nem az a "tipikus" koraszülött baba. Jól eszik, szépen gyarapodik, napról napra kerekebb lesz, mi meg egyre szerelmesebbek... nomeg persze a nagymamák is :).

Rólam
Gondoltam azért adok egy kis update-et magamról is. A császármetszés utáni lábadozás nálam tulajdonképpen elmaradt: vasárnap szültem, csütörtökön mehettem haza a kórházból, és másnaptól mentem minden nap Lilihez a kórházba, így a pihenés gyakorlatilag szóba sem jöhetett, ami azért egy friss műtéti sebbel annyira nem szerencsés, de hála az égnek nem lett semmi gond belőle.
Az egyetlen dolog, ami picit elkeserített az az, hogy az orvosom nem kecsegtetett túl sok jóval az endometriózist illetően, azt mondta előbb-utóbb újrakezdődik minden, de bízom benne, hogy tudjuk késleltetni, vagy enyhíteni valahogyan, gyanítom, hogy újrakezdem majd a diétát, hátha az is segít...
A várandósság során felszedett kb. 12 kg szinte egy az egyben le is ment, egy kilóval vagyok több, mint a várandósság előtt. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy már eleve némi plusszal lettem várandós egy gyógyszer miatt, nomeg azért a hasam is kicsit "lazább", mint szeretném, de majd eljön annak is az ideje, amikor elkezdek dolgozni ezen, most még nem aggódom ilyesmiken. De amúgy nagyon meglepődtem, hogy ilyen hamar lementek a kilók és a hasam is, bámulatos a test és az emberi szervezet.
Nyilvánvalóan fáradt vagyok, de boldogsággal tölt el, hogy gondoskodhatok a kisbabámról és tudok neki tejet adni. A férjem segít ahol és amiben tud, imádja Lilit, én meg imádom, ahogy imádja őt :).Így első körben most azt hiszem ennyi.
Még egyszer köszönöm mindenkinek a kedves
kommenteket, üzenetet és leveleket, elképesztően
jól estek és sokat jelentenek <3!!!Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest
You Might Also Like

109 megjegyzés

 1. Lili olyan, mint egy kis tündér! ❤️

  VálaszTörlés
 2. Édes baba, nagyon gyönyörű!
  Az emberek úgy érzik, muszáj valamit kérdezni, válaszolj udvariasan, de ne foglalkozz mindenkivel, pláne az okoskodókkal, húzd meg a határaidat. Az oviban már senkit sem fog érdekelni, hogy született Lili vagy hány évig szopott :)
  Az új helyzetet és mindent! fel kell dolgozni, a sima szülést is fel kellene, ez eltarthat hónapokig is, akkora hatalmas élmény, ami veletek történt.
  Sok boldogságot!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szépen köszönjük :). Igazából tényleg addig volt rossz, amíg nem voltam velünk Lili, és "ráértem" agyalni ezeken a dolgokon, de mióta itthon vagyunk, már igyekszem nem pazarolni az időmet ilyen negatív gondolatokra, inkább élvezem a Lilivel töltött perceket :).

   Törlés
 3. Jaj, hogy ezek a buta olvasók milyen ostoba és értelmezhetetlen kérdéseket tesznek fel! Még jó, hogy itt vagy te, és megmagyarázod nekünk, hogy egy csecsemő csak azért sír, mert úgy jelzi, hogy valami nem jó neki... Attól még lehet érdeklődni kedvesen és figyelmesen a szülőről, hogy ő hogy bírja. Mert azért a szülő sem szűnik meg érezni, attól még, hogy a baba a lényeg, mint ahogy te sem csak a babáról írtál a megjegyzésben, hanem magadról is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyrészt nem az olvasókra gondoltam, mert ezt a kérdést nem tőlük kapom meg a legtöbbször... másrészt meg tényleg mindig bajban vagyok, amikor ezt megkérdezik tőlem, mert erre most mit lehet mondani? Mi számít jónak? És mi számít rossznak? Egyáltalán nem gondoltam, hogy valakiben negatív érzéseket fog kelteni ez a bejegyzés, illetve ez a kérdés, mert nem "szemrehányásnak" szántam, sajnálom, ha Te annak vetted. Peace :)!

   Törlés
 4. Én vagyok az a fajta olvasód, aki csak csendben figyel, nem kommentel, most viszont nagyon örültem ennek a posztnak, és szeretnék pár szót szólni hozzá, hátha segít.

  Nagyon tetszik, hogy ennyre pozitívan állsz a dolgokhoz, mert sajnos a környezetemben mindenféle anyukából akad: van a maximalista; van az önző,aki sajnos a síró kisbabáját megpofozta,mert nem maradt csendben; van a "hordozókendőnáci ökoanya", aztán vagyok én. Én a maximalista voltam, aki összeroskadt a hasfájós sírás miatti tehetetlenségtől, és a gyermektelen barátnők hirtelen eltűnése miatti magánytól. Most 2.5 éves Kitti, a kislányom, és a mai napig azt tartom a legnagyobb hibámnak, hogy nem hagytam magamnak, hogy élvezzem az újszülöttes időszakot. Remélem Neked ez másként lesz, és örömödet is fogod lelni az új feladatban, valamint magasan le fogod tudni tojni a "mindenki okosabb nálad a környezetedben" hozzáállást. Csak Te és Lili vagytok fontosak, ez az időszak most a ti "bondingotokról" szól.
  A szoptatás vagy összejön, vagy nem, nekem is (szintén sürgősségi császár) jó két hét kellett együtt, mire a lányom ráérzett a dolgokra, de onnantól nem volt megállás, sőt 4 hónaposan meg a fejébe is vette, hogy a kaja egyáltalán nem jöhet cumisüvegből :)
  A súllyal nem érdemes törődni, én pl a szoptatás miatti farkaséhségtől kezdtem el hízni a szülést követően, de ez sem érdekelt, mert az volt a legfontosabb, hogy Kittinek jó legyen (persze ez nem azt jelenti, hogy jó ötlet hűtőszekrény méretűre hízni)

  Bízom benne, hogy a kommentem nem lett kioktató hangvételű, mert egyáltalán nem annak szántam, és nagyon sok boldog percet kívánok Neked és a családodnak, és ha bármilyen kérdésed lenne, nyugodtan írj ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyáltalán nem kioktató, sőt nagyon köszönöm, hogy megosztottad velem a Te tapasztalataidat. Tökjó, hogy nálatok így beindult a szopizás, de jó lenne, ha nálunk is így lenne, csakhát egyelőre "méretbeli" problémák is vannak, Lili szája túl picike, ahhoz, hogy rendesen bekapja, amit be kell... szóval lehet ha még nő valamennyit, akkor talán menni fog :).

   Törlés
  2. Igen, Kittinél is ez volt a gond. Erre persze az okosok a szilikon csőrt ajánlották, amire végül a La Leche Liga tanácsadók írták,hogy felejtsem el, mert sokkal nagyobb erővel kell szívniuk ahhoz, hogy azon átmenjen, így tényleg csak az idő kérdése, hogy mikorra érez rá. Azt a tanácsot kaptam még, hogy a próbálkozást minden egyes etetéskor pár percre csináljam, mert az inger nagyon fontos a termelés, és az ő szájmozgásuk megtanulása miatt is. Nagyon hasznos ez az LLL, érdemes olvasgatni a honlapjukat, vagy írni nekik facebookon.

   Törlés
  3. Igen, ismerem őket, nézegettem is a honlapjukat, sok mindent elolvastam ott, nagyon hasznos dolgok vannak :).

   Törlés
 5. Gratulálok a gyönyörű kislányotokhoz! És ami most jön, az olyan vígasztalás-féle: tudom, hogy sok anya rosszul éli meg, hogy ha császárral kell szülnie, pedig felkészült a természetes szülésre. Gondolj erre úgy, hogy mindez a baba és a te érdekedben történt. És ha nem lenne ismeretes ez a technika, akkor valami súlyos komplikáció is felmerülhetett volna akár a ti esetetetekben is a természetes szülés közben. Ennek esélyét előzték meg a császárral. Tudom, ez nem nagy vigasz. DE...ami szerintem fontosabb, az hogy van tejed. Sok anya legalább annyira rosszul éli meg azt, hogy nem tudja anyatejjel táplálni a babáját, mint mások azt, hogy császárral szültek. Én természetesen szültem, életre szóló élmény volt, de sajnos utána nem volt elég tejem. Üvöltött a babám az éhségtől (akkor kezdő anyaként nem tudtam, hogy azért sír) egy hétig éjjelente, mindenki azt mondta, majd beindul a tejtermelés, de nem indult és végre belátták a "szakértők", hogy tápszer szükséges. Én meg éjszakákon át bőgtem amiatt, hogy milyen rossz anya vagyok, mert még arra se vagyok képes, hogy szoptassak. És ez is a keringő vélemények miatt alakult így, mert ugye mondogatják milyen anya az, aki nem szoptat. Hát olyan, akinek nincs teje és nem akarja éhezni hagyni a babáját :( Szóval örülj annak, aminek lehet! Hogy Lili egészséges, és tudod anyatejjel táplálni, és az most lényegtelen, hogy üvegből. Az intimitást így is meg tudod adni a számára, az anyatej meg pótolhatatlan. De idővel szerintem megtanulja. Sok boldog percet kívánok nektek! I.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szépen köszönöm, hogy megosztottad velem a Ti történeteteket. Sajnos valóban erre a tápszerezésre is sokan úgy tekintenek, mintha az valami ördögtől való dolog lenne, és hogy aki nem anyatejen nő fel, az nem is ember... Meg bele sem gondolnak, hogy mennyire meg tudják bántani a friss anyukát, aki így is éppen eleget ostorozza magát amiatt, hogy nincs teje... Sokan azt hiszik, hogy aki tápszerrel eteti a babáját, az azért teszi, mert a "kényelmesebb" utat választja, és bele sem gondolnak, hogy ez egyáltalán nem ilyen egyszerű és mennyi minden állhat mögötte...

   Törlés
  2. Ugyan én nem vagyok anyuka, így a mostani 'trendi' anya-dolgokhoz nem tudok hozzászólni, de 21 évvel ezelőtt én is koraszülött voltam és tápszert kaptam. Na bumm, mégis ember lett belőlem! :D

   Meg szerintem az embereknek örülniük kellene, hogy olyan szuper dolgokat találtak mára ki, mint a tápszer, fogamzásgátló vagy az oltások... a száz évekkel ezelőtt az anyukák mi mindent meg nem adtak volna a mostani dolgokért.

   Törlés
  3. Abszolút igazad van, rengeteg olyan dolog van, amiről anyáink, meg nagyanyáink mit sem tudtak, ma meg már annyi minden van, ami megkönnyíti az anyukák életét, és valóban nem szabad tragédiaként felfogni, ha pl. valakinél úgy alakul, hogy tápszerrel eteti a babáját, ettől még ő is teljes értékű ember lesz :).

   Törlés
 6. Bűbájos baba!
  Innen üzeni egy császáros, hogy nekünk a fejünk szép gömbölyű amikor megszületünk. Nem préselődik úgy össze mint a szülőcsatornásoknak. :D A párommal néha így szoktuk hívni egymást... :D

  VálaszTörlés
 7. itt van két dolog, ahonnan sok segítséget kaphatsz, hogy mind a ketten teljesen és tökéletesen legyetek: https://www.facebook.com/groups/568408639940350/?fref=ts és http://www.ibclc.hu/tanacsado
  Mindkettőt nagyon-nagyon meleg szívvel ajánlom. Tök jó, hogy anyatejet kap Lili, de mindkettőtök élete sokkal-sokkal könnyebb lesz, ha szopizni fog és lehet, hogy csak egy-két trükk hiányzik hozzá, amit egy tanácsadó tudni fog (ők sokkal inkább specialistái a dolognak, mint a védőnők). A fb-os csoportban pedig nagyon sok támogatást kaphatsz és mindenféle infót olvashatsz, ami segíthet, hogy legközelebb sikerüljön a természetes szülés, illetve akár az endometriózissal kapcsolatban. Szóval hajrá! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szépen köszönöm a linkeket, mindenképpen meg fogom nézni őket :).

   Törlés
 8. Annyira szép, magadról is hozhatsz sok sok fotót, annyira szép vagy Szandra. Lili is egy tündéri kis hercegnő. Mikor az előző bejegyzéseidet is néztem vagy bárhol mindig az őszinte mosoly ami az arcodon volt, lehengerlő. Sok sok babás posztot szeretnék majd olvasni, és persze mindent ami te vagy mert IMÁDLAK

  VálaszTörlés
 9. Szia! Császár utáni lábadozás, mint olyan, nem létezik sajnos. Ha nem koraszülött a baba, akkor 10 óra van pihenni és hozzák is, főleg a baba barát kórházakban, ott már el sem viszik többet ( hál istennek). Nem egyszerű felvágott hassal gondozni egy picit az biztos. Nagyon szépséges a pici lány! Gratulálok! Puszi ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igazából arra gondoltam császár utáni "lábadozás" alatt, hogy amikor valaki császárral szül babát időre, akkor miután hazamennek a kórházból, akkor ugyebár otthon van a babával. És erre gondoltam igazából, hogy nekem ez nem volt meg, hanem mentem folyamatosan, és ahogyan nem egyszerű friss sebbel gondozni és ellátni egy babát, ugyanúgy nem kellemes folyamatosan mászkálni, BKV-zni, talpon lenni sem :(. De ezen már túl vagyunk szerencsére :).

   Törlés
  2. Igen, igen. En mindig úgy állok a császárhoz, hogy igaz hogy nem sikerült "természetes" úton szülni, viszont nem kellett gátmetszés és a többi kellemetlenséget átélni :-)

   Törlés
 10. Nem is tudom hogy bírtad ki azt a három hetet, borzalmas lehetett!! ( többször gondoltam Rád, és vártam a híreket, hogy mikor viheted már haza :) ) Nekünk 3hónapos a pici lányunk, és minden nap megkérdezik, hogy jó baba-e- Amikor mondom, hogy igen, akkor mintha csalódottak lennének..ki érti ezt?! Sok sok boldog órát kívánok Nektek! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De aranyos vagy :).
   Na ezért nem értem ezt a jó baba kérdést, mert most a saját gyerekemre nem fogom azt mondani, hogy nem jó baba. De ha meg azt mondom, hogy jó baba, akkor meg van aki visszakérdez, hogy igen? Nem sír? Átalussza az éjszakát? Stb... szóval nincs rá jó válasz :D.

   Törlés
  2. És azt mondták már, hogy hagyni kell hagy sírjon egész éjszaka? 3 nap és utána már nem fog sírni...brrrrrr.... Egyébként sem értem, hogy miért lenne attól rossz, hogy sír? Most mit csináljon szegényke ha beszélni nem tud?! Remélem Neked kevesebb ilyen "jóakaró" jutott :)) Kitartást ezekhez a megjegyzésekhez, sajnos mindenki nagyon ért a gyerekneveléshez, és senki se tudja magában tartani a véleményét. És igen, nincs rá jó válasz :D

   Törlés
 11. Tényleg gyönyörű baba, nem csak úgy tessék-lássék :)
  És köszönöm, hogy ilyen bájosan, őszintén írsz ezekről a dolgokról, nem végletekben.

  VálaszTörlés
 12. Lili tündéri :) és a posztból ítélve Te pedig csodálatos anyuka vagy és leszel! nálunk se ment a szoptatás az egyik kislányomnál, ő is picike volt hozzá, ezért sokáig fejve kapta a tejet, de mindig próbálkoztunk is, amit kicsit megnőtt, szépen magához vette az ételt direktben ő is :))

  van egy babás blogom, ha érdekelnek hasonló gondolatok hellobabak.blogspot.hu - nem a reklám miatt, de már 16 hónaposak a lányaim, és igyekeztem minden lelki és fizikai, gyakorlati dologról írni.

  egyébként pedig Lilinek nem tökéletes anyuka kell, hanem szerető édesanya, ezért minden jó, amit te annak gondolsz és az ő érdekét szolgálja, emiatt sose legyenek kétségeid!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Olyan jó ilyen pozitív tapasztalatokat olvasni, ez sok erőt ad, hogy egyáltalán nem lehetetlen, hogy szopizzon még :).
   A blogodat pedig mindenképpen meg fogom nézni :).

   Törlés
 13. Hidd el Szandra, nem csak ti látjátok gyönyörűnek. :) Tényleg nagyon szép kislány.
  Én sem értettem soha, hogy miért akar valaki önként császárral szülni. Sógornőm sem szülhetett természetes módon, és a műtét utáni lábadozás sem tűnik kevésbé fájdalmasnak, mint a szülés.
  Minden jót kívánok Nektek! ♥

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szokták mondani, hogy természetes szülésnél előtte, meg a szülés alatt fáj, császárnál meg utána és hát lehet benne valami. Bár azt kell mondanom, hogy szerintem én egészen jól viseltem a műtét utáni időszakot, többen is csodálkoztak, pár nappal utána milyen "fitt" voltam, de muszáj volt, nem hagyhattam el magam.

   Törlés
 14. Kedves Szandra! :)
  Először is szeretnék gratulálni nektek a gyönyörű kislányotokhoz, meseszép! Annyira furcsa most neked írni, semelyik bloggernek nem írtam még, de egyszerűen nem tudom most megállni.. :D Odavagyok Lilitől, minden nap nézem, hogy raktál-e fel róla képet akár facebookra, akár instagramra. Ne figyelj azokra akik negatívan állnak hozzád, koncentrálj csak a kislányodra és saját magadra, hogy minden rendben legyen!
  Későbbiekben lesz esetleg arról bejegyzés, hogy milyen babaholmikat vásároltatok(értem ez alatt a babakocsit, cumisüveg és az egyéb fontosabb kellékeket)? Számomra ezek is nagyon érdekesek lennének. :)
  Élvezd ki a babázás minden pillanatát! Irigyellek :P
  Sok puszi és ölelés nektek! K.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szépen köszönöm a kommentedet, nagyon jól esik :). Azt hiszem korábbi babavárós posztokban már írtam arról, hogy miket vettünk, meg miket kaptunk, bár nem ilyen részletességgel, hogy pl. cumisüveg is, inkább a nagyobb dolgokról, de akkor lehet, hogy átgondolok egy ilyen bejegyzést is.

   Törlés
 15. Borzasztóan nehéz lehetett, de a lényeg, hogy jól vagytok! :) Annyira gyönyörű baba tényleg, mint egy tündérke :)))

  VálaszTörlés
 16. Én nem bánnám, ha időről-időre bejelentkeznél és írnál kicsit arról, hogy mi van veletek. :) Örülök, hogy minden rendben van, Lili nagyon aranyos, és sok boldogságot így egy családként nektek! :)

  VálaszTörlés
 17. Úgy örülök Nektek Szandra! :) Lili csodaszép kisbaba. :)
  Nagyon szurkoltam érteket az első perctől kezdve, amikor megosztottad velünk a nagy hírt. :)
  Remélem most már tényleg csupa jó dolog fog veletek történni.
  Annak pedig nagyon örülök, hogy írsz nekünk ezekről a dolgokról. :)
  Minden jót Nektek! :)

  VálaszTörlés
 18. Tüneményes kislány! Én megint végigbőgtem ezt a posztot, biztosan a hormonok dolgoznak. :) Nagyon szeretem olvasni ezeket a bejegyzéseket, örülök, hogy a szépségápolás mellett a babàzásról is írsz, főleg, hogy 8 hét múlva én is anyai örömök elé nézek. Várom a további írásokat rólatok, vigyázzatok magatokra nagyon!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó ismerem ezt a sírós időszakot :)!
   Boldog babavárást kívánok Neked :)!

   Törlés
 19. Csodaszép baba ! :) Örülök, hogy most már minden rendben :) Sok boldogságot és jó egészséget kívánok Nektek ! :)

  VálaszTörlés
 20. Gratulálok a kis hercegnőhöz =) örülök,hogy már otthon vagytok.

  Az én lányom 42.héten született meg 7 óra vajúdás után végül sürgősségi császárral és rögtön vitték egy másik kórház intenzív osztályára mert súlyos tüdőgyulladása volt. Csütörtökön szültem de szombaton saját felelősségre utána mentem. 3 óránkét 1 órát tölthettem vele a köztes időben az autóban ültem februárban! 2 hetet töltött bent és amikor végre haza hozhattuk felhőtlenül boldog voltam =) 13án pedig 1 éves egészséges nagy lány lesz. Szóval aggodalomra semmi ok,minden a lehető legnagyobb rendben lesz veletek is! =)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon köszönjük és örülök, hogy megosztottad velem a Ti történeteteket :), örülök, hogy végül minden jól alakult Nálatok is.

   Törlés
 21. Nagyon cuki a kislányotok! :3 Kitartást és jó egészséget mindannyiótoknak! :)

  VálaszTörlés
 22. Jó egészséget nektek a továbbiakban is!
  Lili valóban gyönyörű baba. Sokat gondoltam rátok, amíg nem vihettétek haza, hogy milyen rossz lehet... de a lényeg, hogy minden rendben van és már együtt lehettek nagyon sokáig.
  Én továbbra is szívesen olvasnék babás bejegyzéseket, sok képpel a piciről =)

  VálaszTörlés
 23. Nagyon szép a kislányotok! :) Még egyszer gratulálok! :)

  VálaszTörlés
 24. Elismerésem, hogy ilyen jól viselted ezt a nehéz időszakot. Örülök, hogy minden rendben, és Lili haza kerülhetett. :)
  Sajnos mindig lesznek ilyen érzelmileg unintelligens emberek. Ostobaság, ha valaki azt hiszi, azért nem igazi nő vagy anya, mert császárral szül. Az egész egyszerűen nem működik, hogy a kismama bemegy az orvoshoz, és azt mondja: ,,Doktor úr, én ezért és ezért császárral szeretnék szülni". Az orvosok is megmondták már, hogy ilyen nincs, mert veszélyesebb, és csak indokolt helyzetben csinálják. Biztos nem tehetsz arról sem, hogy így alakult. Van ilyen, mindig volt, és mindig is lesz. Te mindig figyeltél magadra/magatokra az alatt az idő alatt, amíg várandós voltál, és ez a lényeg, itt kezdődik az anyaság. Sajnos sokan vannak, akiknek nem lehet gyerekük, pedig szeretnének, és ha lenne, jó anyák lennének. Csak mert nekik ilyen gondjuk van, ezt adta nekik a természet, ők nem valók anyának, nem igazi nők? Biztos Te is tudod erre a választ. :) És rengetegen vannak, akik szülésük után eldobják a gyereküket, jobb esetben "csak" elhanyagolják. Ha ők természetesen szültek, jobban illik rájuk az "anya" fogalma, mint egy olyasvalakié, aki örökbe fogadott, de úgy bánik vele, ahogy tényleg kell, rendesen, szeretetben felneveli, megad neki mindent? Az ilyenek akkor is leszólnak valakit, ha nem lehet gyereke, ha nem természetes módon sikerült, és ha valaki örökbe fogad. Azt hiszik, attól lesznek többek, ha mások "hibáit" róják fel.
  A szoptatós kérdés miatt megint csak ne aggódj. :) Ismételten nem itt kezdődik az anyaság, és megint csak nem az anya tehet arról, ha egyszerűen nincs tej. Persze, akinek simán összejött nincs benne empátia, az tud okoskodni. A fa alól könnyű magyarázni. Lehet tenni azért, hogy legyen tej, de a természet akkor is erősebb, nem lehet ennyire befolyásolni. Manapság a tápszerek is vannak legalább ugyanolyan jók, mint az anyatej. Rengeteg gyerek felnő tápszeren, és később is egészséges lesz, ugyanolyan ember, mint azok, akik anyatejjel nőttek fel. De neked ráadásul még anyatejed is van, úgyhogy ez a lényeg. :) Remélem, olyanokkal nem jönnek, hogy valaki azért nem igazi anya, mert cumisüvegből eteti a babáját. :D
  Mindig ezt mondják egy friss anyukának, de tényleg igaz, hogy Lili nagyon cuki. :)
  További szép napokat és jó egészséget Nektek!

  Zsófi

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon köszönöm a kommentedet, nagyon jól esett, és egyetértek mindennel :).
   Amúgy szerencsére tejcsi az van, csak hát szopizni nem akar, így üvegből kapja és sajnos van egy olyan érzésem, hogy ezalatt a 7 hét alatt annyira hozzászokott a cumisüveghez, hogy már nem is fog. De most már kezdem elengedni a dolgot, örülök, hogy tejet tudok adni neki, persze egyszerűbb lenne, ha nem üvegből kéne adnom, de ha már így alakult, akkor próbálok megbékélni a helyzettel, nem hiszem, hogy emiatt bármilyen "hátránya" lesz.

   Törlés
  2. Jézus! Most visszaolvastam, és az elején talán kicsit félreérthetően fogalmaztam: ,,ostobaság, ha valaki azt hiszi, azért nem igazi anya vagy nő, mert nem császárral szül". Úgy jöhetett le, hogy esetleg neked szól ez a mondatom, pedig nem; azoknak szólt, akik így gondolkodnak, és ilyeneket mondanak neked.

   Kicsit nyersen is fogalmaztam, de felhúz, amikor valaki ennyire beleszól más szülők életébe, pláne, ha újdonsült szülőkről van szó. Főleg, ha észérvektől mentes "okosságokat" oszt. -.-
   Csak cselekedj továbbra is úgy, ahogy az ösztöneid diktálják, akkor nem lehet baj. :) De szerintem minden olvasó rájött a bejegyzéseidből, még a várandóság alatt is, hogy jó anya vagy. :) Nem sokan bírnák ki, hogy lemondjanak annyi ételről a maguk és a gyermeke egészsége érdekében. De ez csak egy dolog.
   Szerintem sem lesz hátránya a cumisüveg miatt. :)

   Én ugyan még nem voltam terhes, nem is szültem, de érdekel a téma, több szakirodalmat is elolvastam ez ügyben, erre támaszkodom, illetve azokra, amiket a környezetemben tapasztaltam, és nem utolsósorban nekem ez tűnik ésszerűnek.

   Törlés
  3. Ja nem értettem félre, értettem, hogy mit akartál írni :). Engem is felhúznak bizonyos "okoskodások", de mostanra már nagyjából megtanultam kezelni őket, meg valahogy érzem, hogy mi az amit érdemes megfogadni és odafigyelni rá és mi az, amit el kell engedni :).

   Törlés
 25. Gratulálok a babához! Eszméletlenül aranyos! :) Én nővérként éltem át hat hónapja a születést, és végig nagyon izgultam a húgomért és édesanyámért is. De szerencsére minden a legnagyobb rendben zajlott, ő is császárral született. :)
  Lili nagyon aranyos! És kitartást kívánok a továbbiakhoz! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szépen köszönjük :)! Örülök, hogy minden rendben zajlott nálatok :).

   Törlés
 26. Kedves Szandra! Leírhatnám én is, amit az előttem már mindenki megtett és tökéletesen igaz is volna,de én most inkább csak annyit mondanék, hogy KÖSZÖNJÜK!, hogy megosztottad velünk életed egyik legbensőségesebb eseményét és egy képet a kis angyalkátokról! :) Sok boldogságot!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én köszönöm, hogy elolvastad meg a jókívánságokat is :)!

   Törlés
 27. Nagyon jó volt olvasni a soraidat! Kívánom, hogy minden a lehető legjobban alakuljon az életetekben! Sok egészséget kívánok Nektek! :)

  VálaszTörlés
 28. Jajj hát itt olvadozok annyira szép ez a kicsi lány :)
  Büszke lehetsz magadra szerintem ahogyan vetted az akadályokat és ahogyan ezt az egészet kezeled, példaértékű a hozzáállásod!
  Keresztfiam 28. hétre született, 2 hónapig volt kórházban és emlékszem az anyukája mennyi mindent mesélt a koraszülött babákról,szóval le a kalappal mindenki előtt,aki ilyen helyzetbe kerül.
  További sok-sok örömteli pillanatot kívánok Nektek!
  puszi :)

  VálaszTörlés
 29. Gratulálok! Jó babázást kívánok!

  VálaszTörlés
 30. Fantasztikus hír, hogy jól vagytok és már együtt otthon lehet a család! :) Már az írásodból ítélve is csodálatos Anyuka lehetsz. :) és Annyira gyönyörű a baba :)
  Ami a Babás posztokat jelenti, engem az sem zavarna, ha minden 1-2 héten lenne ilyen, mert ezt is annyira jó olvasni, úgy ahogyan minden írásodat és minden videódat nézni :)

  ui.: 14 éves "rajongód" írta :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De aranyos vagy, külön öröm, hogy még egy 14 éves is elolvasott egy ilyen bejegyzést :).

   Törlés
 31. Annyira aranyos ♥
  Gratulálok Nektek! Sok-sok egészséget kívánok! :)

  VálaszTörlés
 32. Nem azért,mert ezt illik mondani,de Lili nagyon szép kislány és az alvós képen az a hihetetlen nyugodtság és azok a vonások miatt nekem egyből az "angyali" jelző jutott eszembe! :)
  Én örülök annak ha lesznek még babanaplók,mert bár még nem aktuális,de jó ha az ember már előre tanulhat és persze az sem utolsó szempont,hogy ezek olyan bejegyzések amik a hétköznapokba visznek egy kis mosolyt szerintem mindenkinek! :) Azt az egyet viszont nem értem,hogy valaki,hogyan képes még egy ilyen bejegyzés alá is negatívan kommentelni,mert ha követné a blogodat vagy a yt csatornát akkor láthatná,hogy pont te vagy az aki mindig normálisan,kedvesen és nem személyeskedve bánik az olvasókkal/nézőkkel(sőt szerintem nagyon sokat változtál a kezdetekhez képest és ma már ha lehet így mondani egyre közvetlenebb vagy ami szerintem pozitív)! :) Szóval a lényeg,hogy csak a jó dolgokkal foglalkozzál,mert igazán azokkal érdemes! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, ez nekem is fura volt. Ezeket a kérdéseket, meg az álláspontomat velük kapcsolatban nem azért osztottam meg, hogy bárkit is megbántsak, csak gondoltam hátha érdekes lehet olvasni, hogy mi jár a fejemben, mikor elhangzik egy ilyen kérdés, de úgy látszik volt aki magára vett :(.
   Örülök, hogy tetszett a bejegyzés :).

   Törlés
 33. Gratulalok a kislanyotokhoz,tunderi,bajos kis babo.Szinte erzem a baba illatat! :-)
  Minden kezdet nehez,de ezek a nehezsegek eltorpulnek amikor ranezek a kislanyodra. A legfontosabb,hogy egeszsges,gyonyoru kisbababatok van,ennel tobb nem is kell.
  Nagyon sok boldogsagot,oromot kivanok Lilihez! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon köszönjük :). Ezek a kezdeti nehézséget valóban eltörpültek, mióta itthon vagyunk együtt :).

   Törlés
 34. Szerintem mindenképpen igényeljük ezeket a bejegyzéseket is, "végigkísértünk" eddig is. :) Örülök, hogy mindenki jól van és hogy ilyen erős vagy/voltál, igazán jó anyuka lesz belőled.:) Lili pedig...hát valami gyönyörű! :))

  VálaszTörlés
 35. Nagyon örülök, hogy jól vagy! Nagyon aranyos és szép a baba:)
  sok puszi nektek!

  VálaszTörlés
 36. Gratulálok Nektek, nagyon szép baba! :) Mint endós sorstárs valahogy talán picit jobban átérzem min mentél keresztül, és gyakran szorult össze a torkom a soraidat olvasva. Én még a baba várás előtt állok egy 4-es stádiumú endó műtét után és nagyon félek, hogy mi vár rám. Végig követtem a "szenvedéseidet" és hősként tekintek rád, hiszen te mindenért megküzdöttél, az endóval, a teherbeesésért, a várandóság miatt és még azért is, hogy a karjaidban tarthasd a babádat. Nagyon erős nőnek tartalak és könny szökött a szemembe, amikor már végre láttam, hogy a babád a saját ágyában fekszik otthon. Te vagy nekem a pozitív példa, hogy van "élet" endóval és lehet babát is szülni, csak nem szabad feladni sosem. És végül köszönöm, hogy megosztottad velünk nem csak a szép dolgokat, hanem a nehéz pillanatokat is, sok endós/meddő nőnek adsz ezzel egy kis erőt, de nekem legalábbis mindenképp adtál! Kívánom, hogy sose jöjjön vissza a betegséged, hogy talán egy kis tesó is összejöhessen Lilinek! ;) Tiszta szívből kívánok minden jót! Üdv, Sz.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát most nekem is könny szökött a szemembe a hozzászólásodtól. Nagyon szépen köszönöm, igazából pont ezért írtam és osztottam meg ezeket a dolgokat is a blogon, hogy hátha valakinek, aki hasonló helyzetben van, erőt adhatok.
   Sok-sok erőt és kitartást kívánok Neked, valóban nem szabad feladni, még akkor sem, ha mindig újabb és újabb akadályok jönnek. Szabad sírni és szabad néha gyengének lenni, hogy aztán az ember felálljon utána, és újult erővel folytathassa :).
   A lehető legjobbakat kívánom Neked :)!

   Törlés
 37. Lili gyönyörű baba, és nagyon örülök, hogy azzal, hogy hazakerült, Te magad is jobban lettél és hogy az a sok-sok rossz érzés elszállt. Kevesen képesek arra, hogy elengedjék a rosszat, ezt a tulajdonságodat pedig tartsd meg mindenképp :)
  Remélem, hogy az endometriózis nem tér vissza hamar vagy legalábbis mérséklődve. Viszont ezzel kapcsolatban majd írhatnék Neked egy e-mailt? Tudom, hogy nincs túl sok időd, és ez teljes mértékben érthető is, hiszen ki kell élvezni minden egyes percet Lilivel, úgyhogy az sem baj egyáltalán, ha nemmel válaszolsz :)
  Minden esetre gratulálok ehhez a gyönyörű babához, biztos vagyok benne, hogy a lehető legjobb kezekben van :)

  VálaszTörlés
 38. Szia Szandra! Először is engedd meg, hogy gratuláljak a csöppséghez nagyon kis tündér. Azokkal a kérdésekkel amiket leírtál, szerintem minden kismama szembesül, de nagyon tetszett ahogy leírtad, mit gondolsz róluk. Valóban így van nincs jó vagy rossz baba, csak egy szeretnivaló csöppség van, nem akarok közhelyeket írni, de tapasztalatból mondom élvezd ki minden percét, mert pikk-pakk nagy lányod lesz. Én is úgy érzem, mintha most szültem volna és már 5,5 éves a nagylányom :) Úgy csináld a dolgokat ahogy nektek jó, a legjobban úgy is te ismered azt a kisembert aki majdnem 9 hónapig a pocidban volt. Kívánok nektek sok egészséget és boldogságot.

  VálaszTörlés
 39. Nagyon jó poszt, örülök, hogy úgy döntöttél, megosztod a nagy közönséggel az intimebb részleteket és dilemmákat. Remélem, hogy ez tényleg segít neked feldolgozni a kellemetlenségeket.
  Én nem tudok tanácsokat adni, de az biztos, hogy Lili csodaszép és te/ti remek szülők vagytok, ennek a szüléshez semmi köze. (Gondoljunk csak az örökbefogadókra, akik lehet, hogy egy "édesanyja" által eltaszított gyermeket nevelnek szeretettel.) Ezt persze neked nem kell mondani, és azt se hinném, hogy ide jönnek a rossz májúak, de remélem eggyel több megerősítés jól fog esni. :) Boldog napokat kívánok nektek és várom szeretettel a következő babás posztot, van rá igény! :)

  VálaszTörlés
 40. Túlzottan is szentimentális és érzékeny nőként végigpityeregtem az "olvasmányt". Ilyenkor azonnal anya szeretnék lenni.:) Egészséget kívánok mindenekelőtt, ha az meg van, a boldogság is könnyen elérhető. :)
  (életemben először kommentáltam bármit online, ismeretlenül....ez váltottad ki:))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Óóó ez nagyon jól esik, örülök, hogy ilyen érzelmeket váltottam ki belőled :)!

   Törlés
 41. Szia Szandra!Személy szerint nagyon örültem ennek a bejegyzésednek.Azt gondolom,hogy sok élethelyzetere nem vagyunk felkészítve,így előfordulnak értelmetlen,vagy intim kérdezősködések.Arab világban pl.tök normális,ha megkérdezik egy kislánytól,hogy megjött-e már neki.Képzeljünk el egy magyar 13 évest egy ilyen érdeklődés után...Kultúra és neveltetés függő,ki mit/hogyan kérdez.Sajnos én is sértettem már meg másokat általam teljesen hétköznapinak gondolt érdeklődéssel.Kismamáknál a sikerült-e már összeszoknotok "frappáns"bevezetőt szoktam bedobni,ami val.szin ugyanolyan hülyeség,mint amiket te kapsz,hisz 9 hónappal ezelőtt kezdődött a kapcsolatèpítés.Szerencsére azonban itt elkezdenek az anyukák mesélni és nincs több dolgom.Nehéz helyzet,de ha meg nem érdeklődsz,akkor azért tartanak udvariatlannak.Szóval mi a jó kérdés?😄 De tökéletesen értem a te nézőpontodat is!A lényeg az,hogy egészségesek vagytok és a soraidból az is látszik,hogy boldogok!Ennél több meg nem nagyon kell!😃Puszillak titeket!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Amúgy nagyon jól esik minden egyes kérdés és érdeklődés, nagyon örülök neki, csak pl. ez a "jó baba" kérdés azért érdekes, mert az elején többször is rávágtam, hogy persze jó baba. Erre jött a visszakérdezés többektől is, na az jó, akkor nem sír, meg átalussza az éjszakát? Én meg mondtam hogy nem, hiszen még csak pár hetes, de ettől lesz jó egy baba? És akkor utána mindig mikor feltették ezt a kérdést, mindig bajban voltam, hogy most akkor mit mondjak rá... szóval érted a dilemmámat :D.
   De ettől még bárki érdeklődik felőlünk, nagyon-nagyon jól esik, jó érzés, hogy ennyien törődnek velünk :).

   Törlés
 42. Gyönyörű kislányról gyönyörű bejegyzés <3 !

  VálaszTörlés
 43. Nagyon jó volt végre olvasni rólatok, tudni, hogy minden rendben van már! Elismerésem, hogy kibírtad a szülés utáni időszakot a kislányod nélkül, el sem tudom képzelni milyen nehéz lehetett!
  Extra cuki a kisbaba, szépséges! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon köszönjük :). Hát valóban nem volt egyszerű időszak az első pár hét, de mióta itthon vagyunk együtt, nagyon-nagyon jó :).

   Törlés
 44. Nagyon aranyos baba Lili! :) Minden jót kívánok Nektek a továbbiakban is! :)
  Egyébként egy időben olvasgattam a bezzeganyát, na hát ott is írtak néhány olyan dologról, amik érthető módon "idegesíthetik" a kismamákat, pl. volt szó ugyanígy erről a jó baba dologról vagy hogy ha egy kismama azt merte válaszolni a "tapasztalt" kérdezőnek, hogy nincs hányingere első trimeszterben, akkor jött a legyintés, hogy majd lesz a következőben...? :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ja igen, ezek vicces dolgok. Nekem sem volt hányingerem, és volt aki mondta, hogy ne örüljek, majd lesz helyette más... ház köszi :D. Mondjuk lett is helyette más, de akkor is, miért kell ilyeneket mondani... na mindegy, sokszor már csak legyintek, ha valami olyat kérdeznek, vagy mondanak nekem :).

   Törlés
 45. Nagyon édes a kisbabátok, és biztos vagyok benne, hogy jó helyen van. (: Örülök, hogy minden rendben, és együtt vagytok. A későbbiekre, pedig kívánok még több nevetést, mosolygást, és kitartást! <3

  VálaszTörlés
 46. annyira őszinte, annyira szívhez szóló volt ez a bejegyzés, nagy hála érte!

  VálaszTörlés
 47. Örülök, hogy minden jól alakult! Remélem a lelkileg nehezebb dolgokon is túllendülsz lassan, de biztosan. Én is örülnék neki, hogyha havonta, vagy kéthavonta lenne egy ilyen kis bejegyzés, hogy hogyan is vagytok. Majd ha nem túl intim, később írsz Lili (vicces) szokásairól is? Úgy értem pl. én nagyon szerettem ám az asztalterítőket lehúzni a szüleim örömére (a francokat, bánatára :D), meg a cipőkkel játszani, meg kockamániás voltam és állandóan kocka várat kellett építeni nekem/velem az autóknak stb...Tényleg, baba naplót írsz? :) Erről most ez jutott eszembe, sajnos nekem nem volt, így a saját emlékeimből és a szüleiméből tudok ilyen téren táplálkozni.
  Jó egészséget nektek, remélem minden jól alakul mostmár Nálatok! A kezdeti nehézségek után pedig sokszor jön egy könnyebb időszak, remélhetőleg most ez kezdődik meg hamarosan! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szépen köszönjük :). Így hogy együtt vagyunk már itthon, így valahogy a kezdeti nehézségekre máris kevésbé emlékszem :).
   Jó ötlet ezek a vicces szokások :). Babanaplót fogok vezetni, csak nem találtam még olyat, ami tetszik, de szerintem legközelebb ha látok valahol, megveszem, nem az a lényeg, hogy milyen, hanem hogy valamibe írogassam ezeket a dolgokat, és majd megmutathassam neki :).

   Törlés
 48. Tüneményesen szép Lili, tiszta szívből gratulálok nektek! :) Nagyon megindító volt olvasni a soraidat, bennem is feltámadtak az anyai ösztönök. Örülök, hogy most már együtt van a kis család, vigyázzatok nagyon egymásra és szeressétek egymást ^^

  VálaszTörlés
 49. Annyira jó olvasni a gondolataidat! :-) sajnos nekem is sürgősségi császárom volt, altattak :( Nagyon sokáig fájt lelkileg, pont ahogy leìrtrad. De a végeredményt kell nézni! :-)
  Most lesz pénteken 2 éves a lányom :-)
  További sok örömet a Szépségetekhez! Annyira szép! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Akkor pontosan tudod miről írtam... de valóban, most hogy már itthon vagyunk együtt, teljesen más, szinte el is felejtettem mi volt, csak azzal próbálok foglalkozni, hogy most megadjak neki mindent, ami tőlem telik :).

   Törlés
 50. Gratulálok Lilihez, nagyon aranyos és örülök, hogy minden jól alakult és végre együtt lehettek otthon!
  Eddig bele se gondoltam, milyen hülye kérdés, hogy jó baba-e? De tőlem is sokan kérdezik és erre tényleg, mit lehet mondani? :-) Az én kisfiam 5 héttel korábban született, de úgy látom, még mi is előbb jöhettünk haza, mint ti. A koraszülöttsége miatt még nehezen eszik, mert fáradékony, de látom rajta minden nap a fejlődést és olyan jó anyának lenni!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jajj de jó, gratulálok Neked is :). Hát igen, Lili is 5 héttel korábban született, csak ugye az volt a gond, hogy még a 35 hetes korhoz képest is pici volt a súlya, emiatt voltunk ilyen sokáig külön.
   Biztos, hogy minden nappal jobban fog enni és szépen fog gyarapodni. És egyet értek: csodás dolog anyának lenni :).

   Törlés
 51. Eloszor is nagyon gratulálok! Másodszor pedig kitartást! A mi babánk 3 hete született meg, nekunk is volt nehezített palya, ezert mi is cumisuvegezunk is. Ezert is akartam kérdezni, hogy neked hogy jut időd másra, magadra? Mi a titok? Csak mert ez a cumimosas, melegítés, fejes mellett en kezdek bedilizni, hogy másból sem all a nap :(

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is gratulálok Neked :)! Hát valóban nem egyszerű ez a körforgás, fejés-etetés-mosogatás, aztán van kb 1,5 órám és újrakezdődik az egész, de már egész jól hozzászoktam. Persze van olyan, hogy még ez a 1,5 óra sincs meg, mert mondjuk elkezd fájni a pocija :(. De azért szerencsére az etetések közötti időben azért sikerül majdnem mindent megcsinálni, amit szeretnék, persze vannak rosszabb napok, amikor nem, de azért elboldogulok.
   Valóban sokkal egyszerűbb lenne minden, ha szopizna, de sajnos nem igazán akar... úgyhogy próbálok kitartani a fejéssel legalább féléves koráig.
   Kitartás Neked is :)!

   Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe