Babaváró napló 1.
Régóta tervezem már ezt a bejegyzést, mivel amikor megosztottam Veletek itt a blogon, hogy babát várok, többen is írtátok, hogy szívesen olvasnátok babavárós bejegyzéseket is. De úgy alakult, hogy mindig volt valami, ami miatt halogattam ezt a posztot, de most végre eljött az ideje ennek, talán így túl a várandóság felén, 22 hetesen éppen ideje is volt :D. Mivel ez az első ilyen bejegyzésem, így jó hosszú lesz, mert a kezdetektől szeretném leírni Nektek a legfontosabb dolgokat és történéseket, tapasztalatokat, meg mindenfélét. Persze azért a túl részletes, fárasztó orvosi dolgoktól megkímélnélek titeket, de remélem, hogy tetszeni fog Nektek :).

"Gratulálok, Ön terhes!"
A mi történetünk nem úgy kezdődött, hogy nagyon meglepődtünk és váratlanul ért minket, amikor kiderült, hogy babát várok. Ugyanis nagyjából két évet vártunk a kis jövevényre, és sajnos a súlyos endometriózisom következményeként miatt lombik programban kellett részt vennünk, de hála az égnek az első kezelés sikerrel zárult és május 27-én az orvos örömmel tudatta velünk, hogy babát várok. Képzelhetitek mennyire boldogok voltunk, mikor megtudtuk az örömhírt, mivel - bár igyekeztünk az egész procedúra alatt pozitívak és bizakodóak lenni- sok mindent lehetett hallani arról, hogy az első beavatkozás keveseknek sikerül, így próbáltuk reálisan nézni a dolgokat és nem elbízni magunkat. Nehéz szavakkal kifejezni, amit akkor éreztünk, amikor megtudtuk, hogy a kis jövevény, akiért annyit küzdöttünk és akire annyit vártunk, végre úton van :).
Hivatalosan február 2-án várható a baba érkezése, tehát most 22 hetes kismama vagyok.

Az első 12 hét
Bár nagy volt az öröm, azért az első 12 hét általában kritikus időszak, így én is izgultam, hogy minden rendben legyen és nehogy valami olyasmi történjen, amit nem szeretnék. Így nem is kürtöltük szét, hogy babát várok, csak néhányan tudtak róla, bár legszívesebben azonnal elmondtuk volna mindenkinek.
Talán furán hangzik, de az elején sokszor azon rágódtam, hogy miért nincsenek klasszikus terhességi tüneteim, és az néha az is felmerült bennem, hogy vajon tényleg babát várok-e, hiszen nem émelyegtem és nem voltam rosszul. De aztán amikor mentem az újabb és újabb kontrollokra és mondták, hogy látják a babát, aztán pedig a szívhangot is, akkor megnyugodtam és a 12. hét után kezdtem felengedni és élvezni a várandósságot.
Ez az a kép, amivel nagyjából a 13. héten tudattuk a világgal örömünket. Volt aki kérdezte, hogy miért nem ultrahang képet tettem fel? Na abban az egyben biztos voltam, hogy azt nem fogok feltenni sem facebookra, se máshova, ennél egy cukibb módját választottuk az örömhír bejelentésének. Többen kérdeztétek, hogy honnan van ez a kép: büszkén jelentem, hogy neten való inspirálódás után ezt a képet mi magunk készítettük a mi saját cipőinkkel és én a két saját kezemmel írtam fel krétával a dátumokat, a férjem pedig jól lefotózta :). (A blogbejegyzés elején szereplő kép is saját kép :).

Jön a fekete leves...
Nagyjából a 16. hétig egészen jól is ment minden, de akkor sajnos több olyan dolog is történt, ami aggodalomra adott okot, így sok-sok újabb vizsgálat következett, hogy ki tudjanak zárni bizonyos dolgokat, úgyhogy folyamatosan orvoshoz mászkáltam. Ráadásul az egyik vizsgálat után szigorú ágynyugalomra "ítéltek" kb. 2 hétre, hogy nehogy még nagyobb baj legyen. Úgyhogy természetesen így tettem, feküdtem és közben próbáltam minél kevesebbet stresszelni, hiszen az nem tesz jót a babának. Rendszeresen beszéltem hozzá és nyugtattam őt is, meg magamat is, hogy minden rendben lesz. Nehéz volt pozitívnak maradni ebben az időszakban, és néha azon rágódtam, hogy vajon annyi megpróbáltatás után miért nem mennek még mindig "simán" a dolgok, de a férjem és a családom 100%-osan mellettem álltak és nyugtattak, hogy minden rendben lesz.

Eredményre várva
Az egyik legfontosabb és legkomolyabb, ráadásul egyáltalán nem veszélytelen vizsgálat eredményére majdnem egy hónapot kellett várni. Őszintén szólva nem volt egyszerű nem azon agyalni folyamatosan, hogy mi lesz, ha kiderül, hogy baj van... de igyekeztem elterelni erről a gondolataimat, és továbbra is biztattam a babát és ezzel együtt magamat is, hogy minden rendben lesz. Ennek a vizsgálatnak az eredményét egyébként pont ezen a héten tudtam meg, és kiderült, hogy minden a legnagyobb rendben van a babával és semmilyen rendellenességet nem találtak. Nem tudom körülírni Nektek azt a megkönnyebbülést és boldogságot, amit érzünk, és azt hiszem most már végre tényleg megnyugodhatok és igazán élvezhetem a babavárás hónapjait.

Mozog a baba!
Első várandósságnál általában a 18-20. hét környékén kezdik érezni a kismamák a baba mozgását, van aki ennél előbb, van aki később. Kérdezgettem, meg olvasgattam arról, hogy mit kellene éreznem, mire figyeljek, milyen érzés. Aztán a 19. héten egyik este, amikor lefeküdtem aludni, többször is éreztem valamit, amiről biztosan tudtam, hogy ez már biztosan a baba. Leírhatatlan érzés volt, hogy végre érzem, hogy egy új élet fejlődik bennem, nagyon meghatódtam. Azóta már rendszeresen szoktam érezni, ahogy rugdos. Ezek most még nem annyira erős rúgások, de nyilván ahogy nő és erősödik a baba, egyre intenzívebbek és gyakoribbak lesznek majd.

Tünetek, változások
Ahogyan már fentebb is írtam, nálam a klasszikus, reggeli émelygős-hányós időszak szerencsére kimaradt, bár a szagokat eléggé intenzíven éreztem és érzem. Olyan előfordult, hogy megfőztem a vacsit, aztán amikor elkezdtem enni, egyáltalán nem esett jól, így nem is ettem meg, de ilyen is kb. csak 3-4x fordult elő. Nagyjából az első két hónapban viszont kb. 2-3 óránként ennem kellett, mert ha nem, akkor rosszul voltam, de aztán ez szép lassan visszaállt a normálisra.
Az elején állandó tünet volt a nagymértékű haspuffadás, az állandó mosdóba mászkálás és fáradság, ez utóbbi maradt is: sokkal hamarabb és könnyebben elfáradok, mint korábban.
A bőröm maradt olyan, amilyen eddig is volt: nem lett zsírosabb, vagy pattanásosabb a bőröm, viszont a szám fölött megjelent egy barna pigmentcsík, ami állítólag a hormonális változások miatt van.
Ami a hajat illet, volt akitől azt hallottam, hogy várandósan egyáltalán nem hullott a haja, és nagyon gyorsan nőtt neki, így gyönyörű hajkoronája lett. De volt aki azt mondta, hogy neki baromira hullott. Nos, nálam ezen a téren sem változott semmi: ugyanúgy hullik, ahogy eddig is :D.
Viszont az feltűnt, hogy ritkábban kell szőrtelenítenem, mert lassabban és ritkábban nőnek a szőrszálaim, aminek kifejezetten örülök :D.

Étkezés
A váradósság előtt az endometriózis miatt elég szigorú diétát tartottam, de még az első vérvételek egyikén kiderült, hogy vérszegény vagyok, úgyhogy az orvosom írt fel rá gyógyszert és azt mondta hagyjam a diétát és egyek mindenfélét. Nyilván azért ő sem arra gondolt, hogy fehér kenyeret krumplival és tésztával, nyakon öntve zsírral és egy kis cukorral :D. 
Egy-két dolgot azért megtartottam a diétámból: pl. ha tészta, akkor továbbra is gluténmenteset veszek, illetve a latkózérzékenységem miatt továbbra is laktózmentes tejtermékeket fogyasztok, és igyekszem ritkán enni krumplit, rizst és fehérlisztes, meg nagyon cukros dolgokat. Szerencsére kevés olyan étel van, amitől kifejezetten undorodom, így igyekszem változatosan étkezni: saláták, húsok, levesek, főzelékek, tészták, gyümölcsök, zöldségek, tejtermékek, szóval vegyesen mindenfélét.
Természetesen ha éppen megkívánok egy finom sütit, vagy éppen rakott krumplit, netán egy hamburgert, akkor szívfájdalom nélkül megeszem, de azért nem ilyeneken élek :D.
És ha már a kívánósságról esett szó: olyan igazi kívánós "rohanom" nem volt, amivel a férjem agyára mehetnék, hogy mondjuk este 10-kor kívántam volna meg valami nagyon abszurd kaját, és nem is eszem savanyú uborkát fagyival :D (bár a savanyú uborkát mindig is nagyon szerettem, úgyhogy azt továbbra is nagyon gyakran és szívesen eszem). Egyik este viszont mondtam a férjemnek, hogy másnap délelőtt menjünk el valami jó kis hamburgerezős helyre, mert nagyon ennék egy jó hambit (amiből aztán hot-dog lett, de mindegy :D), illetve egyik nap bekattant az a jó kis "bolti" márványos sütit (marmor cake, hátha így többeknek beugrik), úgyhogy azt kb. egy hétig kerestünk a férjemmel, mire végre tudtunk venni valahol :).

Hízás
Ha már a kajákról esett szó, akkor szerintem egyből adja magát ez a téma. Így a 22. hétig összesen 5 kilót híztam, ami szerintem normális, nem túl sok és nem is túl kevés. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyinél fog megállni a mérleg nyelve. Amúgy alapvetően csak a hasam lett nagyobb, meg talán a fenekem egy picit, meg persze a cicik :). Érdekes, hogy csípőre nem igazán híztam, viszont észrevettem, hogy szélesebb lett, mert már a várandósság elején volt olyan nadrágom, ami nem jött fel a szélesebb csípőm miatt.

Ruhák, öltözködés
Mivel már az első hetekben eléggé puffadt volt a hasam, így a korábbi nadrágjaimat már elég korán nem tudtam begombolni, és ahogy haladt előre az idő, úgy fogytak azok a nadrágok, amik a régiek közül egyáltalán még rám jöttek, hiszen nem csak a hasam nő, de a csípőm is szélesedett. Persze vannak még most is olyan nadrágjaim, amik még feljönnek és apróbb kis trükkökkel tudom még hordani őket, de beszereztem már jó kis kényelmes leggingseket és kismamafarmert is :). A felsőim közül szerencsére azért jónéhány van, amit még tudok hordani (éljenek az oversize felsők), de vettem már néhány kismama felsőt a H&M-ben és az ASOS-ról is rendeltem, ITT már láthattatok róluk videót is. Nem akarok túlzottan sok, kifejezetten kismamaruhát összevásárolni, hiszen ezeket korlátozott ideig tudtam csak hordani, de természetesen a kényelmes ruha nagyon fontos, hiszen az semmiképpen nem jó, ha szorít, vagy bevág valahol.

Kozmetikumok a várandósság alatt
Az arcomon igazából eddig is főleg "mentes" krémeket és arctisztítókat használtam az érzékeny bőröm miatt, így az arcápolási rutinom nem igazán változott, max. annyi, hogy kipróbáltam egy-két új terméket, amikről majd hamarosan olvashattok a blogon.
Viszont szeptemberben váltottam hagyományos dezodorról alumíniummentesre, ezt mondjuk nyáron a melegben nem biztos, hogy bevállaltam volna, de így ősszel teljesen rendben van, és a kókuszos-nektarinos Balea dezodor eddig egészen jól teszi a dolgát.
Ami a testápolást illeti, "kénytelen" voltam rávenni magam a rendszeresebb krémezésre, hiszen tudtam és egy idő után éreztem is, hogy a bőröm igényli, hogy valami jó kis zsíros krémmel kenegessem, hiszen ahogy nő a baba, úgy nő a hasam, úgy tágul és húzódik, sőt néha viszket is a bőröm. Meg hát próbálom megelőzni, vagy megfékezni a striák kialakulását, meglátjuk mennyire megy. Igazából a The Body Shop testvajaim is tökéletesen megfelelnek erre a célra, hiszen azok is elég zsírosak, de találtam még egy annál sűrűbbet is: az alverde Mamaglück mályvás testvaját, amit kifejezetten kismamáknak fejlesztettek ki, ITT már láthattatok is róla videót. Este szoktam használni lefekvés előtt, elég sok idő kell neki, amíg beszívódik, viszont hosszan tart a hatása, még másnap este is szoktam érezni, úgyhogy most még egyelőre kétnaponta szoktam használni.

Dolgok, amiket máshogy terveztem
Két dolog van, amit máshogy terveztem még a várandósság előtt, de aztán az élet máshogy alakította, úgyhogy ezt el kellett fogadnom.
Az egyik a testmozgás váradósság alatt: úgy terveztem, hogy szeretnék mozogni, és valamilyen kismamatornát csinálni. A 12. hét után el is kezdtem csinálni napi negyed órában Rubint Réka kismamatornáját, de aztán amikor a 16. héten több gond is volt, meg egyéb más bajok miatt és fekvésre, meg pihenésre fogtak, akkor sajnos el lettem tiltva a tornázásról. De nyilván a baba meg a saját magam egészsége a legfontosabb, így nem volt kérdés, hogy nem kockáztatok. Persze ha helyrerázódnak a dolgok, akkor még akár neki is lehet állni lazán, nyilván szigorúan az orvossal egyeztetve.
A másik pedig a munka; szerettem volna minél tovább dolgozni, bár igazából az orvosom már akkor ki akart írni, amikor kiderült, hogy babát várok, de én mondtam neki, hogy én azért szeretném megpróbálni a munkát. De aztán a 16. heti történések egyrészt fekvésre kényszerítettek, másrészt rádöbbentettek arra, hogy ez nem fog menni, nem szabad túlfeszíteni a húrt, úgyhogy most már nem is dolgozom. Próbálok minél többet pihenni, relaxálni, nem stresszelni és sétálgatni, ameddig még az idő engedi, meghát természetesen készülök a baba érkezésére, hiszen azzal is van dolog, persze ezekkel nagyon szívesen foglalatoskodom :).

Fiú vagy lány?
Imádtam a találgatásokat, meg a népi babonákat, amik alapján néhányan megjósolták, hogy kisfiú, vagy kislány van-e pocakomban. Én ezekben nem hiszek, bár nyilván valakinél pont beletrafálnak, elvégre 50-50% az esély :D. Mi szerettük volna előre tudnia baba nemét, egyszerűen nem bírnám ki, hogy csak a születéskor derüljön ki, bár tény, hogy az még nagyobb meglepetés :).
A 20 hetes ultrahangon már látták a nemét, és bár akkor elég határozottan mondták, csak a szűk családnak mondtuk meg. Ugyanis annál a bizonyos vizsgálatnál, aminek egy hónapot kellett várni az eredményére, azt is lehetett kérni pluszban, hogy megnézzék mi a baba neme, és ez 100%-os eredmény, úgyhogy kértük ezt is. Így szintén ezen a héten tudtuk meg, hogy biztosan kislányunk lesz :).
Nagyon boldogunk vagyunk, de természetesen ha kisfiú lenne, akkor is ugyanígy örülnénk, tényleg annyi minden volt már itt, hogy tényleg csak az a legfontosabb, hogy egészséges legyen.
Régebben egyébként el sem tudtam volna képzelni, hogy kisfiunk legyen, de aztán annyi aranyos, vagány kisfiút láttam, hogy ez is változott bennem. Én egyébként belül valahol éreztem, hogy lánykánk lesz, de igazából nem voltam benne biztos, hogy ez tényleg megérzés, vagy csak a vágyaimat vetítem ki magamban. És hát az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy egyszer meg is álmodtam, hogy kislányunk lesz :).
Ezen a képen láthatjátok, hogy hogyan osztottam meg a férjemmel, hogy kislányunk lesz. Az ultrahang napján, amikor megtudtam a hírt, akkor azt mondtam neki, hogy én már tudom a baba nemét, de adjon nekem egy napot, mert szeretném megadni a módját annak, hogy megosszam vele az örömhírt, ha már azt, hogy babát várok, nem én mondhattam el neki, hanem az orvos közölte velünk.
Ehhez is részben neten jött az ihlet, és aztán magam készítettem el ezt a meglepetést. Leírom, hogy hogyan készült, mivel gyakorlatilag bármilyen hír bejelentésének nagyon helyes módja :).
Vettem egy kék dobozt, amire rózsaszín masnit ragasztottam, majd feliratot is ragasztottam rá (mivel ékezetes betű nem volt a szettben, így maradtam az angol feliratnál), persze a színekkel próbáltam minél inkább összezavarni a férjem, hogy nehogy már a dobozról kitalálja. A dobozba fecniket tettem, ezekkel ágyaztam meg a meglepetés tojásnak.
Ez úgy készült, hogy alul-felül óvatosan kifúrtam egy tojást, kifújtam belőle a tojást (ez volt a leghosszabb és legnehezebb folyamat), kimostam és kiszárítottam. Befestettem rózsaszín festékkel, majd amikor az megszáradt, kék pöttyöket festettem rá, ezt is természetesen az összezavarás miatt :). A tojás belsejébe rózsaszín glittert szórtam: ehhez papírból csináltam egy kis tölcsérszerűséget, beleraktam a tojás egyik végén található lyukba és azon keresztül adagoltam bele a glittert, aztán jól megrázogattam a tojást, hogy lehetőleg feltapadjon a glitter a falára és mindenhova jusson belőle. Végül pedig egy kis cetlire ráírtam, hogy "It's a girl!" (mivel a dobozon angolul volt rajta, így maradt a cetlin is az angol), összetekertem, és beletuszkoltam a tojásba az egyik lyukon.
A férjemnek pedig csak annyi volt a dolga, hogy kinyissa a dobozt és feltörje a tojást :). Talán mondanom sem kell, hogy mennyire tetszett neki és hát a reakciója... ezért megérte megcsinálnom ezt a kis meglepit. Bár azt mondta, hogy érezte, hogy kislány lesz :).


Így elsőre azt hiszem ez így elég tartalmas volt, de remélem azért tetszett Nektek. A következő ilyen bejegyzést kb. 3-4 hét múlva tervezem, akkor szeretnék majd a névválasztásról, babadolgok beszerzéséről, meg éppen aktuális dolgokról írni Nektek.
Még annyi, hogy hamarosan tervezek egy "Kérdések és válaszok" videót, úgyhogy ha szeretnétek tőlem kérdezni valamit bármilyen témában, akkor kommentben írjátok meg a kérdést, csak jelezzétek valahogy, hogy ezt a kérdések és válaszok videóhoz szánjátok :).


Szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem Nektek azt a sok-sok kedves kommentet, üzenetet és levelet, amit kaptam tőletek a babaváráshoz kapcsolódóan. 
Annyira jó érzés és hihetetlen boldogság, hogy ennyien szurkoltatok és velünk együtt örültök, nagyon sokat jelent és elképesztően jól esik <3!Szandra
Facebook Youtube Instagram Twitter BloglovinPinterest
You Might Also Like

93 megjegyzés

 1. De jó volt olvasni ezt a bejegyzést! :) Visszarepítettél az időbe, amikor mi tudtuk meg, hogy babát várunk (azóta pedig azt várjuk minden nap, hogy mikor bújik ki) Hatalmas erő van bennetek, hogy végigjártátok ezt az utat! Mindig csodáltam az ilyen párokat! Nagyon nagyon sok boldogságot kívánok a picihez és jó egészséget, hogy zavartalanul élvezhesd a várandóságot! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Aranyos vagy, nagyon szépen köszönjük :)! Hű akkor Nálad ez most még izgibb időszak, könnyű és problémamentes szülést kívánok, meg jó egészséget a picinek és Nektek is :).

   Törlés
 2. Annyira jó ezt olvasni, visszahozza a saját várandós élményeimet :) A fényképek is nagyon édesek, én se pakolgattam fel sehova ultrahangképeket, az nekem nagyon személyes, intim dolog volt, csak a család látta. Vigyázz magatokra :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is pont így vagyok az UH képekkel. Örülök, hogy picit nosztalgiáztál :).

   Törlés
 3. Imádtam olvasni minden sort!
  Köszi, hogy megosztod velünk e csodálatos élményt! Még egyszer nagyon gratulálok, és könnyű szülést kívánok neked! :)

  VálaszTörlés
 4. Ha pedig babás témában tudok esetleg segíteni, vagy beszélgetni szeretnél (friss tapasztalattal, 5 hónapos fiókával :)), írj egy mailt :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Aranyos vagy, köszönöm szépen, hát tanácsokkal bőven el vagyok látva, szerencsére mindenki segít ahol tud :).

   Törlés
 5. Habár már gratuláltam instagramon is, itt is szeretném még egyszer kifejezni a jó kívánságaim!:)
  Annyira aranyos kismama vagy! :))) Ez a doboz pedig fantasztikus ötlet volt! :)
  Már egy ideje rendszeresen olvasom a blogod -sajátomon ki is raktalak a kedvenc blogok listájához - és nagyon örültem ennek a bejegyzésnek is. :) Várom a következőt. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De aranyos vagy, nagyon szépen köszönöm :). Szuper kis blogod van, sok-sok örömöt kívánok hozzá :).

   Törlés
  2. Köszönöm szépen! :) Igyekszem! ;)

   Törlés
 6. Ezt a bejegyzést nagyon szuper volt olvasni :)
  Engem érdekelne milyen névben gondolkoztok :)
  Jó egészéget a továbbiakban is :)

  VálaszTörlés
 7. Nagyon aranyos bejegyzés volt, öröm volt olvasni :) Árad minden sorodból a boldogság. Épp múltkor, amikor a C&A-ban nézelődtem megakadt a szemem egy nagyon cuki rózsaszín macifüles pulcsin és rögtön rád gondoltam. Majdnem le is fényképeztem és elküldtem, amikor eszembe jutott, hogy még nem is tudni a babuci nemét :) De ezek szerint az első megérzésem jó volt. Majd neki is vásárolgass ám a Glamour napokon :)

  További jó egészséget nektek :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jajj de aranyos vagy, hát ez nagyon jól esett :). Amúgy most főleg a babának fogok vásárolni Glamour napokon, a szobájába is, meg ruhákat is, bár azt nem kell vennem túl sokat, mert rengeteget kapunk :).

   Törlés
 8. aranyos lett az a meglepi tojgli... :D Öröm olvasni a soraidat. kívánom, hogy minden rendben legyen! :))

  VálaszTörlés
 9. *-* Anno a hírbejelentéskor is nagyon kreatívnak tartottam a képet, de ez a kisfiú/kislány dolog még jobban tetszik :D
  Nagyon vigyázzatok magatokra és erőt, egészséget kívánok neked és a babának is :) Várom a többi hasonló bejegyzést ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszett a tojás :). Megmondom őszintén, hogy nekem annyira tetszett, mikor készen lettem vele, hogy elsírtam magam... hát igen, a hormonok :D!

   Törlés
 10. Nagyon jó volt olvasni, várom már a következőt! :)) Örülök, hogy minden rendben van Veletek!

  VálaszTörlés
 11. Nagy örömmel olvasom az ilyen bejegyzések minden sorát, hihetetlen, hogy milyen kitartó és pozitív vagy! Alig várom a következő ilyen jellegű bejegyzést. Nektek pedig nagyon jó egészséges kívánok a kis hercegnővel :)

  VálaszTörlés
 12. Örülök, hogy megérkezett az első babavárós bejegyzés, és már a fotót rólad is nagyon vártam! :) Nagyon aranyos vagy, cuki kismama - ha szabad ilyet mondanom. :) A csillámporos tojás valami hatalmas ötlet! További jó babavárást és remek egészséget kívánok az egész ki családnak! :)) És persze várom szeretettel a következő bejelentkezést a babavilágból. :)))

  VálaszTörlés
 13. Imádtam ezt a bejegyzést, köszi, hogy megosztod velünk a történetedet <3 A tojásos megoldás hihetetlenül jó! :)

  VálaszTörlés
 14. a "fiú vagy lány" dobozka annyira aranyos, további szép babavárást :)

  VálaszTörlés
 15. annyira jó volt olvasni! :)) köszönjük hogy megosztod velünk, én nagyon nagyon várom a további babás bejegyzéseid is :) a tojásos ötlet meg tényleg szuper, és nem is olyan nehéz megvalósítani mint hittem :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Azt nem mondom, hogy nem "szenvedtem" vele, de azért annyira nem nehéz megcsinálni, igazából a kritikus pont a tojás kifújása, aztán meg belejuttatni, amit bele kell :D.

   Törlés
 16. nagyon jó volt olvasni ezt a bejegyzést! : ))
  annyira aranyos! : D nagy öröm lehet nektek, ismeretlenül is örülök a boldogságotoknak! : )
  a meglepi meg hát, fenomenális!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát igen, nehéz szavakban kifejezni, mennyire boldogok vagyunk, de örülök, hogy tetszett a bejegyzés :).

   Törlés
 17. Imádom a bejegyzés minden sorát!<3

  VálaszTörlés
 18. Ez egy nagyon-nagyon kedves bejegyzés volt :)
  Köszönjük!

  VálaszTörlés
 19. Az arcon megjelenő pigmentfoltok általában lányra utalnak. Anyumnak mindkét teshességénél volt, Ángyomnak a halántékánál voltak, és most Franciska 1 éves :)
  Sok-sok kitartást, erőt és egészséget kivánok nektek, és nagyon várom az új bejegyzést! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na ezt még nem is hallottam :).
   Nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat :).

   Törlés
 20. Már vártam ezt a bejegyzést! :) Nagyon tetszett, nem volt hosszú sem, szerintem senki nem bánja, ha megosztod a babavárás pillanatait, hiszen mind együtt izgultunk Veletek. :) Gratulálok a kislányhoz, biztosan olyan csodaszép lesz, mint te. :)

  VálaszTörlés
 21. Nagyon örülök, hogy - még ha nehézségek árán is - minden rendben van :)
  Amiket leírsz, annak a nagy részén én/mi is átmentünk (annyi kivétellel, hogy nekünk természetes úton fogant meg a Pocaklakó), teljesen átérzem minden sorodat, örömödet, félelmedet...

  Egy isteni stria elleni szuper argán olaj, rengeteg tapasztalattal:
  http://bionom.hu/biobolt/aromaterapia/baziskremek-bazisolajok/argan-olaj-konzol.html

  Szédületesen jó cucc, gyakorlatilag univerzális, és 100% tisztaságú :), egy pillanatig nem feszült a pocakom, és kb 2 csíkom lett, pedig nagyon gyengék a kötőszöveteim, és a bőröm sem túl rugalmas...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hú nagyon köszi a tippet, igen már hallottam erről is, hogy az argánolaj is nagyon jó a striákra, de van aki a kakaóvajra esküszik :).

   Törlés
  2. Kakaóvajam is van, az is 100%- os, napozáshoz imádom, de ha a Pocakról van szó, nálam mindent vitt ez a fajta argán :)

   Törlés
 22. Nagyon jó volt olvasni. Remélem a továbbiakban is minden rendben lesz! :)

  VálaszTörlés
 23. Aha, szóval ezért van megbénulva a BKF, mert elmentél. :D Viccet félretéve, ismét gratulálok és problémamentes babavárást kívánok! :)

  VálaszTörlés
 24. Nagyon tetszett ez a bejegyzés! Már alig vártam, hogy olvashassam a tapasztalataidat. :) örülök, hogy ennyire boldogok vagytok és,hogy a legszebb csodát élhetitek át a férjeddel. :) Remélem,hogy 2-3 év múlva már én is átélhetem ezt a csodát! Puszi nektek!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szívből kívánom Neked, hogy átélhesd majd Te is :).

   Törlés
 25. Gratulálok!
  Nagyon sok boldogságot és erőt, egészséget kívánok nektek!
  Igazán megérdemlitek ezt a kisbabát, hiszen sok mindenről kellett érte lemondanotok és rengeteget küzdenetek.
  Örülök, hogy megosztod velünk olvasókkal is az örömödet és várjuk a további babás posztokat.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szépen köszönöm, és örülök, hogy tetszett ez a bejegyzés :).

   Törlés
 26. Nagyon Vártam már ezt a bejegyzést :) nagyon jó volt olvasgatni hogy mi történik / történt veletek :) és hidd el minden rendbe lesz !!! Várom a következőt is :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönjük szépen, én is remélem, hogy most már minden rendben lesz :).

   Törlés
 27. De jó volt ezt a bejegyzést olvasni! :) Minden jót kívánok Nektek. :) Nagyon várom a következő bejegyzést is. ♥

  VálaszTörlés
 28. Az első bekezdéseken könnyekig hatódtam, az utolsókon jókat mosolyogtam :) Őszintén gratulálok és jó egészséget kívánok nektek!!! :)

  VálaszTörlés
 29. Gratulálok Nektek ismét! Nagyon jó volt olvasi a bejegyzésedet -szinte Veled izgultam - és remélem egyszer én is átélhetem majd ezt a boldog időszakot :) <3

  VálaszTörlés
 30. Szívből gratulálok nagyon cuki kismama vagy!
  Érdekes volt olvasni a baba neménél, hogy megérezted, hogy kislány. Én 27 hetes terhes vagyok és már az elejétől kezdve érzetem, hogy tutira kislány lesz, én is álmodtam vele és kétség se fért hozzá. Aztán a 19-ik héten elmentem 4D ultrahangra és már akkor 100%-ra mondta az orvos, hogy kisfiú. Azt hittem padlót fogok... :P Azóta már többször is megmutatta magát, hogy bizony kisfiú van a pocakomban és persze mostmár örülök, hogy fiú és már beleéltem magam. :)
  De az biztos, hogy ilyen "anyai megérzésekre" nem hagyakozok többet, hogyha lesz még kisbabám. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igazából nem tudom, hogy ez megérzés volt-e, vagy inkább csak a "vágyaim", szerintem inkább utóbbi, mert nem volt ilyen nagyon erős, tuti érzésem, de a környezetemben meg kb mindenki azt mondta, hogy biztosan kislányunk lesz. De aztán annyi minden történt, hogy nem is agyaltam rajta, hogy mi lesz, tényleg csak az volt a lényeg, hogy egészséges legyen, de aztán amikor megtudtuk, hogy kislány, nagyon boldogok voltunk.
   Gratulálok Nektek is, és szívből kívánok minden jót :)!

   Törlés
 31. Annyira jó volt olvasni ezt a bejegyzést, nagyon sok örömet kívánok Nektek! Feldobtad a napom teljesen! :)

  VálaszTörlés
 32. Szia Szandra!

  Én nem olyan rég találtam rád a youtube-on és azon keresztül a blogra. Nekem is rosaceas az arcom, így most a te rutinod alapján bevásároltam la roche termékekkel. Remélem, hogy segíteni fognak nekem, mert már kezdtem feladni ezt a harcot (annyira idegesítő amikor az ismerősök kérdezik, hogy miért ilyen piros az arcod?? nem szoktam mindig kisminkelni magam, de ezek nagyon nem esnek jól..)

  Eddig annyit tudok mondani, hogy nagyon pihe puha lett az arcom, meg a kezem is, arra is került az ápolóból, mert már most olyan iszonyatosan kiszáradt. :)

  Szóval nagyon örülök, hogy rád találtam és remélem, hogy lesz még sok video! :)

  Nagyon gratulálok a pocaklakóhoz! Nagyon kreatív vagy, nagyok jók és meghatóak a fényképek, úgyhogy nem csodálom, hogy készítés után elsírtad magad! :D

  Habár én majd csak pár éven belül tervezem a babázást, nagyon szívesen olvasom és nézem az ilyen jellegű bejegyzéseidet, úgyhogy várom sok szeretettel a következőt! <3

  Bocsi, kicsit hosszúra nyúlt az első kommentem! :)

  Üdv,
  Kitti

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Kitti, üdvözöllek az olvasók és nézők között :)! Nagyon örülök, hogy már találtál már magadnak hasznos dolgokat a blogon, remélem tényleg beválnak a La Roche-Posay termékek :)!
   És örülök, hogy tetszett a poszt :).

   Törlés
 33. Szívből gratulálok! Biztosan jó anyuka leszel. :)

  VálaszTörlés
 34. ez a legcukibb, mit valaha olvastam :)))

  VálaszTörlés
 35. De vártam már ezt a bejegyzést! Nagyon jó volt olvasni, annyira örülök nektek! Nagyon cuki vagy, hogy külön készítettél ilyen kis dobozkát a férjednek :)
  Alig várom a következő beszámolót! Addig is jó egészséget kívánok nektek Szandra! :)

  VálaszTörlés
 36. Nagyon cuki poszt lett! Külön köszönöm, hogy nem tettél fel UH képeket! Szülőként biztos kedvesek, de nekem kicsit gyurmababa érzés! Igazán megható, ahogy a kislányodról beszélsz, hogy már most biztatjátok egymást. Ez már megalapoz köztetek egy nagyon erős köteléket! Sokszor puszillak! Zita

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszett :)!
   Tökéletesen igazad van az UH képekkel kapcsolatban, szerintem néha még a szülőknek is "fura" lehet az UH kép, meg szerintem az annyira intim dolog.

   Törlés
 37. Kedves Szandra!

  Gratulálok a babához, és nagyon örülök, hogy írtál minderről. Ugyan én még messze vagyok ettől (egyetem mellett az ember még olyan távolinak látja ezt, még akkor is, ha az a néhány év gyorsan elrepül), de nagyon szerettem olvasni a bejegyzésed. Jó látni, hogy ennyire boldog vagy és kiegyensúlyozott mind a házasságodban, mind pedig a baba terén. Nagyon remélem, hogy a későbbiekben semmi probléma nem lesz már, és a kis királylány minden nehézség nélkül megérkezik majd! :)
  Szeretnék Neked még sok-sok szépet és jót írni, de annyira meghatódtam, hogy elapadtak a szavaim. Örülök Nektek! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jajj de aranyos vagy, hát én is meghatódtam a kommentedtől, köszönöm szépen :)!

   Törlés
 38. Nagyon jó volt olvasni ezt a bejegyzésedet, annyira megható és csodás élmény lehet a babavárás :) Ahogy pedig meglepted a férjed az valami hihetetlenül ötletes, szerintem ha egyszer mi is olyan szerencsések leszünk, mint ti, hasonló módon lepem meg a férjemet :)

  VálaszTörlés
 39. Gratula még egyszer!! Élvezd ki ezt az időszakot, mert az első terhesség tényleg varázsos dolog. Pihenj és örülj, hogy mindenki veled foglalkozik. Lehet, hogy ez fura hozzáállás, de ha meglesz a baba, onnantól kezdve ő lesz az első.
  A reggeli rosszullét vagy bármilyen rosszullét nem kötelező, nekem sem nagyon volt.
  A striák szerintem genetika, de azért jó, ha nem hízik valaki el, de ez ellen sem tudsz sokat tenni, igazából az utolsó hetekben indul meg a gyarapodás, amikor már annyira nem virgonc minden kismama és lassabba mozog.
  Szerintem meg azért pár kismamaruhát jó beszerezni, hogy várandósan is csinos legyél, ha mást nem, használtat, vagy kölcsönkapottat, egész más az ember érzése, ha csinos ruhában van.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szerintem nem fura hozzáállás, hanem evidens, hogy ha meglesz a baba, minden róla fog szólni és körülötte forog majd a világ, szerintem ez teljesen normális :).
   Ahogy írtam is, már vettem pár kismamaholmit és nyilván még fogok is, és nem gondolom azt, hogy most nem öltözködöm csinosan, vagy ezt nem tudom hogy értetted :). Nem járok lógó, vagy zsákszerű ruhákban, de igyekszem a nem kismamaruháim közül is hordani, amiket lehet, és azért elég sok ilyen van, amik most is remekül állnak. Meg nyilván nem akarok feleslegesen óriási készleteket felhalmozni kismamaruhákból, hiszen ezek igazából erre az időszakra szólnak, meg max. amíg az ember visszanyeri majd az alakját, de aztán lejár az idejük.

   Törlés
  2. Amúgy ez a hízás érdekes dolog, mert sokaktól meg azt hallottam, hogy pont az utolsó hetekben nem nagyon híztak már, sőt volt aki fogyott is egy keveset, mivel annyira nyomta már a baba, hogy nem tudott sokat enni. Szóval szerintem ez a hízás is változó egyénenként :).

   Törlés
 40. Annak ellenére, hogy abszolút nem érdekelnek a babák meg a gyerekek, nagyon szívesen olvastam ezt a bejegyzésedet is, annyira jó látni/olvasni, hogy ilyen boldog vagy, teljesen átsugárzik a soraidon! :)
  Remélem, hogy minden rendben lesz a továbbiakban, jó készülődést nektek!

  VálaszTörlés
 41. Hát elolvadok, nagyon aranyos a történetetek, és a képek, na meg a tojás is remek lett. Már alig várom a következő bejegyzést :-)

  VálaszTörlés
 42. Nagyon jó volt olvasni, annyira megható volt számomra! Én még nem vagyok Anyuka, de előbb utóbb szeretnék babát, mint a legtöbb nő és ez a bejegyzés egy kicsit az átélt pillanatokat közelebb hozza az emberhez, ami csodálatos dolog. Nagyon jó olvasni minden egyes sorodban, hogy kiegyensúlyozott, boldog vagy és csinos kismama :) Nagyon cuki volt a doboz amit készítettél a férjednek. Szeretnék Nektek minden szépet és jót kívánni az elkövetkező időszakra is.
  Kiváncsian várom, a többi babaváró bejegyzédeidet! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szépen köszönjük, és örülök, hogy tetszett a bejegyzés :).

   Törlés
 43. Már én is nagyon vártam ezt a bejegyzést! Nagyon megható volt olvasni a soraid és nem csalódtam most is, mint mindig boldogság sugárzik belőled, ami jót tesz minden olvasódnak. Visszarepített a múltba, számomra a legjobban várt érzés a bennem növekvő pocaklakó mozgása volt mindkét gyermekem (pedig fiúk) más ként viselkedett és már akkor tudtam, hogy más személyiségek lesznek. Ez a legfantasztikusabb érzés, amit valaha éreztem. A bejegyzésed ezt az emléket is előhozta és jó volt felidézni. Várom az újabb bejegyzéseket, mert téged olvasni mindig öröm. Jó egészséget kívánok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De jó, hogy kicsit nosztalgiáztál, örülök, hogy sikerült kicsis visszarepítenem Téged a babavárás időszakába :).
   És nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat :)!

   Törlés
 44. Gratulálok! Nagyon sok boldogságot! :-)

  VálaszTörlés

Köszönöm a kommentedet. Minden megjegyzést elolvasok és moderálás után közzé teszek, de előfordulhat, hogy erre várni kell 1-2 napot.

Subscribe