Babaváró napló 2.

Ha jól látom, pont egy hónapja volt az előző, pontosabban az első babavárós bejegyzésem (ITT elolvashatjátok), úgyhogy arra gondoltam, elérkezett az idő egy újabbhoz, mivel az elmúlt hetekben azért volt annyi történés és fejlemény, amit érdemes megosztanom Veletek. Ma szeretnék többek között az elmúlt időszak eseményeiről, változásairól írni Nektek, továbbá a névválasztásról és szeretném megmutatni, hogy miket tervezünk beszerezni a babaszobába.Testi változások
Most a 26. hét vége fele járok, úgyhogy innentől kezdve várható, hogy "rohamosan" nőni fog a pocakom. Emiatt az öltözködés is egyre nagyobb kihívás lesz, és nem csak a hasam növekedése, hanem az egyre hidegebb idő miatt is. Kicsit tartok is amúgy a téltől, hogy hogyan fogom viselni, ha öt réteg ruha lesz rajtam... Meghát keresem még azt a téli kabátot, ami jó lesz rám 8-9 hónapos várandósan, de utána is tudom hordani, mivel nem szeretnék kismamakabátot venni 20-30.000-ért, hogy 2 hónapig hordjam...
Szerencsére a bőröm eddig jól követi a has növekedését és nincsenek rajtam stirák - mondjuk kenem is magam szorgosan, remélem, hogy sikerül megúsznom őket. (Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a fenekemen és combon hátsó részén már régóta vannak halványabb vonalak, valószínűleg még a korábbi fogyásom miatt.) 
Beszúrok ide pár outfit fotót a 22., 23., 24., 25. és 26. hétről, hogy lássátok, hogyan állok pocak "ügyileg" :).
22. hét
23. hét
24. hét
25. hét
26. hét

Egyéb változások
Az elmúlt időszakban eléggé feledékeny lettem, mindent fel kell írnom, pedig korábban erre nem volt szükségem, mindig is nagyon precíz voltam és mindent észben tudtam tartani, úgyhogy ezt most elég nehéz megszoknom.
A másik pedig, hogy minden kiesik a kezemből - szerencsére törékeny dolgokat még nem ejtettem le, de amúgy minden kifolyik az ujjaim közül... És ez azért is problémás, mert a növekvő hasam miatt egyre nehézkesebb lehajolgatni, hogy felvegyem, ami leesett... ördögi kör :D.
Ja és az érzékenység: két-három hete ért el az a nagy elérzékenyülős-sírós hullám, elképesztő dolgokon el tudom sírni magam: néhány napja pl. azon, hogy az autóban ülve megállt mellettünk egy kéregető hajléktalan, akinek egy kölyökkutya volt a kezében... igen, még ezen is elpityeredtem...

A baba
Aktuális méreteket nem tudok mondani Nektek, mivel legutóbb kb. egy hónapja voltam ultrahangon és csak néhány hét múlva megyek a következőre. De azt azért a mozgásából is meg tudom állapítani, hogy egyre nagyobb és erősebb, mivel egyre intenzívebben érezni a rugdosását, bár hallva más kismamák sztorijait, egyelőre még elég nyugodt babának tűnik. Napközben kevésbé mocorog, hiszen akkor a mozgásom, a járkálás elringatja, vagy esetleg én magam is kevésbé veszem észre, de este, amikor már nyugalomban vagyok, akkor szokott igazán aktív lenni, nagyjából 21 és 23 óra között.
Esténként, amikor a férjem is itthon van, beszélünk hozzá (én napközben is szoktam), mesét is szoktunk neki olvasni, vagy zenét hallgatunk, szóval próbálunk kapcsolatot teremteni vele, annyira jó érzés és annyira meghitt percek ezek :). Meg persze vidám is, jókat derülünk a hasam mozgásán, hiszen sokszor már kívülről is látni, ahogy rugdos :D.

Étkezés
Itt vannak változások, nehogy már minden rendben legyen... Ugyanis a 24. héten terheléses cukor vizsgálatra kellett mennem, aminek sajnos magasabb lett az értéke a megengedettnél, vagyis csökkent glükóz-toleranciám van, ez a szénhidrát-anyagcsere zavarát jelenti. Ennek nem feltétlenül van köze ahhoz, hogy hogyan étkezem - ami nem csoda, hiszen jóformán nem is eszem krumplit, rizst, péksüteményeket, édességeket és tésztát. Ez genetikai hajlam miatt is lehet, illetve azért, mert a várandósság ideje alatt sok olyan hormon termelődik a kismamákban, amelyek az inzulinnal ellentétes hatásúak. Viszont a jó hír, hogy valószínűleg a várandósság után ez elmúlik és minden a helyére áll. 
De ahhoz, hogy ne legyen gond, most szigorúan diétáznom kell és folyamatosan mérni a vércukromat. A diétával alapvetően nem is lenne gond, de ez most más, mint amit az endometriózis miatt csináltam. Most ugyanis meg van határozva és öt étkezésre le van bontva, hogy hány gramm szénhidrátot ehetik, meghát vannak tiltólistás dolgok, szóval nagyon oda kell figyelnem. Sajnos a klasszikus értelemben vett nassolás is ki van zárva, szóval nincs sütike, csoki, de még egy jó hamburger sem... nem azt mondom, hogy ilyeneken éltem mostanában, de azért néha-néha megettem egyet, ha megkívántam, de ez most felejtős, ami őszintén szólva kissé nehezemre esik, dehát mit lehet tenni, ha ez az "utasítás".

Mozgás
A legutóbbi ultrahangon minden rendben volt, a korábbi problémák a pihenésnek köszönhetően megoldódtak, úgyhogy miután az orvosommal konzultáltam róla, újra nekiálltam mozogni, aminek ő nagyon örült, már csak a fentebb írt cukor probléma miatt is. Rubint Réka öt perces kismamatornáiból válogattam össze öt videót, vegyesen a combot, csípőt, vádlit, karokat és vállakat megmozgató gyakorlatok. Ez nagyjából fél óra mozgást jelent, amit most még egyelőre naponta, vagy kétnaponta csinálok. Ameddig jól esik, nem esik nehezemre és nincs semmi gond, addig csinálni fogom. Illetve amíg az időjárás engedi, addig sétálgatok is, ha csak épp annyit, hogy egy-két megállót villamos helyett gyalog megyek, akkor annyit, azért ez is számít.
Ezen kívül szeretnék majd elmenni ilyen klasszikus kismamatornára is, ami kicsit ilyen szülésfelkészítő torna is egyben.

Felkészülés a szülésre és az anyaságra
Természetesen szoktam kérdezgeti anyukámat és a nővéremet is az ő tapasztalataikról, meg hogy nálunk mi volt, hogy volt, de azért mindenképpen szerettem volna egy-két szakirodalmat is elolvasni. Nem gondolom, hogy könyvekből meg lehet tanulni, hogyan kell szülni, vagy ellátni egy babát, de azért hasznos és sokszor megnyugtató információkat olvashat az ember, vagy olyan kérdésekre is választ kaphat, amik esetleg fel sem merültek benne. Nem akartam kismillió könyvet elolvasni, egyrészt mert járok szülésfelkészítő tanfolyamra a kórházba, ahol szülni fogok, és ott a legfontosabb témákat érintik. Másrészt meg attól tartok, hogy ahány könyv, annyi mindent írnak, és csak összezavarnának az ellentmondó infók, de neten való keresgélés után találtam kettőt, amit többen is ajánlottak és hasznosnak ítéltek.
Az "Az a 9 hónap" című könyv végigveszi a várandósság hónapjait, hogy mire kell figyelni az adott hónapban, milyen változásokkal, tünetekkel kell számolni, mire kell figyelni és rengeteg, az életből vett, gyakorlati kérdést megválaszol. Nagyon fontos, hogy nem csak a kismamákkal foglalkozik, hanem a leendő apukákkal is, ami mindenképpen pozitívum.
Ennek a könyvnek a folytatása "Az első 12 hónap" című könyv, amit még csak nemrég kezdtem olvasni, de értelemszerűen a baba első évéről szól; hogy hogyan kell ellátni, gondoskodni róla, és rengeteg olyan kérdést is megválaszolnak benne, amik bennem is megfogalmazódtak, szóval teljesen életszerű.

Névválasztás
Akik látták már az előző kérdések és válaszok videómat, azoknak nem lesz újdonság ez, mivel ott már elárultam, mi lesz a kislányunk neve. Nem mondanám, hogy sokat gondolkodtunk rajta, mivel évek óta tetszik ez a név a nekem is, meg a férjemnek is és bár volt még egy-két alternatíva, de amikor megtudtuk, hogy kislányunk lesz, gyakorlatilag egyértelmű volt, hogy mi lesz a neve. Mindenképpen rövid nevet szerettünk volna, ami passzol a vezetéknévhez, ami jól hangzik fiatalabb és idősebb korban is, valamint lehet becézgetni is. Így döntöttünk a Lili mellett. Sokak szerint tucatnév, ami talán így van, de én ezt a környezetemben nem tapasztaltam, pedig elég sok ismerősömnek, rokonnak van babája, vagy nagyobb gyerkőce és mindössze egy Lili van köztük. De ha netán az oviban, suliban lesz még Lili rajta kívül, szerintem becézett formákkal meg lehet oldani, hogy "megkülönböztessék" őket (egyébként már most is becézgetjük, amikor beszélünk hozzá pl. Liló, Lilu, Lilkó, mikor milyen kedvünk van :D).

Fészekrakó ösztön és a babaszoba
Igen, már beindult nálam az a bizonyos fészekrakó ösztön, mindig találok valami pakolni valót, rendezgetni valót vagy takarítani valót. 
És hát ehhez szervesen kapcsolódik a babaszoba berendezése, ami most már lassan, de biztosan aktuális lesz, mivel nem szeretnénk az utolsó pillanatra hagyni, hiszen nagy hassal azért már nehézkesebb lenne a dolog. A baba külön szobában lesz, de közvetlenül a mienk mellett, össze is nyílik a két szoba, tehát nem lesz teljesen elszeparálva. A fal fehér marad, egyszerűen túl sok lenne nekem a rózsaszín, viszont fel fogom dobni azért rózsaszínes kiegészítőkkel (falmatrica, párna, pléd) a szobát, hogy mégiscsak kislányos legyen. Mivel az aljzat szürkésbarna, és eleve nem egy óriási szoba, így semmiképpen nem akartam sötét bútorokat, mert azok összenyomják a teret.
Több mindent kapunk a nővéreméktől, ami ellen nekem az égvilágon semmi kifogásom nincsen. Rengeteg dolgot kell venni egy babának, és ha ilyen módon hozzájuthatunk néhány kifogástalan állapotban lévő holmihoz, akkor hülye lennék nem elfogadni. A kiságy az unokaöcsémé volt, a lenti képen láthatjátok majd, hogy milyen. Bár ez középbarna színű, de komódból és szekrényből fehéret veszünk, egyrészt mert nem biztos, hogy találtam volna pont olyan barna színű bútorokat, mint a kiságy és az meg valahogy olyan hülyén mutat, hogy az egyik bútor ilyen barna, a másik meg olyan barna, így maradtunk a fehér mellett. Másrészt meg talán a világos bútorok miatt szellősebbnek hat majd a tér, ami egy kis szobában nem hátrány. Külön pelenkázót nem veszünk, a komódra lesz rátéve egy pelenkázólap, így később nem lesz az, hogy kerülgetjük a feleslegessé vált pelenkázót, viszont a komód sokáig jó lesz. Valamint a nappalinkban lévő fotelt is betesszük a szobába.
A képeken látható dolgok nagy része az IKEA-ból, illetve a H&M Homeból van, a következő hetek projektje lesz, hogy beszerezzük őket (néhány dolog azért már megvan), és szépen összerakjuk a babaszobát, alig várom :).
Virágos falmatrica, szekrény, szívecskés párna - IKEA
Fehér plüss, fehér szívecskés tároló - H&M Home

Pléd, fotel. szőnyeg - IKEA // Rózsás párnahuzat - H&M Home //
Rózsaszín képkeret - Butlers


Komód, gyertyatartó, pillangós kép, asztali lámpa - IKEA
Rózsaszín könyvtámasz - H&M Home

Amit nem csinálok
Talán furcsa lehet ez a "topik", de gondoltam érdekességként megosztom ezt is Veletek, mert vannak tipikus kismamás "dolgok", amik rám nem jellemzőek, nem "csinálom" őket, legalábbis egyelőre még nem, bár nem tudhatom később mi lesz :D. Ez nem azt jelenti, hogy elítélem azokat, akik ezeket csinálják, semmi ilyesmiről nincs szó, de néhányak szerint fura, hogy én nem ilyen vagyok, pedig ettől még nem várom kevésbé a kislányunk megérkezését. Nézzük mire gondolok:
- nem használom a pocaklakó kifejezést: nekem valahogy olyan "elcsépelt", sorry...
- nem tettem ki facebookra és nem mutogatok úton-útfélen ultrahang képeket: egyrészt szerintem  túl intim, másrészt meg másnak nem biztos, hogy akkora élmény... Szerintem ez nekem, a férjemnek, meg max. a szűk családnak érdekes és izgalmas.
- nem használok többes számot: lehet, hogy egy idő után akarva akaratlanul át fogok állni rá, mert minden kismama így beszél és kb. már most mindenki így szól hozzám, de nekem valahogy olyan fura... Vagyok én meg, meg vagyok a baba, bár a kettő most még tulajdonképpen egy, mivel egy testben vagyunk, de nem lesz ez már sokáig így és tök aranyos, mikor mondják az anyukák,  hogy "3 óránként szopizunk", de én nem szopizok, csak a baba, vagy éppen "hasfájósok vagyunk" - most akkor ki - a baba, vagy én, vagy mindketten?
- nem fogok (fél)meztelen várandós fotókat, vagy pocakfestést csináltatni: szeretnék menni várandós fotózásra, de sem a hasamat, sem magamat nem szeretném "fedetlenül" mutogatni. Egyrészt ennél azért szemérmesebb vagyok, másrészt nem éppen tökéletes a testem, és pláne nem a hasam a műtéti hegekkel, meg mindenfélékkel... Őszintén szólva kissé frusztrálnak a tökéletes meztelen pocakokról készült fotók, mert látom, hogy az enyém nem olyan... A pocakfestés meg szimplán nem tetszik. De nem ítélek el senkit, aki ilyeneket csinál, ezt mindenki maga érzi és tudja, hogy neki mi tetszik és mi fér bele, nem vagyunk egyformák, nincs ezzel baj :).

Még valami
Nem szeretnék elmenni szó nélkül amellett, hogy mennyi szeretetet és kedves kommentet kapok tőletek itt a blogon, instagramon és Youtube-on is, és el sem tudom mondani, hogy ez mennyire jól esik nekem. Hihetetlen érzés, hogy szinte velem együtt örültök és ez nagyon jó érzéssel tölt el, rengeteget jelent nekem.
Itt meg kell hogy említsem Gabit, az egyik kedves olvasómat, aki már két csomagocskát is küldött nekem, benne saját kezűleg készített babaszoba díszekkel. Talán mondanom sem kell mennyire meghatódtam, hogy valaki időt és energiát fordított arra, hogy ezeket a tüneményes dolgokat elkészítse. Már csak azért is nagyra értékelem, mert nekem egyszerűen nincs türelmem és talán kézügyességem sem ilyen dolgokhoz, és mindig is nagyra tartottam azokat, akik ilyesmivel foglalkoznak. Nagyon sokat jelentenek nekem ezek a kis díszek, és biztos, hogy fogok nekik helyet találni a babaszobában. Gabinak is van egyébként blogja, úgyhogy ha van kedvetek, ITT követhetitek.


Hát ez megint jó hosszúra sikeredett, de remélem, hogy akit érdekel a téma, 
az szívesen végig olvasta. Folyt. köv. nem tudom mikor, 
gondolom nagyjából egy hónap múlva :).Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest
You Might Also Like

53 megjegyzés

 1. Annyira csinos kismama vagy :) Nekem a 20-as hetek pont télre estek, kabát ügyben el voltam veszve, végül a Brendonban sikerült olyat venni, aminek cippzározható az oldala, jó volt végig pocakkal, és simán hordható szülés után is. Az "amit nem csinálok" bekezdéssel abszolút egyetértek, a pocaklakó és társai megnevezésektől a falra mászom, mi amint tudtuk,hogy fiunk lesz, már a nevén emlegettük Zalánt.
  A könyvekkel kapcsolatban... én összevásároltam a fél kismama/baba irodalmat, néhány hasznosnak bizonyult, de tényleg annyira ellentmondóak az infók,aztán jön a rokonság, baráti kör is a maga tanácsaival... és az a vége, hogy úgyis kiismered a babádat, meg sok mindent ösztönből csinál az ember, és majd élesben derülnek ki a dolgok. Továbbra is jó babavárást :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez abszolút így van, hogy úgyis élesben derülnek majd ki a dolgok. Egyelőre még sok kétségem van, de azt hiszem ez természetes és remélem idővel majd elmúlnak :).

   Törlés
 2. Már nagyon vártam ezt a posztot, Szandra! Örülök, hogy minden rendben idekint és odabent is! :) Tetszik a babaszoba elképzelés, tetszik a letisztultsága, hogy nem egy túldíszített, "túlrózsaszín" birodalom lesz! A fehér HEMNES bútorok nekem is nagy kedvenceim! :)

  VálaszTörlés
 3. Imádom olvasni az ilyen bejegyzéseket! Örülök hogy a problémák megoldódtak, az étkezést meg ügyes vagy és kibírod. A hetente készült képek, hát hogy is mondjam brutálisan nagy a változás a 22-26. hét között. Nagyon szép pocid van így ruhán keresztül, te is ragyogsz. Várom a következő ilyen jellegű bejegyzést.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen :). Hát igen, ha megnézem, hogy mennyit nőtt a hasam az emúlt időszakban, akkor elég szembetűnő, bár néha még így sem tűnik olyan nagynak, dehát még nincs vége, kíváncsi vagyok mekkora lesz végül :).

   Törlés
 4. Nagyon szép dolgokat néztétek ki a babaszobába. Azt a falmatricát én is néztem néhány hete, jól fel lehet dobni vele a fehér falat.
  Az étkezéssel kapcsolatban teljesen át tudom érezni az érzéseidet, nekem is ilyen diétát kell tartanom. Neked nem kell nézni azt is, hogy gyors/lassú szénhidrát? Sajnos a gluténmentes dolgok általában mind gyors felszivódású, ami nagyon meg tudja emelni a vércukorszintet. :( ha tudok segíteni ezzel kapcsolatban keress nyugodtan privátban, tudod, hol találsz. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Aranyos vagy, köszönöm :). Valószínűleg hétfőn megyek ilyen dietetikai "oktatásra", úgyhogy ott mondják el részletesen, hogy pontosan miket ehetek, meg pontosan mire figyeljek, egyelőre csak annyi van meg, hogy 170 g-os CH diéta 5 étkezésre elosztva. Most nem is eszem amúgy gluténmentes termékeket, hanem teljes kiőrlésűt, ha pl. kenyeret akarok enni, vagy netán tésztát.

   Törlés
  2. Remélem sikerül jó dietetikust kifonod. Akinél én voltam nagyon gáz volt. Neki a lassú ch a korpás zsemle volt... Az volt a szerencsém, hogy csak azért mentem, hogy a dokim megnyugodjon, amúgy már tartottam a diétát jó ideje és sok időt és energiát belefektettem, hogy tudjam, mit hogy kell, de nagyon bosszantó volt, hogy volt aki ugyanazzal a betegséggel ment mint én, de még nem nézett utána semminek sem, és simán ment volna a rossz úton. :( Az "oktatás" után küldtem is neki egy jó nagy adag olvasnivalót. :D

   Törlés
 5. Kedves Szandra!

  Nagyon jó volt olvasni a soraidat, megint ugyanazt éreztem, amit a korábbi bejegyzésnél, hogy annyira összhangban vagytok a férjeddel és a babával, ami nagyon jó érzéssel tölt el, még akkor is, ha én személy szerint nem vagyok részese ennek. Lili a lehető legjobb helyre fog születni, és akkor már nem csak a pocakodnak fogtok mesélni :)
  Egyébként nekem is ugyanilyen falmatrica van a falamon, és bizton állíthatom, nem lehet megunni. Körülbelül két éve díszíti a szobát, de én még mindig szívesen nézegetem. Úgyhogy jó választás!
  További kellemes napokat kívánok, és nagyon sok apró örömöt a babavárás során!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jajj annyira jól esett, amit írtál. Bízom benne, hogy tényleg jó helyre fog születni a lánykánk, mi mindent megteszünk érte :).
   A falmatricán meg érdekes, hogy nem is gondolkodtam sokat, pedig vannak sok helyen ilyen "babás", meg "gyerekes" matricák, de nekem ez sokkal jobban tetszik, valahogy jobban illik a szobába, meg az elképzeléseimbe :).

   Törlés
 6. Szandra, egy tipp: egyik ismerősöm kölcsönkért kabáttal vészelte át a terhesség téli szakaszát ugyancsak utolsó hónapokban, ugyanis így megúszható egy nagyobb és valószínűleg fölösleges kiadás... Amúgy jók ezek a bejegyzések :) Csini kismama vagy :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi szépen :)! Hát az az igazság, hogy amúgy is kéne egy jó meleg kabát, szóval nem bánom alapvetően ha vennem kell, csak akkor olyan legyen, amit mondjuk egy év múlva is tudok hordani.

   Törlés
 7. Nagy vártam már ezt a babaváros posztot. :) Nagyon szép kismama vagy. :) Szép nevet választottatok és szerintem nem mindennapi név a Lili. :) Várom a következő ilyen posztodat is. :D

  VálaszTörlés
 8. Ismét nagyon kellemesre sikerült a bejegyzés. Köszönöm szépen!:)
  Még nem aktuális, de legutóbb kicsit rákerestem a stria kérdésre. Nekem kamaszkoromban elég sok kialakult, fenekemen és a combomon, még a melleimen is, pedig nem nőttek sokat. Úgyhogy úgy vagyok vele, hogy ezeket már elfogadtam, de a hasamon nincsenek, és örülnék, ha az a rész kimaradna. Általában az a tapasztalat, hogy a terhesség utolsó egy-két hetében jelentkeznek. A másik, hogy nem mindenkinek lettek azok közül sem, akiknek már van, ahogy neked is meg nekem is. Amit viszont a legérdekesebb volt megtudni, hogy valószínűleg nem a bőr nyúlásától képződnek, vagy nem csak, hanem hormonális hatások váltják ki. Ezért gyakori a kamaszkor elején is, hogy egyik napról a másikra megjelennek, és gondolom a terhességnél is így lehet. Kenegetni biztos nem árt, főleg, ha érezhetően húzódik, viszket a bőr, de valószínűleg nem ez a döntő faktor. Ez engem kissé megnyugtat, lesz, ami lesz alapon.
  Az Ikeás székkel kapcsolatban én egyszer azt olvastam, hogy nem a legpraktikusabb szoptatáshoz, mert nehéz belőle felállni babával a kézben, mivel elég mély az ülőfelülete. Egyébként már most nagyon tetszik a babaszoba berendezése.:)
  A kabáttal kapcsolatban teljesen igazad van. Én sosem turizom, de ebben az esetben érdemes lehet szétnézni. Vagy egy jó oversize kabátot kell keresni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is így vagyok a striákkal, mármint szerintem is vagy kialakul valakinél, vagy nem, és nem attól nem lesz, mert X krémmel kenegeti, az max csak enyhíthet valamennyit. Volt olyan ismerősöm, aki kente mindenfélével, és mégis kialakult neki várandósság alatt, és volt olyan aki kb. nem is nagyon kenegette magát mégsem volt neki.
   Amik vannak nekem még régről a fenekemen és a combom hátsó részén, azok eléggé halványak, de látszódnak, de bízom benne, hogy ezeket a sötétebb, terhesség alatt képződő csíkokat sikerül megúsznom, ha eddig nem jöttek elő.
   Hú tényleg a turi jó ötlet, bár most láttam egy kabátot a C&A-ban, ami elég ígéretesnek tűnik :).

   Törlés
 9. Azon kívül, hogy nagy örömmel olvasom ezeket a bejegyzéseket, továbbra is imádom a pocis fotóidat, olyan aranyos. :) Főleg a 25. hetes kép, oldalról.
  Jó neked, hogy te csak most lettél érzékenyebb, én nem vagyok várandós, nem is voltam, de nagyon megérintenek ezek a történetek és fotók, ha személesen is ismernélek, már biztos elpityeredtem volna, annyira megható.
  További jó egészséget kívánok és sok hasonló bájos bejegyzést! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Amúgy valóban nem vagyok egy pityergős fajta, mármint nyilván vannak helyzetek, amikor elsírom magam, de azért az fura, hogy mostanában szinte bármin képes vagyok elsírni magam, de nincs ezzel baj :).

   Törlés
 10. Aranyos bejegyzés volt, csak úgy árad az egészből a szeretet és a boldogság, de hát ez így is van rendjén :) A szoba nagyon csajos lesz és visszafogott de azt hiszem hogy hozzád valami hasonlót képzeltem el :)
  További kellemes babavárást és jó egészséget kívánok nektek :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen :). Valóban csajos, de visszafogott szobát szerettem volna így elsőre, aztán ha már nagyobb lesz, valószínűleg úgyis ő fog diktálni, hogy mi tetszik neki és mit szeretne a szobájába :).

   Törlés
 11. Nagyon hasonló az ízlésünk, imádok mindent, amit vásárolták a babaszobába, nagyon édes, kislányos dolgok :)) Szeretem az ilyen jellegű bejegyzéseid.

  VálaszTörlés
 12. De drága vagy, hogy megemlítettél! ♥ Nagyon imádom, ahogy készülsz az anyaságra. ♥ További szép várandóságot, hamarosan új meglepivel jelentkezem!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ne viccelj, én köszönöm ezeket a csodás dolgokat :)!

   Törlés
 13. Nagyon szeretem olvasni a babavaros bejegyzeseid. Annyira erezni hogy egy igazan boldog, harmonikus csalad vagytok! :) Lilinek fantasztikus szulei vannak! ;)
  Es te pedig egy csodalatosan szep kismama vagy, csinos es nagyon formas pocakod van! :)
  Tovabbi nyugodt, ugyanakkor elmenyekkel teli babavarast kivanok! Puszi :) :)

  VálaszTörlés
 14. Nagyon szép vagy, Szandra :) Szeretem ezeket a bejegyzéseket, így pedig még jobban, hogy aktuális is :) Az Alverde testvajért pedig azt hiszem, hálám örökké üldözni fog, imádom :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jujj de jó, gratulálok :)! Mikorra várod a babát? Örülök, hogy Neked is bevált az alverde testvaj, nekem lassan elfogy, és most azon morfondírozok, hogy merjek-e más testvajat használni, mert van egy csomó azon kívül, így ha nem muszáj, nem vennék de mi van, ha pont emiatt a testvaj miatt nem jöttek elő striák :D, úgyhogy nem tudom merjek-e másikat használni, vagy ragaszkodjak ehhez :).

   Törlés
  2. Köszönöm :) 15+3 most, áprilisra várjuk az érkezését :) Mivel elég vékony vagyok, így már a 12. héten látszott a pocakom, ezért is külön örültem ennek a testvajnak. Nyilván még csak ezután jön majd a nagyobb növekedés, de örülök, hogy eddig is megúsztam csíkok nélkül :) Az előző bejegyzésed is nagyon jó volt olvasni, akkor még a bizonytalanság szakaszában vártam, hogy végre betöltsem a 12. hetet (komplikációk miatt) és sok erőt adott amiket leírtál :) További jó babavárást :)

   Törlés
  3. Hát igen, a bizonytalanság érzését, meg a komplikációkat én is ismerem, nálunk is mindig van valami, picit irigyellem is azokat, akiknek teljesen problémamentes a várandósságuk és felhőtlenül élvezhetik, dehát mindenkinek más jut.
   Amúgy érdekes ez, hogy kinek mikor látszik, hogy babát vár, mert nekem több nagyon vékony ismerősömön is sokkal később lehetett látni, de szerintem ez tökre egyedi dolog mindenkinél :).
   Szorítok, hogy most már problémamentes legyen a várandósságod, és igazán átadhasd magad az örömnek :).

   Törlés
 15. Nagyon izgalmas lehet ezen végig menni. Nagyon jól áll a várandósság :) mennyire izgulsz? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen :). Izgulok és vannak kétségeim is, de szerintem ez teljesen természetes, azt hiszem a következő bejegyzésben majd erről is írok :).

   Törlés
 16. Nagy örömmel olvastam a bejegyzést! A legjobbakat kívánom!!! :)

  VálaszTörlés
 17. Csodás volt olvasni a soraidat így egy fáradt péntek este. Megmosolyogtattál, majd meghatódtam és elérzékenyültem, végül azon kaptam magam, hogy vége, pedig még itt ültem volna olvasni téged...

  VálaszTörlés
 18. Végigborzongtam az egész bejegyzést, annyira jó volt olvasni! Vigyázz magadra nagyon <3 <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én meg végigsírom a kommenteket... köszönöm szépen <3 :)!

   Törlés
 19. Gyönyörű kismama vagy :3 A pocid meg tényleg nagyon gyorsan növekszik :)
  Öröm volt olvasni ezt a bejegyzést, és nézegetni a képeket :)
  A legjobbakat kivánom nektek :)

  P.S.
  Alig vártam már ezt a bejegyzést, már szinte számoltam vissza a napokat :D

  VálaszTörlés
 20. Bár közelében sem vagyok még a babavárásnak, de mégis mosolyogva olvasom ezeket a bejegyzéseket :) Gyönyörű kismama vagy :) A pocakod is egyre gyorsabban nő :) A Pici neve is nagyon tetszik, szerintem egyáltalán nem tucat név a Lili, az én környezetemben speciel 2 Lili van...úgyhogy jó választás :) Remélem lesz még ilyen babaváró poszt :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszett :). Lesz még ilyen bejegyzés, szerintem kettő esetleg három, ha még belefér, meglátjuk :).

   Törlés
 21. Nagyon jól áll neked a poci,és tényleg gyorsan növekszik.Jó egészséget neked és a kis Lilikének akinek gyönyörű neve van és a becenevek pedig nagyon aranyosak... :-D
  (Már nagyon vártam ezt a bejegyzést)
  ♥♥♥

  VálaszTörlés
 22. Öröm olvasni ezeket az írásokat! :) Gyönyörű kismama vagy (látom, hogy sokan mondják Neked, de tényleg így van)! Szerintem nagyon szép nevet választottatok! További minden jót kívánok Nektek! :)

  VálaszTörlés
 23. Használd ki ezt az időszakot, mert az első terhesség varázslatos dolog, minden új és izgalmas :) Mindenre van idő!!
  Nagyon csinos vagy, tényleg már elég jól látszik a pocak :) A télikabát az drága, de kell. Vehetsz használtat is, vagy bő szabásút. Én beruháztam egy bővebb fazonúra, később anyámnak adtam. Igazából méret volt, normális kabát, csak a derékrésze nem húzott volt, hanem egyenes. Persze egy nyári és egy tavaszi gyerekkel nem volt nagy hasam, de megállapítottam, hogy a nyári gyerek a legruhatakarékosabb :)
  A használt holmiknak, kiságy, kiskád én is nagyon örültem, bár látszott rajtuk a használat, de azt legalább nem kellett megvenni és szeretettel adták. Ruhákat nem kaptunk, na azt mindet venni kellett.
  Nálunk a babaszoba kb. pelenkázás céljára volt fenntartva, először velünk, aztán mózesban, aztán az ágyunk mellett a kiságyban, később meg a babaszobában aludt a gyerekünk, akiről kiderült, hogy zavartuk, mert a külön szobát szerette!! A másik gyerek meg csak a nappaliban volt hajlandó aludni. Ki kell ezt is tapasztalni, mit szeret a baba, sokan meg a szülőkkel alszanak legszívesebben.
  A többes szám használata nem jellemző mindenkire, én mindig zavarba jöttem, amikor hallottam, vagy így kérdeztek :)
  Boldog babavárást, és ne feledd, hogy most két embert kell ellátni a szervezetednek, úgyhogy ezért a sok változás :) Pihenj sokat és élvezd ki ezt a rövid időszakot!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az tuti, hogy a nyári várandósság alatt a legkönnyebb öltözködni, csak egy trikó meg egy maxiszoknya kb. és kész :D, de ha már így alakult, akkor csak vadászok egy jó kis kabátot. Mármint van most még olyan, ami jó rám, csak 8 hónaposan már nem biztos, hogy jó lesz, csak hát ugye nem tudom mekkora lesz a hasam. De lehet, hogy a C&A-ban találtam egy befutót :).
   Nálunk esélytelen, hogy velünk egy szobában aludjon a baba, mivel a szoba, amibe átköltözünk, annyira pici, hogy csak az ágyunk lesz benne, meg egy beépített szekrény van ott, és oda már tényleg semmi nem fér be.
   Nagyon szépen köszönöm a biztatást :).

   Törlés
 24. Lili, cuki! :DDD
  Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek a bébihez!!!!!!!!!!!! :))))))))))))))))))))
  Pusza: Reni

  VálaszTörlés
 25. A kolléganőm, akit az endometriózisos bejegyzésednél már említettem, hogy sorstársad, nyáron lett anyuka, és Lilinek hívják a kislányát. Gyönyörű baba, és annyira illik hozzá ez a név. :-) A lakberendezéses dolgokat nagyon jól összeválogattad, és megható, hogy már most olvastok mesét Lilinek. Remélem, a kabátügy is megoldódik, mert tényleg kriminális árak vannak ezen a téren is, meg aztán a babaholmik ára sem semmi.

  Várom a következő beszámolót is :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Aranyos vagy, nagyon szépen köszönöm :)!
   Hát igen, nem semmi árak vannak az tuti, mostanában gyakran olvasok olyan listákat, amiken felesleges babadolgok vannak, ha valamire többen is azt írják, hogy felesleges megvenni, akkor hagyom, így is horror áron vannak a legszükségesebb dolgok is, szóval próbálok azért ésszerűen vásárolni neki, meg hát magamnak is.

   Törlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe